Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Noću dok vi(mi) spava-te(mo)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Noću dok vi(mi) spava-te(mo)

Limačica ima 2,5 godine, spava u kindaću u našoj sobi (brat je u svojoj sobi u svom krevetu), uskoro nam stižu sekice, pa je naša soba pretjesna da sve tri cure spavaju u njoj.

Limačicu bi htjeli preseliti u krevet u bratovoj sobi (ima svoj krevetić), ali tu nastaje problem.

Dosta je živo dijete, u nazad ovih godinu dana kad smo ju pokušali staviti u krevet (naš) ona ne spava, nego počinje skakati, divljati, nas grliti i maziti, ako se pravimo da spavamo siđe sa kreveta i ode van iz sobe.
    Već sam spomenuo da je živa, penje se svikuda, pa nas je strah da noću dok spavamo ne ode iz kreveta i ne krene u istraživanje

Ima li netko savjet ili iskustvo kaj učiniti i kako.?.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da bi limačicu trebalo ostaviti u krevetiću do vas dok ne bude spremna na seljenje, a sekice će ovak i onak prvo vrijeme dijeliti jedan krevet. ako imate mogućnost staviti još jedan kindać. moja starija je isto bila i još uvijek je takva hodačica i više nego jednom je hodala po stanu, išla piškiti vratila se u krevet i sve to preko mene u krevetu. njen kidać je također spojen uz naš tj. nama su kindaći smješteni svaki sa jedne strane kreveta.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala BOA, ali ne stane , ima jedva mjesta za jedan kindać.

Ajde ljudi dajte pomozite

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kupiti još jedan krevetić.
    Ovaj u kojem sada spava, preseliti u zajedničku sobu sa bratom, a za bebe, ovaj drugi u vašu.
    Dok bebice poodrastu za svaka u svoj krevetić i sekicu pomalo učiti na "krevet za velike".

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A može se i tata iseliti a mama ostaje s bebama i starijom limačicom. Limačica u svom krevetiću a bebice sa mamom na velikom. Tako će cure u jednoj sobi, a dečki u drugoj. Za 6,8,10 mjeseci ćete ionako raditi drugačiji raspored.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj boa prvotno napisa
    A može se i tata iseliti a mama ostaje s bebama i starijom limačicom. Limačica u svom krevetiću a bebice sa mamom na velikom. Tako će cure u jednoj sobi, a dečki u drugoj. Za 6,8,10 mjeseci ćete ionako raditi drugačiji raspored.
    Sad bi ti moj muže rekao: "Pa nisam ja potpisao da me sad netko istjera iz sobe!"

Meni se sviđa emina ideja. Neka malena spava u kindaču. Valjda neće baš tako lako iz njega uteći.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Osiguraj sobu, dakle da nema opasnosti, i na vrata stavi ogradicu. Pa ako i šalabaza, nek šalabaza gdje je sigurno. S vremenom će shvatiti poantu. PS To ću ja napraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ovako bih i ja napravila.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imate li neku vecu sobu u koju bi se vi mogli preseliti, a da staju dva krevetica i pripadajuca decica? A da malu sobu date velikom braci? Mozda nije pametno iseljavati malenu u trenutku kad stize 'konkurencija', pa jos i dupla...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ovako bih i ja napravila.
    I ja, zapravo tako sam i napravila. MM se nije bunio.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo mi je užasno!!!!

znači, tata napravi bebe, tata stvori život, a onda aj ća od mame/svoje partnerice...izolacija...mama ide u izolaciju s djecom a tata aj se lomi na kauč....meni je to jako ružno....

ljutite se koliko vas god volja ali meni je ovo jako ružno prema tati....

a savjet za limačicu.....

uz uhodani ritual doče ona na svoje, pokušajte s pričom prije spavanja dok je ona u SVOM krevetiću s bracom u sobi a vi sjedite pored njenog krevetića, ili maženje kroz ogradicu krevetića u mraku sobe (npr. blago svjetlo ih hodnika samo)
    teško je jako
    ali ja to positovjećujem sa situacijom u jaslicama

imaš 10 beba koje su navikle spavati na JEDAN UHODAN NAČIN!!!
    kako taj način prilagoditi novonastaloj situaciji?
    polako, uz puno truda, uz puno volje, neki uhodani ritual MORA postojati jer djeca vole rituale

moji dječaci su obožavali pjesmice....(i dan danas ih barem jednom dnevno zapjevamo kad nam dođe)
    kad smo ih prebacili iz naše sobe (preseljenje u novi stan iz stana s jednom sobom u stan s dvije sobe) to je bilo juako čudno i nama i njima...
    ali ...
    napravili smo im njihove kutke, svak je u svoj krevet nosio što mu je u tom trenu trebalo da nađe neku sigurnost i mir....u jednom trenu je to bila hrpetina igračaka pa onda tražiš dijete u toj hrpetini ali s vremenom se to smanji i sve to dođe na svoje....
    mi smo njima pjevali, 15-ak minuta sjela bi pored kreveta (krevet na kat), polumrak i par pjesmica bi došlo na repertoar.....naravno da je trebalo nekad se i po dva tri puta vratiti u sobu i "još jenu pješmiću...pejaj mama" ali...svelo se na to da bi obojica otišli oprali zubiće, samo sebi pjevali i pjevajući zaspali....

sretno

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    ovo mi je užasno!!!!

znači, tata napravi bebe, tata stvori život, a onda aj ća od mame/svoje partnerice...izolacija...mama ide u izolaciju s djecom a tata aj se lomi na kauč....meni je to jako ružno....

ljutite se koliko vas god volja ali meni je ovo jako ružno prema tati....
    Ja se slažem s tobom
    Muž i žena trebaju spavati u istom krevetu.

Naša malena je spavala svakako. I sama u krevetiću i s nama u bračnom i u krevetiću kraj našeg kreveta i sa i bez ogradice... Prilagođavali smo se kako je njoj pasalo i ovisno o tome u kojoj je "fazi" bila. Sada spava u svom krevetiću kraj našeg bračnog, ali ne prelazi kod nas više tako da bi ju mogla slobodno staviti i u njezin "kutić" sobe. Jedino što je meni ovako lakše jer se ne moram dizati da ju pokrijem.
    Ne znam kako bismo izveli da imamo još jednu bebu jer nam ne stane još jedan krevetić u sobu tako da bi beba vjerovatno morala spavati s nama u bračnom ili... ne znam, ne mogu uopće to iskombinirati u glavi.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

brane - mislim da je ovo o tatama bila sala, iako je MM po vlastitom nahodjenju spavao do nedavno na kaucu (jer se nikako nije mogao naspavati uz svako malo budjenje naseg dragog prvorodjenca). i mislim da ima jos takvih tata koji ce se, iz vlastite potrebe za snom, preseliti na kauc.

a, kao odgovor na pitanje, sto s limacicom - ako bebe uskoro dolaze, limacici se ne bi smjela mijenjati rutina, a ako imate jos bar mjesec dana, ucinite sto mislite da je najbolje. i mi smo imali takav problem, za sad smo ga rijesili tako da stariji spava s MM i sa mnom u krevetu, a beba u kinderbetu (uzimam je 1-2 po noci za hranjenje i vratim natrag). za koji mjesec planiramo prvorodjenca preseliti u njegovu sobu, ali to tek kad se malo privikne na bebu. mozda i vama takav nacin odgovara, u svakom slucaju sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam mislila ništa loše o tatama. naša dva dječja kreveta spojena su svaki sa jedne strane bračnog kreveta, a mm spava na kutnoj u dnevnom boravku već 3 god., jer se ne može naspavati zbog noćnih budjena što s jedne, što s druge strane. Veća se probudi i priča ili cendra pa se legne i spava dalje, a manja viče "dami, dami, dudu, dudu" pa ja tražim dudu. mm se naspava bolje na kauču.

samo sam htjela naglasiti da se manjoj ne bi trebala mijenjati njena rutina. možda za 6,8,10 mj. ali ne baš sada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •