Citiraj Bubica prvotno napisa
Nema šanse da će takvu torbu htjeti nositi u drugom razredu.
B je bez imalo problema nosio svoju klasicnu skolsku torbu i u drugom arzredu, i nije bio jedini.

Ruksake jos nisam proucavala, kupit cemo ga za treci ali ono sto je za prvasice jako vazno je da torba ima stabilne pretince (sto nasa skautica, npr. nije imala) jer se to njima sve ispremijesa, moj smotanko x puta nije mogao naci biljeznicu u torbi.
Ovako i kod nas... U samom pocetku vecini djece odgovara cvrsta torba, pogotovo ako su u boravku. Sad je stariji odgulio drugi razred, nosio je dvije godine istu torbu. Birat ce novu torbu za treci (prepustamo njemu, ako bude htio ruksak - nek to bude ruksak...)
Vodim racuna da torbe uvijek imaju bar 2 vanjska pretinca, za bocu s vodom i papirnate maramice.

Pernice smo kupili na rasklapanje (ne na kat - te ne valjalju, debele su). Nije se raspala. Da stariji nije lani od prijateljice za rodjendan dobio novu, nosio bi staru. Jos je cuvamo kao "backup".

Mladji je zavrsio prvi razred. Torba je ok i za drugi razred. Pernicu na rasklapanje mrzi iz dna duse jer mu se ne da slagati stvari u nju. Rijesili smo problem tako da sad ima 2 pernice uske, bez pregrada, samo sa ciferslusom. U jednoj su olovke, gumice i bojice, a u drugoj skare, ljepilo, siljilo i pribor za geometriju. Flomasteri imaju svoju "torbicu". Meni to ne bi bilo spretno, ali njemu bolje odgovara (dojadilo mi je svaki petak istresati stvari s dna torbe, ovako on ipak sam potrpa u pernice i vodi brigu o tome).

Ja svojima uvijek kupujem olovke i bojice trokutastog presjeka i to je za prvasice zakon, tko god moze naci. Taj oblik olovke odmah sjeda u ruku na ispravan nacin. AKo nema, sesterobridne su puno bolje od okruglih za ruku koja tek uvjezbava ispravan hvat. Pernicu kupim praznu (nasli u Turbo Limacu) i napunim priborom koji kupim odvojeno.

Sto se tice biljeznica i drugog - bolje je pricekati prvi roditeljski sastanak na kojem ce uciteljica dati POPIS potrebnih stvari. Mapa za likovni odgoj je ukljucena u komplet knjiga, ali kod nas traze da posebno kupimo kolaz papir. Za likovnu kulturu kupili smo Hlapicevu kutiju (TOZ) ali moze se djetetu sve spremiti i u jednu kutiju za cipele (vodene boje, tempere, plastelin, kistovi, tus u boji, flomasteri, ljepilo za papir, olovka b za crtanje... ne znam ni ja sto sve ide unutra, zato se oslanjam na popis!)

Ako je dijete u boravku, trebat ce mu solidne i izdrzljive PAPUCE.

Treba jos pribor za tjelesni (torbica s papucama i dresom - upute se dobiju na roditeljskom).