Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Prestanak mirovanja? - 37. tjedan trudnoće

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Prestanak mirovanja? - 37. tjedan trudnoće

Bok curke,
    ovako: morala sam manje-više cijelu trudnoću mirovati. Prvo hematom, pa skraćen grlić cijelo vrijeme, pa zadnji pregled bebina glavica skroz nisko...

Danas sam punih 37. tjedana :D . Na pregledu prije 10 dana dr. mi je rekao da je bebina glava jako nisko i da bi bilo dobro da izdržimo još 2-3 tjedna pa i do termina, jel je to ipak najbolje, da se beba razvije koliko treba u trbuhu... Dakle, koliko sam ga shvatila bilo bi zapravo dobro i dalje mirovati jel je bolje za bebu da je unutra koliko treba

E sad, meni je već pre previše mirovanja i svi mi kažu da više ne trebam mirovat, sad bi bilo sve ok da se beba i rodi, trebam se počet aktivirat da steknem bilo kakvu kondiciju za porod, a i poslije će trebat nekaj delati kad dođe beba .

Pa sam sad u dvojbi, dal da još koji tjedan mirujem, mislim ako treba budem, ili je bolje da počnem šetuckat, nešto lagano raditi po doma... Zapravo se ne sjećam da sam čula da itko mora mirovat poslije puna 37. tjedna.

Kako ste vi koje ste mirovale cijelu trudnoću, jeste prestale mirovat nakon puna 37. tjedna?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nisam mirovala cijelu trudnoću, nego od 33. tjedna. Jedva sam dočekala punih 37 tjedana, nije bilo šanse da dalje mirujem. Dočekala sam 40+3, jednako otvorena kao u tom 33. tjednu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja mirujem od 18tj. zbog skracenog i omeksanog cerviksa...cijelo vrijeme sam samo na relaciji krevet-wc....imam kontrolu kad budem 35+3 i tada prestajem s terapijom, a ginekolog mi je rekao da tada mogu poceti i hodati...

Ipak, ne mislim da cu se sad odmah poroditi zato sto sam se pocela kretati nakon toliko vremena pa da se moram pridrzavati mirovanja skroz do 37tj....jer ne namjeravam trcati maraton i biti full aktivna (mislim da necu moci setati vise od 15 minuta dnevno jer sekunde nemam snage)...lagane aktivnosti i to je to.....

:D :D :D :D

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam morala mirovati od 30 tj. kao do 37. (otvorenost), ali dr. mi je rekao da bi bilo najbolje kada bi izdržala do 39. upravo radi zrelosti djeteta...
    Do 37. sam strogo mirovala, a kada sam napunila 37. onda sam krenula u lagane šetnje koje su postale sve intenzivnije kako sam se bližila terminu.
    Sa 37 tj. si službeno u terminu.
    Na kraju sam rodila 40+3

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U prvoj trudnoci sam mirovala od 23. Tjedna I strogo lezala od 25.
    Sa 37 tj dr mi je rekao da vise ne moram I da bas ne trcim ali ostalo mogu. Inducirali su mi porod s 39 tj zbog otvorenosti,
    Tko zna kada bi inace rodila.

Ovaj put najstroze mirovanje od 21. Tj cerviks skroz skracen, mekan itd isto planiram mirovati do 36-37 tj I nadam se opet porodu oko punog termina

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Klarah, mislim da je sada najbolje ponašati se prema svom osjećaju, tijelo će samo odrediti tempo kojim može podnositi neke aktivnosti. Ako se ti dobro osjećaš, mislim da ni beba nije u opasnosti, a bilo bi svakako dobro steći barem minimalnu kondiciju za porod. Ja bih recimo krenula s kratkim šetnjama. Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Matanica prvotno napisa
    Klarah, mislim da je sada najbolje ponašati se prema svom osjećaju, tijelo će samo odrediti tempo kojim može podnositi neke aktivnosti. Ako se ti dobro osjećaš, mislim da ni beba nije u opasnosti, a bilo bi svakako dobro steći barem minimalnu kondiciju za porod. Ja bih recimo krenula s kratkim šetnjama. Sretno!
    I ja tako mislim. Moram se malo pridizat zbog kondicije za porod, iako neće to bit neka kondicija nakon 6 mjeseci, uglavnom ležanja...

I ne mogu puno. Evo išla danas malo u Getro sa mamom lagano, kupila neke sitnice za bolnicu. I sad sam umorna, moram ležat, trebala ne trebala

Ma tko zna, beba će doć kad bude spremna, ona je moja mala dobrica

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala curke svima na odgovorima. Puse

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •