Ovo je jako,jako fino i doslovno se topi u ustima.
Postupak:
Pohano meso(šnicle) stavimo u vatrostalnu zdjelu te prelijemo vrhnjem za kuhanje u koje smo dodali začine po želji.Vrhnja treba biti toliko da prekrije meso.Stavimo u zagrijanu pećnicu te 'čekamo' da meso popije to vrhnje....cca 20min (nikad nisam gledala na sat)
Meso bude toliko sočno i mekano da se iz zdjele doslovno može vaditi žlicom.
Savjet:
Ja od mesa koristim puretinu ili piletinu , nekako mi najbolje ispadne.
Po želji se može na vrh naribati sir .
Sad sam se sjetila još nečega sličnog....
Postupak:
Napravimo male pljeskavice ili čevape te ih spečemo na tavici , kao i inače.
Stavimo u vatrostalnu zdjelu te zalijemo KISELIM vrhnjem ,gurnemo u pećnicu te čekamo da se upije/zapeče .
![]()