Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pohano meso 'zapečeno' u pećnici

  1. #1
    migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zg - istok
    Postovi
    578

    Početno Pohano meso 'zapečeno' u pećnici

    Ovo je jako,jako fino i doslovno se topi u ustima.

    Postupak:
    Pohano meso(šnicle) stavimo u vatrostalnu zdjelu te prelijemo vrhnjem za kuhanje u koje smo dodali začine po želji.Vrhnja treba biti toliko da prekrije meso.Stavimo u zagrijanu pećnicu te 'čekamo' da meso popije to vrhnje....cca 20min (nikad nisam gledala na sat)
    Meso bude toliko sočno i mekano da se iz zdjele doslovno može vaditi žlicom.

    Savjet:
    Ja od mesa koristim puretinu ili piletinu , nekako mi najbolje ispadne.
    Po želji se može na vrh naribati sir .


    Sad sam se sjetila još nečega sličnog....

    Postupak:
    Napravimo male pljeskavice ili čevape te ih spečemo na tavici , kao i inače.
    Stavimo u vatrostalnu zdjelu te zalijemo KISELIM vrhnjem ,gurnemo u pećnicu te čekamo da se upije/zapeče .


  2. #2
    Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Ovo pohano sam već radila i stvarno je mrak, ja jedino kad poslažem šnicle na njih poslažem ploške sira i onda prelijem vrhnjem

  3. #3

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    ne razumijem - već pohano (ispečeno) ide u pećnicu? To je ravno samoubojstvu, kud je pohano, još je zaliveno vrhnjem...ne sumnjam da je jaaako ukusno

  4. #4
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Ajme, ako nastavim posjećivati ove teme na Receptima, morat ćemo proširivati vrata u kući .
    Ovo zvuči tako zamamno da ne smijem ni probati!

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Citiraj ASTRA prvotno napisa
    ne razumijem - već pohano (ispečeno) ide u pećnicu? To je ravno samoubojstvu, kud je pohano, još je zaliveno vrhnjem...ne sumnjam da je jaaako ukusno
    i meni je bila prva pomisao......

  6. #6
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Citiraj ASTRA prvotno napisa
    ne razumijem - već pohano (ispečeno) ide u pećnicu? To je ravno samoubojstvu, kud je pohano, još je zaliveno vrhnjem...ne sumnjam da je jaaako ukusno
    Ima i malo manje kalorična varijanta - umjesto vrhnjem zaliješ umakom od rajčice. Sir na vrh po želji.

  7. #7
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj Freja prvotno napisa
    Citiraj ASTRA prvotno napisa
    ne razumijem - već pohano (ispečeno) ide u pećnicu? To je ravno samoubojstvu, kud je pohano, još je zaliveno vrhnjem...ne sumnjam da je jaaako ukusno
    Ima i malo manje kalorična varijanta - umjesto vrhnjem zaliješ umakom od rajčice. Sir na vrh po želji.
    ili još manje kalorična: zaliješ vinom

  8. #8
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj Freja prvotno napisa
    Citiraj ASTRA prvotno napisa
    ne razumijem - već pohano (ispečeno) ide u pećnicu? To je ravno samoubojstvu, kud je pohano, još je zaliveno vrhnjem...ne sumnjam da je jaaako ukusno
    Ima i malo manje kalorična varijanta - umjesto vrhnjem zaliješ umakom od rajčice. Sir na vrh po želji.
    ili još manje kalorična: zaliješ vinom
    i još još manje - vino popiješ, meso skuhaš lešo

  9. #9
    Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb, Gajnice
    Postovi
    2,107

    Početno

    Ja tako zalijem šnicle (ne pohane) sa sirom i vrhnjem za kuhanje. A pohane (panirane) pečem u roru same (ne pečem ih prije), tako pokupe manje ulja, brže mi je i jednostavnije.

  10. #10
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    ne sumnjam da je fino, ali ima li nakon tog pohanja, pa pečenja išta vrijednog u jelu? koji protein ili nešto slično...
    moj tata veli da postoje jela gdje masnoća ide direktno u krv - nažalost ovo mi se čini jedno od takvih...

  11. #11
    baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Postovi
    206

    Početno

    ...zvuči neodoljivo...mljac...ja ću sigurno probat...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •