Mozda bi mogla upotrijebiti kao podlogu za tortu, pa gore stavljati nesto sto moze jesti. Ja sam na moru u nedostatku kalupa upravo pravila u onom okruglom kalupu za tortu, i bas nam je to bila dobra mjera.

Evo ti prijedlog za cokolodanu glazuru (ali bez cokolade):
25 gr kokosove masti (Kokosfett na njemackom)
1 velika zlica vode
1 velika zlica slatkog vrhnja (ja umjesto toga mlijeko od neke zitarice)
30 gr sladila (sto vec mozete, med, rizin slad, rapadura...)
1 velika zlica rogaca u prahu
- rastopiti kokosovu mast, onda dodati ostalo i premazati kolac, ili umakati keksice (ili sto vec radis...)
Ja sam do sada samo jednom radila, ove mjere su mi bile samo orijentir, pa ti probaj...
nije isto kao cokolada, ali izgleda tako, a s obzirom da moj mali tako i tako ne zna kakvog je okusa cokolada, njemu je bilo fino!!!

Sto se tice onoga kada pise na proizvodu da se pravi u okruzenju gdje i soja, jaja i sl -
citala sam u jednoj kuharici (za kuhanje bez mlijeka) da kada pise na proizvodu da nesto moze sadrzavati nesto u tragovima, to zapravo znaci da se npr. prvo na tom stroju pravi cokolada s ljesnjacima, onda nakon toga npr samo cista cokolada - onda pise da moze sadrzavati ljesnjake u tragovima, jer se nakon serije cokolada s ljesnjacima, stroj ocisti, ali moze se dogoditi da prvih nekoliko cokolada nakon toga koje su kao bez icega, ipak pokupe u stroju ljesnjake (u tragovima) - e, sad, kolika je vjerojatnost da ce bas onaj koji je alergican na ljesnake bas kupiti onu prvu cokoladu iz serije nakon izrade ljesnjaka... Ali ipak mora pisati, jer postoji mogucnost...