Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Recepti za alergičare/atopičare

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Baš sam se razveselila kad sam vidjela ovu temu, a onda razočaranje....
    Ima li tko ideju/recepte za svakodenvna jela (za kolače mogu samo sanjati) za onu djecu kojima je
    ZABRANJENO:
    - gluten (ne dolaze u obzir nikakva integralna brašna, brašno od pira ili tako nešto)
    - kravlje mlijeko (i kozje mlijeko, sojino mlijeko, zobeno)
    - jaja
    - orašasti plodovi (orasi, lješnjaci, bademi...)
    - citrusi (limun, limunov sok, naranče, grejp, kivi,...)
    - riba
    - svinjsko meso
    - banana - ne preporučuju

Valjda nisam nešto zaboravila...
    Dobro bi nam došla i iskustva što dajete od kupovnih stvari - mi zasad znamo za *** rižine kekse i griz od **** (koji se samo zove griz,a unutra je rižino brašno i škrob tapioke - bez glutena naravno)

Hvala svima unaprijed

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj katy prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sam se razveselila kad sam vidjela ovu temu, a onda razočaranje....
    Ima li tko ideju/recepte za svakodenvna jela (za kolače mogu samo sanjati) za onu djecu kojima je
    ZABRANJENO:
    - gluten (ne dolaze u obzir nikakva integralna brašna, brašno od pira ili tako nešto)
    - kravlje mlijeko (i kozje mlijeko, sojino mlijeko, zobeno)
    - jaja
    - orašasti plodovi (orasi, lješnjaci, bademi...)
    - citrusi (limun, limunov sok, naranče, grejp, kivi,...)
    - riba
    - svinjsko meso
    - banana - ne preporučuju

Valjda nisam nešto zaboravila...
    Dobro bi nam došla i iskustva što dajete od kupovnih stvari - mi zasad znamo za *** rižine kekse i griz od **** (koji se samo zove griz,a unutra je rižino brašno i škrob tapioke - bez glutena naravno)

Hvala svima unaprijed
    katy, vidjela sam da u dm-u imaju odjel s namirnicama bez glutena, jesi li pogledala tamo?
    Inače, što se svakodnevnih jela tiče, kombinirajte rižu, tjesteninu od riže (ne znam može li i proso?), krumpir i žgance kao prilog pilećem ili purećem mesu ili mahunarkama - uz obilje povrća, variva... Ne znam pripremaš li leću, jako je ukusna i lako se priprema, bilo kao varivo ili salata. Uz to puno voća, a i neki deserti bi mogli proći, a nadam se da prolazi i rižino mlijeko (primjerice, riža kuhana na rižinom mlijeku s grožđicama je stvarno ukusna).

Evo i receptića za kolače:
    2 šalice kukuruzne krupice
    6 šalica jabučnog soka
    2 šalice očišćenih trešanja
    malo ulja

Zakipiti jabučni sok i polako umiješati krupicu, kuhati na laganoj vatri. Potkraj kuhanja dodati trešnje, dobro izmiješati. Nauljiti lim za pečenje, istresti smjesu i poravnati. Peći oko pola sata u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kad se ohladi rezati na kocke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •