nije sezona pa sumnjam
ja kupim naribanu od bakica na placu pa ju kao takvu zamrznem tak da imam za beblje kašice prek cijele godine ( a i za štrudlu )
U ovo doba godine ima samo onih ljetnih dugačkih bijelih tikvi. Tek su počele (neki dan vidjela na placu Volovčica mlade...). Ima ih i zelenih isto dugačkih (narastu ko podlaktica, imaju tanku koru kao zucchino tikvica samo su veće, recimo kao podlaktica odrasle osobe. Fine su kao varivo).
Bundeve misirače (one žute, debele) dolaze puno kasnije, na jesen. Ima i njih raznih vrsta... U početku su zelene, a kasnije poprime žutu boju. Ima ih jako puno vrsta.
Od bijelih ljetnih ja radim bučnicu sa sirom, bučnicu s makom, juhu i razna variva.
One zimske pečem, pa od njih radim pire, juhu, sos... ili jedemo samo takve spečene,odlične su. Imam negdje slike (iako nije sezona). Dakako, njih rabimo za Halloween, a tada pripremim i sjemenke. Ako mogu, nabavim uljnu buču koja ima sjemenke bez kore. Mljac!