Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 96

Tema: Kerum kaže ....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Kerum kaže ....

E da , Kerum , naš veliki Che kerum je napokon zasjeo na svoju fotelju i odmah se upoznao sa temom upisa u vrtiće , i kaže da nije imao pojma da je takva situacija , blago njemu kad mu nije bila potreba .

Uglavnom kaže da će riješiti problem neupisanih u roku od mjesec dana i da mu se slobodno jave svi oni koji su ostali neupisani i da će on to riješiti :shock: ??? Mislim super , svaka čast čovjeku što je uopće otvorio tu temu al ne znam kako će on u mjesec dana riješiti problem koji traje godinama , al svejedno , živi bili pa vidjeli .

Mi smo isto jedni od onih kojima dijete nije upalo , oboje smo zaposleni , muž pretežno na terenu , dolazi kući vikendom , tu je još i mlađe dijete koje pričuva prabaka , i šta sad da je radim ???
    Da odem do Jokera i čekam Keruma u zasjedi ???

Ne znam , sad smo u fazi žalbe , željno očekujemo rezultate , a do tada smo u Jokera :D

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Kerum kaže ....

Baš mi mm ujutra priča kako je čitao u novinama da ga je Jole (Keruma) žicao da mu upiše djete u vrtić a Kerum će njemu da bude upisao svu djecu a ne samo njegovo, ajd, živi bili pa vidjeli

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajde, super...treba čovjeku dati šansu, možda uspije.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

što se tiče kadra (nezaposleni odgajatelji) i broja djece mogao bi uspjeti. meni je samo nejasno u kojim prostorima će se sve odvijat i kako će opremit te prostore. nije otvorit vrtić ko butik - poslažeš šta imaš, dovoljna je i mala buksa za to - i čekaš kupce (to je skroz pojednostavljena verzija i karikiranje - znam da i tu treba više truda), ali vrtić opremit po standardima koji će proć inspekciju je malo teže (od kvadrature za određen br. djece i izgleda sanitarnog čvora pa do potrošnog materijala kao što su igračke).

ako uspije sve to u 2,5 mjeseca - skidam kapu!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

beš živi bili pa vidili.

ali grad ima toliko neiskorištenih vlastitih prostora koje stvarno ne bi bio problem adaptirati i prenamjeniti u vrtiće. ako se može zgrada izgradit u par miseci onda se može i postojeći prostor adaptirat u misec dana. nađeš dobru firmu, vridne radnike, ako triba radit i u tri smjene i sve se može završit.
    imaš standarde koje moraš zadovoljit i po njima radiš uređenje. a bome opremit vrtić igračkama, i to najkvalitetnijim, grad može.

dajmo čoviku šansu pa ćemo vidit.

ja sam imala sreću, ali i zadovoljila kriterije prioriteta i uspila sam malu upisat u vrtić u koji sam želila.i to je L. prva na listi za upis :D a ove je godine taj vrtić primao svega 4 djece u grupu i desetosatni program koji meni treba. navala je za poludit.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: Kerum kaže ....

Citiraj kikiii prvotno napisa
    E da , Kerum , naš veliki Che kerum je napokon zasjeo na svoju fotelju i odmah se upoznao sa temom upisa u vrtiće , i kaže da nije imao pojma da je takva situacija , blago njemu kad mu nije bila potreba .

Uglavnom kaže da će riješiti problem neupisanih u roku od mjesec dana i da mu se slobodno jave svi oni koji su ostali neupisani i da će on to riješiti :shock: ??? Mislim super , svaka čast čovjeku što je uopće otvorio tu temu al ne znam kako će on u mjesec dana riješiti problem koji traje godinama , al svejedno , živi bili pa vidjeli .

Mi smo isto jedni od onih kojima dijete nije upalo , oboje smo zaposleni , muž pretežno na terenu , dolazi kući vikendom , tu je još i mlađe dijete koje pričuva prabaka , i šta sad da je radim ???
    Da odem do Jokera i čekam Keruma u zasjedi ???

ne znam , sad smo u fazi žalbe , željno očekujemo rezultate , a do tada smo u Jokera :D

javio mu se Jole, javi mu se i ti... telefonom, pismeno ili dogovori sastanak, pa čovjek je i rekao da mu se javite...

iskreno me zanima da li će ovo biti drugačije od onoga na što smo na žalost već navikli

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

živi bili pa vidili....
    nas teta ima ka blata...i bilo bi nam jako drago kad bi napokon počele koristiti svoje znanje stečeno kroz obrazovanje za odgojitelje...bio bi red više...a ne završi toliko željeni fax pa "radi šta ti pod ruku dođe" a o radu s djecom samo sanjaj....

u našem naselju je jako puno djece ostalo bez vrtića, žao mi je tih roditelja jako...žao mi je svake mame koja sad u 5,6,7mj MORA početi raditi a nema gdje sa svojim djetetom....

užasno je teško dobiti dijete u grupu kad je grupa već oformljena i prve navike nekako barem natuknute...ali ja prva bi dozvolila upis djece u vrtiće tijekom čitave godine, pa ne rađaju mame samo u 9.mj....potičemo natalitet...a dićemo mi s tom djecom kad moramo ić radit...pa nemamo mi svi primanja za sidit kući i štancat dicu ko na traci, treba tu djecu i prehranit....

barba Kerum...evo jedne koja će od srca raditi ako treba i u tri smjene samo da se sva djeca upišu u vrtiće i da mame i tate mogu u miru ići raditi... :D

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    užasno je teško dobiti dijete u grupu kad je grupa već oformljena i prve navike nekako barem natuknute...ali ja prva bi dozvolila upis djece u vrtiće tijekom čitave godine, pa ne rađaju mame samo u 9.mj....potičemo natalitet...a dićemo mi s tom djecom kad moramo ić radit...
    s boldanim se definitivno slažem.
    omogućiti upis tijekom cijele godine.
    iz osobnog iskustva znam koliko mi je značilo šta sam L. uspila dat u vrtić u siječnju, a ne da sam morala čekat sve do 9. miseca. nemam blage veze šta bi s njom i di bi s njom da je nisam ugurala u taj "privremeni" vrtić kad smo se preselili i ja počela radit. ok, čuvali bi je moji, ali je L. dite koje je strašno teško čuvat. triba za to imat vagon živaca i deset vagona energije, a moji starci to sigurno nemaju. ni fizički, ni psihički, a ni po godinama.

i onaj ko kaže da se dite na polovini vrtićke godine ne bi uklopilo nije u pravu. L. je upala u grupu koja je već dvije godine zajedno, svi se poznaju, navike su davno stečene, a ona se uklopila prvi dan. kad sam je taj dan dovela teta mi je rekla da dođem po nju za dva sata jer joj je ipak prvi dan. onda nas je zvala na tel. da ne dolazimo nego da dođemo u uru kad inače završava rad njene grupe. koliko god ovisi o ditetu prilagodba toliko ovisi i o teti kojoj je povjereno to dite.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ništa potražit ću ha na facebooku , dala sam mu potoru , ko zna , možda se i javi . On je čovik pun iznenađenja....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da čula sam i ja tu priču, a splitski poznanik mi je potvrdio da će on to zaista napraviti, jer je radnik, nije brbljavac. Pa ćemo vidjeti.

frida maknula OT

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Iskreno se nadam da je to tako , moj Šef je kum s njim i jako dobar prijatelj , bilo mi ga glupo pitat , al oću sutra , briga me , ja isto mislim da je ok , bez obzira što je malo sirov , al mislim da će se potruduti napraviti sve što je u njegovoj moći .

Sutra ću pokušat , baš me zanima ...

Javit ću se nadam se sa pozitivnim vijestima

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je super da Jole mora preko veze upisivati dijete u vrtić a živi u kući s bazenom, para mu ne fali, vremena još manje

ako si on ne može priuštiti privatni vrtić/tetu čuvalicu, što bi onda mi jadnici trebali?!

a što se tiče keruma, nadam se da će zaista napraviti to što je obećao. ako je pametan i ima smisla za biznis, onda mu je to sigurno jako dobar potez

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisam iz Splita, ali me baš zanima, pratit ću ovu temu.
    Cure javljajte novosti!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    meni je super da Jole mora preko veze upisivati dijete u vrtić a živi u kući s bazenom, para mu ne fali, vremena još manje

ako si on ne može priuštiti privatni vrtić/tetu čuvalicu, što bi onda mi jadnici trebali?!

a što se tiče keruma, nadam se da će zaista napraviti to što je obećao. ako je pametan i ima smisla za biznis, onda mu je to sigurno jako dobar potez

E pa na to sam se i ja malo začudila , mala mu je negdi ko i moj mali , preslatka je , vidim ih često po gradu , bar njemu nije problem , već kad imaju tetu čistilicu i tetu kuvalicu , zašto nema tetu čuvalicu ?Ma nek se dite socijalizira sa nama ostalim smrtnicima , možda on to tako gleda , al eto ako će baš njegovo ime bit pokretač revolucije , nek mu onda sa srećom

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ne vidim ni jedan razlog zašto Jole ne bi dao svoje dijete u državni vrtić i ne mislim uopće da on ostale ljude smatra "običnim smrtnicima".

A što će Kerum napravit, živo mezanima i čekam rezultate. :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da sam u ST, bogme bih lijepo napisala pismo Kerumu.
    Moze se, moze, samo treba volje.

Ajmo Zagrepcani, pisite Bandicu.
    Nece valjda neki tamo Kerum bit bolji od njega

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako se smijem ubaciti na temu...
    Meni se JAKO sviđa što je Kerum lijepo upratio dolazak zaposlenika na posao u državnoj službi. I to fino, lično sjeo i pratio.

Za vrtić, mislim da grad stvarno ima mjesta na kojima bi mogao otvoriti vrtiće. Što se tiče uređenja, mislim da bi mogli i građani nekako pomoći - nekim donacijama itd.
    I Jole - pa možda i on želi da se nešto promjeni u gradu Splitu i Hrvatskoj, pa na taj način skrenuo pažnju na problem.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

(6) Površina potrebnog zemljišta za izgradnju zgrade dječjeg vrtića i formiranje prilaznih putova, igrališta, slobodnih površina, gospodarskoga dvorišta i parkirališta treba biti najmanje 30 m2 po djetetu, a ako se zemljište dječjeg vrtića nalazi uz postojeće slobodne zelene površine, najmanje 15 m2 po djetetu.

Ovo je samo nešto u nizu iz novog Standarda, o prostornim i tehničkim uvjetima rada vrtića. Ima još puno, puno toga šta prostor mora zadovoljiti.
    Po novom Standardu bit će jaaako teško naći odgovarajuće zemljište ili postojeći objekt koji će zadovoljavati potrebne uvjete. Pogotovo to vrijedi za starija, izgrađena naselja.
    U Zagrebu su na žalost neki privatnici i odbijeni u zahtjevu za osnivanje vrtića jer nisu zadovoljavali neke manje bitne detalje. Imali su novaca, odličan prostor, jako dobre uvjete i programe, ali zbog prevelikih Zahtjeva u Standardima odustali su.
    Isto tako ima puno praznih gradskih prostora, ali oni nemaju sređene vlasničke i ostale papire i ne odgovaraju nikako za vrtiće.
    Jako je teško naći odgovarajući prostor. MOžda ako krene od gradonačelnika, pa se puno toga uspije zaobići :/ će to biti druga priča.
    Standardi će možda poboljšati kvalitetu rada u vrtićima i biti dobri za onu djecu koja će biti upisana, ali u mnogo stvari oni su samo zakomplicirali stvari. Biti će to velik problem.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo mene sa novitadama ...

Ovako , rekla sam šefu svoj problem da mi dijete nije upisano , a da sam čula Keruma koji je rekao da mu se jave svi oni sa istim problemom i da će im pomoći . On ga nije htio zvati jer kaže da je u ludnici i da ga vuku na sve strane , ali da se definitivno radi na proširenju grupa , osnivanju novih .

Navodno bi se u roku od mjesec dana trebali neki prostori renovirati , proširiti , i napraviti mjesta za još djece .

Uglavnom , rečeno mi je da će izaći obavijest u novinama za sve roditelje koje će se uputit gdje i kako , ali da nijedno dijete neće ostati neupisano ?!

Ne znam sad šta reć na to , sve mi se to čini kao science fiction ali tko zna .

Ne zvuči mi baš moguće u roku od mjesec dana renovirati , nadograditi ,proširiti ne znam ni ja koliko vrtića , sve mi je to malo :? ali nadam se da su čuda ipak moguća i da će ispuniti svoje obećanje .
    I danas se opet osvrnuo na problematiku vrtića i opet obećao isto , nadam se da će ispuniti , iskreno se nadam ....

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vijesti iz jednog centralnog vrtića kažu da su odobrene 4 grupe i zaposlene 4 tete....ALI....to je skraćeni popodnevni program!!!!!

mislim da od toga nema puno koristi!

A vi?

a što se tiče prostornog uređenja i zadovoljenja standarda....pa u mjesec dana nastaju čitavi gradovi zašto ne bi nastao jedan vrtić?!

Prostora zaista ima!!!!

Samo malo truda i eto novih vrtića....šta bilo da bilo, Kerume, svaka čast na inicijativi!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nadam se , iskreno se nadam , non stop dijete pripremam i pričam mu o vrtići , on se jadan veseli i svima govori kako je veliki i kako će ić u vrtić i kako tamo ima puno teta i puuuno igračaka i djece , jadno dijete , i ne zna koliko tu muke treba , a i bolje da ne zna .

Sve mi je to ipak neizvjesno , čekat zadnji čas za znat što će biti ili ne biti , ma užas .

Malu ću očito morat prijavit godinu unaprijed , a i onda ko zna oće li upast . Ma žalosno je sve to , al eto , tješi me šta je Kerum u zadnja 3 dana više puta spomenuo problematiku vrtića , nego itko od vlade u zadnjih 5 godina , Uvik bude neka panika oko upisa i rezultata , al nitko nikad nije napravija ništa konkretno . Koliko djece je u proteklih par godina ostalo bez mjesta , a nitko se nije zapitao gdje su ti ljudi s tom djecom zavšili , jesu li morali davati otkaze,jer netko jedva plati i državni , a kamoli privatni , o tetama čuvalicama neću niti govorit .

Ma užas .

Kad me mali bude pita : Mama kad ću ja ić u vrtić ? - ja ću mu reć ; ne boj se sine , barba Kerum će to sve riješit

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Malu ću očito morat prijavit godinu unaprijed
    Od ovoga ti nema koristi jer u Splitu (Grigor Vitez i Cvit Mediterana) ne postoji opcija "čuvanja mjesta".

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Malu ću očito morat prijavit godinu unaprijed
    Od ovoga ti nema koristi jer u Splitu (Grigor Vitez i Cvit Mediterana) ne postoji opcija "čuvanja mjesta".
    ja sam čuvala mjesto 3-4 mjeseca dok je mala napunila 3 godine da može krenuti u vrtić a ne u jaslice (grigor vitez)

a što se tiče keruma- :/ bojin se da neće uspit to šta je rekao pa da će ubacit djecu u vrtiče na način da se još pretpraju ionako pretrpane grupe.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa
    ja sam čuvala mjesto 3-4 mjeseca dok je mala napunila 3 godine da može krenuti u vrtić a ne u jaslice (grigor vitez)
    Nama ovo nisu dozvolili (ista ustanova, isti problem). L. je 3 godine punio u veljači.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A zašto ne? Čovjek je izvan tog kruga i (još) nije kontaminiran običajima vrtićke industrije. Vjerojatno je samo netko potpuno izvan tog đira u stanju uočiti svu apsurdnost vrtićkog sustava. A možda i nešto učiniti po tom pitanju.

Imam jako nisko mišljenje o vrtićima i ekipi koja cijeli taj biznis vodi - toliko nisko da mi je topic u kojem sam to svoje slikovito mišljenje izrazio bio ukinut u roku od 15 minuta nakon nastanka. Ukratko: mislim da vrtićku industriju vode samo ljudi koji bi propali u svakoj drugoj, uključujući i kriminal. Opstanak vrtićke industrije (po meni) počiva na zlostavljanju odgajatelja poštenih namjera, djece i roditelja koji nemaju izbora, dakle počiva na iznudi i ucjeni.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ili jednostavnije "Niti jedan problem se ne može riješiti na istoj razini svijesti na kojoj je nastao." Albert Einstein (1879 - 1955)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Držim fige da Kerum uspije u svojoj nakani. Uvijek sam se pitala zašto se to ne bi napravilo, kad relativno malo treba da se situacija znatno popravi...

Iako to nismo osjetili na vlastitoj koži, uvjerih se da nažalost zaista ima situacija (pogotovo s privatnim ustanovama) koje se približavaju ovom Davorovom stavu.

Možda nova faca ipak nešto uspije pomaknuti s mjesta... Ako uspije, osvojit će moje simpatije za sva vremena, a sigurno je tako i s brojnim roditeljima koji muku muče kamo s djecom... Prostori se mogu pripasati čak i ako ne udovoljavaju baš svakoj preporuci novih normi. Odgajatelji se mogu zaposliti (Brane nije jedina koju bi to jaaaako razveselilo) i iskreno vjerujem da bi se to dalo... samo ako za dobru inicijativu bude i podrške, ili barem ako ne bude previše bacanja kajli. Držim fige...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Nama ovo nisu dozvolili (ista ustanova, isti problem). L. je 3 godine punio u veljači.
    pa ne znam kakva je inače praksa....ali možda su nama dozvolili iz slijedećeg razloga....naime dijete nismo uspjeli upisat ni u cvit mediterana (gdje SMO BILI 240 ISPOD CRTE) ni u grigor vitez e onda sam ja momentalno pop..... jer smo ispunjavali sve uvjete (oboje zaposleni u stalnom radnom odnosu već preko 10 godina, podstanari, muž branitelj) i poslala sam takve žalbe (u kojima sam zaprijetila novinarima i navela par primjera koje znam gdje roditelji ne rade a djeca primljenma), ne samo da smo primljeni u obje organizacijske jedinice nego nas je čak i (bivša) ravnateljica nazvala i rekla da smo primljeni. ma to je katastrofa kod upisa. a što se keruma tiče znam kakav je odnos u njegovoj firmi spram radnika i opčenito tako da čisto sumnjam.......

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    A zašto ne? Čovjek je izvan tog kruga i (još) nije kontaminiran običajima vrtićke industrije. Vjerojatno je samo netko potpuno izvan tog đira u stanju uočiti svu apsurdnost vrtićkog sustava. A možda i nešto učiniti po tom pitanju.

Imam jako nisko mišljenje o vrtićima i ekipi koja cijeli taj biznis vodi - toliko nisko da mi je topic u kojem sam to svoje slikovito mišljenje izrazio bio ukinut u roku od 15 minuta nakon nastanka. Ukratko: mislim da vrtićku industriju vode samo ljudi koji bi propali u svakoj drugoj, uključujući i kriminal. Opstanak vrtićke industrije (po meni) počiva na zlostavljanju odgajatelja poštenih namjera, djece i roditelja koji nemaju izbora, dakle počiva na iznudi i ucjeni.
    Jesi me nasmijao sa ovim da bi propali u nekoj drugoj industriji. Dobar si.
    Zato je na nama kao pojedincima da se borimo sa vjetrenjačama i kao veliki idealisti pokušamo nešto promjeniti.
    Ja se borim 8) i uspjevam za sada u tome da barem nešto malo promjenim.
    A što se tiče apsurdnosti vrtičkog sustava, apsolutno se slažem i bojim se da do velikih promjena neće doći.
    Netko na visokom položaju bi se trebao jako zainaitit i sve ispreokrenuti i tada bi došlo do konkretnih promjena.
    Živi bili , pa vidjeli

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Davore na žalost iz dosad vidjenog u potpunosti se slažem s tobom.
    Curke iz Splita, nadam se stvarno da će Čovjek uzeti stvari u svoje ruke, i ako ne u roku mjesec dana onda uskoro rješiti problem vrtića,
    a onda neka MODEL predstavi gradu Zagrebu 8)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma keruma za predsjednika države , bit će nam svima dobro i bit će vrtića više nego kafića !!!!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

..naime dijete nismo uspjeli upisat ni u cvit mediterana (gdje SMO BILI 240 ISPOD CRTE) ni u grigor vitez e onda sam ja momentalno pop..... jer smo ispunjavali sve uvjete (oboje zaposleni u stalnom radnom odnosu već preko 10 godina, podstanari, muž branitelj).....
    isuse pa koliko je dice bilo za upis kad ste vi bili 240. ispod crte :shock:
    strašno.
    ja se do sada nisam susretala s problemom upisa u vrtić pa me ovo stvarno šokira.
    da mi mala nije primljena u vrtić (hvala Bogu i u onaj koji sam želila jer sam samo za taj predala papire) i cjelodnevni program nemam blage veze šta bi napravila s njom slijedeće vrtićke godine. ovaj poludnevni program u kojem je sad bila je živa pokora. ja sam radila od 8-16 i uvik je morao bit netko dežuran tko će nju do 13 sati pokupit iz vrtića.

btw, djeca branitelja nemaju prednost pri upisu u vrtić. imaju samo djeca RVI-a. (tako je makar ove godine bilo na oglasnoj ploči naše vrtićke organizacije).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno vrtić

Ako postoji volja mogu se sva djeca upisat.

U Splitu ima toliko prostora zapuštenih (MORH i sl.), a i teta na Zavodu za zašpšljavanje.
    Evo konkretnog primjera.
    DV Petar PAn (gradski vrtić) ima jednu veliku prostoriju koja predstavlja malu gim. dvoranu. Ima centralno grijanje i sa vvrlo malo ulaganja (namještaj, malo piture i dvije nezaposlene tete) i eto mjesta za 40 - tak mališana na jesen (dvije smjene).

Po meni svaka uređena država koja zastupa pronatalitetnu politiku ovaj problem treba imat rješen pod broj 1, a ako ga nije u stanju rješit onda nek plaća porodilnji dok neosigura majci gdje da ostavi dijete.
    Koje su mogućnosti zaposlene majke koja ima zaposlene svekije ili roditelje ili bolesne ili pokojne da ostavlja dijete na crno nepoznatoj osobi iz oglasa? Ili možda sa svojom veliko plaćom zaposli školovanog odgajatelja? I šta ako se tom djetetu nešto dogodi tko je odgovoran?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

split potpisujem sve što si rekla, baš smo ja i MM jučer o tome razgovarali..
    Neš ti države i pronatalitetne politike...
    Iako du moji dobili vrtić, ja sam nekad radila popodne kao honorarac i naravno imali smo tetu ,pa sam za par sati dnevno davala pola plaće..
    A nikad ne znaš kad će teta otkazati jer je našla bolji posao, slomiti ruku ili nogu (dogodilo se meni i frendici) a ti morati otkazati potpisivanje slijedećeg ugovora jer nemaš kome ostaviti djecu

Nadam se da će Kerum ispuniti obećanje između ostalog da pokaže Banderasu i ostaloj kliki da se svašta može napraviti samo kad se hoće

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja se ipak nadam da će se pronaći rješenje da djeci ostane gimnastička dvorana a nađe se neki drugi adekvatan prostor

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda je tajna upravo u pogodovanju beskrupuloznom klanu vrtićke mafije. Kad bi Državi stvarno stalo do nataliteta i zapošljavanja svojih građana odgojiteljske struke, već bi se netko sjetio i regulirao male obiteljske vrtiće kakvih ima po svijetu, recimo u Americi koja je na glasu kao prvo-novac-a-onda-ljudi ali gdje su obitelji s manje od 2 djece čudne.

Poučno: http://www.ehow.com/how_4449447_open...-day-care.html

Potrebno je samo malkicu političke volje i takvo što bi se i kod nas moglo legalno pokrenuti. Za ovakav pothvat ne treba raketna znanost nego samo mala mrvica ljudskosti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda je tajna upravo u pogodovanju beskrupuloznom klanu vrtićke mafije. Kad bi Državi stvarno stalo do nataliteta i zapošljavanja svojih građana odgojiteljske struke, već bi se netko sjetio i regulirao male obiteljske vrtiće kakvih ima po svijetu, recimo u Americi koja je na glasu kao prvo-novac-a-onda-ljudi ali gdje su obitelji s manje od 2 djece čudne.

Poučno: http://www.ehow.com/how_4449447_open...-day-care.html

Potrebno je samo malkicu političke volje i takvo što bi se i kod nas moglo legalno pokrenuti. Za ovakav pothvat ne treba raketna znanost nego samo mala mrvica ljudskosti.
    Dadada. ali ta djeca će postati biračko tijelo tek kad ovi koji SADA o tome odlučuju budu već pod zemljom, tako da ih nije briga. Francuzi imaju gadnu izreku "Poslije mene - potop!" A ni ovo nije drugačije... Rijetki su ljudi kao Holjevac, koji vide dalje od vlastitog dvorišča (i žepa). :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

izgleda da se pokrenilo :D

Kerumovo obećanje se realizira: za 378 djece pronaći će se mjesto

ja virujem kako će on svu ovu dicu i smistit u vrtiće. :D

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ovo je lipo vidit , nisan gledala novine i sad sam se baš ugodno iznenadila .

Svaka mu čast na već dosad učinjenom jer je već osigurao 100 djece i minimalno 10 ljudi će dobiti stalno zaposlenje .

Samo nek tako nastavi , počeo je odlično i svaka čast.

Bila sam skeptična , ali sad sam već uvjerena da će uspjeti realizirati svoje obećanje i zadobiti naše povjerenje do daljnjeg.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Držim fige da se i nastavi... I da se za našu Brane nađe neko stalno mjesto!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Glas za Keruma je ustvari bio glas za HDZ? :?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Glas za Keruma je ustvari bio glas za HDZ? :?
    Zar si sumljala?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa
    Zar si sumljala?
    Ni sumljala ni sumnjala...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Citiraj Berlin prvotno napisa
    Zar si sumljala?
    Ni sumljala ni sumnjala...
    nego -o-

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ljudi moji, pa je li ovo moguće (rekao bi pok. m.d.).

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...1/Default.aspx

bravo :D

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I sad kad je u novinama - fakat nije raketna znanost. Samo trun ljudskosti.
    Eh sad, slijedi parabola - kakvi to neljudi sjede u drugim gradovima kad takvo što nisu u stanju napraviti?!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

joj Davore, pa ne može se u zagrebu vrtić otvoriti u staroj školi. ko je to vidio... u zagrebu se treba napravit zgradurina s bazenom za djecu. poznato je da djeca u vrtiću ne mogu bez bazena. a bazen košta. jer... samo najbolje za zagrebačke mališane. odnosno barem za one koji su imali sreću i upali u vrtić.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    joj Davore, pa ne može se u zagrebu vrtić otvoriti u staroj školi. ko je to vidio... u zagrebu se treba napravit zgradurina s bazenom za djecu. poznato je da djeca u vrtiću ne mogu bez bazena. a bazen košta. jer... samo najbolje za zagrebačke mališane. odnosno barem za one koji su imali sreću i upali u vrtić.
    :? :?
    Nemaš ti pojma kako nažalost izgledaju zagrebački vrtići

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ovo je bilo IRONIČNO

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke