-
Da, naravno da koristimo brdo izmišljotina industrijskog društva i naravno da nisu sve dobre. Činjenica je da je mliječni lobi jači nego ikad i mlijeko kakvo je bilo u vrijeme moje bake i danas se ne može uspoređivati, isto kao ni meso. Čak i na selu ljudi koji imaju krave daju im "specijalnu smjesu" koju kupe u veterinarskim trgovinama kako bi krava davala više mlijeka. Što je u toj smjesi, nemam pojma ali nije mi baš normalno da krava bez te smjese daje recimo 4 litre mlijeka a s njom 15-ak litara mlijeka dnevno :? To mi je osobno rekla jedna žena koja se bavi mljekarstvom, izradom sireva i vrhnja, a i potvrdio frend koji je radio u veterinarskoj ambulanti. Ali da ne filozofiram sad na ovom topicu o tome, to je jedan od razloga zašto naginjem više prema makrobiotici.
I da, da mi beba nije mogla kojim slučajem dojiti, ne bi imala izbora nego dati AD u prvo vrijeme. A obzirom da dojimo nisam bila u toj situaciji, ali sigurno znam da kad prestanemo dojiti nakon godine dana da ću početi davati rižino. Od kravlje mliječnih proizvoda u obzir mi dolaze samo fermentirani proizvodi. Znam da se 99% mama sa mnom neće složiti, ali eto, to je moj izbor.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma