mislim da je tema bila o zenskim imenima, pogledat cu poslije

ovo o znacenjima me zaintrigiralo na ovu stranu na koju je peterlin pisala...

al bih jos malo to konkretizirala...

imena sa nekim "dubokim, jakim, povijesnim" i inim znacenjima - cine mi se, u trenutku davanja - preteskim "bremenom" za malu bebu. djetesce se tek rodilo, ima svoju osobnost, karakter - cijeli jedan mali svemir koji mi ne poznajemo a - ime mu dajemo... i onda mi je malo :/ to davanje zvucnih i osebujnih imena osobi koju - ne poznajemo...

jel se kuzi sto hocu reci?

ono - das djetetu ime koje znaci "pobjeda, vojskovodja" - nesto strasno snazno i veliko i probojno - a djecak bude njezan i pazljiv i tih, voli strasno citati i crtati al ga ne zanimaju ni nogomet ni skejt... isto i za curice...

jel se davanjem takvih - imena sa znacenjem - zeli djetetu "udahnut" to isto znacenje?

mi smo djeci dali bezvezna troslovna moderna imena

po nekoj (doduse mojoj - matematickoj) logici.

- cure imaju slijed slova: samoglasnik - suglasnik - samoglasnik
decki: suglasnik - samoglasnik - samoglasnik

- sva slova u imenu su razlicita

- iduce dijete ima po jedan samoglasnik isti kao ono rodjeno prije njega

- cetvrto je dijete trebalo imati ime koje bi imalo po jedno slovo iz imena ovih prvih troje - medjutim to isto ime nosi osoba koja mi je mrska i nisam zeljela da me vlastito dijete asocira na nju (makar to ne bi trajalo dugo, vjerujem u moc djetetove osobnosti da "preuzme" znacaj nad "skupinom" slova ). ima slicno ime, koje je sasvim slucajno ispalo skracenica ocevog imena (sto ja - pazi biserke! uopce nisam skuzila do jedno dva mjeseca po porodu kad je netko od poznanika to iskomentirao :shock: )