Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 109

Tema: neljudski odnos

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Felix, kako misliš moraju studirat puno više, zar ostali fakulteti traju 7 godine? Kako misliš ne moraju pisat radove?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je li mi

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Točno tako, Felix!
    Arijana, da su liječnici završili magisterij ili doktorat bili bi mr.sc.dr. medicine ili dr.sc.dr. medicine.

Početno

Moja sestra je zavrsila medicinu, dok smo studirale obadvije smo zivjele u istoj sobi, sve znam, koji su ispiti , kolike su knjige i sve po redu, cak i imena profesora na medicini.

Oni po zavrsetku studija dobiju titulu doktor medicine.
    Doktor znanosti je akademska titula koja se dobiva nakon hrpe radova i istrazivanja.

Ja ne podcjenjujem njihov fakultet i rad, dapace, ja vise vjerujem nasem doktoru kad dode do pitanja znanja nego norveskim doktorima jer zivim trenutno u Norveskoj.
    Ali, taj fakultet im ne daje za pravo da se ponasaju kao da su ne znam sta na tom svijetu, jer se mnogi tako ponasaju.
    Drze se kao da oni odlucuju o zivotu, kao da su zene polupismene, maloumnice.
    Trebalo bi ih malo ovamo dati da ih pacijentica priupita: A sta je to posteljica?
    Pa da sa smjeskom na licu moraju objasnjavati , jer nema druge.

Dio njih je jako bahat i umisljen, takoder dio sestara.
    Oni pruzaju uslugu, koja je specificna ali je usluga.
    Studirali su sto su htjeli, nitko ih nije tjerao da to studiraju,
    trebaju svoj posao raditi u interesu pacijenta.

Ako netko nije zadovoljan sa placom, moze lijepo put pod noge i doci ovamo. Ovdje su doktori placeni prosjecno 10 puta vise nego u Hr.
    Uvijek ima solucija u zivotu.

Početno

To je prezalosno ako se ta sestra bude jos ruznije ponasala pa te treba biti strah kao nekoga si odcinkala, pa jao tebi bude li te ta docekala opet.
    Opet dolazimo u sferu psihologije straha.
    Suti, jer ako kazes, biti ce gore, osvetiti ce ti se, biti ce jos gore.

Na mjestu Puros, ja bi isla i ravnatelju i predsojniku ginekologije.
    Rekla bi sto se dogodilo i trazila ime da mi kazu tko su te osobe.

Kad bi isla opet roditi, ako bi me opet tako tretirali onda bi napravila VATROMET na odjelu, zapamtili bi me po jezicini.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

arijana, ne moraju pisati radove koji su potrebni za magisterij i doktorat. jer to su potpuno razlicite stvari nego zavrsiti fakultet.

medicina traje 6 godina, kao i veterina i stomatologija. arhitektura, elektrotehnika i jos neki traju 4.5 godine.

lijecnici nakon 6 godina studija postaju lijecnici opce prakse. nakon specijalizacije (a to nije magisterij) postaju lijecnici u podrucju ginekologije, pedijatrije....

i oni naravno mogu napredovati, pa mozes imati doktora iz podrucja medicine, koji je ne samo lijecnik nego i doktor. za to mora objaviti hrpu radova, istrazivanja, sto bi isto morao da je npr doktor iz podrucja elektrotehnike. kuzis?

to je kao da magistra farmacije prozoves pravim magistrom samo zato sto je zavrsio farmaciju. on to nije, ali taj naslov im ostaje tko zna zasto.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry, pisale smo u isto vrijeme. mislim da je sad dilema doktor - doktor znanosti rijesena.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mette Marit prvotno napisa
    Ali, taj fakultet im ne daje za pravo da se ponasaju kao da su ne znam sta na tom svijetu, jer se mnogi tako ponasaju.
    To nisam ni rekla, pa nemojmo kilometarskim postovima ponavljat jedno te isto.

Felix, hvala na detaljnom objašnjenju, ne znam zašto, ali mislila sam da su samo oni opće prakse dr. Možda zato što mi je ginekolog mr.sc.dr.
    U svakom slučaju ostajem pri mišljenju da medicina nije za svakoga!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to definitivno stoji

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prvo,puros,žao mi je što si sve to prošla i mislim da trebaš reagirati.Drugo,LeiA,na temelju prve godine medicine ne možeš znati šta je ona jer prve tri godine nemaju baš velike veze niti sa pacijentima niti sa "pravom medicinom"Prve tri godine faksa su pretklinika-ono osnovno predznanje za kliniku koja se uči od 4. do 6. godine.I tek tada se radi sa pacijentima i upoznaje sa bolestima i načinom ophođenja sa pacijentima.Nakon završenog fakša slijedi jednogodišnji staž,u večini slučajeva volonterski a onda polaganje držvnog ispita da se dobije licenca za samostalni rad.poslije toga je traženje posla.Titula tada je dr.med.Od sretnika koji uspiju dobiti stalan posao,većina i dobije specijalizaciju koja je još dodatnih 4-6 godina učenja ovisi koja.Nakon položenog specijalističkog ispita postaje se specijalist.Magistariji i doktorat mogu se dobiti nakon odslušanog poslijediplomskog i položenih ispita te izrade magistarskog rada ili doktorata.Sve skupa,edukacija traje nekih 15-20 godina(od faksa do dr.sc.)Nigdje na faksu se ne uči o humanom odnosu i općenito o odnosu prema pacijentu-to je nešto što svaki pojedinac nosi od kuće i kad naletitei na nekog takvog sjetite se toga.Ja sam anesteziolog i mjislim da svoj posao radim dobro jer se prema svakom pacijentu ponašam kao da je netko moj-u bakicama vidim svoju baku,u mladim ženama svoju sestru,u ženama srednjih godina svoju mamu.Ali to me nije naučio faks već mama i tata, to je moj kućni odgoj.A on se jako teško mijenja bez obzira bio netko čistač ulice ili doktor znanosti.I onda kada vam se još nakači šef koji ima svoje prohtjeve,hrpa dežurstava od kojih ne možete ostati normalni,misao šta sve propuštate sa svojom djecom,rokovi za pisanje radova koji vam vise nad glavom,stradaju pacijenti.Da bi se nešto promjenilo treba mijenjati sve.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

martinovamama, ne slazem se bas s tobom!
    tako je i u mnogim drugim zanimanjima... gdje si ne mozes dopustiti da se tako ponasas prema stranci. a usput radis prekovremeno, pises magisterij ne bi li poboljsao svoj status u firmi, kukas nad jadnom placom.....
    NE, TO NIJE IZGOVOR!
    cinjenica je da dobar odgoj donosis od kuce - ali on se moze nauciti i u kasnijoj dobi, AKO MORAS. ocito, lijecnici ne moraju, jer njihove stranke (pacijenti) ne donose direktni novac (iako mi gradjani-pacijenti placamo zdravstvo)...
    da zna da ce dozivjeti neku sankciju, i osudu okoline, dvaput bi razmislio da li ce se ljubazno ponasati ili ne.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da,ali da je svaka od vas sa lošim iskustvom digla prašinu,već bi situacija bila bolja i bile bi sankcije.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

curke, ja mislim da sve vi mislite o istom, bez obzira sto govorile da se ne slazete jedna sa drugom, a to je ACCOUNTABILITY ili odgovornost. Mislim da je to kljucna rijec.

Odgovornost podrazumijeva ne samo profesionalan odnos vec posebice KOME su doktori odgovorni - pacijentima, ministarstvu, upravi itd? Naravno da to povlaci i pitanje sankcija. Ukoliko buduce doktore ne uce o humanom odnosu prema pacijentu vec samo o njegovim organima, te ukoliko bolnice nista ne poduzimaju nakon sto zaprime zalbe pacijenata onda smo mi te koje moramo nesto uciniti.

Nema svrhe cekati od drzave da nesto korjenito promijeni. Potrebno je ne sutiti, pisati medijima, dosadjivati radio stanicama itd... sve dok se nesto ne promijeni.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ukratko, da upotrijebim rijeci martinovemame "potrebno je dignut prasinu"!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    bez obzira sto govorile da se ne slazete jedna sa drugom
    To se mi samo ne slažemo oko toga koliko je medicinski fakultet težak, ali to i nije tema. Na kraju krajeva svi imamo pravo mislit što hoćemo i to reći.
    Ono što je bitno je da se svi slažemo da je odnos doktor - pacijent u velikom broju slučajeva katastrofalan i nehuman i da to treba mjenjat. Dignut prašinu, ali kako?
    Zanima me da li je Roda službeno uputila kakv apel, razgovarala o tome u medijima ili nešto sl.?
    Nekako mi se čini da bi to trebalo ići "grupno", a ne pojedinačno, jer mene i dalje muči ono pitanje "osvete"?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

arijana, ja istio tako mislim da imaš pravo po pitanju osvete, ali živo mi se fućka. nek se svete ako tamo više ikad dođem pa će tek onda vidjet što sam sve u stanju. ja definitivno idem na razgovor. koliko će to pomoć ne znam, ali znam da sa samom sobom neću biti na čistac ako to ne uradim. nto je ono što ja mogu napraviti. recimo, moram priznati, da vjerojatno nikad ne bih izašla pred kamere iz ovog ili onog razloga koji je direktno ili indirektno vezan za moje dijete iz straha od stigmatizacije moga bemba. one koje imaju ivf bebe znati će o čemu pričam, a posebno one koje žive u manjim sredinama.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jucer sam slucajno pronasla jedno staro izdanje(prosinac 2004)od "doktora u kuci",pod nazivom"beba u kuci".Na predzadnjoj stranici izabrali su par rodilista u Hr. i opisali uvjete u njima.Kad covjek ovo ovako cita po njima bi se reklo,hej pa to i nije tako lose;ali citajuci na ovim stranicama sto zene stvarno tamo dozivljavaju vidi se da je istina negdje drugdje.Mene samo zanima po cemu su ti novinari ocijenjivali te bolnice?Cak neka rodilista imaju i statuse prijatelj djece,sto mi opet nije jasno kako su do toga dosli citajuci vase price.Na jedan komentar iz OB Sveti duh ,nisam znala da li da se smijem ili placem.Izmedju ostalog je pisalo-".....iako se majke izdajaju u posebnoj sobi,imaju pravo doci vidjeti svoju djecu......." :shock: :shock: zar moras nekome dokazivati da imas pravo biti uz svoje dijete kad hoces?

Početno

Da, zanimljivo, "imaju pravo doci vidjeti svoje djete....".

Ne kuzim zasto ne bi Puros dosla na tv i rekla svoje iskustvo, bojis se cega? ne kuzim, reci mi molim te jer mogu i ja doci zivjeti u manju sredinu pa nemam onda pojma sto to znaci.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    .Mene samo zanima po cemu su ti novinari ocijenjivali te bolnice?Cak neka rodilista imaju i statuse prijatelj djece,sto mi opet nije jasno kako su do toga dosli citajuci vase price.
    Sandra, ja sam isto ostala iznenađena čitanjem Purosinog iskustva, a nakon svog poroda da su ti novinari pitali za moju ocjenu bolnice i moje iskustvo imala bih skoro pa sve pohvale (gledajući u HR uvjetima), osim jedne sestre koja mi je digla živac.
    Rodilišta - prijatelji djece su valjda ona koja imaju rooming in, a dubrovačko rodilište ga ima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mette marit: bebe začete potpomognutom oplodnjom su manje više u malim sredinama stigmatizirane od toga da se nađu svećenici koji ne žele krstiti takvo dijete jer crkva niej za umjetnu oplodnju do toga da u školi djeca uzvikuju da je to beba iz epruvete i toga da se svi naginju vidjeti ti dijete kao da je čudo i kao da mu rastu rogovi ili ne znam ni ja što sve ne. mame koje imaju ivf djecu, a žive u jako maloj sredini gdje svatko svakoga zna znaju o čemu govorim. sad, da se radi o meni ne bi bilo problema jer ja se znam nositi s tim stvarima, ali moje dijete je u igri i ne želim da se preko njega lome koplja. to je urođena roditeljska zaštita prema svom djetetu. kao kad ti netko ide udariti dijete pa ti ne daš. ovdje se ne bi radilo o pljuskama već o nečem što taj mali dječji svijet ne bi mogao razumjeti i bojim se da bi mu to poremetilo djetinjstvo. ja sam svojedobno napisala i članak koji je objavljen u lokalnom tisku a tiče se mog ivf iskustva i kad sam razgovarala s novinarkom iz ove naše sredine prva ona je bila ta koja mi je predložila anonimnost baš iz ovh razloga. zna žena kroz što bi mi sve moralo proći dijete jer su ljudi u neznanju više zli nego dobri i uvijek se loše dalje čuje od dobrog (ovo je figurativno rečeno).

Početno

Apsolutno se slazem s tobom, sad mi je jasno, naravno.

Hvala ti sto si mi objasnila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mette marit od bemba

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dubrovačko rodilište nije baby friendly, tu titulu je tek nedavno dobio samo odjel pedijatrije!
    Osim rooming ina ništa u rodilištu nije baby friendly! Meni su , prvorotki, donijeli dijete navečer nakon poroda i ostavili nas bez pitanja i objašnjenja. Nitko se nije upitao je li ja znam promijeniti dijete i podojiti je i kako! Hvala Bogu na Rodama, ja sam došla sa isprintanim materijalima o svemu što sam mislila da bi mi moglo zatrebati u rodilištu, tako sam se jedno jutro u 4 sata išla ručno izdajati ( bila sam odvojena od bebice dva dana zbog žutice, noću nema dojenja a mlijeko navrlo) prema uputama sa Rodinih stranica i zato vam svima veliko hvala! MM mi je govorio da sam ja internet trudnica!
    Puros, tvoja priča je užasna i trebaš se žaliti! Žao mi je što si to morala proći! Mene još očekuje napisati priču s poroda ali je ona drugačija od tvoje! Za rodilište ne mogu ništa pozitivno reći, nitko se nije na meni iživljavao ali mi nitko nije ni pomogao! Želim ti svu sreću sa tvojim Bembom ( ja svoju curicu zbog tebe zovem bembolina) i da zločesti ljudi dobiju što su zaslužili

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    Osim rooming ina ništa u rodilištu nije baby friendly! Meni su , prvorotki, donijeli dijete navečer nakon poroda i ostavili nas bez pitanja i objašnjenja. Nitko se nije upitao je li ja znam promijeniti dijete i podojiti je i kako!
    Meni isto prvorotkinji donjeli dijete i odmah mi je stavili na ciku i pošto mala bila halapljiva, pa nije znala uhvatit, ostala med. sestra sa mnom skoro pola ure dok nije uhvatila.
    Na izdajalicu nisam mogla puno izdojit i čak mislila da mi nestaje mlijeka dok mi nije med. sestra pokazala kako ručno izdojit.
    Pelene mi je ona mjenjala jer je mislila da sam preslaba nakon poroda, a ja sam joj rekla da se super osjećam, ali da me strah promjenit pelenu, da ipak ona to uradi još koji put. Cijelu noć je dolazila svako 3 sata i mjenjala joj pelenu. Tek sutradan sam se ohrabrila i sama je promjenila tad, a i svaki slijedeći put, s tim da su one redovno obilazile i pitale trebali presvuč dijete.
    Ne znam, ali kad slušam vaše priče o Medarevu imam osjećaj da, ili ne pričamo o istom rodilištu ili sam ja to sve sanjala, koliko sam analgetika dobila za vrijeme poroda, može bit da i jesam.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Dignut prašinu, ali kako?
    Pa, potrebno je od nekuda poceti. Nista se nece desiti ako mi i dalje nastavimo prepricavati tko nas je i na koji nacin ponizavao - to naravno pomaze da prebrodimo nasu inicijalnu patnju, ponizenje i slicno. Uostalom, ja sam se zato i pridruzila ovom forumu da bih dijelila svoja iskustva i ucila iz iskustava drugih.

Mislim da je ovo sto Puros govori dobar pocetak - otici na razgovor. Kada bi svaka od nas trazila razgovor, mislim da bi drugacije bilo. A tko zna sto se moze pokrenuti poslije tog razgovora?! Nikada nemojte potcjenjivati ono sto jedna osoba moze napraviti - naravno da se ovdje ne govori o osveti vec o pravu, pravu pacijenta na normalan odnos.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Rodilišta - prijatelji djece su valjda ona koja imaju rooming in, a dubrovačko rodilište ga ima.[/quote]

Naprotiv,to nema veze sa rooming-om.On je ovdje ocjenjen posebno i nema veze sa tim statusom prijatelja djece.Interesantno je to bas vezano uz Dubrovnik da je napisano da postoji rooming in,ali da rodiliste jos nema statusa prijatelja djece.Posto ne znam da li u Dubrovniku ima jedno rodiliste ili njih vise ovo se odnosi na ono OB Dubrovnik.
    Sto se tice toga statusa prijatelja djece,nemoj me krivo shvatiti al ja to mozda gledam drugacijim ocima nego ti,zato sto sam upoznata sa odlicnim odnosima ovdje prema majci i djetetu.To je za mene ono sto mogu nazvati "prijatelj djeteta",al citajuci iskustva od drugih majki na ovom forumu sto dozivljavaju u Hr. to je za mene grozno.Jer ima njih puno takvih sto dozivljavaju te iste stvari ,samo ne usude se svi pricati o tome.
    Puros moja podrska tebi da napravis ono sto ti mislis da je ispravno

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikada nemojte potcjenjivati ono sto jedna osoba moze napraviti - naravno da se ovdje ne govori o osveti vec o pravu, pravu pacijenta na normalan odnos.
    slazem se!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    Puros moja podrska tebi da napravis ono sto ti mislis da je ispravno
    I ja se pridruzujem podrsci Puros, LeiA i svim forumasicama koje su prozivjele slicne trenutke! Bitno je da uradite ono sto osjecate da je najbolje za vas i vasu djecu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Draga Puros, dugo mi je trebalo da se odlučim uopće pročitati tvoj post (topic), jer se iznerviram već pri samom naslovu..Odlučila sam se i po stoti faking put popi....!!! Popi--- i rastužila se istovremeno jer znam i previše žena koje su prošle isto..i previše žena koje su prošle i gore i danas imaju posljedice vezane uz to..
    Razmišljala sam i odlučila ti dati podršku-odvaži se i ispričaj svoju priču barem anonimno..imate dobar lokalni list, previše ste involvirani jedni u druge(nije du milijunski grad) da se ne bi moglo nešto promijeniti (iako je ponekad teže u manjim mjestima)..ima načina, pokušaj ga pronaći..i zbog sebe i bemba i tvoje i druge buduće djece..
    I ono najvažnije! ŽENE DERITE SE, URLAJTE, BORITE SE ZA SEBE! (oprostite što ja sad urlam)..Ja sam to dobro naučila! Još sam više naučila kroz ovaj forum, kroz sva naša iskustva i savjete! I prvi put mi je to uvelike pomoglo, drugi put će još više! Ajme im majka kad dođem ne budu li fer!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nikada nemojte potcjenjivati ono sto jedna osoba moze napraviti - naravno da se ovdje ne govori o osveti vec o pravu, pravu pacijenta na normalan odnos.
    Ma to je u redu, ali nije pitanje da li čemo se mi njima osvetit, nego oni nama. Sve to lijepo zvuči, poč tamo i reč im što imaš i onda će taj doktor ostat posramljen i biti puuuno dobar.
    Ali koliko će žena stvarno otić i učinit nešto, bojim se da je malo "purosica". Čini mi se da je bolje sastavit sve te priče, evo konkretno u dubrovačkom rodilištu, sa svim imenima i prezimenima osoba od kojih smo doživjeli neugodnosti, pa onda takvu hrpu predat ravnatelju bolnice i šefu ginekologije. Nakon što se sve to pregleda, tražit sankcije i biti upućene u iste, a u slučaju da se ništa ne promjeni otići s tim istim papirima medijima i to bolnici dat do znanja. Nekako mi se to čini pametnije, nego ići pojedinačno i da ti oni samo klimaju glavom i govore dobro, dobro, primili na znanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

arijana, to je stvarno pametan savjet samo ostaje jedno pitanje: kako ćemo prikupiti toliko žalbi kad nažalost samo je par dubrovčanki na forumu-bar što ja znam. u svakom slučaju ja sma danas nazvala i naručila se u utorak na razgovor kod glavnog. vidjet ćemo što će biti.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Je li Bačić glavni na ginekologiji ili...
    Ja bi na podforumu Rodilišta otvorila topic Knjiga žalbe - Dubrovačko rodilište i tu bi istresla sve probleme uključujući imena i prezimena "optuženih" i sve njihove postupke i kad ih se skupi dovoljno, isprintala i odnjela dotičnima.
    Pretpostavljam da se ne mogu pisat imena dr. na forumu ili...
    U tom slučaju bi bar otvorila tu knjigu žalbe gdje bi žene mogle pisati o negativnim iskustvima bez imena, a žene koje nisu na forumu lakše bi došle do nje preko tražilice (Google). Onda bi, ako bi nas bilo dovoljno mogle privatno na adresu jedne od nas poslat priče s imenima i prezimenima i da jedna to odnese gospodi u bolnici.
    Ne znam što sam sad sve sputila, ali nadam se da si bit razumjela.
    Sretno u utorak!!!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je to opcenito dobra ideja, ne samo za dubrovacko rodiliste...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Puros, nema razloga da igdje spominješ da si dijete dobila IVF postupkom. Radi se o odnosu na porodu, koji bi trebao biti isti prema svim ženama, bez obzira rađaju li prvo ili peto dijete, da li su ga začele planirano, neplanirano ili medicinski potpomognuto.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Puros, utorak je!!!
    Javi što je bilo!

Početno

I ja bi htjela cuti sta je bilo kod ravnatelja u dubrovackoj bolnici,puros je danas tamo imala sastanak, vjerojatno je rekao par utjesnih rijeci.....ne mogu se suzdrzati od ironije....

Početno

Sjedim u parku danas dok se moja curica igra trceci po travi i vec se pocnem malo dosadivati kad ide jos jedna zena sa malim deckicem i sjedne ona do mene, a mali se pocne takoder natjeravati po travi sa mojom slatkicom.I pocne tako prica o ovom i onom,mislila sam da je cura negdje iz Poljske ili Ceske po izgledu kad ona iz Cecenije.
    I pocele o porodima i bolnicama i pocne ona svoju pricu o porodu i isprica pricu koja je skoro identicna prici koju je ispricala Puros. Te kako u Ceceniji kad te briju ne smijes glasa ispustiti, pa te izrezu i izmrcvare, zatim ne smijes nista pitati jer te odmah pitaju da tko ti je glavu napunio glupostima, suti i radaj.Te poslije u sobi sestre te ili ignoriraju ili se izderu na tebe, ima i dobrih ali to je rijetko.Te ti treba posebna veza hoces li epiduralnu i tako dalje i tako dalje...kaze ona na kraju:Joj sta te ja plasim ovim ruznim pricama , tako sigurno nije u Hrvatskoj, ja sam cula sve najbolje za tvoju zemlju,posebno da je prelijepa, more itd.itd.......gledam ja u nju, drzim smjesak broj 8 ( blago zakrivljene usne i mili pogled) a u sebi mislim:Majko moja, pa zar smo mi na razini Cecenije?
    Nisam joj nista rekla, izbjegavam uopce to pricati okolo jer me pocnu gledati kao da sam iz Sudana ili Afganistana kad cuju price iz rodilista.

Nemam nista protiv te zemlje ali sam smatrala da smo ipak na visem standardu od njih, mozda u nekim stvarima i jesmo, place su nam vise i standard zivota, ali u rodilistima - mi smo Cecenija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, bila sam. nisam do sad stigla javiti se jer imam doma društvo iz st. sad samo ukratko(zato sam se i prikopčala samo da vam javim kadli vidjeh da je nekoliko vas već pitalo za ishod), a čim uhvatim vremena opširnije. tko god je rekao da neću ništa postići bio je u pravu. ja sam sve svoje rekla, dotični je klimao glavom i potvrđivao sve što sam rekla bez puno rječi i u potpunosti se složio sa mnom i rekao da će svakako poduzeti mjere. ALI, u očima sam mu vidjela da misli o totalno drugim stvarima, da me skoro ni ne sluša već odgovara po šablonu, nije se ni trgnuo kad sam spomenula medije i d ane duljim od ovoga nema ništa. isto tako je odmah i zaboravio kako se zovem te nekog straha od odmazde nema, ako Bog ikad više da pa ponovo rodim u dbk bolnici. ma mislim da sam potrošila vrijeme. a kod ravnatelja me nitko nije ni primio jer je iskrsnuo neki sastanak i nikoga osim tajnice tu nije bilo. tek sad sam potpuno razočarana.

Početno

Ma, naravno, sta bi se uopce koncentirao kad su to za njega nevazne stvari. Mediji njih ne uznemiravaju jer misle da su nedodirljivi.

Negdje sam napisala da mislim da ce borba za pobljsanje uvijeta u rodilistima nakon 10 godina konstantnog pritiska dati rezultate.
    Sad bi jos dodala: dati ce PRVE rezultate nakon 10 godina.

Puros, hvala ti sto si napisala sto je bilo, mada nisam ocekivala da ces biti zadovoljna razgovorom.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mette marit, nisi cula (malo vise u detalje) kako zene radjaju u rusiji i bivsim sovjetskim republikama (aha, tu je onda cecenija) - i ne zelis ja sam bila pocela citati i prestala jer mi je doslo da povratim :shock:
    vjeruj mi, stanje u hrvatskoj je raj na zemlji u odnosu na njihova rodilista
    tako da smo IPAK od nekoga bolji :shock:
    ali da me to tjesi - uopce me ne tjesi. necu se usporedjivati sa najgorima!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma općenito, ta mi je usporedba malo ono :/ . Jadne mi koje ćemo roditi u Hrvatskoj, isto nam je kao da smo u Čečeniji. Pa sad cure, veselo i hrabro na porod!!!
    Mette Marit, čak se i slažem s tvojim inicijativama s onog drugog topica i stvarno mislim da stvari treba mijenjati, ali nikako ne vidim kako je usporedba s Čečenijom u tome i malo pripomogla osim što je unjela dodatni nemir radi onoga šo neke od nas na porodu u Hrvatskoj čeka. Ako je i ovdje stvar u tome da je bolje biti informiranom i pripremljenom, ne vidim da me je usporedba s Čečenijom iole pripremila na ono što me čeka. Opet samo - nemir :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma loli, mislim da je mette m. to ispricala samo onak, za informaciju...
    necemo se usporedjivati sa cecenijom ni ikim losijim od nas. idemo u bolje sutra

Početno

Ne mislim ja da je kod nas situacija kao u Ceceniji, to se ne da usporediti,
    mi smo bogati u odnosu na njih, i u opremljenosti bolnice i u svemu materijalnom, mene je samo zacudilo da ne kazem zaprepastilo sto je ona ispricala pricu koju je Puros ovdje ispricala.
    Ne da se to usporedivati, mi i oni, po nicemu.

Početno

Loli, samo procitaj ovo sto je o svom porodu napisala Mommy plesacica,
    sa takvim stavom, znanjem i odlucnim zahtjevima, nema sanse da se icega bojis.
    Ja mislim da je Hrvatska daaleko dalje dosla u mnogocemu od svih recimo to tako "slavenskih" zemalja u Evropi. (o bivsem sssr necu ni govoriti , kao ni o baltickim zemljama koje su takoder iza jedno 60-70 godina od nas)

U cijeloj njenoj prici me je najvise pogodio redosljed koji je bio isti kao kod Puros, sa svim istim neugodnostima i odnosom prema njoj.

Inace ovdje Hrvatsku gledaju kao super zemlju, svi redom koje srecem,bez obzira bili to skandinavci ili iz neke druge zemlje.
    Ja presutim svaki nas problem i velicam sve nase.Nek samo i dalje misle sve super a mi cemo pokusati srediti ono sto znamo na nije bas super.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da kažem da sma danas srela dr-a kojem sam se žalila na neljudski odnos. ili se je napravio da me ne vidi ili je potpuno zaboravio da sam ja ikad kod njega bila.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, takvo što me uvijek ljutilo. Kad se nađem u nekoj takvoj situaciji, pomaže mi misao da ljudi koji nisu humani nisu ni sretni, često se to kasnije i pokaže točnim. Meni je njih, zapravo, žao. No, to ne znači da pristajem na loš odnos prema sebi. Zato se slažem s tobom. Ne moraš uvijek odvaliti brdo, bitno je ukazati na kamen.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ravnatelj je ravnateljica u dubrovackoj bolnici, i zena je super, i u profesionalnom i u ljudskom smislu. a samim tim sto je zena - a i majka - mislim da je puno senzibilnija na sve ovakve probleme.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puros, užasno je to iživljavanje koje si prošla.
    Baš iživljavanje.
    Smatra se čak i pravno da je žena nakon poroda u posebno psihički osjetljivom razdoblju...valjda je sadistima tad napogodnija za mučenje .
    To mora da su duboko nesretni i okorjeli ljudi, kad ih samo strah od autoriteta uspijeva malo upristojiti.
    Jesi li se pokušala pismeno žaliti?
    Na žalost, ono što nije na papiru- kao da se nije dogodilo.
    Mislim da jedino pismenu žalbu ozbiljno uvažavaju u takvim situacijama, ali tada to treba nasloviti na nekog nadređenog, najbolje na ravnatelja/icu.
    I u medije, moć medija je ogromna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    ravnatelj je ravnateljica u dubrovackoj bolnici, i zena je super, i u profesionalnom i u ljudskom smislu. a samim tim sto je zena - a i majka - mislim da je puno senzibilnija na sve ovakve probleme.
    ravnateljica R.nije bila u uredu kad sam došla iako sam se najavila nekoliko prije. inače, ne znam kakva je kao osoba. a ja sam bila kod dr.b koji je šef ginekologije. i nije uopće imao sluha kako sam već napisala. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •