Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Pizza iz škrinje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Pizza iz škrinje

Samo kratko pitanje, da li mogu doma napraviti pizzu i staviti ju sirovu u škrinju na dan - dva i da je ok kad se ispeče. Ima kakvi trikovi?

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Pizza iz škrinje

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Samo kratko pitanje, da li mogu doma napraviti pizzu i staviti ju sirovu u škrinju na dan - dva i da je ok kad se ispeče. Ima kakvi trikovi?
    Ne mozes, mozes napraviti ono ludo testo pa da ti stoji u frizideru u kesi par dana, mozes napraviti pica-pitu , zaviti u alu-foliju pa u friz,, izvadis pre pecenja, malo odnmrznes i peces..mozes kupiti one gotove mrzle pa ispeci....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zašto ne mogu? Da li bi utjecalo na kvalitetu tijesta s obzirom da je dizano, ili što?
    Jer u frižideru sam znala ostaviti preko noči, nije bilo problema:
    Da li se kvasac "ubije" u škrinji?

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zašto ne mogu? Da li bi utjecalo na kvalitetu tijesta s obzirom da je dizano, ili što?
    A jel skrinja u stvari friz sa ledom :? ?
    Meni je bolje resenje, kao sto sam ti kazala, ono ludo testo sto stoji par dana u frizideru, , samo razvuces i narendas ono sto je potrebno

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

možeš - samo ju "pokrij" s nečim npr. folijom ili vrećicom prije stavljanja u duboko
    i kad ti se jede pizza - otvoriš škrinju, izvadiš i hop u zagrijanu pećnicu
    malo duže se peče ali je ok
    ja sam tako doma radila i nije bilo problema ali sad više ne radim jer imam samo taj jedan jedini protvanj

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Citiraj Lucas prvotno napisa
    možeš - samo ju "pokrij" s nečim npr. folijom ili vrećicom prije stavljanja u duboko
    i kad ti se jede pizza - otvoriš škrinju, izvadiš i hop u zagrijanu pećnicu
    malo duže se peče ali je ok
    ja sam tako doma radila i nije bilo problema ali sad više ne radim jer imam samo taj jedan jedini protvanj
    E takav odgovor tražim, da je netko tako radio i da je bilo ok. Ova ideja s tijestom koje stoji nije loša, ali meni je bitno da je sve spremno, pa da tko je doma ubaci u rolu prije nego što ja dođem s posla. Dakle mora biti sve spremno, nema vremena za valjanje, slaganje,...
    E Lucas, pa nemoj škrtariti, kupi još jedan protvan.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Neki dan u emisiji o Rimu, pričali sa vlasnikom najbolje pzzerije u Rimu i on kaže da tijesto mora odstajati 72 sata prije pečenja. To su tri dana. Ne vidim potrebe za smrzavanjem.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja vidim potrebu
    I mislim da se može bez problema zamrznuti.

Ja bih je zamrzla na tacni, tako da bude na ravnom i onda kada se zamrzne prebacila u vrećicu za zamrzavanje. Tako možeš njih više i onda ih naslažeš jednu na drugu. Peći se mogu onda i u velikoj tepsiji.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    Neki dan u emisiji o Rimu, pričali sa vlasnikom najbolje pzzerije u Rimu i on kaže da tijesto mora odstajati 72 sata prije pečenja. To su tri dana. Ne vidim potrebe za smrzavanjem.
    Ima, ima potrebe, a to je gore navedena:
    ali meni je bitno da je sve spremno, pa da tko je doma ubaci u rolu prije nego što ja dođem s posla

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja smrzavam pečenu.

I potpisujem da je tijesto bolje ako barem preko noći odleži... I ne samo za pizzu nego dizano tijesto uopće.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ja smrzavam pečenu.
    Uuuu...ovo je super savjet!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja ispećem do pola pizzu pa je onda zamrznem i po potrebi vadim jer napravim par okruglih tako da ima kad zatreba
    a ako je baš ne nafilam onda tijestgo ispečem do pola te zamrznem onda sam izvadim nafilam i ispečem peče se malo duže al super ispadne

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa
    Da, škrinja je frizer, ne ormar.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Citiraj ivananeda prvotno napisa
    Da, škrinja je frizer, ne ormar.
    Nisam shvatila to pitanje, sad mi je jasno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da javim rezultat. Pizza napravljena, stavljena u protvan, omotana prozirnom folijom, smrznuta. Drugi dan stavljena u pečnicu, ispala odlično, pojeli smo ju u roku keks.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Samo da javim rezultat. Pizza napravljena, stavljena u protvan, omotana prozirnom folijom, smrznuta. Drugi dan stavljena u pečnicu, ispala odlično, pojeli smo ju u roku keks.
    mi sve to radimo kao ti,ali ne jedemo sutradan (za tako kratki period ju ostavim u običnom frižideru),nego za 2-3 tjedna (uglavnom radim 2 pleha) i bude dobra

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    mi sve to radimo kao ti,ali ne jedemo sutradan (za tako kratki period ju ostavim u običnom frižideru),nego za 2-3 tjedna (uglavnom radim 2 pleha) i bude dobra
    Stavila bih i ja u obični frižider, ali ne stane.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Stavila bih i ja u obični frižider, ali ne stane.
    znam da kvasac ne radi na hladnom, ali zar se ni malo ne digne u frižideru? ne bi riskirala da mi na kraju tijesto bude predebelo

naime, napravila bi protvanj, stavlila sos, šunku, sir .... i u frižider na 2-3 sata prije pečenja

šta mislite ?

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa
    znam da kvasac ne radi na hladnom, ali zar se ni malo ne digne u frižideru? ne bi riskirala da mi na kraju tijesto bude predebelo

naime, napravila bi protvanj, stavlila sos, šunku, sir .... i u frižider na 2-3 sata prije pečenja

šta mislite ?
    Bez problema će ti tijesto pričekati 2-3 sata u hladnjaku. Tj. za toliko vremena će se taman dići koliko treba. Samo nemoj mijestiti tijesto s toplom tekućinom nego s hladnom kako bi maksimalno usporila rad kvasca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •