-
kremasti muffini- 5 recepata za dobiti 15 kila :D
http://farm4.static.flickr.com/3494/...05f23c29_o.jpg
evo drage rodice..ovih dana sam se bavila receptima za cupcakes (muffine s kremom) i ispali su super..stavljam vam 5 recepata koje sam isprobala pa probajte i vi, jako su jednostavni i lijepi za proslave i rođendane, za nedeljni rucak bas i nisu jer su prave kalorijske bombe
stavila sam vam i slicicu mojih da vidite kako otprilike izgledaju, zao mi je sto muzic nije uspio pofotkati sve jer su se vecinom pojeli dok je stigao
1) Muffini "Jagode i slag"
Za 12 komada: Istucite 125 g omekšalog maslaca i 125 g finog šećera ( samljela sam u mlincu obicni secer cisto da bude malo sitniji a ne u prahu). Kad smjesa postane meka dodati 2 jaja,2 žlice mlijeka, 125 g oštrog brašna, čajnu žlicu praška za pecivo i mutiti mikserom dok ne dobijete lijepu smjesu (mozda sve skupa 3 min). U kalupe za muffine staviti papirnate kalupe i uliti smjesu (svaka treba biti puna do otprilike 2/3 papirnatog kalupa). Peći u ugrijanoj pećnici na 175 stupnjeva dok se muffini ne dignu i budu cvrsci na dodir (oko 20 min).
Kada se muffini malo ohlade spricom na njih staviti kremu. Istući 285 ml vrhnja za slag (ja sam uzela *****) i u njega dodati 2 žlice šećera u prahu. Na vrh dodati polovicu jagode.
2) Muffini s pistacijima (ovaj je meni najdrazi
)
U multipraktik staviti 60 g pistacija,125 g oštrog brašna i žličicu praška za pecivo. Miksati dok smjesa ne postane fina (dok se pistacije ne uspitne). U posebnoj posudi umutiti 125 g maslaca i 125 g finog šećera dok smjesa ne postane meka, zatim u smjesu dodati 2 jaja, 2 žlice mlijeka i brašno s pistacijima. Miksati dok ne dobijete lijepu smjesu. Smjesu uliti u 12 kalupa (isto kao u prethodnom receptu). Peći ponovo na 175 stupnjeva oko 20 min.
Kad se muffini ohlade napraviti kremu ( Umutiti 300 g dukatele, sok i izribanu koricu jednog limuna i 3-4 žlice šećera u prahu) i staviti je na muffin pomoću šprice. Na vrh posuti komadićima pistacija (ja sam uzela one njemacke komadice pistacija za kolace, samo su skupi
)
nastavak slijedi..
-
3) Muffini s bademima
Za 12 muffina- umutiti 125 g omekšalog maslaca, 125 g finog šećera i par kapi arome badema ( ja nisam našla pa sam stavila vaniliju). Kad smjesa postane meka dodati 2 jaja, 2 žlice mlijeka, žličicu praška za pecivo i 30 g grubo nasjeckanih badema. Miksati dok smjesa ne postane glatka. Gotovu smjesu uliti u 12 kalupa Po vrhu smjese posuti s bademovim listićima. staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu (170 stupnjeva) 20-tak minuta. Gotovi su kad se dignu i budu tvrdji na dodir (listici ne smiju zagorici nego biti blago pečeni).
Gotove ohlađene mufine presjeći nožem ( vrh klobuka odvojiti) i između namazati marmeladom od kupine. Vratiti klobuk nazad i posuti šećerom u prahu.
-
zaboravila sam napisati bitnu stvar za recept br. 1 s jagodama..Prije stavljanja kreme s nožem prerezati muffin, skinuti klobuk (prereže se pri vrhu) i namazati unutra marmeladom od jagoda. Vratiti klobuk i na njega staviti kremu i jagodu
-
4) Muffini s čokoladom i maslacem od kikirikija
Za 12 muffina treba- istući 125 g omekšalog maslaca i 125 g finog šećera dok ne dobijete finu smjesu. Dodati 2 jaja, 2 žlice šećera, 125 g oštrog brašna, žličicu praška za pecivo i 3 žlice kakaa u prahu. Staviti u kalupe i peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20-tak minuta.
Kad se muffini ohlade na njih špricom staviti kremu ( Umutiti 200 g dukatele, 60 g maslaca, 125 g kikiriki maslaca i 125 g šećera u prahu). Na vrh za dekoraciju staviti čokoladne dražeje (koristila sam kraševe Dora dražeje- riža prekrivena čokoladom, posula sam po svakom 3-4 komada).
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma