Samo kratko pitanje, da li mogu doma napraviti pizzu i staviti ju sirovu u škrinju na dan - dva i da je ok kad se ispeče. Ima kakvi trikovi?
Samo kratko pitanje, da li mogu doma napraviti pizzu i staviti ju sirovu u škrinju na dan - dva i da je ok kad se ispeče. Ima kakvi trikovi?
Ne mozes, mozes napraviti ono ludo testo pa da ti stoji u frizideru u kesi par dana, mozes napraviti pica-pitu , zaviti u alu-foliju pa u friz,, izvadis pre pecenja, malo odnmrznes i peces..mozes kupiti one gotove mrzle pa ispeci....Anemona prvotno napisa
Zašto ne mogu? Da li bi utjecalo na kvalitetu tijesta s obzirom da je dizano, ili što?
Jer u frižideru sam znala ostaviti preko noči, nije bilo problema:
Da li se kvasac "ubije" u škrinji?
A jel skrinja u stvari friz sa ledom :? ?Anemona prvotno napisa
Meni je bolje resenje, kao sto sam ti kazala, ono ludo testo sto stoji par dana u frizideru, , samo razvuces i narendas ono sto je potrebno
možeš - samo ju "pokrij" s nečim npr. folijom ili vrećicom prije stavljanja u dubokoAnemona prvotno napisa
i kad ti se jede pizza - otvoriš škrinju, izvadiš i hop u zagrijanu pećnicu
malo duže se peče ali je ok
ja sam tako doma radila i nije bilo problema ali sad više ne radim jer imam samo taj jedan jedini protvanj
![]()
E takav odgovor tražim, da je netko tako radio i da je bilo ok. Ova ideja s tijestom koje stoji nije loša, ali meni je bitno da je sve spremno, pa da tko je doma ubaci u rolu prije nego što ja dođem s posla. Dakle mora biti sve spremno, nema vremena za valjanje, slaganje,...Lucas prvotno napisa
E Lucas, pa nemoj škrtariti, kupi još jedan protvan.![]()
Neki dan u emisiji o Rimu, pričali sa vlasnikom najbolje pzzerije u Rimu i on kaže da tijesto mora odstajati 72 sata prije pečenja. To su tri dana. Ne vidim potrebe za smrzavanjem.
Ja vidim potrebu![]()
I mislim da se može bez problema zamrznuti.
Ja bih je zamrzla na tacni, tako da bude na ravnom i onda kada se zamrzne prebacila u vrećicu za zamrzavanje. Tako možeš njih više i onda ih naslažeš jednu na drugu. Peći se mogu onda i u velikoj tepsiji.
Ima, ima potrebe, a to je gore navedena:zumbulmama prvotno napisa
ali meni je bitno da je sve spremno, pa da tko je doma ubaci u rolu prije nego što ja dođem s posla
Ja smrzavam pečenu.
I potpisujem da je tijesto bolje ako barem preko noći odleži... I ne samo za pizzu nego dizano tijesto uopće.
Uuuu...ovo je super savjet!Janoccka prvotno napisa
ja ispećem do pola pizzu pa je onda zamrznem i po potrebi vadim jer napravim par okruglih tako da ima kad zatreba![]()
![]()
![]()
a ako je baš ne nafilam onda tijestgo ispečem do pola te zamrznem onda sam izvadim nafilam i ispečem peče se malo duže al super ispadne
Da, škrinja je frizer, ne ormar.ivananeda prvotno napisa
![]()
Nisam shvatila to pitanje, sad mi je jasno.Amalthea prvotno napisa
![]()
Samo da javim rezultat. Pizza napravljena, stavljena u protvan, omotana prozirnom folijom, smrznuta. Drugi dan stavljena u pečnicu, ispala odlično, pojeli smo ju u roku keks.
mi sve to radimo kao ti,ali ne jedemo sutradan (za tako kratki period ju ostavim u običnom frižideru),nego za 2-3 tjedna (uglavnom radim 2 pleha) i bude dobraAnemona prvotno napisa
Stavila bih i ja u obični frižider, ali ne stane.princess puffy prvotno napisa
![]()
znam da kvasac ne radi na hladnom, ali zar se ni malo ne digne u frižideru? ne bi riskirala da mi na kraju tijesto bude predebeloAnemona prvotno napisa
naime, napravila bi protvanj, stavlila sos, šunku, sir .... i u frižider na 2-3 sata prije pečenja
šta mislite ?
Bez problema će ti tijesto pričekati 2-3 sata u hladnjaku. Tj. za toliko vremena će se taman dići koliko treba. Samo nemoj mijestiti tijesto s toplom tekućinom nego s hladnom kako bi maksimalno usporila rad kvasca.mamaduda prvotno napisa