Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 84

Tema: Koliko vas daje bebama dudu?

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Koliko vas daje bebama dudu?

I kada?
    Samo kad jako plaču pa ih ništa drugo ne smiruje?
    Uvek?
    U situacijama kada im se ne možete posvetiti zbog starijeg deteta,mešanja ručka ili koječega neodložno aktuelnog?
    Danima se lomimo da li da pogazimo principe i probamo da damo Duni dudu, ne bi li je možda tako malo smirrili i iskulirali,jer je takav histerik kada nam nije u rukama. Često me dovodi do suza jer se u takvim njenim epizodama ni mrvicu ne mogu posvetiti Piki, ne mogu joj ni doručak spremiti niti se igrati...a kamo li nešto drugo.....osećam se kao na rubu nervnog sloma...počela sam da v ičem....
    A plaši me i momenat odvikavanja....
    Pika nije htela(pokušavao mm da je smiri posle kupanja), a ova mala je onih par puta što smo probali, zdušno prihvatila.
    Frka mi je i zbog dojenja, jer je od onih beba koje se naljute na siku kada neće više da sisaju i kada plače sika joj ne pomaže da se smiri...koristi je samo za jelo....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja nebi, meni je zao sto jesam. A jesam zato sto su mi drugi savjetovali.
    Dosad mu je sluzila vise-manje samo za spavanje, tu i tamo kao tjesilica ali sad, kad vec ima 20 mj. stalno trazi dudu i sve me strah sta ce bit kad ga odlucim odviknut.
    Eto, to je moje misljenje, znam da ti je tesko ali isto tako znam da duda ne rjesava sve probleme. Rade kupi sling, bebu unutra pa imas dvije slobodne ruke za starije dijete ili kuhanje rucka a bebi ce se sigurno svidjet biti stisnuta uz tebe!
    Ja cu tako s drugim sigurno!

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam bez neke grižnje savjesti davala dudu svom malom. U svemu sam imala sreću da ju je sam odbacio sa 2,5, jer ga je zabolio zub i smetalo ga je to sisanje.
    Od seke malena još je ne vadi iz usta, a ona je sada 2,5. Sjećam se anegdote, kad sam je pokušala odviknuti. Stavila sam mrvicu papra na dudu i čekala da je stavi u usta.
    Ona je došla, stavila dudu i... ništa.
    - Kakva je duda?
    - Odjatna! :/ -veli ona... i vrati je u usta!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ću ti reći da izdržiš i da je to faza koja će proći (i ja sam bila u iskušenju ali ipak sam izdržala, danas mi je drago) ali mnoge će ti sad reći da daš dudu i da je to super pa će se razviti još jedna rasprava kakvih ćeš naći bar 5 ako upišeš u pretražnik duda ili varalica (ili oboje)
    i setno kako god odlučili

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam svom dala na nagovor sestara dok smo ležali u bolnici. Pretpostavljam da je njima "zgodnije" da dijete ima dudu jer je onda mirniji na snimanju i drugim pretragama.
    L nije htio dudu pa ju nismo koristili (iako mi je čak bilo žao dok sam tri sobe dalje čula kako on urla na snimanju, a druga beba u tišini duda).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MP, koliko je duna stara? moj malac je drugi i treći mjesec života proveo plačući , uz to je stalno htio biti na rukama (ne u marami/slingu). preživjeli smo, ubrzo se pretvorio u pravog veseljaka.

pomaže li da je nosiš u nekoj nosiljci?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji su je imali jer nismo hteli da dudlaju palčeve (a obojica su ih našli već na putu iz porodilišta) - mm je svoj trpao u usta do vojske

Dobijali su ih za uspavljivanje, kasnije i za tešenje. Najviše nam je pomagala za čekanje jer sam bila sama sa njima dvojicom pa dok jednog prematam drugi ne urla.

Odvikli smo se sa 27 meseci apsolutno dragovoljno - dali smo ih pticama za njihove ptiće. Nemamo krive zubiće niti nam je smetala zbog dojenja

Da sam ih rađala jednog po jednog možda bih drugačije razmišljala

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da dati dudu nije nikakva tragedija. Ali šta ti garantuje da će onda biti bolje? Možda će i dalje stalno hteti da bude na rukama, samo sa dudom

Mislim da ste u teškom periodu. Duna sada traži mnogo (ja nisam verovala kad su mi ljudi govorili, ali i to se jednom završi) a Pika je još mala da bi mogla da sačeka.

da izdržiš

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Mislim da dati dudu nije nikakva tragedija. Ali šta ti garantuje da će onda biti bolje? Možda će i dalje stalno hteti da bude na rukama, samo sa dudom
    da, ovak i moja nećakinja: dadeš joj dudu, 5 min. mir, a onda baci dudu i u plač - druželjubiva beba (nije šala, fakat dijete voli da je stalno sa drugima).

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam smatrala da duda nema šanse kod nas....
    obzirom da je prvu noć po dolasku iz bolnice provela na prsima (carski rez) duda mi se činila kao vrlo prihvatljiva pomoć....
    Sama se odrekla dude s nekih tri godine, ali koristili smo ju za spavanje i kao utjehu kad je bila neka velika frka.
    Ne vidim ničeg lošeg u dudi. Stvar je procjene.....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam ponudila dudu u oba slučaja - ali moja djeca su brzo shvatila da iz toga ništ ne curi! Sami su odlučili da im to ne treba. Mlađi je više volio svoj prst i to dugo godina (ja bih radije da je imao dudu, ali mene se nije pitalo ).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da mogu nešto promijeniti, sigurno bih mu dala dudu.
    M je imao prstić do 2. razreda. Sad ima katastrofalan položaj zubi i skrhane trajne jedinice jer su na udaru kad je dvaput pao. Tako da za mene više nema dilema... Dude su anatomske, u jednoj fazi se maknu i to je to. A prstić ne možeš maknuti jer je uvijek tu.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Starija je bila strastvena dudašica, započelo kad su krenuli naši problemi sa dojenjem, a završilo sa neke 2,5 godine, kad je mrav odnio cucu (nije bilo lako).
    A mali..., eh mali. Taj valjda posjeduje sve primjerke duda koji se trenutno mogu kupiti u Sarajevu i neće ni jednu, napravila sam mu igračku od njih tako da sam ih naredala na jedan kolut da zveckaju i da ih može grickati. On ni na flašicu neće sisati već grize i tako istiskuje vodu (uveli je sa 7 mjeseci). Sisa se jedino sika! Ja sam se držala onih 1,5 mjesec da se uspostavi dojenje, ali sam sad ubjeđena da dudu ne bi prihvatio ni da sam je dala ranije.
    Naravno da ti ne mogu dati pametan savjet, ali nije najgore zlo ako dijete zavoli dudu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Koliko vas daje bebama dudu?

Citiraj MarikaPika prvotno napisa
    Frka mi je i zbog dojenja, jer je od onih beba koje se naljute na siku kada neće više da sisaju i kada plače sika joj ne pomaže da se smiri...koristi je samo za jelo....
    mda, samo što ovo može biti problem.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Starijem sinu sam dala dudu čim smo došli kući,odvikao se sa 2 godine ,bez problema, na moru (pojele je ribe...). Mlađi i nije baš neki ljubitelj,prihvati dudu samo kad hoće zaspati (nakon što je iz mene dušu isisao ) i nema šanse da ga recimo umiri kad plače . Tad primjenjujemo druge metode...
    Kao što je već netko rekao ovdje, pitanje je bi li se dijete smirilo i nakon što mu daš dudu ili bi pomoglo nešta drugo.
    Ne želim te nagovarati da je počneš davati djetetu ili da je daješ pod svaku cijenu. Znam samo da nama naštetila nije...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj trudnjača prvotno napisa
    Kao što je već netko rekao ovdje, pitanje je bi li se dijete smirilo i nakon što mu daš dudu ili bi pomoglo nešta drugo.
    ma, da, točno to. MarikaPika pita da li da dade dudu djetetu da je smiri. Velim ti, moguće je da će ju pljucnuti i nastaviti plakati jer traži društvo, kao moja nećakinja. Ja nisam koristila dudu, ne zato što sam protivnik, nego zato što moja nije pokazivala interes, a ja nisam forsirala. Meni je super za smirivanje bio viper - stavim je i nosim gdje god sam išla po kući, a znala sam upotrijebiti i nosiljku (ne dok sam kuhala). Ali, neusporedivo ti je lakše sa 1 djetetom, nego sa dvoje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    da, to je i meni upalo u oči, zbog toga bih bila jako oprezna.
    Dala bih dudu možda jedino kad bi je htjela preusmjeriti s palca (srećom nije bilo potrebe) ili u ovakvom slučaju kakav opisuje icyoh.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Citiraj koksy prvotno napisa
    Rade kupi sling, bebu unutra pa imas dvije slobodne ruke za starije dijete ili kuhanje rucka a bebi ce se sigurno svidjet biti stisnuta uz tebe!
    Iskussni smo slingaši,sa Pikom od mesec dana,a sa Dunom od prvog.I gotovo je po ceo dan u slingu.Tako je i uspavljujem.....ali ne mogu baš 24/7 da je nosim....nisam uvežbala brisanje guzice sa bebom u slingu,eto!
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ja ću ti reći da izdržiš i da je to faza koja će proći (i ja sam bila u iskušenju ali ipak sam izdržala, danas mi je drago)
    I ja se nadam da je faza, ali i sama znaš da ima dana kada se jako teško nosimo sa fazama....danas je, valjda, jedan od njih....
    MP, koliko je duna stara? moj malac je drugi i treći mjesec života proveo plačući , uz to je stalno htio biti na rukama (ne u marami/slingu). preživjeli smo, ubrzo se pretvorio u pravog veseljaka.

pomaže li da je nosiš u nekoj nosiljci?
    Za koji dan puni 3....i stalno je u slingu....znam da ćemo preživeti...a posledice? Ne želim je ostavljati na cry-out, a to znači da se , kada je spustim , ne smem odmaći duže od 5 metara i 2 minuta.....a Pika mi pati....na kraju i ja sednem sa njima i plačem.
    Situacija: maločas ih uspavljujem,obe već nervozne. Prvo dam Duni da siki, jer se Pika zamajavala nekom knjigicom, pa nije htela u isto vreme. Kad je D. posikila i rešila da neće više, ja se okrenem ka Piki i dam njoj da sisa. A ova mala opali po vrištanju. Sklonim Piku sa sike, da bi videla kako da smirm Dunu, ona isto poludi. Ja se vratim njo, namestim ih obe, Pika bi da nastavi, Duna se bacaka, neće više. Ja ustanem, uzmem dudu, dam joj, ona povuče bukvalno 5 puta i zaspi. A da joj nisam dala, morala bih da odradim 15 minuta šetanja po stanu dok mi Pika šizi od umora i osećaja zanemarenosti
    Kakav? I šta da radim da ne bude?Dajem joj siku na zahtev, sve radimo kao i sa Pikom (koja još uvek siki), ali je ova fakat drugačiji tip deteta.....ima meru-još ni jednom nije bljucnula

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

nisam uvežbala brisanje guzice sa bebom u slingu,eto!
    eto vidiš da ti nije preteško ja sam uvježbala, silom prilika. Meni je isto bio najgori 3-4 mjesec.

Da li bi ti pomoglo da ih potakneš na što više interakcije? Kako čujem od prijatelja koji imaju više djece, mlađu djecu jako zanimaju starija braća i sestre, a i velika seka bi imala osjećaj veće važnosti.

Cry-out ne znači da spustiš dijete i odjuriš na wc, nego da ostaviš dijete da plače pola sata ili više dok se ne umori od plakanja. Inače je i moje dijete odgojeno po metodi cry-outa :/

Premda, ovo
    Ja ustanem, uzmem dudu, dam joj, ona povuče bukvalno 5 puta i zaspi. A da joj nisam dala, morala bih da odradim 15 minuta šetanja po stanu dok mi Pika šizi od umora i osećaja zanemarenosti
    mi se ne čini kao da bi moglo dovesti do ovisnosti, ako ne koristiš više od toga.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prvo disklejmer - uzmi ovo moje s rezervom jer se ne bazira ni na osobnom iskustvu ni na nekom proučavanju dojenja i duda, čisto onako zdravorazumsko razmišljanje.

meni se čini da ako koristi cicu samo za jelo, da je onda baš manja mogućnost da dođe do nekih problema s cicanjem.
    ja bih joj bez razmišljanja dala dudu ako ju je prihvatila.
    a ako dođe do nekih problema, ni ti problemi nisu nerješivi, ako žene mogu uspjeti s relaktacijom, moći ćeš i ti s ispravljanjem bebine tehnike sisanja, ako i dođe do toga.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    prvo disklejmer - uzmi ovo moje s rezervom jer se ne bazira ni na osobnom iskustvu ni na nekom proučavanju dojenja i duda, čisto onako zdravorazumsko razmišljanje.

meni se čini da ako koristi cicu samo za jelo, da je onda baš manja mogućnost da dođe do nekih problema s cicanjem.
    a ako dođe do nekih problema, ni ti problemi nisu nerješivi, ako žene mogu uspjeti s relaktacijom, moći ćeš i ti s ispravljanjem bebine tehnike sisanja, ako i dođe do toga.
    x i isto tako disklejmer kao i cvijeta, s tim da ti mogu reći da moja nećakinja koristi dudu varalicu i cica bez problema (a tako je bilo i sa nećakom).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja N je od trećeg dana života koristila dudu i cicala, nikakvih problema nismo imali s dojenjem. Ne dvojim da nam je duda pomogla puno puta, i u principu mislim je koristiti i s drugim djetetom (ako će biti zainteresiran). Mislim da je bolje duda, od palca - toga se užasavam! Međutim, N. ima 3 g i 8 mj i još uvijek je koristi za spavanje i to mi stvarno ide na živce. Pokušali smo s različitim pričama, ali ne pale, a primjeni sile nisam sklona. Tako da s drugim djetetom načelno imam namjeru prije krenuti s odvikavanjem.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oces da ti se javim ili ne?

ne samo da sam uvjezbala brisanje guzice sa k. u slingu, nego sam uvjezbala i brisanje f. guzice s k. u slingu

k. je bila takva, a ja sama. nosila sam ju doslovno otkad bi se probudila (ja, ne ona) dok ne bi isla spavati. mislila sam da cu dobiti slom zivaca

i da, u ovakvoj situaciji se moras naviknuti da ce netko cesto biti nezadovoljan, bila to mlada ili starija. jbg, jedna si, nisi dvije.

za dudu--ja sam dala k, nakon duuugog premisljanja i nagovaranja s md-ove strane (on ju nije mogao nikako smiriti sto mu je bilo frustrirajuce). davala sam ju samo u kriznim situacijama--kad bi bila na rubu zivaca, kad bi mi bradavice usahnule od nasisavanja i tako to. sama ju je izbacila (tj nije ju htjela vise prihvatiti) s oko 10 mjeseci ili ranije, osim u autu, tamo je zvakuljila jos koji mjesec duze. s dojenjem nismo imali problema, tehniku nije pomijesala i dobivala je dosta na tezini.

drzi se

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    oces da ti se javim ili ne?

ne samo da sam uvjezbala brisanje guzice sa k. u slingu, nego sam uvjezbala i brisanje f. guzice s k. u slingu

k. je bila takva, a ja sama. nosila sam ju doslovno otkad bi se probudila (ja, ne ona) dok ne bi isla spavati. mislila sam da cu dobiti slom zivaca

i da, u ovakvoj situaciji se moras naviknuti da ce netko cesto biti nezadovoljan, bila to mlada ili starija. jbg, jedna si, nisi dvije.

za dudu--ja sam dala k, nakon duuugog premisljanja i nagovaranja s md-ove strane (on ju nije mogao nikako smiriti sto mu je bilo frustrirajuce). davala sam ju samo u kriznim situacijama--kad bi bila na rubu zivaca, kad bi mi bradavice usahnule od nasisavanja i tako to. sama ju je izbacila (tj nije ju htjela vise prihvatiti) s oko 10 mjeseci ili ranije, osim u autu, tamo je zvakuljila jos koji mjesec duze. s dojenjem nismo imali problema, tehniku nije pomijesala i dobivala je dosta na tezini.

drzi se
    Tebe čekam, draga .....sad mi malo lakše...mislim, ako joj budem davala samo kad sam pre toga sve drugo isprobala, možda ću proći kao ti...ili bolje da ne pokušavam, da je odmah bacim i nikada više ne kupim drugu (btw. ova je još od md-ovog pokušaja da je uvali Piki .....nova novcijata )

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja neće dudi ni blizu.
    Meni vrag neda mira pa uvijek iskušavam da li bi je prihvatila.
    Inače, ne pada mi na pamet dati joj dudu i da hoće, a razlog je isključivo DOJENJE, jer ionako uvijek neki problemi pa ne želim ni promišljati da neki dodatno stvoren problem.

Iako nije za čudit što neće dudu i što joj se gadi, jer nije baš i neki sisač, od rođenja jede 5 minuta i to je to.
    Da jede duže, ne bi se morala brinuti za njenu kilažu

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj uncut dudu neće.
    pokušala sam u prvim danima...čisto jer sam mislila da će tako lakše zaspati ali kad sam skužila kakvu facu složi kad mu stavim taj latex/silikon u ustašca i koliko se mršti i viče odmah sam ih bacila u smeće.
    pepita, ako čitaš, posebna pusa tvojoj curici sad sam vidila da slavimo ročkas na isti datum ni ja nisam bila od dude, kaže majka...a ni od jela

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa

x i isto tako disklejmer kao i cvijeta, s tim da ti mogu reći da moja nećakinja koristi dudu varalicu i cica bez problema (a tako je bilo i sa nećakom).
    ja cu ti reci, uz disklejmer (to je nesto popularno ovih dana ) da ti najbolje poznas tvoju bebu i njene "sklonosti". znam bebe koje dudaju od prvog mjeseca i nisu nikad imali problema sa dojenjem. dok sam doma imala dijete koje je sa godinu dana pokvarila tehniku sa sportskim cepom na flasi i slamkom u casi.
    eto.

ono sto bi ja tu skrenula pozornost je na ona 3 mjeseca i skok u razvoju koji je, vecini, bio najtezi i najgori

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nikada. Probala sam,ali ju je odbila i to sa svega par dana starosti. Nije nikad tražila. Zato cica milion puta dnevno.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novija sam puno nosila, ali Izi mi ne izlazi iz ruku.
    kaze MM da cu uskoro da izdam knjigu recepata koji mogu da se rade jednorucno...
    Naravno i na wc idem s njim, a i uvece na spavanje, jer nece ni da spava bez mene. Prilepak 100%.
    I sta hocu da kazem... on je takav, ja sam se izvezbala..
    Dudu smo probali 2 puta u AS jer se zacenjivao, ali nije hteo. To je bio krajnji ocaj.
    Takvo je dete, sto bi rekao Novi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

L dobije dudu povremeno. Cica je samo za klopu, i eventualno žvakanje poslije klope ako tone u san. U tu svrhu zna i duda poslužiti. Ne može ju utješiti kad je popiškina, željna društva, gladna (tada ju nuđenje dude posebno raspištolji, žvakne par puta, s gađenjem pljune i krene bijesno uuuuuuurlaaaaaaat ).
    Zaspi i s njom i bez nje. Po noći ju precizno utrpana duda uspava dalje ako se prene. Isto tako ju ispadanje dude zna probuditi. To je zasad jedina loša strana.
    U knjizi Najsretnija beba u kvartu kažu da je pozitivna strana kod cuclanja prsta to što se dijete uvijek može samo utješiti (nije ispala duda pa ono reve dok ti u mraku panično pipaš na kojem se dijelu kreveta izgubila) ali je u tome i problem (palac u ustima do vojske, kako je netko rekao )

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

J je imao dudu sve do nedavno ali samo za spavanje, nikad je nismo nosili vani (osim za neke prigode koje su to trazile kao nekakvi pregledi kod doktora), neznam ni kako sam mu je prvi put dala ni zasto?

bez problema ju je odbacio

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ami je dudu dobila sa ca. 3 tjedna dok je lezala u djecjoj bolnici i imala ju je do 4. godine (za spavanje). meni osobno to nije predstavljalo neki veliki problem i niti sam imala ikakvu griznju savjesti. bilo mi je draze da ima dudu nego da sise palac. sto se njezinih zubiju tice, svi su pravilni i bez karijesa :D .
    adrian je dudu dobio isto jako brzo jer bi mi uvijek zaspao pri dojenju i kad bi ga makla, odmah bi zaplakao. dudu koristimo jos uvijek i isto tako ima super zubice za dvogodisnje dijete.
    to je moje iskustvo dudama. bilo bi super da ih nemaju, ali eto, tako je ispalo...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moji su oboje imali dude i odbacili ih bez ikakvih problema, sami, s oko godinu dana. dudu smo koristili kada ih bas s nicim drugim nismo mogli umiriti. nisam se bojala konfuzije bradavice jer su ionako uvijek bili preuhranjeni.
    ovisi o puno stvari. intuicija ce ti reci najbolje.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isto se slazem da ovdje nema odgovora: da ili ne. u biti se slazem s cvijetom

ami je dudu dobila sa ca. 3 tjedna dok je lezala u djecjoj bolnici i imala ju je do 4. godine (za spavanje). meni osobno to nije predstavljalo neki veliki problem i niti sam imala ikakvu griznju savjesti. bilo mi je draze da ima dudu nego da sise palac. sto se njezinih zubiju tice, svi su pravilni i bez karijesa
    ovo je kod nas skoro pa identicno s time da ju je odbacila s 3 god.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nas su dude poprilično spasile

A je imao neuroloških problema sa spavanjem do druge godine, a ja stvarno ne bi bila u stanju držati ga na cici cijelo vrijeme da bi ga umirila
    Odvikli smo se u roku tri dana

M je kao mali bio jako puno i jako bolestan. koristili bismo ju puno u bolnici, zatim u autu kad putujemo ili dok puže po vrtu jer stalno nešto trpa u usta

Oba nisu htjeli kao jako male bebe već negdje od trećeg mjeseca
    Nije nam poremetilo dojenje
    Jedino što A ima malo razmaknute gornje zube i kamenac na jedinicama, što je zubarka rekla da je posljedica puno cicanja noću :shock: , jer mlijeko ima šećera pa nagriza zubiće

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisam čitala ostale odgovore, al evo mog:
    DUdu sam ponudila i kćeri i sinu.
    Kćer je koristila dudu do 2,5 godine.
    Sin ju nikad nije želio.
    Kćer je imala dudu samo za spavanje, tj. uspavljivanje i ponekad za smirivanje. Nikad ju nije imala cijeli dan u ustima.
    Ne vidim ništa loše u dudama, ali mislim da je previše kada djeca non stop imaju dudu u ustima.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i moji su imali dudu... R ju je bez problema odbacio - ni ne sjećam se više kad... a H sam ju dala kad smo došli iz rodilišta i sad ju koristi uglavnom kad je turbo umorna ili kad ju uspavljujemo (osobito kad to radi mm). ni jedan ni drugi nisu dude imali non-stop u ustima, nije nam to utjecalo na dojenje tak da ja osobno nemam ništ protiv duda...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam svima davala dudu odmah. Uopće ne vidim ništa loše u dudi, umiri bebu i spasi situaciju u određenim kriznim danima. Ali prvi sin odbacio je dudu sa 20 dana, kćeri sam je ja bacila sa 6,7 mjeseci i najmanjem isto tako. Znači nisam dala da postanu ovisnici, koristili su je kad je bilo najpotrebnije i bacila je kad sam smatrala da postaje smetnja, ne korist

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    . Ali prvi sin odbacio je dudu sa 20 dana,
    a dugo ti je korist trajala

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

dudu nikad nije prihvatio ali zato duda palac, a kako ćemo ga od toga odviknuti ne znam. Iako bi se možda trebala pozabaviti time uskoro 8)

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i moj L. ima dudu od prvog mjeseca, cicao bi, zaspao na ciki i kad bi je ja izvadila, udri u plac. skuzila sam da bi tako trebala prelezati cijelu noc s cicom u njegovim ustima, da on moze mirno spavati, pa sam mu dala dudu. normalno je dojio, nikakvih konfuzija bradavica nije bilo, a dudu jos koristimo za uspavljivanje i za tjesenje. uglavnom, ima je prikopcanu za bodi, pa kada osjeti potrebu stavi je u usta.
    Lorena sada ima tek 10dana, jako je mirno dijete, tako da joj nisam nudila dudu. ona pocica, malo se ponosimo da se podrigne, spustim je u kinderbet i ona zaspi ako ce tako biti i dalje, dudu joj necu ni nuditi (osim ako vidim da cucla palac, jer mi je duda manje zlo od palca).

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U takvoj situaciji gdje je ipak već neko vrijeme mrvicu zanemarena i potreba starijega djeteta za maminim društvom i maženjem, ja bih dala dudu, ali kontrolirano. meni je duda olakšala život kad je bilo teško - pri uspavljivanju, u autu, kad je bio posebno nervozan. Uvijek smo je davali vrlo kontrolirano i ciljano tako da nikada nije postao teški ovisnik.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

niti jedno od moje (4) djece nije nikad imalo dudu...

mislim da ono sto tebe muci nije duda da ili ne, ono sto te muci nece vjerojatno duda izlijeciti, vec vrijeme..

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa
    dudu nikad nije prihvatio ali zato duda palac, a kako ćemo ga od toga odviknuti ne znam. Iako bi se možda trebala pozabaviti time uskoro 8)
    Ja bi radije izabrala dudu nego palac. Da znaš koliko ljudi zbog palca u ustima u djetinjstvu imaju čitav život probleme sa zubima..Ne znam koliko ti je dijete ali ako je jako malo pokušaj to nekako izbaciti. Moj brat ima skoro 35 i dan danas nosi protezu i ima silne probleme sa zubima i čitavom vilicom radi palca

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj sin je bio iskljućivo dojen.Nismo mu davali dudu do nekih šest tjedana starosti.Duda nije učinila čudo.Bio je i dalje zahtjevno dijete koje je voljelo biti nošeno.
    Dudoovisnik je postao sa šet mjeseci kad sam se ja vratila na posao.
    Prestao je imati dudu sa tri godine kad ju je jedan dan izgubio u pješćaniku u vrtiću.

Moja kćer je hospitalizirana od prvog sata svog rođenja,prvi put je došla kući sa dva mjeseca,ima dudu od prvog dana...Uzimajući u obzir okolnosti u kojima se sve to događalo sretna sam da je našla naćin da se utješi .

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj spunky125 prvotno napisa
    Ja bi radije izabrala dudu nego palac. Da znaš koliko ljudi zbog palca u ustima u djetinjstvu imaju čitav život probleme sa zubima..Ne znam koliko ti je dijete ali ako je jako malo pokušaj to nekako izbaciti. Moj brat ima skoro 35 i dan danas nosi protezu i ima silne probleme sa zubima i čitavom vilicom radi palca
    moja rodica ima iste te probleme ali zbog dude

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je ali tada dude nisu bile anatomske ko danas. Sad je vjerojatnost da se zubi iskrive zbog dude vrlo mala, osim ako u moru duda izabereš baš one neanatomske

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je imala dudu skoro od rođenja, pa do nekih godinu i devet miseci. i ja sam već bila luda od te dude i dudlanja. non stop joj je bila u ustima.
    a uz dudu je neizostavno bilo i nošenje po rukama i njen histerikus kad bi ju se spustilo.
    dudlanje je otišlo toliko daleko da bi sjedila za stolom, stavila zalogaj hrane u usta, pa onda malo dude, pa opet zalogaj. strava i užas.

i jednog dana dobije afte u ustima. i duda ju je vrijeđala u te afte pa je nije mogla dudlat. a afte potrajale točno 5 dana koliko je bilo potrebno da se ostavi dude. blažene bile te afte. riješile su nam veeeeliki problem :D

s drugim ću vidit kako će bit. ako bude htio dudu, dat ću je pa se posli brinit kako je se ostavit. ako ne, super.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lory, pa ti imaš još tri tjedna do termina!! Ne mogu virovati da si već prid porod. Jel i tebi tako brzo prošlo ko meni?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

prije par mjeseci ja u dućanu a tamo curica od kojih 6 godina s dudom u ustima.
    malo mi je to bilo grubo za vidit.
    moja cura nije ni htjela okusit dudu,njoj je bilo draže stavit onaj metalni dio od lančica od dude u usta
    sad mi je i drago šta ne duda.
    i stalno se voli nosit i bit s nekim u društvu i da joj se pažnja non-stop poklanja.
    mojoj curi sisa služi za igranje,hranjenje i uspavljivanje

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •