Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Predivno iskustvo u Vž!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Predivno iskustvo u Vž!

Evo konačno sam stigla do kompa. Dakle, rodila sam u Varaždinu, 8.3.2009. u 1 i 10 ujutro, dječaka teškog 4210 grama i dugog 53 cm. A ovako je to izgledalo...

U noći s petka na subotu osjetila sam par puta neke grčeve u trbuhu, koji su me probudili, ali bili su nepravilni i mislilla sam, možda su to lažni trudovi. U subotu ujutro, oko 10 je opet počelo, i ja sam se nadala da nisu lažni, jer mi je muž došao u Zg za vikend. Ja sam u Zg došla kod rodbine čekati trudove, jer sam htjela roditi u Vž. I tako, otišli ja i muž u konzum i vratili se, kad vidim ja, to se ne smiruje. Oko podne sam počela mjeriti i pisati razmak između trudova, kad : pa to je na svakih par minuta. Onda sam se fino istuširala, potrpala zadnje sitnice u torbu za rodilište i legla. Trudovi su bili sve većeg intenziteta, tako da sam bila na sve četiri i svakako... Oko 3 popodne odlučila sam da krenemo, više stoga jer mi se nije dalo voziti kad mi počnu još jači trudovi... Oko pola 5 smo stigli u Vž, jer je mm jako polako vozio, a ja sam osjetila svaku rupu na cesti...
    Kad smo stigli, primili su me, uzeli podatke, malo im je bilo čudno da sam čak iz Vk... Moram reći da su bili jako ljubazni, svaki put kad mi je došao trud, rekli bi mi, samo polako, i čekali bi da prođe.
    Onda me pregledao doktor i rekao da sam samo 3 cm otvorena (ja sam pomislila samo 3?). Zatim su me odveli u predrađaonu (ako se to tako može reći), obavila sam brijanje i klistir, a mm je čekao vani... sestra je rekla da se neke žene same obriju ali ja nisam mogla sama...
    Nakon sat vremena, ušla sam u rađaonu i doveli su mm, obučenog u zeleno odijelo, baš je bio zgodan...Odmah je dao pelenu za bebu koju su stavili u krevetić...
    Babica me pitala kao ćemo, a ja sam joj rekla da bih prirodno, dokle ide, da ne bih bušenje vodenjaka i ostalo a ona je rekla u redu ali to će onda dulje trajati. I da bih htjela roditi na stolčiću. Moram reći da su me babica i doktor obilazili i svaki put pitali hoću li nešto protiv bolova, bili su jako ljubazni i poštovali su moje želje...
    U rađaoni su me prikopčali na ctg, beba je dobro podnosila trudove, i trudovi su mi dobro napredovali. Oni pravi trudovi su počeli negdje oko 6. Jedino se mali stalno ritao i nikako se nije spuštao u zdjelicu. Već sam bila jako iscrpljena i oko 9 ili 10 (navečer) sjećam se da sam počela kukati mm da ne znam koliko ću još moći izdržati... A mm je baš bio dobar, hrabrio me i masirao mi leđa, što mi je jako pasalo. Dva puta sam išla na wc, plodna voda je lagano curila ali vodenjak još nije pukao. Onda oko 11 me doktor pregledao i bila sam 9 cm otvorena, pa sam dopustila da mi probuši vodenjak, da se mali spusti i da budemo prije gotovi, jer sam bila jaaako umorna. Iako sam htjela prirodan porod sa što manje intervencija, ipak sam tražila nešto protiv bolova, dobila sam injekciju ali su mi trudovi i dalje bili istog intenziteta. Negdje oko pola 1 ujutro (više se ne sjećam kada točno), došla je babica i pregledala me, rekla je da je mali na međici i da mogu prijeći na stolčić...Mm je povikao: vidim mu glavu, ima kosu!
    Prešla sam na stolčić ali trudovi su mi prekratko trajali i babica je rekla da mi mora dati malo dripa, jer mali stoji na međici i da se moram ubrzo poroditi. Onda sam prešla ponovno na stol, i dobila malo dripa , zatim sam prešla na stolčić i trudovi su zaista dulje trajali ali nisu me ništa jače boljeli. I u dva tri truda sam rodila. Mm me pridržavao odozada , i u jednom trenu je povikao tiskaj, a ja se mislila šta on viče? Sekundu poslije sam osjetila kako je iskliznuo van. Oči su mi bile zatvorene i, mm je rekao da je glavica izašla do pola i da je tada rekao da tiskam, ja uopće nisam osjetila da mali izlazi van, dok nije cijeli iskliznuo. Kada ga je babica uzela, pomislila sam: koje veliko dijete! Pričekali smo da počne disati, pa mi ga je dala onako mokrog i moram reći da mi je to najljepši trenutak u životu... Tada su mi suze počele teći i plakala sam jedno 20-ak min, više ništa nije bilo važno,to malo biće koje sam nosila 9 mjeseci je zaista tu! Preplavili su me osjećaji sreće i blaženstva... Babica me stalno pitala jel vam dobro? Ali, meni je bilo ne dobro nego savršeno.... Zatim je babica oprala malog , izvagala i izmjerila i stavila u krevetić. Postaljica nije htjela odmah van, pa mi je babica ispraznila mjehur i zatim je izašla. Došao je doktor da me zašije, nisam rezana ali sam malo popucala... Bolilo ne dolje ali i mišić na desnoj nadlaktici... Ja sam za vrijeme tiskanja izgleda stiskala sve živo...Čak mi je i babica rekla da nisam ništa skoro tiskala,a vjerujem da nisam, jer mi se bilo teško koncentrirati... Budući je bila velika gužva, nismo dugo ostali u rađaoni, pa su me odveli u sobu. Na odjel za rodilje su me mjestili tek u 1 popodne, zbog gužve, jer nije bilo mjesta, i od tada je mali stalno bio samnom... (naravno da je gužva kad neki čak iz Vk dolaze ovdje roditi!)
    Već nakon dan dva, ja se više nisam mogla prisjetiti boli i iscrpljenosti, zaista, kada primiš dijete sve zaboraviš. Porod mi je ostao u sjećanju kao jedno od najljepših iskustava u životu... I mogla bih opet, nadam se i da hoću...
    Veliko hvala mm što je bio samnom, jer mi je puno pomogao, i što smo skupa podijelili ovo predivno iskustvo.
    Posebno hvala svima u Vž rodilištu, na ljubaznosti i ljudskom pristupu.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitam na bebici i lijepom porodu kakvog si priželjkivala.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Baš mi je drago da ti je porod ostao u tako lijepom sjećanju. I ja sam rodila u VŽ i u srcu nosim jedno prekrasno iskustvo.
    Sad uživaj u svom malom smotuljku ( i neprospavanim noćima ) .

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Čestitam na prekrasnom porodu.Bebaču sve najbolje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala svima, a najviše RODI jer upravo posjećivanjem ovih stranica sam i došla na ideju o Vž

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čestitam na bebi i željenom porodu....

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čestitam Mami i Tati!

Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čestitam od srca! i meni je Vž ostao u prekrasnom sjećanju, opet bih išla tamo...

nisi niš rekla koji su ti dr. i babice bili?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dočekla me babica Viktorija, a onda je došla druga smjena i dvije su me obilazile...Nisam ih pitala kako se zovu, nije mi bilo bitno da budem iskrena.... Puno se pričalo na forumu tko je kakav, pa nisam htjela čuti neko ime i pomisliti: o ne. A doktor se zvao nekako na K .... Uglavnom, meni je osoblje bilo super. :D

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čestitam ti od srca

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

čestitamo!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Čestitam!Tvoj porod me u puno detalja podsjetio na moj:isto Vž i stolčić i jedna preeeedivna primalja Ksenija

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čestitam!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja