bok svima,
nova sam na ovom forumu iako vas više od dva mjeseca redovito čitam.
moje zlato se rodilo 16.3 i za sada dojim ( iako sam jedan dan kad je maleckoj bilo 6 tjedana u tri navrata dala AD jer sam mislila da nemam mlika, srećom, netko me je već sutradan razuvjerio).
imala sam mnogo poteškoća: prvo ravne bradavice, a onda zbog moje nespretnosti i nezainteresiranog bolničkog osoblja došla doma s bolnim bradavicama, ragadama, znala je krv teći, par zastoja od kojih su se 3 razvila u mastitis ( sva 3 puta na antibioticima) i još svakakvih čuda poput peckanja, žickanja u dojkama i bradavicama, blistera... prošla sam i terapiju za soor ( iako mi se sad čini da i nije bio). a beba je dobila žuticu koje je nakon dolaska kući bilo još nekoliko dana pa je bila uspavana i nije bila puno zainteresirana za sisanje. rezultat svega toga je bio mali prirast bebe u prvih misec dana ( rodila se sa 3000g, otpustnu težinu ne znam, a s misec dana je imala samo 3250). razumna pedijatrica nam dala dva tjedna da vidimo kako će ić i beba dobila 450 grama, i sljedeća 2 tjedna isto toliko. ja presretna, sad čekam za par dana vaganje kad joj bude 3 miseca da vidim koliko smo ovaj misec napredovali.
i sad problem koji još postoji iako ga u prvih misec i po dana nije ni bilo. naime, nakon podoja mi se dogodi da se bradavica stvrdne i pobili i to peče, nekad više, nekad manje. kad je u takvom stanju, nema šanse da izdojim niti kap mlika. to mi se javlja na obe strane, iako je liva puno jače izražena. to se dogodi i kad osjetim da mi mliko navire, iz desne počne curiti, a liva pobili i ništa iz nje ne ide.
da li je netko od vas ima ovakav problem? kako ste to rješili? hvala!
ps. nadam se da ne zamjerate na opširnom postu![]()