Ovako, nakon prvog poroda koji je bio dosta težak doslovce sam ležala 2 tjedna, bila sam iscrpljena, bolio me rez, imunitet mi pao, nisam imala nimalo energije..Sad- nakon drugog poroda- čista suprotnost, nisu me rezali, porod je bio jako lagan i brz, osjećam se odlično! Nakon dolaska kući drugi dan sam peglala, treći išla birati namještaj, normalno obavljala sve kućanske poslove, pa čak i pomalo pretjerala. Danas sam se zamislila kad me vidjela susjeda, starija žena koja je medicinska sestra, čudila se što radim u dvorištu, neka odem ležat u krevet..Patronažna mi rekla da imam dosta spuštenu maternicu i par dana sam imala strašne bolove no to su bile kontrakcije za koje mi je dežurni ginekolog rekao da je normalna pojava, posebice nakon drugog poroda i da zapravo što me više boli to je znak da će se maternica prije vratiti na mjesto. Ti bolovi su prestali pred dva dana. Jeste li vi mirovale nakon dolaska kući? Do sad sam bila uvjerena da ako se dobro osjećam mogu sve, ali eto današnja reakcija sestre me zabrinula i pitam se mogu li naštetiti svome zdravlju ako nastavim tim tempom?