kako ja vec neko vrijeme imam neki "issue" sa zlatnim sredinama, krajnostima i slicnim stvarima, ovo je moje misljenje o temi...
prelijepo je kad nakon poroda mozes gotovo normalno funkcionirati. iskusila sam i onaj tezi oporavak (srecom, samo jednom) i ove "high-five" osjecaje i snagu nakon poroda (srecom, tri puta

)
al jedno ne smijemo smetnuti s uma: rodile smo djecu - ta djeca nas trebaju. i treba biti svjestan toga da im nista nece biti niti u daljnjem zivotu nedostajati ako ih mama ne odvede u dvosatnu setnju peti dan po porodu. al ce im biti i onda i zauvijek ako ta majka nekad kasnije bude imala problema sa svojim zdravljem samo zato jer se (pod zescom dozom adrenalina i ostalih "usputnih" supstanci) junacila i cinila se sama sebi superzenom... (ne, ne mislim da ce netko umrijet ako ode setat 89 sati nakon poroda - ali nemocna majka ce jednom kasnije biti teret ne samo sebi - vec prije svega svojoj voljenoj obitelji :/ )
a s druge strane su situacije kao ova koju je, nazalost, prozivjela sirius
kad te nuzda tjera i kad nemas drugog izbora - napravit ces ono sto najbolje mozes i znas i jos puno, puno vise od toga. i, vjerujem i znam, nikad kasnije u zivotu neces zazaliti zbog toga sto si uradila... pa ma kako to utjecalo na tvoje vlastito zdravlje i zivot - jer si uradila sto je trebalo da pomognes svom djetetu. zivotno pomognes.
i tu je sva razlika.
budimo sretne, spretne i sposobne majke

svakako - al uvijek budimo svjesne granica svog zdravlja i tijela i svega sto nas odredjuje. i, onda kad nije nuzda, ne gurajmo te granice - ostavimo to za one slucajeve kad njihovo pomicanje bude stvarno i nuzno potrebno