Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: upala očiju

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno upala očiju

Imamo jedan veeeeliki problem..

A to su okice. Trenutno smo na moru i drugu godinu za redom dobiva upalu ociju za koju doktor odmah prepise Maxitrol, ali cim se prestanu okice kapati odmah se vrati upala, koja zbilja izgleda zastrasujuce (oci postanu krvave krvave).
    E sad, savjetovali su me da moram potraziti nekog strucnog oftamologa, da je mozda rijec o alergiji, pa uopce ne znam otkuda da krenem, a ljeto pred vratima. Naravno, posto je Bruno takav da se ne da gledati, doktor je rekao da ce se dijete morati sedirati (uspavati), pa molim vas ako mi mozete pomoci vasim iskustvima.... i nekom pametnom preporukom strpljivog i dobrog oftamologa...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dr Neda Striber, Klaićeva. Vidi na njihovim stranicama kad radi ili nazovi. Radi i privatno u poliklinici Exacta.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Trazi bris oka, to ti je potpuno bezbolno i brzo gotovo.
    Mi bili zbog cestih upala, srecom sve je ok.
    Okulist kaze masirati oko tj. suzni kanalic i ne kapati svaki put nego cistiti fizioloskom.
    Da li pazis da promjenis posteljinu, pogotovo jastucnice nakon svake upale? Virus ostane i vrati se unatoc kapanju.
    Isto je s rucnikom.
    Ni ja nisam obracala pozornost na to u pocetku, al eto, naucila sam se pameti...
    Ne znam ti preporuciti oftamologa, ovaj kod kojeg smo bili u vinogradskoj je super al nemam pojma kako se zove.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vidis vidis, ovo s posteljinom mi je prosvijetlilo pamet..... uopce se ne bi toga sjetila, mozda i je problem u tome. Puno ti hvala. A gdje se radi bris, mozemo to privatno raditi?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja su deca imala nesto slicno.
    Nama je bio Adeno virus.
    Javlja se pri padu imuniteta i zarzno je ko sam vrag
    Osim posteljine i peskira,prenosi se takodje preko ruku,tj,sve uticnice,rukohvate na vratima,prekidace za svetlo,sve to treba dezinficirati,jer ce napasti i ostale ukucane.
    Jedne godine smo se svi provteli 3x u krug,na zalost,dok smo uspeli iskoreniti prokletinju

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj noklica prvotno napisa
    vidis vidis, ovo s posteljinom mi je prosvijetlilo pamet..... uopce se ne bi toga sjetila, mozda i je problem u tome. Puno ti hvala. A gdje se radi bris, mozemo to privatno raditi?
    Mi smo radili u rockfelerovoj, nema narucivanja, samo dodes s upitnicom, kad smo mi bili, nije bilo guzve uopce, odmah su nas primili. Cijeli postupak traje 2 minute, nalazi su otprilike za tjedan dana i salju ti ih postom tvojoj pedici.
    Ja imam samo rijeci pohvale, bili su jako ljubazni i brizni prema malcu.
    Jedini problem je parking, al eto, tu ti ne mogu pomoc

Sto se tice poseljina, rucnika i sl. mi smo, nakon sto smo poceli vodit racuna o tome, upale smanjili sa 3 puta mjesecno na jednom u 2 mjeseca. I to sad kad dobije (u jaslicama) prvo mu oci ispirem fizioloskom, najcesce prode samo s tim ali ako u 2 dana nema poboljsanja onda mu kapam s tobrexom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo nas upravo iz bolnice u Zadru.. samo rijeci pohvale za tamosnje osoblje. Doktorica predraga. Mali nije ni trepnuo, bio je toliko miran i dobar dao se i pregledati, ja sam bila sokirana koliko je ta zena bila njezna i smirena. Rijec je ipak o alergiji, bris ce mu raditi za jedno tjedan dana jer je rekla da mora proci barem 7 dana od zadnjeg kapanja ociju. Kaze da je tipican izgled za alergijsku reakciju, a da to nije upala jer nema niti iscjetka, niti krmeljavosti itd., pa valjda zena zna.
    Nazalost rekla je da sami moramo otkriti sto mu izaziva alergiju, da neka ga pratimo, a kad se situacija pogorsa da stavljamo obloge.
    Preporucila je isto Tobrex, ali kad sam mu kapala Tobrexom situacija se rapidno pogorsavala, tako da mislim da te kapi nemaju nikakvog ucinka... A on je ipak jos mali bebolino pa stalno ruli po okicama, kopa zemlju i rukice su mu stalno u necemu kolko god da ja za njim letim i cistim ga.... nadam se da necemo morati pakirati kofere i pravac Zagreb i da ce se situacija smiriti....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •