Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Vjerujes li u mamu?

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Vjerujes li u mamu?

Vjeruješ u Mamu?

Jedno jutro, nakon dobrog spavanca, probude se blizanci u majčinoj utrobi. Rastežući se i sudarajući se u tijesnoj okolini, počnu se prepirati oko toga postoji li ili ne postoji život nakon rođenja...

- Ma daj? Nemoj me zezati da vjeruješ li u život poslije rođenja?

- Pa, ovaj... Sigurno postoji nešto nakon tog rođenja. Možda smo sada ovdje da se to pripremimo?

- Jesi blesav! Život poslije rođenja? To nema nikakvog smisla. Kako to uopće izgledalo?

- Ne znam... Volio bih da bude puno svjetla! I prostranstva - a ne tako tijesno kao tu. Možda bismo mogli trčati? Bilo bi zabavno i jesti svojim ustima.

- Ti si lud! Nemoguće je hodati i jesti svojim ustima. Da nije tako, onda ne bismo imali pupčanu vrpcu. Ali ju imamo. Kažem ti, rođenje je kraj.

- Ne vjerujem. Sigurno će se dogoditi nešto dobro. Nešto potpuno drugačije od načina na koji sada živimo. Nešto što ne možemo ni zamisliti.

- Ti si stvarno lud. Nitko se živ odande nije vratio! To znači da je rođenje smak svijeta. Osim toga, što je život - ako one ljuljuškanje u toploj, uskoj i mračnoj okolini?

- Ne znam. Možda ćemo izaći van i sresti mamu. A ona će se brinuti za nas. Ljuljati nas, hraniti, maziti...

- Mama?!? Ne mogu vjerovati? Ti vjeruješ u Mamu! Pa dobro, gdje bi po tvome ta Mama bila?

- Ne znam. Možda svuda oko nas? Možda smo samo zahvaljujući njoj živi? Možda bez nje ne bismo mogli ni razmjenjivati misli? Mislim da bez nje ne bismo uopće postojali...

- Ma daj! Jesi kad vidio tu Mamu? Ja nisam. Zato je jasno da ne postoji.

- Da, moguće je da ne postoji. Ali ponekad, kada smo skroz mirni, čujem ju kako pjeva i dodiruje naš svijet. Znaš, mislim da poslije rođenja prava zabava tek počinje...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jako lijepo...

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Predivno!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jako zgodno!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prekrasno!!!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

predivno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vau. Svaka čast.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

uf,, evo suza...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

predivno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tema za sat vjeronauka...za meditaciju...što nakon (mučne) smrti, kao što je za djecu mučan porod...i tko je tamo iza...slabo ga čujemo...ponekad, u tišini naslutimo glas, neki ni tada...netko se nada, netko ne vjeruje...

Prvi put čujem ovu priču, odmah radim copy-paste, šaljem dalje, predivna je, kako god ju tumačili, predivna ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A tatu ne fermaju ni 5%.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

woow!! Kako impresivno!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i meni se sviđa.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jooj, meni su uvakve priče grozne.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jooooj ovo nije prica koju bi trudnica prepuna hormona trebala citati jaooo predivna je ali mi je i krenula suzica.... Stvarno divno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Jooj, meni su uvakve priče grozne.
    Potpisaću.
    Podsećaju me na bilten neke crkve/sekte koja bi da privoli vernike, kao eto, iako vi mislite da posle nema ništa, čeka vas nešto predivno - novi život.

Izvinite cure što vam kvarim doživljaj

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, i meni je ovo totalni religiozni pamflet, te me stoga, jelte, baš onako živcira

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je ovo prekrasno..

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ja se svo ovo vrijeme suzdrzavam, da ne ispadnem neki partibrejker koji, iz tko zna kojeg razloga, ovo uopce ne razumije...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jako lijepo! Potiče me na, po tko zna koji put, preispitivanje i traženje odgovora o bitnom u životu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znači ne moram se više suzdržavati.

kakav kičeraj! :shock:

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    znači ne moram se više suzdržavati.

kakav kičeraj! :shock:

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam se okurazila ponovno otvorit tek sad kad sam skuzila da je seni postala

patetika i kic. moje misljenje...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, bas kao i blizancima - misljenja su nam podijeljena.
    no, meni se svida; zbilja da se zamislis...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Lut to lijepo sročiše-baš kao da sam pokupila kraj posude sa svetom vodicom u crkvi sv. Blaža

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uh, al' ste vi sve ozbiljno citale tekst. Ja procitah na brzinu i bilo mi je slatko.
    Sada kada sam procitala vase asocijacije pa opet celu pricu, i meni je samo religiozna "poruka" u glavi. Eto, sta ti je povodljivost...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pa narvno da je patetično, kao uostalom i sve one forvarduše koje dobivam mejlom, ali i slatko mi je bilo pročitati, i ne, ne postavljam si odmah egzistencijalna pitanja

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    pa narvno da je patetično, kao uostalom i sve one forvarduše koje dobivam mejlom, ali i slatko mi je bilo pročitati, i ne, ne postavljam si odmah egzistencijalna pitanja
    ti mailovi su mi išli nadasve na živce zbog one rečenice -ako ne pošaljete toliko i toliko mailova dogodit će vam se to i to.
    ako nešto ne volim, to je to, ali sam se u zadnje vrijeme, zbog stvari koje su mi se događale, počela pitati nisam li ipak možda koji trebala poslati :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne mogu tvrditi da mi baš uvijek idu na živce takve srcedrapateljne stvari - kojiput sam u takvom raspoloženju da mi baš pašu, a isto tako mi se često dogodi da su mi ... Da me ovo snašlo u trudnoći ili u vrijeme kad smo htjeli, a nije išlo.... mislim da bi me rasplakalo. Sad - samo jedna od stvari koje kradu vrijeme. U to ime... logout!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da je meni znati šta ima loše u ovakvoj pričici samo zato što bi je netko mogao shvatiti religioznom!
    Ajde, reći da je bezvezna (kao,dosta mi je tih što ih dobivam na komp), ili -nije me se nešto dojmila, patetična je, jeftinog stila, ali zašto je grozna,
    zašto bi bila grozna ako netko iz nje može iščitati poruku o postojanju nečega shvatljivog tek izvan naše trenutno ograničene percepcije.
    Koja je to rečenica, podmukla namjera ili cjelokupna poruka, po meni sasvim bezazlene male pričice, toliko grozna?

Može biti sasvim mala slatka storija za mame trudnice s malo više mašte ili malo više plačljivih hormona, bez ikakvih vjerskih konotacija.
    Ili može biti jednostavnim jezikom,razumljivim i osnovškolcima, pričica o tome da, ono što ne vidimo, ne znamo, ili nismo sposobni dokučiti našim ograničenim osjetilima i svojim bijednim postotkom mozga koji koristimo, ne znači da ne postoji.
    Kičasto?
    Koje su to religiozne pričice, prispodobe, od Konfucija do Isusa, napisane krležijanskim stilom? Sve su to dijalozi učenika i učitelja, bajke i basne, razumljive širokom puku u stilu pisanja, tek za značenje neki trebaju tumača.
    Vrlo je sličnu metaforu napisao još Platon, samo njegovu priču o ljudima u pećini koji znaju samo za život sjena i ne mogu shvatiti da vani postoji svijet, ne mogu prepričati svojoj petogodišnjakinji, a ovu s malim bebama mogu.
    Zašto bi to bio religiozni pamflet?
    Da su bar takvi religiozni pamfleti, nitko sretniji od mene, jer oni kod nas, na žalost, više nalikuju onom stilu "rađajte dok i Sibir ne napučite malim Hrvatima" ili "Ante, Ante, svi smo za te".
    Ovo je u odnosu na "prave " pamflete mala beba, iliti male bebe, iliti male bebe blizanci.
    Ili vi stvarno mislite da se autorica topica u stvarnosti preziva Kaćunko?
    Ne bi ni to bilo čudno, pa on voli takva mjesta gdje se nalaze čestite supruge i majke , a ne neke tamo radodajke .

Budući da je ovo, kak ti, filozofski topic, ja sam dala svoj doprinos, a vi? 8)

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja uopce nisam vjernica a pricica mi se jaaako svidja, i uopce ne vidim po cemu je "grozna" a niti zasto bi se moglo svrstati u biltene neke crkve ili sekte
    Inace Nena-Jabuka, potpuno se slazem s tvojim postom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A meni je drago da se nisam prije javljala na topic, sad se barem ne moram pravdati.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni ovo nema veze ni sa religijom ni crkvom..Samo ne volim te kvazi emotivne pričice. Jer mi nisu ni emotivne ni simpatične. Samo malo glupkaste. Ne želim omalovažavati nikoga ali meni su bezvezne

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Definitivno je ovako nešto samo za trudnice, sve moje kolegice sa posla inače dobro znaju da meni ne smiju niti slati ovakve forvarduše (masne viceve smiju ), a sada me toliko lupaju hormoni da mi je pričica, zamislite, slatka.

No, ruku na srce, ja nisam baš nikakav kriterij, toliko sam ekstremno poblentavila u ovoj trudnoći, što da vam više kažem, čak sam i Farmu redovno pratila...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Meni ovo nema veze ni sa religijom ni crkvom..Samo ne volim te kvazi emotivne pričice. Jer mi nisu ni emotivne ni simpatične. Samo malo glupkaste. Ne želim omalovažavati nikoga ali meni su bezvezne
    x ja otprilike ovako kao trina

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ja za trinom i seni.

uostalom, sumnjam da je namijenjena petogodišnjacima. tad bi je autorica valjda stavila na izazove roditeljstva.

/ej, a o čemu mi toliko raspravljamo..??/

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

O tome da je na nečiji literarno- filozofski post pokušaj reakcija "bljak, ide mi na živce" po meni baš neljubazna. Ja smatram potrebnim negativnu kritiku potkrijepiti argumentima dok za pozitivnu nije uvijek nužno, iako je dobro došlo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koja li je ovo majka kraljica pisala, i s kojim ciljem...
    Cista patetika, potpisujem trinu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    O tome da je na nečiji literarno- filozofski post pokušaj reakcija "bljak, ide mi na živce" po meni baš neljubazna.
    Tekst "Vjeruješ li u mamu" je već kružio po internetu/forumu prije par godina, tako da sumnjam da je baš sasana autorica.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ok, ako tako kažeš -nisam znala, ne piše u postu. Ipak... može se i ljepše reći da nešto nije tvoj par rukava. O ukusima se ne raspravlja, šteta što na forumima ne vrijedi standardni bonton.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad sam bila trudna sa svojim dečkima ovo mi je bilo prekrasno čitat! Ne vidim gdje je tu kić?? Onda je svaka prića za djecu totalni kić...
    Uostalom ja ni ne želim da mi dijete misli da nakon smrti nema ničega, onda je sve skupa totalno besmisleno!

A ovo se po mom mišljenju direktno ne tiće nikakve određene vjere...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •