Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Pitanje za mame Zagrebačkih mališana

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Pitanje za mame Zagrebačkih mališana

Nismo bili jučer na probi u Malešnici pa me zanima ima li kakvih novosti u vezi novih nastupa i kad je proba u petak na Trešnjevci?

Hvala

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja ne znam odgovor na ovo pitanje, ali zanima me nešto drugo.
    je li istina da se mjesto u prvom redu (u zboru, dakle ako želite da vam dijete stoji u prvom redu) na koncertima plaća??? i to u tisućama kuna??? :shock:

to mi reče sveki, navodno je bilo u novinama prije nekog vremena.

i baš gledam snimku koncerta, i stvarno u 1. redu ima i visoke djece koja ni po čemu ne spadaju u 1. red!!!!
    a iza njih se "skrivaju" malci koji se uopće ne vide, unatoč tome što stoje na višoj stepenici.

mislim, ovo je notorna glupost! u naše vrijeme redovi su se formirali po visini djece, tako bi trebalo biti i sada i svako dijete bi vidjelo publiku i publika njih, s obzirom da stoje na stepenicama (mi nismo imali stepenice). mislim, wtf? :?

(i onda se kao nema novaca za mikrofone nego se pjeva na playback, haha. sve više me razočaravaju ovi novi mališani a tako sam htjela dijete upisat u taj zbor)

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znaš i ja se to pitam svaki puta kad mog klinca stave u treći red ni ne vidi se, a ispred njega curice skoro za glavu veće od njega, svaki put me to izluđuje ali eto nisam pitala...mislim se svi se bune a nitko ne želi profesora pitati :/ puno je i drugih stvari koje me smetaju ali eto...

samo znam da se na koncertima ne mogu dobiti prvi redovi osim ako platiš, mislim ako si sponzor...dakle koliko novaca toliko muzike

--a kakav je to članak bio u novinama o tomu, može malo više....

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

(i onda se kao nema novaca za mikrofone nego se pjeva na playback,
    e za ovo sam pitala...kaže profesor da su njihovi glasići pretanki da bi se čuli..moš misliti

čista prevara

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

baš.

joj, stvarno ne znam, pitat ću sveki danas di je to vidla, idemo danas kod njih.
    znaš što, ljuti me taj Kubik, kaj si on misli da je on?
    drito bi najradije upisala dijete, onda ga pitala koliko bi koštalo da ju stavi u 1. red pa ga prijavila!
    samo znam da, kad sam ja bila u Mališanima prije 22 godine, nisam nikad bila pozvana na snimanje albuma (jer samo mali dio zbora je ušao na snimanja) a moja frendica je bila, i kasnije sam čula da se za to morala imat veza.
    da ne velim da su solo pjevala uvijek jedna te ista djeca, među kojima i njegova kćer koja još nije znala ni pričati a kamoli pjevati.

baš smo u fazi gledanja koncerta od prošlog svibnja, i D. je izjavila da bi ona u Kikiće (koji su bili gosti).
    možda joj i ispunim želju

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

puno je i drugih stvari koje me smetaju ali eto...
    možeš li reći koje?
    možda onda stvarno odustanem od upisa D. u Mališane
    (može i na pp)

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa več si ih i navela, ne idemo na snimanja, samo mali dio pjeva uvijek gdje nije cijeli zbor, naravno da su to uvijek isti...pomislila sam da je to što oni jače-bolje pjevaju ali tako svejedno jer se uvijek pjeva na playback dakle :/ , sve se masno plaća a klinci zvrljaju okolo, ne vidim svrhu, ali kako sam već rekla tamo ima društvo pa za sada ostaje

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aha. eh, ne znam, imam još skoro godinu za promišljanje (možda i više, ovisno u koje doba godine su upisi...)
    ovo sve što smo rekle definitivno je razlog za NE upisat, a razlozi ZA su to što su nam probe 2 ulice dalje od nas (za razliku od Kikića koji nam nisu ni blizu) i što već zna većinu pjesama Mališana.
    ah, vidjet ćemo :/

e da, kaže sveki da je bilo u Jutarnjem svojedobno o tome, ne sjeća se točno kad, i svekar je čitao članak. vele da su se kao roditelji djece žalili na to, a plaća se 10000 kn za taj famozni 1. red! ma koma živa.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a plaća se 10000 kn za taj famozni 1. red! ma koma živa.
    ne vjeruj svemu što pročitaš :/ , sigurna sam da oni koji sponzoriraju Mališane imaju nekakve povlastice, tipa karata i prvih redova na koncertima ali ovo definitivno ni ja ne vjerujem...too much for notning

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I još nešto..pored svih razloga za NE upisati meni je bilo presudno što voli pjevati u Mališanima, ima društvo iz vrtića i upoznaje se sa glazbom koliko toliko pa tko zna u buduće , a kad pogledaš svugdje ti je isto...koliko para toliko muzike

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U tom članku je pisalo da se u nekim zborovima - a ne znam jesu li baš zg mališani bili navedeni - posebno plaća za 'individualni' rad sa djetetom, dakle djeca koja su, recimo, solisti se posebno podučavaju pjevanju i scenskom nastupu ( ) pa se to posebno i plaća.

Moram priznati da mi je to umanjilo čar uživanja u nastupima dječjih zborova jer čim vidimo da neko dijete pjeva solo, a posebno kad još i izvodi neke scenske pokrete MM ne propusti kometirati: ovo je koštalo najmanje 5.000 kuna!

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

--------------------------------------------------------------------------------

U tom članku je pisalo da se u nekim zborovima - a ne znam jesu li baš zg mališani bili navedeni - posebno plaća za 'individualni' rad sa djetetom, dakle djeca koja su, recimo, solisti se posebno podučavaju pjevanju i scenskom nastupu ( ) pa se to posebno i plaća.
    to je sasvim neka druga priča, i to je ok...kao i satovi jezika i satovi solo pjevanja se plaćaju

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    već zna većinu pjesama Mališana.
    ovo se nama obilo o glavu: orka je sa dvije godine znala cijeli repertoar, bez greške u tekstu ili tonalitetu.
    budući da primaju tek sa 4 godine, bilo joj je predosadno.
    odustala je nakon tri mjeseca i prvoga odrađenoga koncerta u lisinskom.

jedino što nam je ostalo kao uspomena je ona uniforma, plaćena oko 400 kuna i obučena taj jedan jedini put.

i, moram priznati, štrecne malo u srce kada vidiš da ti dijete pjeva puno bolje od - nekih.
    a gurnuto u zapećak.
    najviše me, međutim, smetao izuzetno raštiman klavir na probama :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo krenuli na nekoliko proba, ali što je taj čovjek antipatičan...
    Odista ne znam kako uopće ide netko kod njega u taj zbor....

A što su mi sve napričali u Lisinskom o njemu, zboru, kako maltretira djecu...

To je odista postalo mjesto za pokazivanje, slikanje ...

Ima puno malih slatkih zborova po gradu u kojemu djeca mogu pjevati i družiti se. Prčali su mi o jednom zboru - zaboravila sam mu ime - vodi ga jedna jako draga učiteljica glazbenog odgoja... Prekrasno se druže i isto tako nastupaju... možda ih je svega dvadesetak... Uniforma im je uvijek neki detalj - primjerice svi obuku iste šarene čarapice (svakako je manji izdatak od crvene košulje i plave suknje...)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Mi smo krenuli na nekoliko proba, ali što je taj čovjek antipatičan...
    Odista ne znam kako uopće ide netko kod njega u taj zbor....
    Ponekad i zato što mora, tj. zato što je zbor obavezan predmet u glazbenoj školi
    (ne govorim o ZM, nego o drugom zboru koji je vodio i u kojem sam imala čast pjevati)
    Zbog toga sam mrzila zborsko pjevanje sve do pred kraj školovanja :/

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ewa prvotno napisa
    a plaća se 10000 kn za taj famozni 1. red! ma koma živa.
    ne vjeruj svemu što pročitaš :/ , sigurna sam da oni koji sponzoriraju Mališane imaju nekakve povlastice, tipa karata i prvih redova na koncertima ali ovo definitivno ni ja ne vjerujem...too much for notning
    a moguće, gle ja nisam čitala taj članak ali moji svekiji jesu, no oni znaju nekad nešto interpretirat na neki svoj način i preuveličati (kao npr. članak vezan za štetna azo bojila oni su nama prenijeli da su svi e-ovi štetni ).
    u svakom slučaju, i dalje nam ostaje glavni argument blizina mjesta di se održavaju probe, s obzirom da sam ja nevozač a DV Palčica nam je na putu od vrtića do doma.
    e sad, bude li ona za godinu dana još htjela u Mališane, nek ide. pa makar joj trajalo 3 mjeseca :D

a striček Zlatko, eh... kad sam negdje pročitala da je on "odgojio" generacije malih pjevača, kosa mi se digla. odgojio?
    smatra li se odgojem to što se na mene itderao na kraju jedne probe pred svom djecom da zašto sam bila zločesta, a sve što sam radila je da nisam sjedila mirno kao kip za vrijeme pjevanja, već sam se s prijateljicom njihala u ritmu pjesma, takoreći smo "plesale" sjedećki. niš strašno, nikome nismo smetale. ali ona nije dobila jezikovu juhu baš zato kaj ima vezu (to je ta što je išla na snimanja) a ja jesam.
    i onda se čudio kad sam došla s tatom i rekla da se hoću ispisat "pa zaaaaašto???" ma...
    samo da čujem od djeteta da ju je maltretirao, joooj onda će on mene čut! :D

btw, jel bude on na svim probama, na svim lokacijama? ili netko drugi uz njega vodi probe?

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

itderao = izderao
    a umjesto ona dva :D smajlića su trebali ići ovi

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

btw, jel bude on na svim probama, na svim lokacijama? ili netko drugi uz njega vodi probe?
    kod nas je uvijek on na probama i teta koja pleše, mislim da je on i drugdje na probama...a što se tiče antipatičnosti, mislim da on mora imati autoritet pred svom tom djecom jer gledam svog klinca koji je u parku kao mali divljak a kad vidi stričeka Zlatko miran ko bubica

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sve 5, nemam ja problem s autoritetom, ali za sve postoji način.. ma, vidjet ćemo, da ne bi ja sad tu napamet pričala
    samo da ga se Dina ne preplaši :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da podignem temu, mi bi išli na ritmiku. Izgube li se djeca u toj mašineriji (obzirom da ih ima svugdje pretpostavljam da ih i ima puno)? Vrijedi li to što ste napisali za snimanja i nastupe samo za zbor ili i za plesače?

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi idemo na ritmiku i ja sam zadovoljna u grupi ih ima 7 ,teta koja ih uci je mlada i draga...jedino kaj mi je za te pare malo prekratko al dobro moja M to voli pa neka ide i neka plese.sto se tice nastupa nemam pojma kak to ide.mozda se javi netko od plesaca da nam kaze ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •