Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Očuvanje trudnoće nakon porodiljnog

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Očuvanje trudnoće nakon porodiljnog

Trenutno sam na porodiljnom dopustu za prvo dijete koje će sada napuniti 5 mjeseci i jučer sam saznala da sam ponovno trudna. S obzirom da sam se planirala vratiti na posao nakon 6 mjeseci, a porodiljni bi nastavio tata, zanima me da li je moguće da otac ide na porodiljni dopust za prvo dijete a da je majka na očuvanju trudnoće s drugim djetetom istovremeno??? :D

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je. ali isto tako majci su potrebne isplate plaća radi utvrđivanja osnovice za bolovanje, kako ne bi završila na minimalcu.
    i naravno - ukoliko je otac u istom radnopravnom statusu kao i majka.

nadam se da će ti trudnoća proteći bez potrebe za bolovanjem jer zaista uz minimalnu naknadu za majku i roditeljsku za oca u rasponu od 1.663,00 do 2,660,80 kn život ne bi bio jednostavan :/

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala na odgovoru!
    Plaća mi je prije odlaska na porodiljni iznosila oko 5 000kn, tako da sam na porodiljnom prvih 6 mj primala puni iznos plaće a tih 6 mj istiće 09.07.
    Ako krenem od srpnja na očuvanje trudnoće zar se neće uzimati prosjek zadnje tri isplate porodiljnog (koji je zapravo jednak plaći)? I s prvom trudnoćom sam bila 1 mj na bolovanju i tada mi je isplaćeno 4 250 kn, što je mislim maksimum koji se može primati za očuvanje trudnoće.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naknade za porodiljni se ne racunaju kao plaće, dakle, mora biti isplata od poslodavca (meni su u lokalnom uredu HZZO-a rekli da su cak dovoljne dvije plaće).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Nakon podoriljnog na očuvanje trudnoće

Pozdrav,

Molim Vas da mi pomognete. Naime radi se o slijedećem: 11.06.2009. godine mi je istekao porodiljni dopust, ali u međuvremenu samo ostala trudna i idem na bolovanje - komplikacije. Dali da to sve spojim ili da idem koji dan raditi. Nemam pojma kako sada to ide, a šta je sa nakdadom.

Molim vas da mi pomognete, jer stvarno ne znam šta da radim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam iz istog razloga napravila prekid porodiljnog od nekih mjesec dana, ali to je bilo 2000/2001 pa više nisam sigurna da vrijede ista pravila. Da sam ostala u komadu doma, dobila bih manje. Ne sjećam se više razloga. Posavjetovala sam se s kolegicom iz računovodstva koja je bila zadužena za plaće i znala sve propise.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni tu nesto nije jasno - ako je dr odredio bolovanje kako mozete ici raditi. bolovanje je posteda od rada.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: Nakon podoriljnog na očuvanje trudnoće

Citiraj loola prvotno napisa
    Pozdrav,

Molim Vas da mi pomognete. Naime radi se o slijedećem: 11.06.2009. godine mi je istekao porodiljni dopust, ali u međuvremenu samo ostala trudna i idem na bolovanje - komplikacije. Dali da to sve spojim ili da idem koji dan raditi. Nemam pojma kako sada to ide, a šta je sa nakdadom.

Molim vas da mi pomognete, jer stvarno ne znam šta da radim.

mislim da u ovom slučaju kako što je vesna gore napisala, dobivaš minimalac...jer da bi ostvarila svoj prosjek plaće moraš imati isplaćene tri plaće od poslodavca(negdje navodno i dvije)

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moraš imati tri plaće (odnosno raditi tri mjeseca), od kojih bi dvije bile vidljive na isplatnoj listi (za HZZO). Jer se, znamo, prosjek može izračunati iz dvije plaće.
    Takvo sam objašnjenje ja dobila u HZZO-u.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •