Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: potencijalni problem

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno potencijalni problem

Pozdrav svima! Dugo vas čitam...

Situacija: živite u braku s jednim djetetom i u braku zaista nema problema. Muža poznajete već dugo, hodali ste (za vrijeme veze ste imali nekih problema), ali to je sve zaista razriješeno. Dijete vam se nije dogodilo, udali ste se bez ikakve prisile., jer se zaista volite, poštujete, itd.

Međutim, u jednom periodu vašeg života (za vrijeme hodanja s mužem), pojavila se ta "nesretna" treća osoba, s kojom nikada ništa nije bilo. Iako je velika napetost bila i s jedne i druge strane, vi niste htjeli ništa, jer ste smatrali da je to hir (nevjerojatno snažan) i zato jer na kraju krajeva volite osobu s kojom ćete se vjenčati. Bitno je napomenuti da je sve bilo nekako nedorečeno, nije bilo nikakvih konkretnih poteza. S tom trećom osobom ste izgubili kontakt, prošle su sad već i godine, imate dijete, a osoba se opet pojavila, ali skoro pa nevidljivo. Srce Vam je podivljalo i opet se javio onaj isti osjećaj, za kojeg znate da će vas to pratiti cijeli život.

Nije uopće stvar neke fatalne privlačnosti (dobro ima i toga) nego jednostavno spoznaja da će se s tom osobom nekad u vašem životu nešto dogoditi, pa bilo za 10, 20, 30 godina.

Čini li vam se to kao neka brija ili ima smisla?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

čuj, ne želim te badirati, ali mislim da ima smisla. Ima nekaj među vama, iskra ili nekaj. Ne mora značiti da će ikada išta biti, ali ravnodušna prema tom liku definitivno nisi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima smisla da nisi ravnodušna i da nekaj ima, ali razmisli da li je to kaj osjećaj vrijedno da mijenjaš ono kaj imaš sad. Ili je možda samo fizička privlačnost, i prolazna zaljubljenost. Možda bi se ohladila totalno da si više u društvu tog drugog tipa i da ga bolje upoznaš, možda ti onda uopće više ne bi bio uzbudljiv.

Ja bih da sam u takvoj situaciji stavila na vagu. S jedne strane: skladna obitelj, dobar odnos s mužem kojeg volim i poštujem i znam kaj od njega mogu u životu očekivati, dijete koje ne može bez tate i obožavaju jedno drugog, a s druge strane: uzbudljiva i strastvena veza s drugim muškarcem, razvod, stres za dijete itd. Ne znam kakva je situacija kod vas ali ja ne bih uopće razmišljala ni sekunde.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma nije bezazleno, nije ni komplicirano. naprotiv, zanimljivo mi je i znam da nije prolazno. i mm i ja smo u fazi života kada nam je zaista dosta sve harmonično, oboje se razvijamo u svom smjeru i zajedno. imamo ciljeve, nema nekih problema i nije stvar da ja želim nešto više.

baš je stvar u toj osobi, za koju osjećam da isto nije ravnodušna. ne viđamo se, niti smo ikada razgovarali o "nama", sve je nekako ostalo u nekoj maglici. (on je napisao i jednu pjesmu o nama koju izvodi jedan naš pjevač) dakle, znam da nisam ništa umislila, ali mi nije jasno kako te život samo opet zaskoči (iako sam osjećala da će se opet pojaviti).
    da se razumijemo, taj lik je sušta suprotnost mm. možda je u tome stvar, ali s mm sam prezadovoljna u svakom pogledu. ma zbunjena sam...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa vjerujem da možeš "osjetiti" takvo što i u braku. I to ne mora nužno značiti da ne voliš muža, da ćeš se upustiti u ikakav odnos s drugim muškarcem i sl.

Iako bih ja jako dobro razmislila prije nego išta napravim.

I za kraj, kako bi se ti osjećala da TM nađe ženu prema kojoj osjeća neku posebnu povezanost?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma kakav razvod, ne pada mi napamet ništa takvoga, niti neka veza. provođenje vremena s njim mi isto ne pada napamet, jer nisam sigurna da bi se sve zadržalo na osmijehu i ugodnom razgovoru (punom napetosti) kao prije 3 godine. a onda sam se stvarno ponašala kao mala djevojčica, jer sam doslovce od tog tipa pobjegla glavom bez obzira (jako glupa situacija).

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moj savjet je... opet bježi glavom bez obzira...ako je kemija među vama tako snažna, neće ostati samo na flertovanju.
    Jedna pametna žena mi je rekla kako je jedino nagon za preživljavanjem jači od seksualne želje.
    Nemoj misliti da prejudiciram nešto šta ti nije ni na kraj pameti već trenutno imam takvu priču u svojoj okolini koja se razvila do neslućenih razmjera.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ne znam - ja bih rekla da se bolje ne dovoditi u situaciju ikakvih druženja. A onda ćeš zaboraviti na sve (tj. tako bih ja).

Iako, nama je moj BD danas obiteljski prijatelj - premda MM dosad nije nijednom "dozvolio" da nam dođe u goste bez da se on prešetava po stanu istežući mišiće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam od jedne takve osobe s vibrom dva puta utekla daleko, jednom čak na drugi kontinent . Unatoč leptirićima u trbuhu. I to je bilo to. Nije bilo primjereno iz previše razloga, nije ni vrijedno spominjanja.

Ali držalo me sve dok se napokon nisam s mm našla na istoj valnoj duljini i frekvenciji. Ne znam kako bih sad reagirala da me nešto slično snađe, ali razumijem osjećaj... S druge strane, tak nam je dobro u braku da mi ne pada na pamet dovoditi tu sadašnjost u pitanje čak i pomislima na što drugo, taman da se pojavi princ na bijelom konju... A leptirići, ako i dođu, otići će...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj dunjaa prvotno napisa
    a onda sam se stvarno ponašala kao mala djevojčica, jer sam doslovce od tog tipa pobjegla glavom bez obzira (jako glupa situacija).
    nije to ništa glupo - taj ti se lik fakat jako sviđa - tako reagira i moja najbolja frendica na likove koji joj se sviđaju, tak da znam o čemu pričaš.

(on je napisao i jednu pjesmu o nama koju izvodi jedan naš pjevač) dakle, znam da nisam ništa umislila, ali mi nije jasno kako te život samo opet zaskoči
    a koja žena na to ne bi reagirala sa da mi je znati, neka se javi. Netko napiše pjesmu o tebi - pokazuje ti da si važna, a tebi koljena samo klec... Mi žene smo čudne biljčice, što ćeš. Iako ti TM to možda ne govori, ne znači da njemu isto nisi važna, vjerojatno važnija nego tom drugom liku.
    A možda i ti želiš opet osjetiti onu prvu zaljubljenost, znaš ono kad osjećaš da lebdiš. Dijete je tu, muž, obveze, bilo bi lijepo da opet osjetiš ono isto, slobodu, sreću itd.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma znam i ja to sve sebi objasniti racionalno, ali tada to nisu bili samo leptirići, to je stvarno bio takav osjećaj mučnine i boli da je to bilo za neizdržati. postoji i osoba koja nas veže, preko koje se i znamo, ona mi je kao sestra. i još prije 3 g nas je vidjela na temelju ta tri dana što smo se znali, kao malte ne srodne duše.

a što se tiče pitanja da što bih da se mm to događa napravila, odgovor je: razumjela bih. ne zato da sad sebe opravdam, već zato što mu se to i dogodilo dok smo hodali. bili smo u nekoj krizi i znam koliko mu je značila ta cura. saznala sam nakon što je sve bilo gotovo, znam i nju (ne družimo se iako da nije bilo toga među njima, družile bi se) i sve mi je to poznato.
    ne osjećam nikakvu ljubomoru, jer razumijem da se takve stvari događaju.

jedino, što mi je par puta palo napamet je zašto nisam dok još nisam bila u braku, pokušala nešto s tim tipom, tko zna što bi bilo dalje. ali, nisam, i sad je skroz druga situacija. vjerojatno mi nijedna od vas neće reći: go for it! ni sama sebi to ne govorim, samo sam morala negdje, nažalost anonimno to barem napisati.

koliko mi je sve u neku ruku romantično i napeto (pa čak filmski bolno), znam prioritete i čekam da prođe.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ah potpuno te razumijem, dogodilo mi se nešto slično. Bolio me želudac danima, bilo mi je muka... Ne smijem se ni sjetiti...
    Ne znam zašto mi se to dogodilo, znam da je bilo obostrano i poprilično neostvarivo. Sreća je bila u tome što se jako rijetko viđamo i nekako sam zaboravila na to, prošlo me.
    E sad, šta će biti kad opet vidim tog tipa ne znam. Vjerovatno će se ponoviti simptomi.
    Nakon što mi se to dogodilo počela sam razmišljati o propuštenim prilikama i kamo bi me odvele... Nije sad da ih je bilo milion ali tih par koje sam propustila unatoč obostranoj magnetnoj privlačnosti jer sam tad bila s nekim drugim.
    Ako tog tipa ne srećeš prečesto proći će te s vremenom.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj marena prvotno napisa
    Moj savjet je... opet bježi glavom bez obzira...ako je kemija među vama tako snažna, neće ostati samo na flertovanju.
    Jedna pametna žena mi je rekla kako je jedino nagon za preživljavanjem jači od seksualne želje.
    Nemoj misliti da prejudiciram nešto šta ti nije ni na kraj pameti već trenutno imam takvu priču u svojoj okolini koja se razvila do neslućenih razmjera.
    X

Što reče moja kuma, postoje likovi u čijoj blizini gaće same spadaju. E, od tih beži koliko te noge nose. Ako želiš da sačuvaš brak i svoj mir...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

koliko mi je sve u neku ruku romantično i napeto (pa čak filmski bolno), znam prioritete i čekam da prođe.
    Ovako sam i ja uradila, svojevremeno...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Što reče moja kuma, postoje likovi u čijoj blizini gaće same spadaju. E, od tih beži koliko te noge nose. Ako želiš da sačuvaš brak i svoj mir...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E cure moje, pa vi ko da niste slušali jazz... evo malog podsjetnika.

I loves you, Porgy,
    Don't let him take me
    Don't let him handle me
    And drive me mad
    If you can keep me
    I wanna stay here with you forever
    And I'll be glad

Yes I loves you, Porgy,
    Don't let him take me
    Don't let him handle me
    With his hot hands
    If you can keep me
    I wants to stay here with you forever
    I've got my man

I loves you, Porgy,
    Don't let him take me
    Don't let him handle me
    And drive me mad
    If you can keep me
    I've got my man

Someday I know he's coming to call me
    He's going to handle me and hold me
    So, it' going to be like dying, Porgy
    When he calls me
    But when he comes I know I'll have to go

I loves you, Porgy,
    Don't let him take me
    Honey, don't let him handle me
    and drive me mad
    If you can keep me
    I've got my man 8)

I meni je jasno što proživljavaš. Potpisujem cure, posebno Peterlin. Leptirići kako su došli, tako će i otići.
    Joj, evo, meni u trbuhu leptirići na samu pomisao što su to te nedozvoljene simpatije. Eh.
    Ma zapravo to je vjerovatno samo poriv za umjetnost, za neko stvaranje. Npr. jedne romantične ticino torte.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Ja se samo nadam da ne postoji takva žena za MM (sem mene naravno )

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

vishnja

btw, vjerojatno ćemo sad neko vrijeme biti u kontaktu pa ću izvještavati kako napredujemo

sad, ozbiljno, nije li to sve zapravo besmisleno u današnjem svijetu.
    zašto, recimo ne bi bilo tko mogao sebe ispuniti osobom koja mu odgovara. bez nekih ustručavanja, bez posesivnosti, bez ljubomore. ne mislim sad ići bez glave od jedne do druge osobe i švrljati kad god te zasvrbi, nego zaista trijezne glave gledati na takve stvari bez osuda.
    ne znam, možda sam preliberalna, ali moram priznati da ne bih imala nekih nedoumica da nema okoline koja me okružuje.
    čini mi se da se svaka osoba javlja u životu neke druge osobe s nekim razlogom.
    ovako postoje brakovi, veze, pune laži, nezadovoljstva, nema mi to baš smisla.

sigurna sam da bi svi bili puno sretniji.

ok, zvuči idealno, ali mi se ne čini nemogućim

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako postoji razlog zašto se pojavi ta neka osoba, onda bih ja rekla da je to kušnja ljubavi, vjernosti, karaktera... nije stvar u tome što bismo mi sebi priuštili tim izletom, nego što bi to učinilo našem partneru, vezi, obitelji...
    Pokušaj zamisliti da ti muž odluči dati si oduška s osobom koja mu "paše"... a da to nisi ti...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

to se i dogodilo i zaista ne bih imala neki problem s tim da se ponovi, jer je stvar komunikacije. o tome smo nebrojeno puta razgovarali, i nije mi sjelo u početku.
    ali je činjenica da smo tada bili u takvom stanju u kojem je, sada kada razmišljam, to bilo super riješenje. da nije bilo te cure, oboje bi pukli i prekinuli (ne kažem da bi to bilo nužno loše), ali nismo. nekako se i to poklopilo, ne gledam na tu "prevaru" ni najmanje ružno.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dunjaa, a kaj bi ti htjela napraviti? Da li bi htjela imati otvoreni brak? (znaš na kaj mislim ) Gle, meni to nije :shock: , niti osuđujem, samo ću ti reći da mislim da takav brak na dulji period ne može funkcionirati. Mislim, možda se ja i varam. I da, mislim da nije o.k. što te prevario, bez obzira što ti o tome mislila. Dakle, ti s jedne strane imaš lika koji o tebi piše pjesme, s druge muža koji te prevario (da li ti je ta cura bila frendica, nisam sigurna, reci), a brijem da ti je negdje u kutu mozga misao "ako je jednom, opet će" (što mi je normalno, i meni bi bilo).

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam se lagano pogubila.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Ja sam se lagano pogubila.
    moram priznati i ja.
    ajde probat ću pohvatat konce.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja moram reći da imamo i previše topica na ove teme.

Ovaj pdf NIJE zamišljen kao pdf u smislu pomoći, ventilane i sl., a opet se često otvaraju ovakvi topici. :/

Ponekad progledamo kroz prste, jer smatram da se iz nekih topica može razviti savršene diskusije.
    No, ponekad ih je stvarno dosta. :/

Također, da li su SVI ovdje svjesni da se u 80% (i više) slučajeva pokretač topica javi osoblju foruma kako bi se ovakav topic brisao, jer su ga "skužili" pa ima problema? :/

Da li su svi svjesni da mi u 80% slučajeva NEĆEMO reagirati na takve zahtjeve?

Iskreno, razmislite.

Ovaj topic ću zaključati, jer ne da samo topic postaje prebanalan, već i cijeli pdf.

Svoje dileme oko braka, savršenog muža, muža/žene aviona, i sl. podijelite na nekim malo niže postojećim topicima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •