Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Autism listed as side effect for DTaP vaccination

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Autism listed as side effect for DTaP vaccination

Here we go again!

http://www.vaccineshoppe.com/image.c...pe=product_pdf

Taken from the insert from the DTaP vaccination:

"...Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS,
    anaphylactic reaction, cellulitis, autism, convulsion/grand mal convulsion, encephalopathy, hypotonia, neuropathy, somnolence
    and apnea
    . Events were included in this list because of the seriousness or frequency of reporting.

Because these events are reported voluntarily from a population of uncertain size, it is not always possible to reliably estimate their frequencies or to establish a causal relationship to components of Tripedia vaccine."

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bilo je i vrijeme.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Stray_cat, hvala na linku. Pitam se čitaju li naši pedijatri uopće????
    Jer iz mog iskustva, a mislim da je takva većina pedijatara, oni niti obavještavaju o mogućim reakcijama niti ih ikako doživljavaju i priznaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u nizozemskoj

mali je cijepljen sa temperaturom 38,5 jer su me babe kaj delaju u birou za konzultacije otprilike spljuvale kad sam im rekla da se dijete ne cijepi sa temperaturom. inace je nizozemski pristup da ono kaj su naucili iz nizozemske literature to je sveto pismo, oni su nosioci vrhunskog zanja na ovoj planeti

i mali je cijepljen i dobio je kvrge po nozi nakon cijepljenja

i ima autizam, sensory integration disorder, auditory processing disorder, kasni motorika, slab misicni tonus

nije normalno da s ena cjepivo reagira povisenom temperaturom, cijepljenjem se u tijelo trajno unosi virus koj za citav zivot ostaje aktivan jer je neko imao ideju da ce tijelo u slucaju pojave virusa prepoznati i znati se obraniti

u praksi, virusi preuzmu genetsku strukturu nosioca, tijelo vise virus ne prepoznaje i ne bori se protiv virusa

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno krajnje vrijeme da su to napisali.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

koliko ja vidim to je napisano u 12 mjesecu 2005.g
    i napisala ga je farmaceutska industrija

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pohvalno. Samo se pitam zbog cega meni niti jedan doktor nije rekao za nuspojave tog cjepiva prije samog cijepljenja?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

otprilike znam zašto nije
    puno je tu faktora u igri
    ali mislim da je i on/ona cijepio svoje dijete sa tim istim cijepivom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    koliko ja vidim to je napisano u 12 mjesecu 2005.g
    i napisala ga je farmaceutska industrija
    pa mozda dokumenti nisu bas uvijek dostupni taj tren

ovo je prije tri dana krenulo kao informacija u grupama podrske za autisticnu djecu a vjeruj mi da je u igri more roditelja i svi pokusavaju sto brze pustiti informaciju cim nesto ispliva van

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otprilike znam zašto nije
    puno je tu faktora u igri
    ali mislim da je i on/ona cijepio svoje dijete sa tim istim cijepivom
    Faktori ili ne, duznost bi bila obavijestiti mene kao roditelja sto je pred nama i koji su rizici.

Smijesno je da se struka (drzava) pretvara da je na njima odgovornost za ovo, a u stvari je na roditeljima jer su oni ti koji ce zivjeti s tom odlukom do kraja zivota i svim posljedicama koje ona nosi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nije mi niti najmanje namjera opravdavati nekoga zbog preskakanja informiranja pacijenta

ono što ja mislim o našem zdravstvu jest da je jadan onaj koji se mora liječiti po našim bolnicama,a još jadniji onaj koji se mora liječiti a nema nikoga poznatog po bolnicama

ali,daleko od toga da su (samo) doktori krivi za to,jer nisu
    ima mnoštvo predanih svojem poslu,koji rade ono što su izabrali:brinu se za pacijentovu dobrobit

ali ima ih koji su poklekli pred cijelim sustavom koji je takav da jedan građevinski radnik danas ima veći ugled u društvu, a ne mora paziti na svaku svoju riječ i ne mora se brinuti da će nekome naškoditi i ne mora se brinuti kako će ga razapeti po svim novinama i cijela obitelj će nositi njegovu etiketu doživotno

znam da to ne zanima roditelje koje su na svojoj koži osjetili posljedice takve degradacije medicine,tj.još gore na svom djetetu
    i mislim da će nam nažalost još dugo biti tako

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo je to što kažeš doslovno tako. Naknada za nuspojave je pobjeda odvjetnika nad sustavom, a ne izraz odgovornosti sustava. Sjeti se obitelji Zdrilić: http://www.jutarnji.hr/clanak/art-20...rilic,28123.jl

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

po meni nema nikakve naknade za nuspojave i nema pobjede nad sustavom
    da se mom djetetu što dogodilo,ma nema te sile i tih novaca koje bi mi to mogle i mrvicu kompenzirati

i ne znam kako svemu tome doskočiti?
    moj mehanizam obrane je opozitan vašem:ja se trudim o tome što manje znati
    i nadam se sreći

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema te sile i tih novaca koje bi mi to mogle i mrvicu kompenzirati
    Tu si u pravu, ali svrha ovakvih naknada nije vraćanje djece u prvobitno stanje prije nego ih je medicina osakatila, nego pokrivanje povećanih troškova života, školovanja, prijevoza i svega ostaloga što kod hendikepa bilo koje vrste traži više vremena i novaca. Isplata nakon 10 godina natezanja po sudovima konkretno znači da su roditelji morali drastično promijeniti svoje životne prilike, uključujući i zaposlenje, prihode..., a uz sve to još se naganjati po sudu (kao da nemaju pametnija posla).
    U tom svjetlu, zakon o obaveznom cijepljenju treba gledati kao reket gdje se podvrgavaš zahtjevima nasilnika kako bi izbjegao kaznu, a zauzvrat ne dobiješ baš nikakvu zaštitu (iako ti nasilnik cijelo vrijeme tupi da te štiti: laže).

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po meni nema nikakve naknade za nuspojave i nema pobjede nad sustavom
    da se mom djetetu što dogodilo,ma nema te sile i tih novaca koje bi mi to mogle i mrvicu kompenzirati
    Apsolutno se slazem. Ne postoje ti novci na ovome svijetu koji mogu ispraviti i kompenzirati.

i ne znam kako svemu tome doskočiti?
    moj mehanizam obrane je opozitan vašem:ja se trudim o tome što manje znati
    i nadam se sreći
    Moj mehanizam obrane je taj da sam u stanju nositi se s posljedicama svojih odluka donesenih uz pomoc strucnih osoba; odluciti sto cemo i kako cemo i nadati se sreci.

Pozelenim od glave do pete kad se sad sjetim izjave medicinske sestre prije cijepljenjas MPR "znate da ovo cjepivo NEMA nuspojava" a ja ostala , a na pitanje "da li postoji neko drugo cjepivo" je dr odgovorio "ne", da bih tjedan dana kasnije saznala da postoji priorix. Pa tko je tu lud i zbog cega se meni ne moze dati informacija?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Pozelenim od glave do pete kad se sad sjetim izjave medicinske sestre prije cijepljenjas MPR "znate da ovo cjepivo NEMA nuspojava" a ja ostala , a na pitanje "da li postoji neko drugo cjepivo" je dr odgovorio "ne", da bih tjedan dana kasnije saznala da postoji priorix. Pa tko je tu lud i zbog cega se meni ne moze dati informacija?

s pravom pozeleniš
    na to bih mu ja odmah tražila ravnatelja i "objašnjenje" za takvu nonšalantnost

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    U tom svjetlu, zakon o obaveznom cijepljenju treba gledati kao reket gdje se podvrgavaš zahtjevima nasilnika kako bi izbjegao kaznu, a zauzvrat ne dobiješ baš nikakvu zaštitu (iako ti nasilnik cijelo vrijeme tupi da te štiti: laže).
    Da, i još ti prijeti raznim kaznama za neposlušnost.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo ću dodati da se ne zaboravi, a čini mi se kao prikladno mjesto:
    Cal-Oregon Vaccinated vs. Unvaccinated Survey

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •