-
zapuštena livada uz naše dvorište...kome prijaviti?
da li postoji neki propis da vlasnici zemljišta moraju to isto zemljište i održavati u koliko-toliko normalnom stanju.
živimo defakto u centru ZG (2 minute od kvatrića). dvorište nam graniči uz zemljište koje je totalno zapušteno. barem 3 godine nije pokošena trava, svakojakih živina tu ima, to je sve zapušteno, zaraslo, puno ambrozije i koječega. uglavnom očaj živi.
vlasnik dođe 1 godišnje, pogleda okrene se i ode. već ga 3 godine moljakamo da to sredi, stalno obećava ali jok...ništa od toga
mi smo posadili čemprese da se to ne vidi, al ta travurina raste 100 puta brže od čempresa.
postoji li neki zakonski propis po kojem je on dužan to održavati i ako da tko je tome nadležan?
-
Komunalnom redarstvu. Oni su teritorijalno organizirani pa najbolje pogledaj ovdje: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=927
-
zvala sam ja njih, i čitala ovo sa zagreb.hr ali oni reagiraju u pravilu samo ako ta površina graniči sa javnom površinom. a kod nas to nije slučaj.
naše zemljište je uz ulicu i pored nas prolazi privatna cesta (naša i njegova) koja vodi do tog njegovog zemljišta koje je zapravo iza nas.
da je to nešto manje, sami bismo pokosili, ali i ovako imamo svojih 3000 kvadrata i još njegovih 6000, s tim da su to brda šute, zemlje jer su mu bageri kopali šljunak pa su nastala brda i udoline i sad je to sve obraslo u šikaru.
što je najgore od svega i ambrozija tu raste ko mutava....ahhhhhhh
-
Neuređene privatne poljoprivredne parcele možeš prijaviti poljoprivrednoj inspekciji pri Ministarstvu poljoprivrede.
Ambroziju na privatnim parcelama prijaviti na 65 85 677 ili na 65 85 601
Na ovom linku http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf imaš Odluku o uklanjanju i uništavanju ambrozije na području grada Zagreba (Službeni glasnik broj 07 iz 2003. godine)
Sretno
-
zakon kaže, ako ti susjedva "njiva" ili botanički vrt ugoržava među, iliti ogradu, imaš pravo nakon upozorenja osobno preskočit ogradu i ošišat ili sasječ granje, travu ili slično jer ti, kao što rekoh, ugoržava ogradu...
isprobano, radi, a susjedi šute i gledaju
-
nije problem u ugrožavanju moje ograde ...ne bi se on ljutio da mu mi pokosimo, dapače, samo brate to ima 6000 metara kvadratnih džungle - pa ti kosi...da ne bi možda
-
mi imamo isti problem vec 5god.samo sto smo se mi pomirili s time i svako malo "preskocimo ogradu" i kosimo jedno 3-4metra od nase ograde...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma