P. ima 19,5 mjeseci. Doma nosi papučice od Bambija od kad hoda. Do sad je nosila i cipelice Bambi, a sad nosi Ciciban. I jedne i druge imaju onaj anatomski uložak dosta ispupčen. Ne znam koliko je to dobro ili ne, jer npr. Froddo cipele to nemaju i na njihovoj stranici sam pročitala da takve cipele treba izbjegavati, a opet i ovi drugi se hvale da su napravljene prema preporukama ortopeda. U zadnjih mjesec dana nosi nekakve obične jeftine tenisice kad idemo mojima na dvorište jer hoda i po vrtu po zemlji, i te su ravne iznutra i dosta mekane. Čini mi se da su joj te još i najudobnije.
U zadnje vrijeme mi je navečer pokazala na tabane i rekla da ju boli. Ima neku svoju riječ za to, koju spominje kad vidi da netko ima zavoj, flaster i sl. i mislim da kuži da to ima veze s boli. Inače se ne buni na nijedne cipele i veličina joj odgovara. Ne znam koliko da joj vjerujem da ju stvarno to boli jer mi nije jasno kaj bi joj drugo to značilo i koje cipele bi joj mogle smetati, ove skupe i kvalitetne s uloškom, ili ove jeftine kineske bez uloška.