Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Mame sveži vozači

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Mame sveži vozači

Elem, krenula sam u auto školu napokon. Sa 35 godina. Opušteno to guram, ide mi fino, vidim da će biti vozač od mene. Jedina panika me hvata što ću jednog vrlo bliskog dana morati da sednem za volan sa decom :/

Ima li ovde mama koje su se tek kad su postale mame setile da bi možda bilo pametno da umeju da voze? Ako vas ima kad ste se usudile sesti u auto same sa decom i krenuti recimo do vrtića ili vikse? Da li je pametnije tu prvu vožnju odmah pregrmeti ili se malo usavršavati uz muža suvozača dok su deca u šetnji sa svekijima (ne mislim da odmah prvu vožnju odradim sama sa decom ali neku petu-šestu-kojugod...)?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

položila sam u 8.mjesec, počela sam vozit sljedeći dan, pola puta ZG-ST, starom cestom. Oznojila sam se i osušila 80 puta

Sama s djetetom sam sjela u auto nakon 10ak vožnji zajedno s mm-om. Odtad normalno vozim i živim.

Dosad sam napravila jednu glupost i malo lupnula auto, nisam kriva, al nisam ni skroz nedužna jer sam bila u žurbi groznoj, u 8.mj trudnoće i precijenila sam se malo.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo i ja sam položila tek sad u 3. mjesecu, nijednom još nisam vozila bebu, ako sam vozila to je bilo jedino uz prisustvo muža ili svekra... najveći mi je strah vezan uz mogućnost da mužu slupam auto

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Draga, ako ti treba ohrabrenje, ja sam ti hodajući success story po tom pitanju. Položila u trudnoći, odselili se 30 km od Zagreba kad se mali rodio. Kupila sebi auto (muž mi svoj nije dao, a izabali smo mi neki dugačak i širok, pa da strada lim ako se nešto desi ) i vozila se s drečećom bebom 30 km tamo, i onda opet nazad više puta tjedno, plus uključujući po gradu. Bez priprema. Moralo se, pa sam vozila...
    Mali se derao. Mama friška vozačica je vozila, zabavljala, dodavala igračkice, i sve to s dvije ruke. Samo što nisam vozila zubima...
    Nakon par mjeseci sam drekavca vozila autoputem, sama samcata.
    Svi preživjeli.
    Je da je i taj auto, i mužev auto obilježen za vječnost na par mjesta (od parkiranja), ali smo živi i zdravi.
    Kad moraš, i želiš - onda i možeš.
    E, puno mi je značilo što me muž provezao našim najčešćim rutama i pojasnio za neke opasne dijelove (koji zapravo ne izgledaju opasno) u koju brzinu, kad ubrzat, kad pustit gas, kad kočit, a kad ne. to mi je spasilo glavu.
    I djeci
    Sretno!

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nakon što sam završila autoškolu, nisam vozila skoro 10 godina. Onda sam odlučila platit instruktora i obnoviti vozačko znanje. To mi je pomoglo da se oslobodim straha i počnem pomalo voziti. Ubrzo sam ostala trudna i opet se nisam usudila sama voziti.
    Kad mi je dijete imalo nekih osam - devet mjeseci počela sam ponovo voziti, i to sama s njim. Skupila hrabrost i krenula. U početku mi je bilo gadno, stoput sam se preznojila, malac se znao derati, birala sam poznate relacije i parkirališta na kojima nije gužva.
    Ali smo preživjeli, i sad idemo svuda bez problema - i po gradu, i po autoputu. Malac se naučio na svoju sjedalicu, ne dere se više, najčešće zaspi ili gleda kroz prozor i komentira što vidi.
    Samo hrabro i sretno!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam papirnati vozač. Vozila vrlo kratko nakon položenog vozačkog, a onda mi dragi otišao na privremeni rad i odvezao auto. Onda jedna trudnoća, druga... i sad me strah.

Jedno vrijeme sam (par dana ) vozila kćeri u vrtić i onda malo nezgodno parkirala i otad ništa.

Ja znam da se samo treba natjerati i krenuti u to. I da samo praksom mogu prevladati taj strah i steći rutinu.

Osjećam stvarno iznimno divljenje kad vidim ženu kako vozi auto, djeca u sjedalicama, tako super mi to izgleda... baš onako neovisno i slobodno.

Valjda ću im se pridružiti jednog dana

E, da: moje dijete kad se igra sa svojim rozim autom stavlja mušku lutku na mjesto vozača i ženu, barbiku, obavezno na suvozačko mjesto.
    I još kaže: Tu je njihovo mjesto

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uhhh, jeza me hvata kad se samo setim :/

Meni je instruktorka rekla da nikako ne prestanem da vozim kad jednom dobijem dozvolu. Ne moram da s ene vadim iz auta ali jednom sedmično po nekoliko kilometara, čisto da ne izađem iz štosa. Vidim da će biti otimanja sa mm-om za auto, on ga ostavi u perionici na sat vremena i kao d aje i noge ostavio tamo, prosto vegetira bez njega

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja zatrudnila na pola polaganja vozackog! (ne, nema veze s cinjenicom da mi je instruktor bio prokleto zgodan )
    Vozim od prvog dana sama, u pocetku, kad sam vozila klinca bila me panika, svi su mi smetali, al sad je to druga prica. Iako jos uvijek kad je malac u autu, vozim duplo opreznije, jer ipak je on najdragocjeniji "teret",nisam vise tako ukocena a on se, srecom, obozava vozit u AS pa ni tu nemam problema.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da se i na ovoj temi mogu naci zanimljivi savjeti

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam položila prije godinu ipo, znači kao mama troje djece koja je svjesna da je bez auta kao invalid. Ali niti sam sjela u auto bez djece niti s njima jer se bojim.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Spajalice, hvala

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

položila sam prije par godina i jedno vrijeme vozila golfa 1
    krkala sam ga na sve strane kod parkiranja ali mi nekako nije bilo žao jer je auto ionako uskoro odlazio na vječna lovišta.
    I onda moj pametni stari odjednom počne: joj, nemoj vozit vani je jaka kiša, ja ću te odvest,
    joj vani je led, ja ću... snijeg.. ja ću
    i tako sam se ja nakon već dobro uhodane vožnje u*rala i odustala
    Tek sam ove godine ponovno sjela za volan jer sam silom prilika morala (mužu je dosadilo stalno me razvažat po kavama pa je rekao ili sama u auto ili pješke)
    sad već opet vozim bez beda. znam imat neke stresnije situacije ali se uvijek skuliram i savladam strah.
    Najveća paranoja je bila vozit malog ali malo po malo sam se opustila i sad se vozimo (gotovo) po svuda.
    Najsmješnije mi je kad trebamo sjest u auto mali počne šizit kad MM sjedne za volan i dere se: mama će voziiiiiiiiiiiiit

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja mala se toliko navikla da ja vozim da doma u autic-igracku pokaze na suvozacevo sjedalo "tu sjedi tata", na vozacevo "tu sjedi mama". A kad ju pitam di sjedi Mia, kaze "Nema stojice!" Autic je dvosjed

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam u procesu polaganja i već sam odlučila da djecu neću voziti nikad osim ako je pitanje života jer se bojim. manje nego prije mjesec dana, ali se još uvijek bojim. a mojoj djeci ne treba takvo iskustvo.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    ja sam u procesu polaganja i već sam odlučila da djecu neću voziti nikad osim ako je pitanje života jer se bojim. manje nego prije mjesec dana, ali se još uvijek bojim. a mojoj djeci ne treba takvo iskustvo.
    ma samo polako..
    prvo sama pa ćeš malo po malo doć do toga da ćeš i dečke vozit!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

joooj nadam se, inače mi ovo nema nekog smisla.
    makar su me oni vidli kako vozim i kaže T da nije to tako strašno kak ja pričam, vozio bi se on samnom...

najnovija odluka je da ću prvo platit još 20 sati prije nego izađem na ispit. ziher je ziher

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dakle, babyboys, koleginice smo Ja sam bukvalno na početku (izvozila 5 časova iz 3 puta do sada) mada mali je grad, obuka brže ide i već radimo polukružno okretanje u naseljenom delu - čak sam i prilično prometni kružni tok obišla dvaput danas na času

Ma ja samo sebe da ubedim da dobro vozim (a fakat sam dobra za sad), da malo vežbam sa mm-om sa vozačkom u džepu, eventualno doplatim neki dodatni čas i onda nadam se neće biti problema :/

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

clumsy mom,

sretno nam bilo.
    ja sam odvozila 19 sati, drugi tjedan me čeka parkiranje i vožnja unazad, majko mila

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam dugogodišnja vozačica koja vozi aktivno već 12 godina, i prođem dnevno oko 100 km na posao i nazad, ali ono što želim reći je da kad sam 1. put trebala ići negdje sama sa djetetom, preznojila sam se, tresla, i bilo mi je zlo. Nakon što smo došli doma, rekla sam nikad više, ali prošlo me je. Jer sve je samo stvar prakse. Jer kad imaš vozačku i auto na raspolaganju, onda ti je bezveze čekati da netko 2. obavi stvari koje ti možeš. Samo malo vjere u sebe i prakse.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kad se mali rodio ja sam bila vozacica sa 2 godine iskustva....i od prvog tjedna njegovog zivota mi smo se vozikali po svuda....i po 500 km....sami nas 2 i u isto vrijeme po autoputu sam vozacica i zabavljacica i dodavatelj igracka...sad sa 3 godine ima svoju televizijicu sa duge staze pa vise ne moramo po noci na duge staze.......
    od prvog dana nije nijednom vriskao u voznji vec uzivao....a sad svako toliko vikne..mama polakse malo...ne vozis vrece odiza (cuo od moje mame )...dok je bilo vrijeme dojenja...ako je poceo se javljati ja bih stala na neko ok mjesto...podojila ga odiza...podrignuo bi i mi bi krenuli dalje
    kad idemo sa mojom mamom njoj se vrti okretati se odiza da mu sta doda..pa je opet ko da sma sama u autu s njim.....
    auto je jos u komadu bez ogrebotine....a bez vozacke mislim da bih poludila....da moram stalno misliti tko ce me prebaciti do tu ili tamo.....

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

položila 97. nisam vozila dok 2007. nisam shvatila da sa malim djetetom i mužem na terenu bez auta - ne mogu. jedva sam našla instruktora koji me htio primiti u auto sa djetetom od 9 mjeseci. odvozila sam par sati sa njim, a onda počela sama. sa vozačkim stažom od 6 mjeseci išli smo i na more, moje dijete, naša dva zamorca i ja. nije mi baš bilo svejedno, ali polako i sigurno smo stigli. sad vozim svaki dan po gradu i uživam u vožnji, ali se još uvijek malo užasavam autoputa.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam isto trudna (31.godina) išla na vozački,položila i nisam vozila dok mi mali nije napunio cca 16 mjeseci,i sada vozim vrlo oprezno,polako,briga me ako mi trube ili sl. sigurnost mi je najvažnija.i naravno,trudim se izbjegavati neke stresne punktove u gradu i sl.i još se nisam parkirala bočno od kada sam položila

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam polozila vozacki nakon ta sam rodila. i prva voznja bez instruktora je bila split-omis. srecom je bilo ljeto pa sam se nakon izlaska iz auta okupala jer tko je ikad vozio onuda zna kako sam bila mokra od znoja. a s druge strane sad se nicega po zagrebu ne bojim (osim mrvicu rotora) i nas 2 bez problema diramo okolo i po snijegu i po kisi. osim toga imam srecu da mi se dijete voli vozit u autu tako da se ja mogu skoncentrirat na voznju dok se ona sama zabavlja. ustvari to je jedino mjesto gdje se ona sama zabavi i nema mamakanja

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja jos nisam polozila vozacki i uzimam sate voznje vec godinu dana, posto se ovdje u Svicarskoj ne moze poloziti ako se ne vozi super, kao stari vozac. I tako, imam 2 sata s instruktorom svake sedmice a svoj auto vozim (sa muzem i djecom unutra) svaki vikend.

U pocetku mi je bilo grozno, imala sam tremu i proklinjala sebe sto nisam taj vozacki davno napravila kod nas kad sam bila mladja. Sada mi je vec toliko dosadilo imati muskarce na suvozackom mjestu koji mi stalno govore kako da vozim i sta da popravim da jedva cekam da polozim pa da sama sjednem u auto i odvezem djecu u vrtic.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo i mene vozacice u najboljim godinama Polozila sam s prije 2 mjeseca iz prve s 40 godina i dan nakon polaganja sam vec isla autom na posao (hrabar prijatelj mi je na privremeno posudio neki svoj stari auto dok ja ne kupim svoje prometalo).

S obzirom da mi je suprug par dana nakon sto sam polozila vozacku operirao koljeno ja sam vozila i njega i dijete s njegovim autom s tim da me odmah 'bacilo u duboko' jer sam vozila medju ostalima i relacije Zagreb - Krk. Svoju curicu vozim bez straha, ne divljam i imamo dobru autosjedilicu - sefica je neki dan izjavila da joj je super kad ide s mamom na 'izlete' (i put do supermarketa je nama izlet

Ovaj tjedan sam kupila svoj autic i sva sam happy sa svojom novo stecenom slobodnom ...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo i mene u autoskoli :D A mislila sam da nikad necu.
    Javim hocu li uopste poloziti.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sigurno nećeš!
    jer ćeš do tada oboljeti od neke neobjašnjive boleštine.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Znala sam.....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa

Ovaj tjedan sam kupila svoj autic i sva sam happy sa svojom novo stecenom slobodom ...
    Ovo gore je kljuc svega... Imam poznate osobe (30+ pa cak i 40+) koje sjede doma s autom ispred kuce, imaju cak i vozacki, ali ne voze. Ili se tandrkaju satima gradskim prijevozom kilometrima, pate sebe i djecu, a auto se sunca ispred kuce. Ja si to ne mogu zamisliti... Upoznala sam gospodju koja je sa 60+ polozila i vozila, pa molim lijepo - sloboda nema cijene, pogotovo ako je vozilo dostupno.

Ja sam polozila prije tak puno godina da se i ne sjecam, ali imala sam periode kad nisam vozila (jer nisam imala kaj, a nisam imala ni love za pribaviti - to se odnosi na godine odmah nakon polozenog ispita). I prosla sam ove strahove s ponovnim pocetkom, srecom prije nego su se rodili moji sinovi. No, kako god okrenemo, u danasnje vrijeme mnogima auto i vozacki staz nije nikakav luksuz nego prijeka potreba. Moji su se decki najprije zabezeknuli a onda od srca nasmijali kad sam kritizirala osobu X koja stalno gnjavi muza, tatu, rodbinu da ih voze ovamo-onamo rekavsi da bih pregrizla go*no i otisla na vozacki, nego da se tak godinama patim.

Da, da... sloboda je najbitnija stavka! I najbolja motivacija. Uostalom, bas jucer je na tv jedan prometni policajac govorio neke statisticke podatke, pa izmedju ostalog kaze kako jednostavno necete nigdje cuti da je mlada vozacica divljala po autoputu i sl. Zene su razumne, stalozene i oprezne. Sretno svima! Mozemo mi to.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...-zdravlje.html

i moj se često sunča (auto), ali ide nabolje 8)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/25421/Voznja-automobila-opasna-po-zensko-zdravlje.html

i moj se često sunča (auto), ali ide nabolje 8)
    He he he... naravno da je opasno voziti i šminkati se istovremeno, kao što je prikazano na ovoj zločestoj slici!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam godinama imala muza na terenu i auto koji se sunca ispred kuce.
    Bila polozila 10 godina pre toga.
    Nikako mi se nije dalo naciniti taj prvi korak.
    Onda se jednoga dana MM skrsio na nekom sportu i zvao me da dovezem auto kuci(i njega s gipsom).
    Ne mogu opisati to isparkiravanje(ko slepica )voznju i uparkiravanje
    Rekla sam-nikad vise....
    I tako smo sedeli kod kuce danima dok nam se nije smucilo,i tada sam prelomila i ponovo sela.
    Tada smo vec imali jedno dete od godinu a ja bila drugi put vec dobrano trudna.
    I tako smo vezbali najpre sami,bio je strpljiv na sve moje "ispade"i na onih par puta sto sam htela da nas pobijem
    A onda je otputovao.Ja sama s bebom i stomakom i merkam onaj auto napolju....
    Pomislim-sta sam ja gora od drugih
    Ispocetka sam vozila sama.Znala sam se kociti polagano.Najpre bih grcevito stezala volan,pa bi mi se sake i zglobovi ukocili,i tako polagano dok se ne bi ukocila i vilica,ramena,i sve me zabolelo...ma uzas.
    Dosta dugo sam imala taj grc,ali je sve krace trajao.
    Vozim aktivno vec 10 godina i medju vozacicama mi nema ravne 8)
    Mame samo napred,ta sloboda nema cene

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a ja sma od jučer ponosna vlasnica vozačke dozvole..(to jest, idemje sad napaviti ). Malo me panika pri pomisli da ću mališu voziti, ali čak ni upola me nije strah koliko sam mislila da će me bit.. (autosjedalica je u mojoj glavi nedodirljiva ) nadam se da ću uspit nagovoriti mm-a da me se sutra malo provozamo (bez malog, naravno).

samo cure naprijed!!

sebe već zamišljam... cd dirty dance, mali veselo melje u auotsjedalici, kosa vijori (malo pjesničke slobode-nije kabrio) .. i nakon 400m se laganini, ležere uparkiram kraj parkića

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a ja sma od jučer ponosna vlasnica vozačke dozvole..(to jest, idemje sad napaviti ). Malo me panika pri pomisli da ću mališu voziti, ali čak ni upola me nije strah koliko sam mislila da će me bit.. (autosjedalica je u mojoj glavi nedodirljiva ) nadam se da ću uspit nagovoriti mm-a da me se sutra malo provozamo (bez malog, naravno).

samo cure naprijed!!

sebe već zamišljam... cd dirty dance, mali veselo melje u auotsjedalici, kosa vijori (malo pjesničke slobode-nije kabrio) .. i nakon 400m se laganini, ležere uparkiram kraj parkića

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cestitam bublić :D

Sad samo pamet u glavi jer si trenutno u onoj "i know it all" fazi. Polozila si, imas vozacku i mislis da sve znas! E ne znas
    Nemoj me krivo shvatit, prosla sam tu fazu i sad kad se sjetim toga smrznem se, jer sam bila uzasno "hrabra" za volanom i svasta se moglo dogodit.
    Mozes ti znat sva pravila napamet ali drugi ih ne znaju i to je ono najbitnije.
    Kad vozis svoje dijete oprez mora biti 200%, nemoj mislit da ti nece nitko izletit iz sporedne zato sto si TI na glavnoj i TI imas prednost...Eto ti moj razbijeni auto ko dokaz...

Sad to zvuci zastrasujuce onima koje ne voze ali tako je kako je, mozete vozit do kraja zivota bez ijedne ogrebotine na autu a moze vas i udarit neka budala koja nema pojma o voznji. Ali mislim da je isti rizik i kad smo pjesaci, biciklisti...tj. opcenito na cesti.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj bublić prvotno napisa
    pretpostavljam bočno i otprve

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni su danas točno 23 godine kako imam vozačku :shock:

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja je od 06.06.86. znači tu smo negdje...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a ja samo tri godine poslije vas,tj.već :shock: 20 godina ( a većina ovdje na forumu ima toliko godina)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Cestitam bublić :D

Sad samo pamet u glavi jer si trenutno u onoj "i know it all" fazi. Polozila si, imas vozacku i mislis da sve znas! E ne znas
    Nemoj me krivo shvatit, prosla sam tu fazu i sad kad se sjetim toga smrznem se, jer sam bila uzasno "hrabra" za volanom i svasta se moglo dogodit.
    Mozes ti znat sva pravila napamet ali drugi ih ne znaju i to je ono najbitnije.
    Kad vozis svoje dijete oprez mora biti 200%, nemoj mislit da ti nece nitko izletit iz sporedne zato sto si TI na glavnoj i TI imas prednost...Eto ti moj razbijeni auto ko dokaz...
    kužim što želiš reć i slažem se...u stvari me i je panika od takvih vozača..
    melange Bože, pa naravno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uh i moja vozacka krasi novcanik vec 12 godina. auto se cesto sunca pred kucom dok ja i moja curka pjesacimo ili cekamo mm da nas odveze.
    nekoliko godina nakon sto sam polozila vozila sam bez beda, imala prometnu i od tada sjela voziti svega par puta. sad za par dana stize nam novi auto i znam da ce u njega bit jos teze sjesti.
    uzasno me to opetrecuje, nikako se osloboditi straha i kreniti.mozda bi trebala potraziti strucnu pomoc oko tog straha... i jos nekih strahova...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja baš nisam tipična za ovu temu. Naime, položila sam vozački odmah nakon mature i vozim svaki dan do dana današnjeg (a imam fala bogu godina 36 ), vozila sam i dan pred porod, a mislim da bi i u bolnicu otišla s autom sama samo da sam znala da ću u blizini naći parking
    . Vozila sam svakakva, i bolesna, i umorna, i s vrištečim djetetom, i uplakana i ja i dijete, svašta što se živoj ženi dogoditi može, moj auto je prevezao 60% kuće (tj. sve kaj se moglo utrpati u njega), a ja sam postala prava faca od vozača i sparkiram svoj auto na žmirečki na vrh jablana i nazad - bez ogrebotine. 8) Moram ipak priznati da mi je najveća pohvala bila od brata kad mi je rekao da vozim kao muško , jap seksista, ali izrekao je bit: ne boji se voziti samnom i uživa u mojoj vožnji . I moram vama curkama koje ste početnice u vožnji poželjeti svu sreću i budite mi koncentrirane, moja tajna uspjeha je bila upornost i pažljivost, dakle: vožnja svaki dan da se stekne sigurnost. I samo hrabro naprijed u nove pobjede!!!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da,i ja sam tako
    Dan pred porodjaj,a i na dan bih samo sto je poceo rano ujutro pa je muz bio tu
    I dan danas,sa sve troje,u raznim kombinacijama.
    Secam se kad su klinci bili mali,putujemo,auto-put,a mali mi iz As baca lopticu u krilo,kukuuuu,to ne bih nikome preporucila
    Salu na stranu,potpisujem winn,samo pazljivo i vezba cini majstora

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo i mog iskustva - ja sam krenula u auto školu već trudna (tek malčicu) - uspjela sve odraditi i u 8-om mjesecu trudnoće položila. Onda beba, porod i sve skupa, nismo ni imali svoje auto. Ali uvijek sam vozila, da ne ispadnem iz štosa. Barem jednom tjedno, barem samo do shoppinga da nešto obavim.

Moram samo reć da je moj muž, kao prekaljeni vozač imao tremu sjest sam s Rokom u auto, i zapravo sam ja prva otišla autom negdje sama s bebom.

Mislim da je tajna bila u sljedećem:
    - ok, pazim kad vozim radi SEBE, nisam blesava da izgubim svoj život, bez obzira koga vozim - dakle to što vozim mrvicu, samo je psihološki pritisak, ne znači da trebam više paziti (a ni manje )

- vozi stalno, s nekim ok, ali odvaži se i sama, dat će ti elana čim prvi put sjedneš, odvezeš se i vratiš u komadu SAMA (ok, tek nakon što položiš )

- ne obadaji druge što trube, trube jer su živčani, što se na vrijeme nisu prestrojili, što nisu krenuli na vrijeme pa sad kasne, što su zaboravili otić na bankomat i sl. znam iz vlastitog trubećeg iskustva

- ako djeca zaplaču u vožnji - pa šta, od plakanja se ne umire, ako je preveliki stres, daj žmigavac, stani sa strane. Ne izvodi piruete da im u vožnji dodaš flašu i sl. To ćeš moć malo kasnije, kad se ispraksiraš

- ako se poubijaju na stražnjem sjedalu reci da ćeš ih izbacit nasred ulice

pusa i sretno

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zaboravih - naravno da sam umirala od straha, to se sad samo pravim pametna 8)

samo hrabro, svaka šuša vozi

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Obavjestenje:
    Posto sam uspjesno polozila testove, a danas i sutra cu prvu pomoc, od ponedjeljka zvanicno izlazim na cestu.
    Ako ko prolazi opcinom Novo Sarajevo (Marindvor - Hrasno) nek se cuva jer nikad se ne zna hoce li naletjet na mene...ili pak ja na njega

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

imam vozačku 10g, nikad se nisam bojala vožnje, a napravim 40000-50000km godišnje. Prošla sam sama samcata svašta, nema gdje me nije bilo. Kaže moja frendica da nebi nikada vidjela toliko hrvatske da nije mene. No kobnog dana kad sam bila trudna oko 17 tj, sam bez ikakve pogreške sletila u kanal na krov i doživjela totalku. Ja sam prošla neogrebana, s trudnoćom sve 5, nastavila sam voziti i raditi do kraja. Sama sam otišla sa stvarima u bolnicu. Problem je nastao poslije poroda. Od kad sam prvi put poljubila svoje dj, postala sam svjesna kako bi ga zbog jedne takve sekunde mogla izgubiti. Sve naše vožnje nisu bile duže od 20min. Tako me strah voziti njega u autu, da sam jučer slagala mm da nemam naočale i da on mora voziti kući.
    Nadam se da će strah s vremenom proći.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Problem je nastao poslije poroda. Od kad sam prvi put poljubila svoje dj, postala sam svjesna kako bi ga zbog jedne takve sekunde mogla izgubiti. Sve naše vožnje nisu bile duže od 20min. Tako me strah voziti njega u autu, da sam jučer slagala mm da nemam naočale i da on mora voziti kući.
    Nadam se da će strah s vremenom proći.
    ne pratim te po forumu,neboj se ,samo se izgleda danas slažem s tvojim mišljenjem

ja imam vozačku 20 god.i navozala sam se s svojim renult 4 uzduž i popreko

ali od kada sam rodila (danas točno 21 mjesec) i ja se bojim voziti
    isto se nadam da će proći

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sorry, krivi smajlić
    ovaj je trebao biti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zaboravih napisati da sada vozim puno sigurniji auto od četvorke