-
Meni je nakon odgledane emisije ostala "knedla u grlu" - čini mi se da su gosti ionako izgovorili sve ovo o čemu mi danima pišemo i raspravljamo, a i voditelj je poprilično brzo upriličio kraj bez nekog zaključka, uz ono znano "saborski zastupnici će o svemu odlučiti".
Državni tajnik govori čak da je ovo bolji zakon od starijeg?! I to prezentirajući 6 postupaka koje će "netko po procjeni povjerenstava od liječnika i psihologa odrediti možda do 42 godine za neku ženu, a za neku će to ženu biti puno manje" (dok ih je u starom zakonu bilo 3). A 6 ih je jer je dokazano da je svaka daljnja stimulacija štetna?! Pa naravno da govori o stimulacijama kad se zabranjuje zamrzavanje embrija?! Meni se čini da je sve ovo vrtnja u krug koja nekome itekako odgovara, i to vrtnja na liniji: 6 stimulacija-jer neće biti zamrzavanja-donacije stanica i spermija-jer će donacije biti neanonimne (pa će ih samim time biti znatno manje).
Ja sam na žalost uvjerena da će ovaj zakon itekako proći u Saboru upravo jer se gore navedeni elementi itekako oslanjaju jedan na drugog i ukidanjem bilo kojeg od njega cjelokupna ova teorija bi se trebala mijenjati... uz eventualnu ogradu za parove koji nisu u braku. Ali to je ionako manji problem cijele ove priče iz kojeg ćemo se mi, kako netko reče, u našem duhu ionako znati snaći...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma