Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: Imamo mjesto u jaslicama, ali nam ne treba - što sad

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Imamo mjesto u jaslicama, ali nam ne treba - što sad

Drage forumašice, jel mi može netko pomoć.
    Ja sam načula od mama da prijavljuju djecu u vrtiće prije nego što trebaju mjesto - kao, da imaju, ili da budu na nekoj listi kad zatrebaju mjesto - pa se i ja prijavila . I sad imam mjesto u jaslicama koje mi za sad ne treba; ja se prijavila s idejom da imam ako nešto iskrsne (što se iskreno nadam da neće), i da dijete ima mjesto kad bude imalo par godina, npr. četiri ili tako nešto.
    Zovu me na razgovor, a ja uopće ne znam što trebam reći, tražit, kako se postavit, objasnit... dakle, idem po nešto, a ne znam što, ni dal se to može, ni kako.
    POmagajte!!!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zamislila si da će ti netko 3 godine čuvati mjesto? U državnom vrtiću?
    U Zagrebu?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I već su objavljeni rezultati?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Zamislila si da će ti netko 3 godine čuvati mjesto? U državnom vrtiću?
    U Zagrebu?
    Ne znam što sam zamislila. Drugi su predavali molbe, pa si i ja dala truda.
    Vidjela žaba...
    Daj mi onda objasni što to ljudi rade, kako, zašto, čemu? Što npr. da odjednom usred godine zatrebam mjesto u jaslicama? Ništa ne razumijem!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Rekli su mi da, po novom, nema čuvanja mjesta - ako dijete neko vrijeme (ne znam koliko, 60 dana?) ne dolazi u vrtić, a nema liječničku ispričnicu, onda ga se ispisuje.
    Ako ti mjesto u jaslicama naglo u sred godine zatreba, onda se lijepo slikaš.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijavis se u vrtic ako ga trebas, ili ces ga trebati tokom godine (npr. ne pocinjes raditi 1.9. nego recimo 1.11. pa ces dva mjeseca "cuvati" mjesto placajuci 40% od pune cijene)

ne upisujes se u vrtic kako bi dijete u njega krenulo za 3 godine

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ifi, kod tebe uvijek sve nešto komplicirano!
    Odi lijepo u vrtić na razgovor, pošteno reci da ti mjesto ne treba i prepusti ga nekome kome je potrebnije! (Kod mene sve ide vrlo jednostavno i zdravom logikom... i bez mistificiranja)
    Uopće mi nije jasna ta tvoja komocija...
    Što bi ti, u stvari, htjela?

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

da, i sad se ona lijepo zahvali i kaže da prepušta slijedeću godinu nekome svoje mjesto i odjednom joj zatreba jer joj se čuvalica/baka iznenada duže razboli. i kaj sad? :/
    ili ako prepusti slijedeću godinu mjesto drugome, da li pri idućem upisu ima mjesto ili bar prednost za upis? :?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ibili, ako ćemo ići tom logikom onda bi u ZG trebalo 20 puta više vrtića nego što ih imamo sada jer se svakome može razboljeti baka (ili čuvalica).
    Ne razumijem takvu komociju. Najidealnije bi bilo da vrtića ima dovoljno tako da se možeš upisivati i ispisivati kad želiš, ali realnost (i korektnost) nalažu drugačije.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko znam, obavijesti za sve zagrebačke vrtiće idu 15.6. i do tada se ne može znati.

možda se Ifigenija zabunila; zovu ih na predupisni intervju koji je uobičajen u većini vrtića prije donošenja definitivnih odluka.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa

da, i sad se ona lijepo zahvali i kaže da prepušta slijedeću godinu nekome svoje mjesto i odjednom joj zatreba jer joj se čuvalica/baka iznenada duže razboli. i kaj sad? :/
    ili ako prepusti slijedeću godinu mjesto drugome, da li pri idućem upisu ima mjesto ili bar prednost za upis? :?
    pa ne mora se niti zahvaliti nit nešto prepuštati.

jednostavno ti je to, nema te, nema ni mjesta u vrtiću. i meni je to skroz u redu. ima djece u tome trenutku kojima je to neophodno, nema ih tko čuvati dok roditelji rade i nije ni malo ok da tamo netko za možda jednog dana čuva mjesto za koje se nada da mu neće trebati. čak i napisano - zvuči nekorektno.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam očito krivo shvatila razgovor na kavi s frendicama, a slušala na pol uva jer sam ganjala djecu Ja sam napol uva shvatila da ako upišeš dijete tipa čim se rodi ima neku mističnu prednost za par godina kad odlučiš da dijete ide u vrtić. I nisam išla dalje kopat, i onda me zvali na taj neki upis, a ja blenula jer, ko što rekoh, nit znam što mogu, smijem, trebam, a bome ni što želim.
    Cure predavale molbe, pitala mene hoću li i ja - ja rekla hoću, i predala.

SAd zvuči glupo, al činilo se skroz logično... nisam razbijala glavu vrtićem jer nam nije potreban...

A ako plaćam 40 posto cijene - koliko dugo oni meni to mjesto čuvaju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije se moglo upisati dijete i da ne ide cijelu godinu, a ti plaćaš samo režije, dakle ne punu cijenu nego valjda 40% ne znam to točno. Ali, to više ne pali jer u ZG vrtićima konstantno ima puno djece na listama čekanja i čula sam da se može čuvati mjesto najviše 2 mjeseca. Mislim da je u tvom slučaju fer da na razgovoru kažeš da ne trebaš vrtić, dobro će doći nekome kome je nužan i čije dijete je na listi čekanja.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Ja sam napol uva shvatila da ako upišeš dijete tipa čim se rodi ima neku mističnu prednost za par godina kad odlučiš da dijete ide u vrtić.
    ako prijaviš dijete što prije imaš veću mogućnost da upadne. tj. vjerojatno će biti na listi čekanja koja će se pomaknuti (u idealnom slučaju) taman kad ti bude trebalo smjestiti dijete u vrtić. mislim da su na to mislile tvoje prijateljice.

ako upadne, onda mora i krenuti, ako je na listi čekanja...onda čekaš, pa možda upadne kad ti bude trebalo :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako sam ja dobro shvatila susjedu - ona plaća neki smješan iznos u jednom zgb vrtiću iako dijete ne ide - navodno za čuvanje mjesta.
    Isto sam čula još na par strana (uključujući i od tete u vrtiću) pa zaključujem da je to valjda redovita praksa.
    Baš ću ju pitati kad dođe idući put.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

[quote="Ifigenija"]Ja sam očito krivo shvatila razgovor na kavi s frendicama, a slušala na pol uva jer sam ganjala djecu Ja sam napol uva shvatila da ako upišeš dijete tipa čim se rodi ima neku mističnu prednost za par godina kad odlučiš da dijete ide u vrtić.

quote]

To je praksa vani ( Japan i sli.) ,mislim da ti živiš u lijepoj našoj

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ifi, najbolje ti je rješenje obaviti razgovor i reći da ti ipak neće trebati sad, ali ostavi sve papire i neka te ostave na listi čekanja.
    Da ga sad i upišeš (i uzmeš mjesto nekome kome zaista treba) ispisali bi ti dijete nakon 60 dana ako se ne pojaviš i doneseš potvrdu da je dijete bolesno. Više se ne može plaćati mjesto duže jer je velika ( i sve veća) navala na vrtiće.
    Na ovaj način će ti ipak ostati papiri u vrtiću i ako ti zagusti možeš otići na razgovor i tražiti upis. Uvijek postoji mogučnost upisa u tijeku godine. Na žalost ispisa je puno manje nego prijašnjih godina kada je bila praksa da se djeca cijelu godinu ispisuju i upisuju oni koji su na listi. Pošto je sad veća potražanja toga je sve manje, ali upisi traju cijelu godinu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Provjerila -susjeda je cijelu god plaćala vrtić iako je dijete čuvala baka (nije se naviknuo, a ona nije htjela izgubiti mjesto).
    Mislim da je plaćala 100tinjak kn (to sam zaboravila pitati pa ću tek naveče).

Jedino ne znam ima li to veze - oni su upali direktno jer je samohrana.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja ne znam za cekanje, al znam par mama koje dovedu klinca u vrtic svaka tri tjedna na par sati, a sve da bi imali mjesto kad klinci napune 3 i nesto, i mame ih tad planiraju dat u vrtic.
    Cemu moraliziranje kad se zna da je mjesto u vrticu cista lutrija?
    Svatko se snadje za svoje dijete.
    Moje recimo ide pola vremena u vrtic, al da ne ide uopće - nasla bih se u gadnoj gabuli, organizacijski i novcano.

Sad, ja ne znam tvoju situaciju, tko ti cuva dijete/djecu i u kakvom je zdravlju ta osoba, jesi li planirala da uopce idu u vrtic i kad... cuvanje mjesta jednu godinu se obicno tolerira.
    Zaboravi da ce ti cuvat mjesto 2-3 godine, bez da dijete bar povremeno ide.
    A ako hoces da povremeno ide, morate i adaptaciju proc.
    Ako to ne zelis, e onda... si se malo uvalila
    Mozes obavit inicijalni razgovor kao obicno, pa onda kad bude izvjesena lista - ako ste upali, nazoves vrtic i kazes da ipak imate drugo rjesenje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije da me se tema nesto tice - al mi, eto, nije jasno sto ste napale zenu?

pa nije se "uvalila" u nesto iz cega ne moze u dvije recenice izac? zar je problem da ode na razgovor, upita sto je i kakva praksa u doticnom vrticu, kaze svoje razloge i potrebe i - rijesi problem?

ja sam isto cula za takva "prijavljivanja" u vrtic na nekakve liste cekanja puno prije nego bude potreba za njim, doduse, nisam se raspitivala za detalje jer mi nisu trebali, ali da mi je trebalo - mislim da bi prvo u vrticu pitala sto i kako... nekako mi se cini da su tamo "mjerodavniji" od susjeda, poznanika iz parkica i slicnih...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

službeno nema čuvanja mjesta al ako je netko upisa i redovno plaća račune ne pitaju niti ispisuju.

Ja znam 2 slučaja, jedan u našoj grupi, jedan u drugom vrtiću..u drugomvrtiću već 2 godine plaćaju mjesto dijete nikad nije došlo..

na razgovoru nisu ništa rekli...to je razgovor o djetetu, njegovim navikama i sl..za adaptaciju rekli da će još vidjet kad će krenut i to je ostalo na tome..poslje nitko ništa ne pita.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da nije više tako ležerna praksa. Moja susjeda je još na porodiljskom i upisala je dijete u vrtić (ona koristi 3 godine). Bio je nešto bolestan i duže nije išao. Kaže da je zovu čim ga nema mjesec dana i vele joj da ako dijete neće dolaziti da će ga ispisati jer ima puno djece na listi čekanja. Tako da ne vjerujem da se može mjesto čuvati godinu dana, bar ne u svim vrtićima.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam napol uva shvatila da ako upišeš dijete tipa čim se rodi ima neku mističnu prednost za par godina kad odlučiš da dijete ide u vrtić.
    Vjerojatno su frendice mislile da predaš zahtjev godinu dana ranije, pa da tako imaš prednost.

Mi smo predali zahtjev u 3 vrtića. Primljen je bio u jaslice koje smo i željeli (blizu radnog mjesta) pa nismo ni išli gledati kako smo prošli na rang-listama u druga dva vrtića.
    Nakon godinu dana od predaje zahtjeva, nazvali su me iz vrtića koji mi je najbliže mjestu stanovanja i pitali da li želim i dalje biti na listi čekanja. Naime, velika je navala u kvartovskom vrtiću i čekaš po 2 godine na mjesto. Tako da mi se ne čini toliko ludo što je Ifigenija predala zahtjev prije nego što joj i uistinu treba.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ok. oni toleriraju da te nema 60 dana. s druge strane upisi su samo u svibnju. barem oni na kojima je moguće dobiti mjesto u željenom vrtiću. moje dijete u 3. mjesecu navršava 3 godine. ja ga prije pune 3 neću slat u vrtić. što da radim? osim da drugo planiram po terminima upisa... 8. 6. imamo inicijalni razgovot. da to spominjem ili ne? katastrofa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prošle godine smo predali molbu za vrtić za malenog, jer nismo znali tko će ga čuvati u 9. mjesecu. Kad su molbe bile riješene, bio je primljen, tada smo i mi nekako odlučili da će ga čuvati baka, pa sam otišla u vrtić i rekla da na mjesto ipak ne treba, i to je to. Mada bi mi odgovaralo da nam mjesto čuvaju, ali toga kod nas nema.
    I ove godine sam predala molbu, ali isto tako još ne znam da li će morati u vrtić, ali oni će me nazvati čim molbe rješavaju i tada odmah moram reči da li ide ili ne, i mjesto odmah dobiva drugo dijete.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Imamo mjesto u jaslicama, ali nam ne treba - što sad

Drage forumašice, jel mi može netko pomoć.
    Ja sam načula od mama da prijavljuju djecu u vrtiće prije nego što trebaju mjesto - kao, da imaju, ili da budu na nekoj listi kad zatrebaju mjesto - pa se i ja prijavila . I sad imam mjesto u jaslicama koje mi za sad ne treba; ja se prijavila s idejom da imam ako nešto iskrsne (što se iskreno nadam da neće), i da dijete ima mjesto kad bude imalo par godina, npr. četiri ili tako nešto.
    Zovu me na razgovor, a ja uopće ne znam što trebam reći, tražit, kako se postavit, objasnit... dakle, idem po nešto, a ne znam što, ni dal se to može, ni kako.
    POmagajte!!!
    Ovako - idi na razgovor i upiši dijete ako misliš da će krenuti u jaslice u neko doba tijekom pedagoške godine 2009/10. Tako i najavi, jer mala je ili nikakva mogućnost da upišeš dijete izvan upisnog roka. Možeš rezervirati mjesto ako, npr. mislite krenuti u veljači, odnosno bilo kojem trenutku prije idućih upisa. DO TADA plaćaš cijenu "hladnog pogona". Tako se upisuju i djeca koja još nemaju 12 mjeseci, ali će napuniti u toku te pedagoške godine.

Nisi baš posve krivo shvatila mehanizme čuvanja mjesta, ali oni ne vrijede dulje od godine dana. Nekada prije moglo se čuvati mjesto i dulje, ali zbog velikog pritiska na vrtiće to se više ne prakticira (ne znam da li postoji službeni papir, ali to se ne radi, a nije ni fer prema onima koji trebaju mjesto TE godine). Znalo se dogoditi da su mjesta popunjena, ali djece nema. Kad je moj mlađi krenuo u jaslice, u grupi ih je bilo 5, ali u roku 6 mjeseci dječica su polako "kapala" kako je koje navršilo godinu dana, pa je grupa narasla na puni broj tijekom te prve godine. Svi su oni bili upisani, ali su počeli dolaziti kad su napunili dob za jaslice ili kad su ih roditelji odlučili dati u ustanovu. To je bilo dobro i za adaptaciju (jer nisu je svi imali istovremeno) i nekako mi je ostalo u dobrom sjećanju.

Ako ti mjesto u jaslicama nije potrebno, nazovi ih i zahvali se, reci da imaš drugo rješenje... Nitko ti neće zamjeriti, a netko ispod crte tko dobije mjesto na taj način (a može bit da mu jako treba) bit će zahvalan i sretan zbog toga. A kad idući put budete predavali dokumente, PITAJ što sve treba, reci da ste već jednom predali papire i bla bla, da vidiš imaju li te u bazi podataka ili moraš sve ponovno. Nešto ćeš možda morati ponoviti, ali vjerojatno ne sve. Pitat ćeš i doznati kad bude trebalo. Sretno!

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    koliko znam, obavijesti za sve zagrebačke vrtiće idu 15.6. i do tada se ne može znati.

možda se Ifigenija zabunila; zovu ih na predupisni intervju koji je uobičajen u većini vrtića prije donošenja definitivnih odluka.
    Mi danas idemo na intervju. Meni se čini (bolje rečeno nadam se) da su kod nas na intervju pozvali samo primljenu djecu. Znam nekoliko djece koji nisu na popisu.
    Mene je iznenadio popis, očekivala sam ga tek iza 15.06. Da mi susjeda sinoć nije rekla, propustili bi razgovor.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prosle godine smo upisali ariu u vrtic, ali kroz ljeto smo se odlucili ipak na tetu cuvalicu. u 10. mjesecu smo je ispislai i stavili na listu cekanja. sad cekamo rezultate, jer mislimo je zbilja i dati u vrtic u 9. mjesecu.
    hladni pogon se prije mogao placati dugo, no kako je velika navala na vrtice sad vise nema tog toleriranja, kakvo je bilo ranije. dakle ako se djete ne pojavi u vrticu, posalju pismo doma da se javite u vrtic, da li ce djete doci ili ne. kako smo se mi odlucili da ne samo smo je ispisali.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa
    ok. oni toleriraju da te nema 60 dana. s druge strane upisi su samo u svibnju. barem oni na kojima je moguće dobiti mjesto u željenom vrtiću. moje dijete u 3. mjesecu navršava 3 godine. ja ga prije pune 3 neću slat u vrtić. što da radim? osim da drugo planiram po terminima upisa... 8. 6. imamo inicijalni razgovot. da to spominjem ili ne? katastrofa.
    ja sam prosle godine to spomenula.
    krenula je 2 mj. nakon pocetka skolske godine na laganu adaptaciju (sat, dva, pa kasnije i tri), samo zato jer ju nisam htjela u 3.mj. dati prvi puta, pa kad se taman adaptira da dodje ljeto (vec sad razgovaraju o spajanju grupa) i pauza od kojeg mjeseca ili spajanje grupa i dezurstva i onda na jesen ajmo jovo nanovo.
    ono sto ti mozes je reci da imas baku/cuvalicu (nebitno ) i da ga ne mislis davati u rujnu kad je ludnica vec barem krajem listopada ili pocetkom studenog kad se druga djeca adaptiraju (nama je psihologica to cak i predlozila, jer je i njima lakse, pa je ispalo da je to njena ideja ).
    nakon toga, oko dana polaska sve je u dogovoru izmedju tebe i teta.

sad ono sto mene zanima, a sta je sa ljetom? kad su djeca sa bakama ili starijim bracama i sestrama skolarcima?
    vecinu djece nema cijeli lipanj, srpanj i kolovoz.
    njih se ne ispisuje, zar ne.
    a zasto bi se onda ispisivalo nekoga ko zeli da je dijete sa bakom 3 mjeseca ali u rujnu, listopadu i studenom?

u nasem vrticu ima jedno dijete koje je od jaslica upisano ali jos uvijek ne dolazi.
    i svima to pase- vrticu jer dobiva 40%, tetama jer je djece manje i roditeljima koji cuvaju to mjesto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa
    Gle, ako ti ne želiš dati dijete prije nego navrši 3 godine u redu, ali to je za vrtić već skoro kraj vrtićke sezone (3.mjesec). Vjerovatno imaš nekoga tko ti čuva dijete do tog magičnog trećeg mjeseca, pa onda ga upiši za slijedeću godinu. Bit će ti problem sa adaptacijom jer taman kad se dijete adaptira doći će ljeto i spajat će se grupe.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da mi je opcija upisivat ga tek sljedeću godinu ne bi postavila pitanje koje sam postavila

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zar je to po novome zaista tako? Ako djeteta nema 2 mjeseca ispisuje ga se? Baš me zanima, nemam takvu situaciju, samo sam znatiželjna .
    A što je sa malom djecom, rođenom npr. u veljači, koja kreću u jaslice s napunjenih godinu dana? Kako to reguliraju? Što ako je mama tek rodila i doma je s bebom pa odluči i starije dijete povući iz vrtića na koji mjesec?
    Jako nejasno i nedorečeno.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zvala sam vrtić. rekla je žena da su te priče o ispisivanju djece glupost. ako upadneš, a namjeravaš krenuti u toku godine plaćaš 40% cijene. i to je to.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nije baš da se dijete ispisuje iz vrtića ako ga nema 2 mjeseca. Mi smo imali baš takav slučaj - prošle godine kad sam rodila mlađeg sina (kraj siječnja), starijeg smo slali kod bake siječanj, veljaču i ožujak - da nam ne bi donosio boleštine iz vrtić i prenosio na bebu. Ponovno smo ga slali tek sredinom 4. mj. Nitko nas iz vrtića nije zvao niti pitao ako ga želimo ispisati (možda zato jer su znali da mu se tek rodio brat? :? ). Tako da vjerojatno svaki vrtić ima svoju praksu. A ovaj naš je jako opterećen i ima duge liste čekanja...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    i svima to pase- vrticu jer dobiva 40%, tetama jer je djece manje i roditeljima koji cuvaju to mjesto.
    Vjerojatno ne paše onima koji zbog takve prakse nisu dobili mjesto u jaslicama.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je smiješno ta ideja da djeca moraju ici cijele godine ili nikako jer inače zakidaju drugu djecu. MM i ja smo zaposleni, vrtić nam odgovara po mjestu stanovanja, ako dobijemo mjesto nitko sretniji od nas jer od 3. mjeseca nemamo rijeseno cuvanje djeteta. do tad imamo i ja mislim da je to bolja solucija za nasu obitelj. ne vidim u čemu je problem.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    ali sto se tice tih roditelja, njihova situacija bi bila ista da to dijete ide u vrtic.

grupe su i onako prebukirane.

mladja jaslicka od 20 djece na jednu tetu

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

K. sam prijavila u privatni vrtić ( ne jaslice) još potkraj trudnoće, jer sam dobila informaciju da se za mjesto čeka oko 3 godine. Pa da se ne bi dovela u poziciju da s tri godine nema mjesta, upisala sam je. Obveza mi je bila da se periodički telefonom javim da i dalje želimo s navršenih 3 god. u vrtić, što sam uredno radila.
    Planiram je dati u vrtić u veljači 2010. (kad će imati 3 god. i 2 mj).
    Formalni upis smo sad obavili, a ne plaćamo ništa. Plaćat počinjemo kad krene.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    opet taj argument... pa, ako će dijete krenuti u vrtić tijekom te pedagoške godine, kome onda točno oduzima mjesto? nekome tko bi krenuo u rujnu i ispisao se u studenom ili ožujku? :?

ne govorimo ovdje o čuvanju mjesta dvije ili pet godina, upisi u državne vrtiće obavljaju se svake godine. dijete je upisano prema pravilima. kad će točno početi pohađati vrtić, ne treba se ticati nikoga osim roditelja i vrtićkog osoblja s kojim će se oko toga dogovoriti.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    kad će točno početi pohađati vrtić, ne treba se ticati nikoga osim roditelja i vrtićkog osoblja s kojim će se oko toga dogovoriti.

i potpis

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako je.
    jer bi se, u protivnom, u vrtiće i jaslice upisivala samo djeca rođena u rujnu.
    eventualno kolovozu i listopadu.

da se nisam mogla dogovoriti s direktorom i ostati na porodiljnom do jeseni (zrin je u travnju napunio godinu), morala bih ga prijaviti za jaslice - prošle godine (kad je imao mjesec dana)
    a krenuo bi tek u travnju ove godine.
    deset mjeseci bi, dakle, njegovo mjesto čekalo prazno.
    ali, što ja tu mogu, nisam mogla biti trudna 14 mjeseci.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ali, što ja tu mogu, nisam mogla biti trudna 14 mjeseci.
    eh, što nisi bolje tempirala?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koliko sam ja shvatila, komentar nije isao Sasu nego Ifigeniju cije dijete nece ove skolske godine u vrtic.

Sto se tice Sasinog slucaja, ne mora nis spominjat nit se vrtic tice kad ce oni krenut, sve dok se radi o tekucoj godini.

Ma zapravo, nikog se nis ne tice, uzdaj se u se i u svoje kljuse, ionak se svi trgaju oko vrtica kako god znaju i umiju...
    Samo cekam da pocnu hapsenja u Operaciji Kašica - otkrivena korupcija i mito kod upisa u djecje vrtice

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

apri, pa taman da i nije ovako kako pišeš.

recimo, zrina ti čuva baka do listopada. i ti u vrtiću kažeš da će krenuti u u listopadu. ali baka se predomisli i kaže da ga može čuvati do nove godine. ili zrin u rujnu preboli upalu pluća. ili ste se baš preselili i smatraš da mu ne treba još jedna promjena. ili bilo koji drugi razlog zbog kojeg odlučiš da će krenuti mjesec, dva ili tri kasnije.

zašto bi to nekome trebalo smetati?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja se pitam

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

u nasem vrticu ima jedno dijete koje je od jaslica upisano ali jos uvijek ne dolazi.
    Nisam iz ovog shvatila da je dijete krenulo u jaslice tijekom pedagoške godine u kojoj se upisalo. Već da je upisano i da uopće ne ide već drugu godinu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa definitivno ne paše onima čija se djeca nisu uspjela upisati u vrtić.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne paše vjerojatno onim roditeljima koji jadni ne znaju kud bi s djetetom, pa recino žive na Malešnici, a jedva su uspjeli mjesto za dijete dobiti u Dubravi!
    Ili žena koja ima jedno dijete u vrtiću na Malešnici (koje u taj vrtić ide već 4 godine), zaposleni su i oan i muž, ali za drugo dijete nije bilo mjesta, špa mora ići u vrtić u Kustošiju...
    I da ne nabrajam!

Dakle, ja sam protiv tih čuvanja mjesta jer vjerujem da je mnogim roditeljima veeeeliki, oooogroman problem kuda s djetetom.
    Niti imaju svi baka servis, niti imaju svi novaca za privatne vrtiće i dadilje.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja mislim da je vrlo neobjektivno da jedan roditelj procjenjuje koliko je upad tuđeg djeteta "opravdan" ili nije.
    Vrtić sam sastavlja listu i pod pretpostavkom da je sve regularno i pošteno, roditelji ne utječu na to hoće li im dijete biti primljeno ili ne.
    Pa su mi prozivke u smislu kome što paše besmislene.

Meni osobno paše da mi dijete upadne u vrtić, no ako ne upadne, sasvim sigurno mi nije kriva Bara iz Sesveta čije dijete je upalo u vrtić, a ona ga ne vodi.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a bara je fakat dezuran krivac ovih dana, osim sto ne drzi do obiteljskih vrijednosti, sad jos i bukira mjesto u vrtiću bez veze

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •