Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: što nosite na more

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno što nosite na more

Da usporedimo malo popise za pakiranje - što sve nosite na more? ja idem s klincima na mjesec dana i imam osjećaj da moram ponijeti SVE . Idemo kod nonića na otok koji nema apoteku isl.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joooj u istim sam problemima...baš mi treba ova tema ionako se spremam napraviti popis...mi idemo u nedjelju na mjesec i pol...ufff...moj mali je u fazi prohodavanja tako da mi je to i dodatna briga....
    popis se odnosisamo na dječje potrepštine nadam se jer ako ćemo o mojima onda to ne bi vidjelo kraj

- kolica (kupili neki dan nova mala lagana kišobranka)
    - tripp trapp
    - putni krevetić koji će nam služiti kao vrtić (spavamo zajedno u krevetu)
    - bazenčić (još nismo kupili)
    - od robice nosim svega i za toplo i za hladnije vrijeme ...neću baš sad nabrajat svaku krpicu

- ručnike, dekice
    - pelene i ostale kozmetičke preparate (sve kupujemo u dm-u pa moram nositi iz zg-a)
    - od ljekova i sl.: krema za sunčanje, sredstvo protiv komaraca (moram kupit- čula sam i za neke flastere), lupocet sirup, čepiće, toplomjer,
    - igračke (pokušati ću svest na minimum)
    - hranu (gotove kašice i proizvode iz bio i bio kojih nema na našem otočiću)
    - vodu (male jane...to trebamo i mi jer na viru nema pitke vode)
    - ležaljke (moramo kupiti one strunjače spužve...mislim da je to najpametniji izbor)
    - bolje da prestanem jer me već sad hvata užas :shock: :shock: kad vidim dokle mogu...

sad vi...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zašto trip-trap :?
    Moj jede u kolicima. Ionako smo jedva stali u auto.
    Za plažu ima samo ručnik kao i mi, tj. on ima i suncobran.
    Od lijekova samo osnovno: Lupocet čepići i sirup, flaster, Kamagel, toplomjer, kreme za sunčanje, aparatić i uložak za komarce, spirala za komarce za terasu i sprej protiv istih za Svena.
    Dobro, mi imamo apoteku tu gdje smo, ali ne bih puno više nosila ni da nemamo. Možda još Dalsy sirup (ibuprofen) protiv temp. i eventualno Claritin sirup protiv alergija.
    Vodu isto ne pijemo iz pipe iako je ovdje pitka, ali je nismo nosili ni iz Zagreba nego je tu kupujemo.
    Uzeli smo i putni krevetić jer je isto tek prohodao i još je nestabilan pa ne mogu baš cijeli dan trčati za njim po terasi i dvorištu. A spava samnom u krevetu.
    Robice sam uzela za sve vremenske uvjete i dobro da jesam jer nas vrijeme nije baš otpočetka služilo. Sreća ovdje imamo i veš mašinu pa nisam pretjerivala sa odjećom, ali i ovako smo izgledali kao da se selimo
    Igračkica sam uzela samo par koje su mu najdraže. Ovdje je ionako sve drugo zanimljivije od već isprobanih igračaka. Najdraža "morska" igračka mu je metla i šlauf kojim zalijevamo cvijeće.
    A Svenu je dovoljna udica, mrežica na štapu i pištolj na vodu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam, prošle godine kad smo išli na duže u vikendicu, osim robe, lekova (toplomer obavezno!), igračaka, frotira, kozmetike.... ponela i neke stvari da kuću učinim što bezbednijom za dete (zaštitu za štekere, ladice, mrežu za vrata od terase-protiv komaraca i protiv izlaženja na terasu, pribor za vađenje krpelja....).

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Zašto trip-trap :?
    Moj jede u kolicima. Ionako smo jedva stali u auto.
    ufff mislim da ne bi pojela niti jedan objed u miru da on nije ravnopravan samnom i sjedi ko čovjek za stolom...ova fora sa kolicima...hmmmm možda jednog dana
    mi ćemo ako ništa drugo tripp trapp u kolica i vuć po autoputu....weeeeeee....

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja nosim najosnovnije...ali stvarno najosnovnije 8)

- krevetić ne nosim (iako sam prošle godine uzela putni da posluži kao vrtić, ali joj je svako drugo mjesto bilo zanimljivije od toga)
    - hranilicu ne nosim (može jesti i u kolicima ili meni u krilu, a sada je već velika pa može sjediti i u normalnoj stolici, ako treba)
    - kolica imamo neka kišobran za takve prilike
    - uzet ću robice, ali ne baš puno. imamo veš mašinu pa svaka 2 dana peremo.
    - spužve, strunjače, ležaljke i slično ...zauzima previše mjesta, a može se i bez toga.
    - igračke. svega par. kao što kaže netko prije mene, sigurno joj neće faliti novih stvari za igranje. uzet ću kanticu i igračke za vodu i pijesak
    - krema za sunčanje, toplomjer, lupocet, nešto protiv uboda komaraca (nemam pojma šta...nešto tipa kamagel)
    - sapun, šampon, krema
    - biciklić - još si mislim dal da ga uzmemo ili ne
    - bazen sam mislila uzeti ali sam odustala - ima more 8)

kad sve spremim ostavim preko noći da se 'slegne'. ujutro ponovo pogledam i izbacim još ponešto.
    ipak, uvijek uzmem previše stvari, neke se vrate u zagreb a da ih nisam ni izvadila iz torbe

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kad je bila manja nosili smo svašta ovisno jel bio hotel ili apartman..u hotel nismo kinderbet jer oni imaju svoj ako se nadoplati a u apartman smo nosili.naravno ljekarnu malu,odjeće dosta,ručnike..nosili smo prve godine velika 3u1 kolica ali druge nismo nego smo uzeli mala kišobran puuuno praktičnije.,opremu za pijesak obavezno kantice,lopatice,luftić...kremice za malu i nas za sunce,suncobran..
    a ove godine ne trebamo kindić , ne trebamo na sreću ni kolica više, nosit ćemo joj romobil,sve za pijesak,bazene....i hrane jer idemo u apartman

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi kao donna - kad su djeca bila mala, nosili smo sve i sva... gotovo da sam cijelu kuću preseljavala.

Lani smo još nosili dečkima romobile. Ove godine ćemo i bez njih. NOsit ćemo samo igračke za vodu i peraje (oba plivaju).

Od bitnih stvari nosim dooobru tavu, aparat protiv komaraca, kućnu ljekarnu (alergije na sunce su nam česta pojava) i putni frižider s pingvinima. Ostalo - samo odjeća i cipele. Koje olakšanje! Možda nam neće trebati ni krovni kofer...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

na drugoj temi sam već napisala poduži popis. mi idemo na Krk, ali ja svejedno nosim pola kuće.
    krenu i sprej potiv komaraca i ine gamadi, čepiće i sirup za temperaturu, toplomjer, flastere, andol, alkohol za eventualna razbijena koljena, kreme za sunčanje. robu baš neću popisivati, ali za razliku od prošle, ove godine s nama ide poveća hrpa gaća za joška, da se riješimo pelene definitivno i naravno, lona.

lopta, hrpa autića, role za tina i mala guralica za joška, set za kreativan izraz, bojice i blokovi, bojanke, knjiga za čitanje, par igrica za komp, jer Joško spava od dva do pet, a tin umire od dosade, pa mu treba zabava jer na sunce baš i nebi u tom vremenu.

uglavnom, pun auto, hvala bogu da je velik.

e, da, zaboravila sam na tonu hrane jer sam se prošle godine opekla na paprene cijene a otoku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •