Da usporedimo malo popise za pakiranje - što sve nosite na more? ja idem s klincima na mjesec dana i imam osjećaj da moram ponijeti SVE. Idemo kod nonića na otok koji nema apoteku isl.
Da usporedimo malo popise za pakiranje - što sve nosite na more? ja idem s klincima na mjesec dana i imam osjećaj da moram ponijeti SVE. Idemo kod nonića na otok koji nema apoteku isl.
joooj u istim sam problemima...baš mi treba ova tema ionako se spremam napraviti popis...mi idemo u nedjelju na mjesec i pol...ufff...moj mali je u fazi prohodavanja tako da mi je to i dodatna briga....
popis se odnosisamo na dječje potrepštine nadam se jer ako ćemo o mojima onda to ne bi vidjelo kraj![]()
![]()
- kolica (kupili neki dan nova mala lagana kišobranka)
- tripp trapp
- putni krevetić koji će nam služiti kao vrtić (spavamo zajedno u krevetu)
- bazenčić (još nismo kupili)
- od robice nosim svega i za toplo i za hladnije vrijeme ...neću baš sad nabrajat svaku krpicu
![]()
- ručnike, dekice
- pelene i ostale kozmetičke preparate (sve kupujemo u dm-u pa moram nositi iz zg-a)
- od ljekova i sl.: krema za sunčanje, sredstvo protiv komaraca (moram kupit- čula sam i za neke flastere), lupocet sirup, čepiće, toplomjer,
- igračke (pokušati ću svest na minimum)
- hranu (gotove kašice i proizvode iz bio i bio kojih nema na našem otočiću)
- vodu (male jane...to trebamo i mi jer na viru nema pitke vode)
- ležaljke (moramo kupiti one strunjače spužve...mislim da je to najpametniji izbor)
- bolje da prestanem jer me već sad hvata užas :shock: :shock: kad vidim dokle mogu...
sad vi...
Zašto trip-trap :?
Moj jede u kolicima. Ionako smo jedva stali u auto.
Za plažu ima samo ručnik kao i mi, tj. on ima i suncobran.
Od lijekova samo osnovno: Lupocet čepići i sirup, flaster, Kamagel, toplomjer, kreme za sunčanje, aparatić i uložak za komarce, spirala za komarce za terasu i sprej protiv istih za Svena.
Dobro, mi imamo apoteku tu gdje smo, ali ne bih puno više nosila ni da nemamo. Možda još Dalsy sirup (ibuprofen) protiv temp. i eventualno Claritin sirup protiv alergija.
Vodu isto ne pijemo iz pipe iako je ovdje pitka, ali je nismo nosili ni iz Zagreba nego je tu kupujemo.
Uzeli smo i putni krevetić jer je isto tek prohodao i još je nestabilan pa ne mogu baš cijeli dan trčati za njim po terasi i dvorištu. A spava samnom u krevetu.
Robice sam uzela za sve vremenske uvjete i dobro da jesam jer nas vrijeme nije baš otpočetka služilo. Sreća ovdje imamo i veš mašinu pa nisam pretjerivala sa odjećom, ali i ovako smo izgledali kao da se selimo![]()
Igračkica sam uzela samo par koje su mu najdraže. Ovdje je ionako sve drugo zanimljivije od već isprobanih igračaka. Najdraža "morska" igračka mu je metla i šlauf kojim zalijevamo cvijeće.
A Svenu je dovoljna udica, mrežica na štapu i pištolj na vodu![]()
Ja sam, prošle godine kad smo išli na duže u vikendicu, osim robe, lekova (toplomer obavezno!), igračaka, frotira, kozmetike.... ponela i neke stvari da kuću učinim što bezbednijom za dete (zaštitu za štekere, ladice, mrežu za vrata od terase-protiv komaraca i protiv izlaženja na terasu, pribor za vađenje krpelja....).
ufff mislim da ne bi pojela niti jedan objed u miru da on nije ravnopravan samnom i sjedi ko čovjek za stolom...ova fora sa kolicima...hmmmm možda jednog danaBrunda prvotno napisa
![]()
mi ćemo ako ništa drugo tripp trapp u kolica i vuć po autoputu....weeeeeee....
ja nosim najosnovnije...ali stvarno najosnovnije 8)
- krevetić ne nosim (iako sam prošle godine uzela putni da posluži kao vrtić, ali joj je svako drugo mjesto bilo zanimljivije od toga)
- hranilicu ne nosim (može jesti i u kolicima ili meni u krilu, a sada je već velika pa može sjediti i u normalnoj stolici, ako treba)
- kolica imamo neka kišobran za takve prilike
- uzet ću robice, ali ne baš puno. imamo veš mašinu pa svaka 2 dana peremo.
- spužve, strunjače, ležaljke i slično...zauzima previše mjesta, a može se i bez toga.
- igračke. svega par. kao što kaže netko prije mene, sigurno joj neće faliti novih stvari za igranje. uzet ću kanticu i igračke za vodu i pijesak
- krema za sunčanje, toplomjer, lupocet, nešto protiv uboda komaraca (nemam pojma šta...nešto tipa kamagel)
- sapun, šampon, krema
- biciklić - još si mislim dal da ga uzmemo ili ne
- bazen sam mislila uzeti ali sam odustala - ima more 8)
kad sve spremim ostavim preko noći da se 'slegne'. ujutro ponovo pogledam i izbacim još ponešto.![]()
ipak, uvijek uzmem previše stvari, neke se vrate u zagreb a da ih nisam ni izvadila iz torbe
kad je bila manja nosili smo svašta ovisno jel bio hotel ili apartman..u hotel nismo kinderbet jer oni imaju svoj ako se nadoplati a u apartman smo nosili.naravno ljekarnu malu,odjeće dosta,ručnike..nosili smo prve godine velika 3u1 kolica ali druge nismo nego smo uzeli mala kišobran puuuno praktičnije.,opremu za pijesak obavezno kantice,lopatice,luftić...kremice za malu i nas za sunce,suncobran..
a ove godine ne trebamo kindić , ne trebamo na sreću ni kolica više, nosit ćemo joj romobil,sve za pijesak,bazene....i hrane jer idemo u apartman![]()
I mi kao donna - kad su djeca bila mala, nosili smo sve i sva... gotovo da sam cijelu kuću preseljavala.
Lani smo još nosili dečkima romobile. Ove godine ćemo i bez njih. NOsit ćemo samo igračke za vodu i peraje (oba plivaju).
Od bitnih stvari nosim dooobru tavu, aparat protiv komaraca, kućnu ljekarnu (alergije na sunce su nam česta pojava) i putni frižider s pingvinima. Ostalo - samo odjeća i cipele. Koje olakšanje! Možda nam neće trebati ni krovni kofer...![]()
na drugoj temi sam već napisala poduži popis. mi idemo na Krk, ali ja svejedno nosim pola kuće.
krenu i sprej potiv komaraca i ine gamadi, čepiće i sirup za temperaturu, toplomjer, flastere, andol, alkohol za eventualna razbijena koljena, kreme za sunčanje. robu baš neću popisivati, ali za razliku od prošle, ove godine s nama ide poveća hrpa gaća za joška, da se riješimo pelene definitivno i naravno, lona.
lopta, hrpa autića, role za tina i mala guralica za joška, set za kreativan izraz, bojice i blokovi, bojanke, knjiga za čitanje, par igrica za komp, jer Joško spava od dva do pet, a tin umire od dosade, pa mu treba zabava jer na sunce baš i nebi u tom vremenu.
uglavnom, pun auto, hvala bogu da je velik.
e, da, zaboravila sam na tonu hrane jer sam se prošle godine opekla na paprene cijene a otoku.