eto, ovo me dugo muči, kao i vjerojatno puno vas

prilikom korištenja bilo kojeg medija nailazim na bombastične crnokronične vijesti koje bih, znam, mogla i zaobići, biti čvrstog karaktera i preskočiti, ali mi to ne uspijeva svaki put

osobito me potresu, a to najčešće kao privučena pročitam, stravične vijesti o djecoubojicama i silovateljima

kažu, to prodaje novine, ali dzizs, ne vjerujem

voljela bih ponekad upaliti tv u vrijeme dnevnika i čuti više pozitivnog, makar i protokolarne stvari, školske priredbe, malomjesna događanja i akcije, kulturna događanja uz malo stranih vijesti.
koliko se sjećam, kada sam bila mala, vijesti su bile manje bombastične i manje traumatizirajuće, kao da je danas fora usrat se s oproštenjem nad manijaštvom i bojat se ili sam biti agresivac

mislim, čini mi se da je to plod takvih smeće-vijesti

zašto ovo pišem? zbog frustracije da moram za dijete i sebe svijećom tražit kvalitetne sadržaje, ili bar ne-štetne sadržaje, koji ne pune um agresijom , krvlju, besmislom života, reality-poniženim-bez-dostojanstva-i-pravih-vrijednosti-ljudi

što reć kad i meni omiljena emisija postaje pepa pig i dora istražuje, uz dobro jutro hrvatska, koje ne mogu gledati zbog tajminga
mi ne palimo tv za dnevnik dok je niki ( i roko) u sobi jer me frka što će biti, a niti ja ne gledam, al zato na netu i u novinama svašta pročitam

povod ovom ljutom postu je j..... vijest pročitana na jednom portalu o nekom dečku u americi koji je silovao i ubio 8 - mjesečnog dječačića- da ti se krv sledi! užas! koga briga za maloljetnog američkog delikventa, meni se čini da se od takvih vijesti samo sve jače sije atmosfera straha, otuđenosti, i što je najgore, normalizacija takvog ponašanja ( kao i to se događa, i to je, iako bolesno, normalna pojava u "današnjem" svijetu)

osjećam se kao individua, preslaba da išta promijenim, i ne znam što bi se točno moglo učiniti......nekakva peticija, ne samo za realitiye, već i za krvave serije

pa svi se stručnjaci, a i normalan laik, slažu da je takav proigram, vijesti itd. nezdrav, nepozitivan, lošeg, traumatizirajućeg utjecaja po osobu

da li itko od roda novinarki zna postoji li ikakav zakon o etičnosti medija (sigurno postoji, ali da li su u njemu za područje relevantni stručnjaci), nekakvo vijeće psihologa, pedagoga, il što ja znam kakvih sve stručnjaka koji bi selektirali program i davali smjernice kako da mediji poboljšavaju kvalitetu ljudskog života, promičući pozitivne vrijednosti i poruke i pružajući zanimljive sadržaje, tople priče i znanja

mislim da takvo što ne bi smjela biti tek utopija (i moja idealaistička promišljanja), već ljudsko pravo na informacijama ukrašen, a ne zatrovan i opterećen život

uglavnom ja bih pristupila bilo kakvoj inicijativi vezano uz ovo

npr. mogu li rode pokrenuti inicijativu "mediji za naše izdravlje i zdravlje naše djece" ili "mediji za zdraviju budućnost" ili "stop nasilju u medijima"

jer što gledamo, slušamo i čitamo, to i doživljavamo, a ono što doživljavamo nepobitno postaje dio nas

:shock: :?