Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: što sve zamrzavate

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno što sve zamrzavate

Sve češće mi se događa da idem kući s posla umorna ko pas i još k tome gladna ko vuk, a znam da me doma čeka tek pravljenje ručka...Nisam nikada kuhala, pa zamrzavala hranu, no vidim da mi nema druge, za te krizne situacije moram imati nešto spremno, pa me zanima što sve zamrzavate od hrane i koliko to može zamrznuto stajati...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nitko ne zamrzava hranu lil :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zamrzava, zamrzava!!!
    Meni su najbolje razni "cuspajzi" - to se lako i odmrzne (i bez mikrovalne mozes i na stednjaku uz malo vode). Znaci, mahune s mrkvom, varivo od kelja, onda poriluk s mljevenim mesom (dinstas meso, dodas nasjeckani poriluk, malo vode i malo soli - a po zelji i malo koncentrata od paradajza...)
    Meni osobno nije fin krumpir kada se odmrzne, zato pazim da ne bude krupmira unutra.
    Osim toga npr sauce bolognese...
    Isto tako nas "zeleni saft" - skuhana brokula (ili brokula s malo karfiola), napravis zaprsku, dodas vode (u kojoj se brokula kuhala -npr za alergicare) ili mlijeko ili vrhnje i unutra zgnjecis brokulu - i nas omiljeni zeleni saft za uz tijesto.
    Nedavno sam pocela i fasirane snicle zamrzavati (iako mi to prije nije bilo fino nakon odmrzavanja) - mozda je stvar sto ih sada radi alergije radimo bez jaja, ili sam ja promijenila ukus ?!?! Uglavnom, to mi je zgodno radi sina, onda mogu njemu izvaditi samo 2,3 po potrebi.
    Ponekad i drugo zamrznem ako mi je zao baciti, npr tijesto, ali to mi nije tako ukusno nakon odmrzavanja...
    A koliko dugo? Ne znam, nekoliko tjedana do mjeseci - iako sam znala i na proljece jos naci koji cuspajz od mahuna od jeseni - pa smo i to pojeli... Pazim samo da zamrznem isti dan kad je pravljeno, iduci dan vise ne!
    Nadam si da si dobila ideju, ja nastojim uvijek imati nesto od navedenog zamrznuto - za krizne situacije...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zamrzavam variva, sva, i grah s kobasom, sataraš, napravim si tijesto za pizzu i to zamrznem, čufte, sarmu, ma svašta, samo ne komade mesa, a ovo sve drugo da, i kad dođem doma iz jutarnje smjene nema šanse da kuham, mogu eventualno nešto pogrijati, dokuhati i sl. jer krepavam od gladi pa me to zbilja spašava..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ima već mnogo ovakvih tema, ali ti ne stižem sada sravljati linkove. Malo kasnije bih mogla. Tamo nađeš sve što ti treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •