-
otvaranje bolovanja u trudnoći
...moja isprika ako se nedgje o tom već pisalo, ali imam jedno kratko pitanje.
Znam da liječnik opće prakse otvara bolovanje u trudnoći na temelju preporuke i mišljenja ginekologa. Zanima me dal taj ginekolog mora biti "socijalan" ili može biti i privatnik? Naime, ja se kontroliram kod privatnika jer mi je fantastičan, a par puta sam bila kod svog socijalnog i koma mi je. Hladan, ponekad i vrijeđa. Muka mi je svaki put kad idem k njemu, a to mi sad u trudnoći stvarno ne treba.
I još jedno kratko možda i glupo pitanje: dobila sam uputnicu (sivu) od socijalnog ginića za labos (krv, urin, sve rutinski). Sestra mi je rekla da to obavim u domu zdravlja u kojem mi je liječnik opće prakse. Kakve to sad veze ima jer nigdje se na uputnici ne spominje opća praksa već samo ginić koji ju je napisao? Meni je logično da to obavim u labosu doma zdravlja gdje je ginekolog.
Stvar je u tome da mi je liječnica opće prakse jako daleko i da mi se ne ide baš po vrućini, a da mi kažu da sam to morala obaviti nedgje drugdje.
Oprostite na dugom piskaranju i puno hvala na pomoći...
-
Meni je doktor opće prakse dao bolovanje po preporoci privatnog ginića. Objasnio mi je da može dati do 60 dana, a dulje od toga mora socijalni ginić. Glede uputnica, mislim da ako nije crvena uputnica onda moraš napravit u tom DZ iz kojeg je uputnica (bar je nekad tak bilo). Jedino ak su sad nova pravila. Ja u petak idem po uputnice pa ću vidjet kaj će meni reći. Inače kak podnosiš stanje?
-
Osoblje foruma
da,nova su pravila,moraŠ tamo di je dr op.
-
Ideja, imaš pp.
Krumpirić, puno puno hvala!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma