Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Šišanje

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Šišanje

Moj D. ne voli iči na šišanje .Obično pregovaramo danima , sklapamo nagodbe , a kad napokon odemo bude katastrofa . Smeta mu da mu se moči kosa, mašinici ne da ni blizu , bude nemiran i sl. Inače fura dugu kosicu i ja bi ga sad na ljeto ošišala na kratko te kad sam ga pitala o tome, kaže on da neće kratko nego ovako kako je sad."Dobronamjernici " sa strane mi se čude što ja uopće o tome pregovaram s njim, kao ljeto je kosa mu smeta , samo ga ti ošišaj, šta onda šta on kaže drukčije , ali nekako se bojim njegove reakcije ako ga ošišamo na kratko.Šta vi mislite?Isto tako mi se svi čude kako se on neda kod frizera, kao šta ga uopće pitam, neka ga odvedem i kvit. To mi je isto nepojmljivo, odvesti ga na silu :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja pregovaram
    traje dugo, ali uspijemo

pustiš neka osjeti razlog šišanju: znojenje pod dugom kosom
    ako mu ne bude smetalo, zašto se onda sekirati
    njegova glava= njegov znoj=njegov odabir

pusti 'selo'
    neka oni gledaju svoja posla

ja ne bih malu nikad vodila na silu na šišanje
    to je čisto gaženje njenih osobnih granica, povreda njenog dostojanstva
    a to je (po mom) dopušteno samo u po život opasnim situacijama

duga kosa nije takva situacija

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma da, najbolje da mu zavežeš ruke i noge pa neka ga šišaju

Sa dijecom treba uvijek razgovarati i pripremiti ih na bilo kakvu promjenu.

Nemam nekakav savjet jer je moj veliki uvijek bio super na šišanj, a i mali je za sada dobar.

Najbolje poznaješ tvoje dijete i znaš čime ga možeš pridobiti

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad problema s klincima oko sisanja, al ne bi nikad na silu im ista radili...

rado se sisaju, idu kod zubara, doktora... svuda...

sila nista nece rijesiti, a duga kosa - pa nek mu je... ovaj moj stariji je isto nedavno pustao i pustao pa kad je skuzio da mu je vruce - sav sretan sjeo "pod" masinicu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja sveki bi tu svašta imala za reči.
    Ja svojeg niti ne pokušavam odvesti na šišanje, vidim da još nije spreman. Ošišala sam ga sama doma mic po mic. Trajalo je par dana do konačne frizure. Dio uz crtić, dio za vrijeme kupanja, i to je to. Meni je lijep, a i tak cijelo ljeto nosi šešir.
    Sad bi ga trebala ponovno ošišati, ali sam mislila sve mašinicom, do sad sam mu samo stražnji dio s mašinicom, i nije bilo frke. Sad me strah da ne prođem s mašinicom samo 1/3 glave, a da dalje ne možemo. To bi se stvarno vidjelo iz aviona, ali dobro, uvijek nam preostaje šešir.
    Nisam za nikakve prisile u roditeljstvu, ako se ne radi o stvarima opasnim za život.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Šišanje

Citiraj CAPPY prvotno napisa
    Smeta mu da mu se moči kosa, mašinici ne da ni blizu , bude nemiran i sl.
    A može li ga se ošišati bez mašinice, ako ga toliko smeta?
    Ni moj A. ne voli mašinicu, frizerka ga ošiša samo škaricama, i svi sretni i zadovoljni. A šiša se svakih mjesec dana, jer mu kosa, kad se konačno odlučila rasti, raste kao trava.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Moja sveki bi tu svašta imala za reči.
    Ja svojeg niti ne pokušavam odvesti na šišanje, vidim da još nije spreman. Ošišala sam ga sama doma mic po mic. Trajalo je par dana do konačne frizure. Dio uz crtić, dio za vrijeme kupanja, i to je to. Meni je lijep, a i tak cijelo ljeto nosi šešir.
    Sad bi ga trebala ponovno ošišati, ali sam mislila sve mašinicom, do sad sam mu samo stražnji dio s mašinicom, i nije bilo frke. Sad me strah da ne prođem s mašinicom samo 1/3 glave, a da dalje ne možemo. To bi se stvarno vidjelo iz aviona, ali dobro, uvijek nam preostaje šešir.
    Nisam za nikakve prisile u roditeljstvu, ako se ne radi o stvarima opasnim za život.
    Ovo smo i mi radili... mašinicom u predsoblju, sve dok nisu dorasli da odu na šišanje.

"Klik" se dogodio kad su vidjeli kak se tata šiša u brijačnici (frizerka je zgodna mlada teta s dugim nogama ), pa su se i oni htjeli šišati. I danas se šišaju u njegovom frizeraju/brijačnici iako su 2 mašinice doma i mogli bi to i doma obaviti...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi se šišamo kod moje prijateljice frizerke koja odbija na maloj djeci upotrebljavati mašinicu, kaže da se od nje kasnije uvijek boje šišati. pavo niti ne skuži dok ga ona šiša, sve to nekako kroz igru, a frizura koju mu napravi traje mjesecima jer je super oblikovana. on je prvi put išao na šišanje sa godinu dana i sve je prošlo odlično.
    i naravno, sila ne dolazi u obzir. kad bi izjavio da hoće dugu kosu, neka mu je.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja dijete ne bi silila na ništa. Meni osobno su dečki preslatki s dužom kosom.
    Mi smo JJ sad ošišali jer ima jako kovrčavu kosu i jako se znoji. Al on se voli šišat. Proše godine sam ga šišala sa mašinicom jer mu se sviđalo dok sam tatu šišala. Ove godine mu je frizerka škarama skratila kosu. Da nije htio, da je plakao ili bilo šta - ne bi ga šišali.
    Jednostavno napravi djetetu repić - šta onda ak je dečko, i to mi je preslatko

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala cure. Uvjerile ste me da dobro razmišljam .Nastavit ćemo pregovarati .

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moje malce sam ja šišala (više štrbala nego šišala, kao da su ih guske kljucale nakon mojih majstorija) prvih par puta. Onda smo doveli frizerku koja ih je uspešno ošišala jedanput a onda je narednog puta Matija počeo da protestuje i dok mu šiša brata pa smo odustali i vratili se na stari rupa vamo-rupa tamo fazon negde do 4 godine. Onda smo jednog dana objavili da su dečaci porasli i da ih sad mora šišati pravi muški frizer. Isti je brat mm-ovog druga, sav spretan sa uplašenom decom (Betmenov plašt kakav ženske nemaju, muške makaze, mašinica za prave dase ...). Par puta ih je šišao kod nas kući a onda smo prešli u frizernicu kad je krenuo sa njom. Sad se bez problema šišamo tamo (Matija doduše izbegava mašinicu ali ga on super ošiša i makazama). Baš za danas zakazasmo frizure

I naravno da sam ih pitala uvek ko će, gde i kako d aih šiša

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pregovaramo o:

šišanju,
    pranju kose,
    odlasku na spavanje,
    gdje će spavati,
    što će obući,

nema toga o čemu ja i moj mali pregovarač ne pregovarama, jel' sad malo jasnije

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    pregovaramo o:

šišanju,
    pranju kose,
    odlasku na spavanje,
    gdje će spavati,
    što će obući,

nema toga o čemu ja i moj mali pregovarač ne pregovarama, jel' sad malo jasnije
    Sad bi ti moja sveki rekla: ''Zato nemoj da mi kukaš kako ti s epenje na glavu ''

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jedino sto mi radimo na "silu" je pranje kose, tu je urlanje, vristanje i sl.
    Sisanje kako kad, jednom je gledao kako sisam MM-a pa je htio i on, osisala sam ga sama, bez da sam ga morala s necim zabavljat i to s masinicom (al samo po vratu, ovo gore mu pustam)
    Bio je i kod frizerke i to je proslo ok.
    Zadnji put sam ga opet sisala ja doma i ne znam sta se dogodilo ali kad sam dosla do pola on je odjednom poceo panicarit i nije mi dao ni blizu, mozda sam ga malo pocupala slucajno, nemam pojma. Na kraju sam ga jedva osisala uz 1001 ponudenu stvar kako bi se zabavio. Sa skarama ne zeli nikako, pa mu siske uvijek izgledaju koma jer uspijem samo na brzinu osisat ravno, da mu neide u oci pa izgleda ko da sam ga osisala "na lonac".
    Al neka je, samo mi je bitno da mu nije vruce i da mu neide u oci.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja pregovaram
    traje dugo, ali uspijemo

pustiš neka osjeti razlog šišanju: znojenje pod dugom kosom
    ako mu ne bude smetalo, zašto se onda sekirati
    njegova glava= njegov znoj=njegov odabir

pusti 'selo'
    neka oni gledaju svoja posla

ja ne bih malu nikad vodila na silu na šišanje
    to je čisto gaženje njenih osobnih granica, povreda njenog dostojanstva
    a to je (po mom) dopušteno samo u po život opasnim situacijama

duga kosa nije takva situacija
    Mogu ovo potpisati. Moj sin se ne voli šišati - ima jako lijepu kosu, ali vrlo gustu i teško ju je održavati ljeti, a i zimi ako jako izraste, jer je tako gusta da je ne može zabaciti s čela. Svejedno, nikad ga ne prisiljavamo nego čekamo da pristane. Kod njega dosta pomaže kad shvati da mu se kosa jako dugo suši. Jednom smo pribjegli triku da zamolimo osobu koja mu je autoritet da spomene nešto o predugoj kosi - upalilo je. Sad je opet dugokos i mislim da će se ošišati prije odlaska na more da mu bude lakše. Kada se ne bi želio ošišati ne bih ga silila - to je njegova glava.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moji nemaju ništa protiv šišanja, ALI mi moraju sjediti u krilu. Do kada to traje? Ili sam ja postavila glupo pitanje? ko da pitam do kada traje zajedničko spavanje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uvijek mi se nameće jedno pitanje kad je riječ o šišanju dječaka jer im je jako vruće od sve te kose... Zašto se gotovo nikad djevojčice ne vodi na šišanje na 2 milimetra kad je vruće? (Ok, neke curice se također šišaju na kratko, ali ne tako često... )
    Kao što djevojčice mogu podnijeti kosu na glavi, mogu i dečki! A ako ih nagovorimo na šišanje, opet dobro

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Na svu sreću imamo frizerku koja ih šiša ako treba i dok trče. Sa curkom nikad nije bilo problema, dapaće ona obožava taj ritual pogotovo šta na kraju uvijek dobije šljokice. Malog je jednom frizerka šišala dok je on gledao tramvaje, na cesti jer nije imao strpljenja sjediti.
    Žena je odlična jer je svjesna da nema nikakvog šišanja na silu i učiniti će sve da se klinci ošišaju bez trauma.
    Znam da ona uvijek ima za klince šljokice raznih boja, pa one sprejeve u boji za kosu. To super pali.
    Možda je to rješenje za one koji su tvrdokorni nešišaći. Ima tih sprejića kupiti svagdje, a dovoljno je obojati mali pramen, pa da si klinci budu važni. Za par sati pranje kose i sve ode
    Svi sretni i zadovoljni.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prvi salon u kojem smo se šišali je bio navodno za djecu. Skupo i jadno!!
    Curica koja ga je šišala ne samo da nije Bog zna kakav posao napravila, nego se isprepadao. I bojao se neko vrijeme, dok mu naša teta frizerka u kvartu nije - sa puno puno strpljena - vratila hrabrost. Danas sjedne na stolicu i miran je ko bubica pola sata. Mislim da je stvar frizera. Neki ljudi jedostavno znaju, a neki ne znaju sa djecom.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Sad bi ti moja sveki rekla: ''Zato nemoj da mi kukaš kako ti s epenje na glavu ''
    je i moja isto, a i moja mama isto. Ja, međutim, uprkos njihovu čuđenju, uopće sa time nemam problema, dapače, ja i mala smo ovak - za sad, jel' 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

..
    mi smo se dogovorili (vec par mjeseci se dogovaramo)
    da se sisamo na kratko za more kad zavrsi skola....ni dan prije
    petak je dan D, jos pregovaramo o cm, ali je dogovor da na jesen opet pustamo...
    a presladak je s ovom dugackom kosom i tek mu je sada onako
    "izrasla" da izgleda kao da ima dugu kosu , a ne kao da je sav zarastao..

sinoc je s tatom bio na bazenu i shvatio je da mu se ni nakon dva sata nije "sama osusila" a buduci da nam se smjeska dugo toplo ljeto... 8)
    postajemo kratkokosi za 2 dana

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naša frizerka je genijalna, uspije ga super ošišati i ako je živahan. Ne znam kako uspjeva.
    Ali sad je pred porodom, ne znam kako ćemo dok je ne bude.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam gdje živiš, ali nama je traume od šišanja izliječio dječji frizerski salon. U prizemlju je salon, na katu imaju kao malu igraonicu, prvo smo par puta došli samo na igranje, pa je gledao kako se druga djeca šišaju, pa je onda skontao da bi mogao i on... Imaju TV pa im puste crtiće dok se šišaju, a imaju i neku kutiju s igračkama koju im stave u krilo pa onda oni po tom prebiru dok ih tete šišaju - a tete brze ko strijela, ne stigne ni shvatit što ga je snašlo, a već je ošišan!

Ako nemaš takav salon blizu, probajte biti malo kreativni, pa ga odvedite malo u frizerski da vidi kako se drugi šišaju - mama ili tata, npr... Ako je jedan od one djece koji hoće raditi sve što rade mama i tata, kao moj, ovo bi moglo super upaliti. Nek vidi što sve tamo ima, probajte se dogovorit s tetom frizerkom da mu malo pokaže četke, fenove, i šta ja znam, ostale rekvizite... A možete mu ponijet i kutiju s igračkama od doma da se igra dok ga se šiša... Sretno, u svakom slučaju!

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Našeg malog,2 g, uvijek šiša tata mašinicom, više manje uspješno, zadnje šišanje je bilo u nedjelju i ličilo mi je na šišanje ovce, mali trči po dvorištu a tata s mašinicom za njim. Nije plakao, samo nije htio biti na miru, zabavili su susjede

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas dugo nije išlo (svi su sa strane bili puni pametnih savjeta ), ali ja je nisam silila. Prvi put je sama tražila (dolazio joj je ujo izdaleka i željela je da je vidi ošišanu) i vidjela sam da se borila sa strahom dok ju je teta šišala. Kasnije nije bilo problema. Jednom spomenem - za koji dan ona kaže da može (opet ne silim) i nekako to odvalimo. Strpljenja.
    Ako treba - lovite pomalo kod kuće viškove kosice dok je u nešto zadubljen.
    Ovo me sjetilo na ženu (kad sam zvala za bušenje ušiju) kad mi je rekla da klinci obično ne daju bušiti drugo uho pa "ako ćete je držati ili svezati kad bude trebalo drugo onda možete doći". Rekla sam joj da ja svoje dijete ne držim ni ne vežem nego eventualno možemo doći kući samo s jednim probušenim uhom - tamo na kraju nismo išli

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Htjela sam vam javiti da smo ipak donekle uspjeli. Dogovorili smo se da ide na šišanje , a poslje možemo kupiti plastelin koji si je zaželio prije par dana.Čak je sam sjedio na stolcu ( po prvi put ) , pričao sa frizerkom.No kako nismo htjeli korištenje mašinice ,nije mu puno skratila iza kako sam ja htjela uz objašnjenje da to ne može ( prošla kod koje smo bili je mogla :? ). Dakle , ova ima dobar pristup, ali nisam zadovoljna frizurom, no ne žalim se, glavno je da je on izašao sa smješkom na licu iz salona.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo da se pridružim pohvalama salona koji spominje Cookie-prepoznala sam o kojem se radi, sve je kako kaže C, stvarno sam prezadovoljna! I još uz sve I ima krasnu frizuru

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam frizerka i šišam svoju djecu , počeli smo jako rano , ali ja sam ih hvatala svugdje , u kadi , bazenčiću , hranilici , dok se igraju , dok spavaju , ma svugdje i svakako . Šišanje bi nekad trajalo danima , svaki dan mic po mic , ali ih nisam prisiljavala , tek sad sad postala malo stroga jer je R . jasno da se mora šišati , al nema on vremena za to , pa mu dosadi nakon par minuta , al izađemo nekako na kraj .

Na poslu ne volim šišati malu djecu , to je jako nezahvalno . Još mi nikada nije došla mama koja je odustala od šišanja kad je vidjela da je to neizvedivo , djeca bi vrištala , bacala se , a one bi samo govorile još ćemo malo , nije to ništa bla bla bla .

Kad šišam takvu djecu imam osjećaj kao da ih zlostavljam i sva ta djeca će imati traumu od takvog šišanja . Ne znam koliko puta sam htjela odustati , pa probala da dođu neki drugi put il nešto , al nema šanse , kad mame oduče , dijete se mora šišat i gotovo , nema veze što ga cijela zgrada čuje . Ma užas .

Moj savjet svima je NE FORSIRATI , voditi dijete sa sobom , nek gleda kako se vi šišate , pričajte mu kako je to lijepo , kako je mama-tata sad lijepa i uredna , kako to rade i druga djeca , navedite primjer nečega nekoga i polako , koliko uspijete . Ne sanjajte o nekim posebnim frizuricama , napravite nešto najjednostavnije i čekajte da dođe vrijeme za to .Ako neće ni blizu frizerskog , onda škare u ruku i dok se igra s nečim ili kroz priču pokušajte barem skinuti koliko toliko , Ne treba ih forsirati jer se time samo postiže kontraefekt . Sva ona djeca koja su mi plakala i vrištala prije pet godina , čine to i danas , ne žele , ne miruju i jedva čekaju da to bude gotovo , a ona djeca s kojom se pričalo , bilo strpljivo sada sjednu na stolicu i miruju ko veliki . Od sile nema ništa , a i ako obrastu , pa šta ima veze , šišat će se kad budu spremni .

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

frizer-brico kod kojeg smo nekoliko godina vodili decke - sisao ih je vecinom bez masine, samo sa skaricama i osisao bi ih na skroz kratko u izuzetno kratkom vremenu - jednom sam snimala mobitelom - ispod dvije minute i frizura je bila gotova!

od "djecje opreme" ima televizor na kojem se vrte crtici (cartoonnetwork ili slicno) i sarenu "barsku" stolicu podesivu po visini - i, naravno, ogrtace s djecjim motivima. uglavnom - dijete se posjedne na stolac, zableji u crtic i bude gotovo za tri minute i onda se ljuti jer mora sici sa stolca i ne moze gledat crtic - stolac je strateski namjesten tocno pred televizor (nekih metar i nesto udaljenosti) i s drugih se sjedecih mjesta ne moze gledat ako netko sjedi na stolcu i frizer ga sisa - moji su se svaki put svadjali tko ce prije sjest na stolac 8)

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno sisanje

hi,
    može adresa toga frizera? -)

pozzz TAnja

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Curu sam prvo vodila sa sobom jedno dva-tri puta, da vidi kako mene šišaju. Frizerke su nam bile super, uvijek bi s njom pričale i slušale je (esencijalno za dobivanje Zvjezdičinog povjerenja ), palo je i mito i prošli smo bez ikakvih trauma, nagovaranja, objašnjavanja... Danas jedva čeka da idemo kod "njene" frizerke.

Malca šišamo doma, aparatićem, tata i ja zajedno tako da ga jedan zabavlja a drugi obavi posao. Počeli smo dosta rano, pa se naviknuo i uopće se ne buni na zujanje oko glave. Vidjet ćemo što će biti kad krenemo kod frizera, ali nekako si mislim da će to biti lako kad vidi koliko je seka "zapaljena" za friziranje

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: sisanje

Citiraj spunky125 prvotno napisa
    hi,
    može adresa toga frizera? -)

pozzz TAnja
    u puli je

na kraju prvomajske, gdje je salon vjencanica, iza salona desno uzbrdo - dvadestak-tridesetak metara, s desne strane

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    nikad problema s klincima oko sisanja, al ne bi nikad na silu im ista radili...

rado se sisaju, idu kod zubara, doktora... svuda...

sila nista nece rijesiti, a duga kosa - pa nek mu je... ovaj moj stariji je isto nedavno pustao i pustao pa kad je skuzio da mu je vruce - sav sretan sjeo "pod" masinicu
    Isto ovako. Vjerujem da pozitivan roditeljski stav, ne uvjeravanje i trgovanje, nego pristup svemu tome kao da se ništa ekstra ne zbiva, kao da je to ko vodu pit puno pomaže.
    Imam ja divnu frizerku, hipnoztizira djecu. U Kustošiji Ništa ekstra, salon kvartovski, al žena zna... pa kome treba, javite se na pp.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Vjerujem da pozitivan roditeljski stav, ne uvjeravanje i trgovanje, nego pristup svemu tome kao da se ništa ekstra ne zbiva, kao da je to ko vodu pit puno pomaže.

xxx

nikad ni od cega nismo dramu radili, nikad klinci nisu ni za sto dramili

od sisanja, zubara, doktora, otvaranja usta, slusanja pluca, vadjenja briseva, isprobavanja cipela...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ni Marin. On teti dr diže sam majicu da ga pregleda, od godine dana

na šišanja ide svaki mjesec jednom-s tatom. To je njihov muški ritual, oba se upristoje i onda idu na kafu/sok

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prijavljujem uspješno šišanje. Danas kad se probudio, najeo se, ja sam donjela mašinicu i lijepo ga cijelog ošišala. Voli taj zvuk zujanja, nije bilo nikakve frke. Izgleda super. Baš smo se MM i ja ugodno iznenadili. :D Znam da kod frizerke još ne bi išlo.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

... isprobavanja cipela...
    Mi trenutno imamo problema s ovim.
    Zvjezdica proba prve i traži da kupimo baš njih. Zatim bude (a) kupim ih a ona vidi neke druge i krene urlati da hoće probati/kupiti te, ili (b) ne kupim ih a ona krene urlati da neće probati nijedne druge, nakon čega obično uslijedi cijeli (a) Tako da ulazim u trgovinu cipelama samo ako mi se prodavačica učini dovoljno 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ima dugu kosu i sam veli da hoce dugu kosu

tko sam ja da njemu odredjujem kako ce igledati

(cure su vec u toj dobi lude za deckima sa dugom kosom, pa ti vidi)

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slična situacija kao i kod nas (svega 3 puta smo bili kod frizerke)
    A onda smo on i ja zajedno kupili mašinicu, šišam ga doma, deda ga drži za ruku, gotovi smo za 5min i jako je ponosan na sebe i novu frizuru.
    A frizerke izbjegavamo u širokom luku

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    ... isprobavanja cipela...
    Mi trenutno imamo problema s ovim.
    Zvjezdica proba prve i traži da kupimo baš njih. Zatim bude (a) kupim ih a ona vidi neke druge i krene urlati da hoće probati/kupiti te, ili (b) ne kupim ih a ona krene urlati da neće probati nijedne druge, nakon čega obično uslijedi cijeli (a) Tako da ulazim u trgovinu cipelama samo ako mi se prodavačica učini dovoljno 8)
    e a moja ti neće probati nove cipele , nema šanse

kupim ih sama, nadajući se da će biti ok, i onda ih ona gleda jedno tjedan dana i odvaži se da ih proba
    u dućanu neće niti da ih pogleda, pitam ju koje joj se sviđaju , ne mora ih probati, a ona (ko da nije žensko ) maše glavom da ne treba jer ona ima cipele

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

E, da, nova mi je fora: odem i kupim što ja hoću, i obvezno se raspitam mogu li zamijeniti za veći/manji broj, tako da nema što izmišljati.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    u dućanu neće niti da ih pogleda, pitam ju koje joj se sviđaju , ne mora ih probati, a ona (ko da nije žensko ) maše glavom da ne treba jer ona ima cipele
    a dijete možda voli majice kao i ja. Cipele uopće ne doživljavam, ali zato imam preko 100 majica.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi se isto šišamo sami doma,nekad sve obavim za čas,a nekad mi bježi okolo jer "nema vremena".no imam dosta spretnu ruku pa uvijek izgleda OK.ja u principu ne ljubim duge kose kod muškaraca/dečkića,no ako je čista nemam niš protiv.prije mjesec dana sam u parku vidjela klinca od cca 2 godine maksimalno,sa duugom valjda do poda kosom,slijepljenom od gelova,voskova i koječega i još mu je mama nabila kapu na to i malom se onako bijelo cijedilo po licu.to mi je fakat blju.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    prije mjesec dana sam u parku vidjela klinca od cca 2 godine maksimalno,sa duugom valjda do poda kosom,slijepljenom od gelova,voskova i koječega i još mu je mama nabila kapu na to i malom se onako bijelo cijedilo po licu.to mi je fakat blju.
    mozda mu je kosa slijepljena od dorucka, ruckova i vecera kao mojoj L
    ona se isto ne da sisat, samo joj siske uspijem skratit dok spava pa to ne slici ni na sta, ali bolje ista nego nista. a ona osim sisanja ne da uopce kosu dirat. ni cesljanje, ni pranje, ma ni podragat ju se ne smije po kosi.
    a zanimljivo je kako kad joj doma peremo kosu ona place i skoro pa se trese od straha, a ronjenje u moru ili bazenu joj uopce ne predstavlja problem

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jučer sam ja bila na šišanju i pričam s frizerkom kak sam super malog ošišala, i zaključimo kako vjerojatno nema šanse da bi to za sad obavili kod nje, da ne želim ništa forsirati,... A ona mi ispriča da ima slučajeva kad roditelji dovedu dijete na šišanje, drže ga za glavu, i narede: ŠIŠAJ!
    To mi je prestrašno, ne mogu shvatiti što je nekim roditeljima u glavi kad misle da sve mora biti po njihovom i da je njihova uvijek zadnja?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naša djevojčica je mala, ali je rođena dugokosa - pokušali smo ošišati šiške kod mog frizera i to je bio horror - otimanje, plakanje, odustali smo - nakon toga smo dobili preporuku za dječjeg frizera, to je zasad prošlo (prvo šišanje) odlično, vidjet ćemo kako će to dalje izgledati jer je namjeravamo opet odvesti na kraćenje kosice. Nisam mogla misliti da će frizer za odrasle i frizer za djecu njoj učiniti takvu razliku - prikazuju se crtići stolice su u obliku autića, više liči na igraonicu, nego na frizeraj, a ima i druge dječice...

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kod ami redovito podrezujemo vrhove. sva je ponosna na svoju jaaaako dugu kosu i dok je zeli imati (i odrzavati, uz moju pomoc, naravno) moze! milo je prije godinu i pol zabrijao na irokeza (na tatinu zalost) i on jedini u obitelji ima zbilja kratku kosu, a ad ima lijepu kovrcastu dugu kosicu i samo mu uredno sisamo vrhove i siske. svako toliko netko kaze kako imamo lijepu curicu, ali mi se bas i ne obaziremo na to. kad se bude pozelio sam osisat na kratko, nek to i napravi, ali nemam namjeru hrvat se s njim u frizerskoj stolici.
    meni je bilo strasno da smo u nasem malom mjestu si imali istu frizuru (imali smo samo jednog frizera) decki su se sisali masinicom kao da sutra idu u vojsku, a cure su bile sisane "na padelicu" ....ma nesto prestrasno!!!! i dan danas se sa prijeteljicama smijem oko tih frizura.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lillifee prvotno napisa
    svako toliko netko kaze kako imamo lijepu curicu, ali mi se bas i ne obaziremo na to. kad se bude pozelio sam osisat na kratko, nek to i napravi, ali nemam namjeru hrvat se s njim u frizerskoj stolici.
    tako je moj brat isto imao duge plave loknice a ja osisana "na ježa". i svi su komentirali kako lijepa curica (on) i krasan decko (ja)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja ne pregovaram., kada je vrijeme za sisanja, sjednem ga prvo uz prijetnju, a tek kasnije uz puno price kako je dobar, velik, kako ce biti zgodan.. sisam ga sama sa masinicom :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •