Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pasirka happy baby

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno pasirka happy baby

moje dijete polako ulazi u šesti mjesec života ,a ja se isto tako počinjem pripremati za početak dohrane. U knjizi Jadranke B. Pejić spominje se pasirka happy baby koja je po njenom sudu bolja od klasičnog miksera jer se tako "uništava struktura molekule hrane i dobiva manja vitalna i nutritivna vrijednost". Mene zanima zna li netko gdje se može nabaviti takva ili sl pasirka i u čemu i kako ste vi pasirale svojim bebačima :?

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi ju imamo, ima ju na netu za nabaviti, tog tipa. ja sam kupila preko amazona ali kasnije sam se navukla na ebay i skužila da tako ispadne jeftinije jer je poštarina manja

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imate kakvu fotku za to curke?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vilica, cure - obicna vilica

i, nemojte mi sad s objasnjenjima kako pasirka to u tren, a s vilicom ipak potraje

necete sebi ili muzu pasirati - vec djetetu koje pojede kolicinu od pola deca, to se vilicom ugnjeci za 15-20 sekundi/pokreta

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

litala, debeli X

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Re: pasirka happy baby

Citiraj katjenka prvotno napisa
    moje dijete polako ulazi u šesti mjesec života ,a ja se isto tako počinjem pripremati za početak dohrane. U knjizi Jadranke B. Pejić spominje se pasirka happy baby koja je po njenom sudu bolja od klasičnog miksera jer se tako "uništava struktura molekule hrane i dobiva manja vitalna i nutritivna vrijednost". Mene zanima zna li netko gdje se može nabaviti takva ili sl pasirka i u čemu i kako ste vi pasirale svojim bebačima :?
    Uistinu mislim da su ovakve izjave (ako su ispravno citirane) stvarno :?
    Kako bi mikser koji melje hranu na komadicke od par mm mogao unistiti molekule koje su neusporeeeeeedivo manje?! Uostalom, fizicki radi isto kao i pasirka jedino sto se pasirka se pokrece na ljudski pogon, a mikser na struju. Pa ako mislite da je bitan izvor sile koji okrece nozeve...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nije uvijek bila dovoljna vilica.
    Ok mi je za prezrelo voce i banane i nekoliko vrsta povrca koje je dovoljno mekano kad se skuha.
    Ostalo povrce, zitarice i meso bih mogla usitniti vilicom (ili protisnjavanjem kroz cjedilicu) samo ako je prekuhano. Izmedju prekuhanog i miksanja, izabrala bih radije miksanje (ne do potpuno glatke kasice nego samo usitnjavanje).

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imas pravo, meso ne moze vilicom. Ja sam ga usitnjavala nozem, cini mi se bolje da hrana ipak zadrzi neku strukturu a ne da se pretvori u glatku kasu (naravno, ako dijete dopusta, moje srecom je ).

Pogledaj i http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53008. Ja se nisam toga striktno pridrzavala, ali otpocetka mi malac gotovo uvijek dobi neki veci komad mekse hrane u ruke da grize sam i jako ga to veseli: stapice kuhane mrkve i korabice, kolutice krumpira ili tikvice, tresnje ili marelicu rezanu na krupnije komade...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj meso (osim ribe) nece, osim ako je glatka pasta zato ga nema cesto na meniju

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, vilica nije dovoljna da se napravi pasta, slazem se

ja nisam nikad ni miksala do teksture paste. gnjecila sam vilicom (za ovo troje, stapnim mikserom za idu koja je puno ranije od svih jela a ne samo kusala) i nista nije bilo manje od zrna zitarice.

meso sam (one minijaturne kolicine koje su jeli) - reckala nozicem na male male komadice (ko da reckam persin)...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne miksam ništa i neću nikad ni miksati, jer zaista za tim nema potrebe.
    Vilica dovoljno usitni hranu da beba može olako pojesti.

Naravno iznimke uvijek postoje, da imam takvo dijete miksala bi.

Ako se može, bolje ih je učiti na komadiću.
    Ja sam se iznenadila kad sam vidjela kako ustvari dobro beba može papiti i komadiće i na žlicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ta jedna namirnica u pasti nije uopce toliko bitna.
    Kao sto sam na dohrani napisala, mi svasta koristimo, ovisno o namirnici, zurbi, njegovom raspolozenju, ...
    Meni je jedini problem sto se neke namirnice koje mi koristimo ne daju zgnjeciti vilicom (na prihvatljivu velicinu) ako nisu prekuhane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •