Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Zašto me doktorica šalje na komisiju?

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Zašto me doktorica šalje na komisiju?

Cure, imam jedno pitanje:
    25.05. sam imala laparotomiju (odstranjen miom u maternici) i histeroskopiju (odstranjen polip).
    22.05. dr. opće prakse mi je otvorila bolovanje pod šifrom D25 - lejomiom maternice - za koji stoji trajanje bolovanja do 42 dana. Šifra A0, dakle na teret poslodavca. Dala mi je uredno doznake za svibanj i rekla da joj se javim po izlasku iz bolnice sa preporukom ginekologa da može produžiti bolovanje i za lipanj.
    Danas sam joj se javila, donijela otpusno pismo i potvrdu ginekologa da preporuča mirovanje do daljnjega, no ona sad kaže da mi ne može ona produžiti bolovanje nego da odem na komisiju, pa kako oni odluče. :? Napisala je da traži od lječničkog povjerenstva da mi produže bolovanje po preporuci ginekologa.
    Sad mi nije jasno zašto bolovanje mora produžiti komisija a ne ona, kad ionako sve plaća moj poslodavac a ne HZZO? Ili se nešto promijenilo u zakonu od ove godine? Da stvar bude gora, ja imam još prilično jake bolove i teško ću se i dovući do te komisije. Znam da mogu poslati i supruga, ali jednostavno mi nije jasno zašto je sve to potrebno??? :?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nakon odredjenog broja dana (hm, mislim mjesec ipo ) svi moraju na komisiju da im produzi bolovanje

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znam, ali ja sam tek 19. :?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Po novom (a zaboravila sam kad je promjena bila), svaka bolest ima svoju sifru i tocno odredjen broj dana maksimalnog bolovanja. Nakon isteka maksimalnog broja dana za pojedinu bolest, ide se na komisiju. Ako u medjuvremenu dodje do promjene dijagnoze, a time i spomenute sifre, bolovanje se moze nastaviti i bez komisije.

Tako su barem meni objasnili.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Po novom (a zaboravila sam kad je promjena bila), svaka bolest ima svoju sifru i tocno odredjen broj dana maksimalnog bolovanja. Nakon isteka maksimalnog broja dana za pojedinu bolest, ide se na komisiju. Ako u medjuvremenu dodje do promjene dijagnoze, a time i spomenute sifre, bolovanje se moze nastaviti i bez komisije.

Tako su barem meni objasnili.
    kaae jel ovo boldano sigurno?
    dijagnoza mi se promijenila, a mene moja šalje na komisiju iako na ovu drugu imam puno više dana bolovanja :/
    doduše još se vodim u dnevnoj bolnici, ali čim dobijem otpusnicu šiba me na komisiju, a meni se tamo ide ko gladnom sr..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •