Cure, imam jedno pitanje:
25.05. sam imala laparotomiju (odstranjen miom u maternici) i histeroskopiju (odstranjen polip).
22.05. dr. opće prakse mi je otvorila bolovanje pod šifrom D25 - lejomiom maternice - za koji stoji trajanje bolovanja do 42 dana. Šifra A0, dakle na teret poslodavca. Dala mi je uredno doznake za svibanj i rekla da joj se javim po izlasku iz bolnice sa preporukom ginekologa da može produžiti bolovanje i za lipanj.
Danas sam joj se javila, donijela otpusno pismo i potvrdu ginekologa da preporuča mirovanje do daljnjega, no ona sad kaže da mi ne može ona produžiti bolovanje nego da odem na komisiju, pa kako oni odluče. :? Napisala je da traži od lječničkog povjerenstva da mi produže bolovanje po preporuci ginekologa.
Sad mi nije jasno zašto bolovanje mora produžiti komisija a ne ona, kad ionako sve plaća moj poslodavac a ne HZZO? Ili se nešto promijenilo u zakonu od ove godine? Da stvar bude gora, ja imam još prilično jake bolove i teško ću se i dovući do te komisije. Znam da mogu poslati i supruga, ali jednostavno mi nije jasno zašto je sve to potrebno??? :?