-
Nemoj se samo naprezati, ako možeš sve raditi oko djeteta to je super, ali ako počneš osjećati jače bolove ili primijetiš da jače krvariš, znači da si pretjerala. Nije ti sad vrijeme glumiti ženu od čelika, što god možeš prebaci na nekog drugog, nemoj se ustručavati toga da mužu kažeš da ti vješa rublje na štrik ili da pozoveš neku dobru prijateljicu da ti pomogne oko kućanskih poslova. Ja sam nakon tri tjedna zaključila kako mogu sama nositi kolica s bebom po stepenicama, ali cijeli taj dan sam osjećala probadanja pa sam se uplašila i još neko vrijeme tražila nekoga da mi ih pomogne nositi.
Ovako laički, ako ti se krvarenje nije pojačalo i ako nemaš povišenu temperaturu, vjerojatno je sve u redu. Možda da pričekaš dan-dva da vidiš ima li kakvih promjena, vjerojatno će ići nabolje, ali ako primijetiš da ti je lošije, nemoj se igrati, idi doktoru, poslije svake operacije se može nešto iskomplicirati.
Inače, i ja sam imala neočekivani carski, i strašno me frustriralo što prije poroda nisam čitala ništa o oporavku, posljedicama, ponašanju, utjecaju na bebu,... a kad sam rodila bila sam kod mame, gdje nemam PC niti sam mogla doći do kakve literature, nitko koga poznam nije rodio na carski. Ja ne volim iznenađenja, nisam impulzivna, volim se psihički unaprijed pripremiti i za najbanalnije stvari, tipa izlazak, posjet, odlazak u šoping (daleko od toga da sam sistematična i da sve uvijek dobro pripremim, ali jednostavno volim znati: to radim danas, tamo idem sutra, itd.), tako da razumijem kako se osjećaš.
NO, kako vidim, ti imaš PC uz sebe, Rode su tu, i da ti pomognu (a znaju puno) i da te umire 8) .
Javljaj dalje kako se stvari odvijaju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma