Nisam nigdje vidjela da se spominje takav recept, mi to obožavamo, pa evo da ga podijelim sa vama:

Potrebno je:
- 3-4 mrkve
- komad celera (ovisi o tome koliko ga volite, kod mene je omjer celer-mrkva 1:3)
- crveni luk
- 2-3 češnja bijelog luka
- 1 paket šampinjona
- 500 g tjestenina - najbolje oni dugi široki rezanci
- jaje, vrhnje za kuhanje, sir

Dakle, na malo ulja dinstati crveni luk, dodati bijeli, pa na kockice narezanu mrkvicu i celer. Dodati na listiće narezane šampinjone. Nek se to sve skupa dinsta, oko pol sata, po želji posolite i popaprite. ja nekad dodam povrtnu kocku.

U međuvremenu skuhati tjesteninu.
Kad bude i povrće gotovo, sve treba dobro pomiješati i staviti u tepsiju.
Napraviti preljev od žumanjca i vrhnja za kuhanje i preliti po jelu.
Staviti peći, na ca. 180 stupnjeva.
Ja pred kraj stavim naribani sir, bilo koji.
Peče se oko 35-45 minuta (ovisi o pećnici, veličini tepsije), kad se sir fino rastopi.
Uz to paše juha od rajčice.
I ukusno je čak i kad je hladno.
Sad se samo nadam da niš nisam zaboravila napisati