Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Na što ste alergični?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Na što ste alergični?

Dakle, na što ste alergični?
    Kako se manifestira alergija (osip, svrbež, upala...)?
    Kako ublažavate posljedice alergije?

Ja sam prije 2 godine počeo imati velikih problema sa sinusima i začepljenosti nosa... imao sam razne teorije zašto je to krenulo odjedanput (od smrzavanja na motoru, previše debljanja u kratkom razdoblju...). Nova teorija je da sam na nešto alergičan, jer mi se to počelo dešavati nedugo nakon selidbe u novi stan koji je okružen šumom, voćnjacima, biljkama... ovih dana dogovaram pregled i testiranje, pa ćemo vidjeti...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne znam ni sama.
    Sigurno znam da sam alergična na mačju dlaku a manifetira se ovisno o tome kakav mi je imunitet u tom trenutku. Uvijek me neopisivo svrbe oči, nekada dobim osip po rukama ako sam navlačila mačku a nekada ne mogu ni disati.
    Sada sam navodno alergična na još nekaj, na neke trave vani valjda, nemam pojma, pretpostavlja dokotrica na temelju pregleda i mojih simptoma, ali ne znam o čemu se radi i iskreno ne ide mi se na pretrage.
    Nekada teško dišem, ali to je sve. Ovo za mačku je puno izraženije.
    Kao dijete sam bila alergična i na golubove, vjerojatno sam još, ali ne družim se baš s njima pa ne znam...A možda su obe tegobe i sumnj baš i pobezane s njima, a ne s travama, hm, tko će ga znati! :/

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uhhhh.

Topla voda, sunce, tekuci sapuni (dakle i svi gelovi za tusiranje), kreme za lice, kreme za suncanje, mlijeka za tijelo, nebrojeno drvece i trave, orasi...

Tko zna na sto sam jos, zapravo, i zaboravila.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odmah mi pada na pamet da sam zaboravila na prasinu i grinje. I perje.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Na što ste alergični?

Citiraj Moover prvotno napisa

počeo imati velikih problema sa sinusima i začepljenosti nosa...
    I ja sam imala tu muku
    nakon prvog poroda, pojavila mi se hunjavica u doba vladavine ambrozije, i onda se nizalo da sam na sve alergična. Nisam mogla disati na nos, MM prestao spavati u spavaćoj sobi jer sam po cijelu noć hrkala, i gušila se. Hroptila.
    Bila sam kod dva ORL u Vinogradskoj Baudoin i Sveti duh Avdagić.
    Oba su dobra. Avdagić mi preporučio da mi operiraju nos, kao dam ga nekad lomila :/ al neću da diram u to!
    Radila prick test i najviše mi smetalo tad korovi, kućna prašina, plijesan, dlaka mačke i vuna :/ između ostalog.
    Jednom imala reakciju kože na deterdžent i dlake od sina, dok sam ga šišala gdje god mi je pala dlačila u palilo se i svrbiloo.
    Od prirodnih lijekova probala sve i svašta, a od lijekova najzad mi pomoglo Telfast i Flixonase!
    Nakod 3 godinee mučenja s alergijama sve mi se povuklo :/ i nesjećam se kad mi se zadnji put začepio nos! Nekih 1-2 god.
    Valjda je to to u ovom životu!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bactrim sirup (sirup, jer mi Bactrim nakon toga niko nije ni pokušao dati) - otok usana, ušiju i jezika
    različiti kozmetički i medicinski preparati koji sadrže sumpor - sitan crveni dosadni svrbljivi osip
    odnedavno dobijem osip na trbuhu kad se oznojim - tačno se ocrta kopča kajiša i dugmad - otok i svrbež - pretpostavljam da je u pitanju alergija na nikl

Apropo sinusa - i ja slinim stalno, isto je otpočelo naglo, povremeno bude pravi sinusitis, a češće je samo (dosadno) slinjenje. Obavila alergijska testiranja - nisu našli "krivca". Prestanem sliniti kad sam duže na odmoru, tako da sve skupa povezujem sa nečim neidentifikovanim na radnom mjestu. A možda samo budem odmorna kad ne idem na posao

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moover, kod mene isto kao i kod tebe, samo kaj se ne vozim na motoru

Sad ozbiljno, sinusi su me počeli zezati prije jedno 3 godine krajem 3 mj.
    i dugo sam to tako vukla, popila antibiotik i ništa.
    Tek sljedeće godine u 2 mj. odlazim na sinusoskopiju, nakon nje ODLIČNO ali niti mj. dana,
    opet krajem 3 mj. katastrofa :/
    Stanje se malo popravilo na moru (M. Lošinj), godinu prije mi niti more nije pomagalo,
    i sad evo kapam nos svakodnevno od 10 mj :/

Očigledno je da mi smeta nekakva pelud, ali nije mi jasno zašto me zeza cijelu godinu :?

Također sam sumnjala (i još uvijek) da mi je papagaj pokretač svega, jer taman u vrijeme
    početka mojih tegoba MM je za ročkas (3 mj) dobio papagaja :/
    prije toga nikad ništa vezano uz bilo kakve alergije.

Drugih tegoba ili alergija nemam.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, sjetila me vještičica.
    Meni ne curi nos, samo se začepi :?

Jedino kad me intenzivno zeza, onda curi + kihanje + svrbež očiju

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni nikad ne curi, ali je također 90% vremena začepljen. Ili jedna nosnica, ili oboje. Uglavnom, Operil pomaže, ali nije to to...

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni je nos tokom cijele godine ili začepljen ili curi
    nisu mi našli razlog, a ja sam se u međuvremenu navikla
    ne koristim ništa, osim maramica
    za manje lokalne reakcije na koži mi pomaže sinopen mast

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel se i neke osobe računaju ?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam u pubertetu razvila alergije na pelud trava i nepoznatu prašinu (tj. ova moja domaća mi ne smeta, ali kad odem negdje drugdje ) Išla sam na prick-test i svakom preporučam bar neki oblik dijagnostike da zna s čim se nosi... Nedaće sam uglavnom trpila, jer mi ne traje dugo, možda 2 mjeseca godišnje, ali onda sam se u prvoj trudnoći i dalje počela gušiti noću. Pomogao mi je Tafen nasal, u vrijeme alergija, ali mi to ne izgleda kao dugoročno rješenje... :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni nikad ne curi, ali je također 90% vremena začepljen. Ili jedna nosnica, ili oboje. Uglavnom, Operil pomaže, ali nije to to...
    Odi fitoterapeutu.MM se spasio.Inače nije "produhovljen" tip i najdraža vrsta alternativnih ljekova mu je sumamed.
    Nakon mjeseca začepljenosti (operil mu je bio najbolji prijatelj) i tri vrste antibiotika kapitulirao je i otišao je na dogovor.
    Kura je trajala dva mjeseca(morala mu se prvo sluznica oporaviti od silnog operila) i nakon toga već godinu i pol nema nikakvih problema.
    .

Inače nisam na ništa alergična.Bila sam na grinje ako su u velikoj koncentraciji i na neke korove,ali sam prestala biti nakon konstitucijskog homeopatskog tretmana(na njega nisam išla zbog alergije jer je bila jako blaga).

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Jel se i neke osobe računaju ?
    A gle, alergija je alergija

Mene spašava Nazol, nikakvog utjecaja na sluznicu nema, dokazano.
    Operil nakapam jednom i drugi put me peče cijeli nos :?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Htjela sam napisati na ništa, ali jesam na srebro - ali to svarno se može lako izbjeći i ne predstavlja mi problem (dok nisam skontala mi je predstavljalo).
    I svaki dan zahvaljujem i nadam se da će tako ostati.

Mm npr. je jedne godine stalno kihao i bio kao alergičan na polen ili nešto tako. Dali su mu neke lijekove i kada bi ih uzimao bilo bi ok - više mu sen nije vratilo...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sa sada samo na lepak na svim flasterima koji nisu hipoalergijski. Svrabež nenormalan :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Alkoholna pića. Dobijem crvene fleke po licu, a lice kao da gori. Prođe nakon 20tak minuta. Nemam reakciju svaki put, ali u 80 posto slučajeva imam.

Također, isto povremeno, na sredstvo za skidanje šminke. Isto crveni užareni flekovi po licu.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jos jedna sa zacepljenim nosem.
    vise nemam pojma od cega.
    nekad su travke, nekad sinusi. a mozda i klima.
    volim i da otvorim prozor na autu.
    svakih par meseci zacepljenost traje po7-10 dana.
    disem na usta, onda me i grlo grebe.
    nos otcepljujem olinth kapima. samo te pale.
    zanimljivo, na aerobiku mi se nos uvek otpusi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na večinu maskara, simptomi: užasan svrbež očiju, pečenje i žarenje.
    Na kondome. Simptomi isti kao i kod maskare samo na drugom području, jelte. 8)
    Bilo kakav nakit u ušima, osim zlata. Simptomi: crvenilo, svrbež, oteklina.
    Deterđenti za suđe, za veš,... Simptomi: očituju se samo po desnoj šaci.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kućna prašina tj. grinje.

S godinama ide na bolje, problem nastaje samo u trenutku kad spavam par dana u drugom kućanstvu, npr. kod odlaska na more.
    Oči i nos mi cure, cure, cure...

Ne koristim ništa.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na penicilin i lipu sigurno, ali i na još neko bilje samo ne znam koje jer nisam nikada išla na testiranje (alergija je uvijek od 4. do 7. mjeseca). Ali očito nešto što cvijeta kontinentalno jer svake godine kada odem na more (nevezano je li 4., 5.,6., 7. ili 8.mjesec) u roku 2 dana svi simptomi nestaju.
    Ne uzimam ništa, trpim i hodam s maramicama i krvavim očima po svijetu.
    Simptomi su curenje nosa, svrbež očiju, grla i ušiju (iznutra).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Isto grinje, kućna prašina. Manifestira se tako da svaki put kad se približim robi, ormaru, dekama..kihnem 50 puta (malo sam i rekla) a onda počne grozni svrbež grla i ušiju i curenje nosa koje traje par sati. Imam svoje metode kako da izbjegnem sve to ali ne mogu uvijek.

Ne uzimam ništa. Ljeti mi je bolje, zimi gore

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kao mala sam bila jako alergična na pelud, no to polako s godinama prolazi
    zatim na always uloške... :/
    i na kraju lijekove...jedno tri vrste. od sinersula umirem (natekne mi vrat i počne me gušiti)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zaboravih, u trudnoći sam imala jednu od dvije trudničke kožne alergije
    (obje rijetke, ne mogu biti rjeđe :/ ). spasila me homeopatija, pa joj sada vjerujem bezgranično

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moover,trebao bi napraviti jako dobru ORL obradu.ako si u ZG preporučujem dr. Parazajdera na Sv. Duhu.i operil zaboravi.

Rinitis izazvan lijekovima

Karakteriziran je vazodilatacijom i edemom sluznice («rebound efekt») nakon dugotrajne primjene lokalnih dekongestiva. Budući sluznica postaje sve manje osjetljiva na lijekove, koriste se sve veće doze dekongestiva, uz manju uspješnost liječenja, što dovodi do začaranog kruga. Prisutnost antiseptika benzalkonij-klorida, koji je česti aditiv u dekongestivnim kapljicama, potiče ovu reakciju. Metoda prevencije: izbjegavanje upotrebe kapi dulje od 3-5 dana.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

e lasica moja, kad bi to bilo tako jednostavno.

Hajde ti nemoj koristiti kapi kad ne možeš disati, nema šanse.
    Probala sam i poludila.

A kapam svakodnevno, cca svakih 5-6 sati, nekad manje, nekad više.
    Ali uvijek samo po jednu kap Nazola i tako već mjesecima :/

I bila sam kod ORL-a i bila na sinusoskopiji :?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Alergicna na kruške - dobijem osip...
    Na Carefree uloske i opcenito sve uloske s kamilicom i ostalim "mirisnim" dodacima..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na umjetne boje! Alergija mi je dokazana par mjeseci prije mature u frizerskoj skoli :/

Reagiram na neke vrste sampona sto se tice tih nekih sredstava za svakodnevnu upotrebu a ponekad i na neko sredstvo za ciscenje za koje se ni ne nadam da bi odreagirala.
    Pojavi se uzasan svrbez na sakama, crvenilo koje se naocigleda siri. A ako ne prestanem raditi s sredstvom koje je alergiju izazvalo, sljede pristici i pucanje koze do krvi.

I jos nesto (al ne znam dal se to moze nazvat alergijom) - luk! Ne mogu ga ni ocistit a kamoli narezat, oci ne samo da suze nego me bole iznutra! Doslovno! Boli me mozak, ne mogu otvorit oci, dode mi da si iskopam oba oka golim rukama...Ma uzas! Bas jaka bol!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U ranim dvadesetima dijagnosticirano mi svašta i ništa - bronhijalna astma, alergija na svašta i ništa određeno (na više trava i korova te prašinu, ali jako slabo). Ja slinila sve vrijeme, u sva godišnja doba, u svaki sat. Paloma se obogatila na meni. Kljukali me dihalarima, od kojih mi se užasno spavalo, kasnije s clarinaseom (ajde, barem je pospanost prošla) sve u uvjerenju da patim od alergije. Sve dok mi prije tri godine upala grla nije prolazila mjesecima i što god pokušali, onda se vraćala. Dospjela u ruke već legendarnom dr. Avdagiću koji očito voli razbijati noseve. Nakon operacije nosa, ja sam se preporodila. Curenja nosa više nema (ni stalne grlobolje i promuklosti), što može značiti samo da ni alergija nikada nije bilo.

Ostala mi je jedino alergija na penicilin, ali ni ta nije sigurna - osipala mi se guza kao bebi i od tada mi jednostavno više ne daju penicilin.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

E da - ima još jedna, ali ta se lako rješava - alergija na neke deterdžente za posuđe - peruta mi se koža na rukama poslije njih. Ne perem suđe pa nema ni simptoma

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ambrozija

Počelo u drugoj trudnoći i to prilično jako. nisam našla ništa efikasno što mi pomaže.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

-na pelud trave, korova i drveća, traje od svibnja do listopada. Kišem, svrbi me u ustima i grlu, svrbe me oči itd.

-na mačju dlaku i perje od guske, kućnu prašinu

-dobijem osip od bilo kakvog metala na koži, čak i zlata, svrbi me i izgleda ko da me nagrizla neka kiselina

- na penicilin

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

E da ja zaboravila spomenut alergiju na zlato... isto mi "nagrize" kozu i jako pece i svrbi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Desetak godina imam stravičnu alergiju na ambroziju, simptomi - od nesnosnog žarenje grla, nosa i očiju, kihanja, pa do nezaustavljivog kašlja i astmatičnog gušenja. Od ovog proljeća alergična na još neku pelud, vjerojatno bazge. Plus na neke lijekove. Pokušavam s homeopatijom, tek sam počela, vidjet ćemo hoće li šta pomoći...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moover ili drugi, ako kapate operil, njega smijete maks tjedan dana, dugotrajna kapanja (višemjesečna) idu s kortikosterodnim sprejevima koji su namijenjeni za tu namjenu. Pišem vam jer sam zbog dugogodišnjeg kapanja operila - nos začepljen (ne curi, nego se znači sluznica zadebljala) uslijed alergijskog rinitisa trajno zezla sluznicu nosa - atrofirala je i sad svaka prehlada ipak završi u nosu i često mi treba antibiotik.

Na što sam bila alergična - na grinje, kućnu prašinu - ne znam jesam li više jer se stanje popravilo dolaskom u ZG na grijane prostore (dok je ta alergija bujala živjela sam u ST-u di se ono zimi grije jedna prostorija, a u ostalima se cvokoće ili frlji kalorifer). Sad mi dođe do začepljenja nosa i suzenja očiju obavezno na zadmljene prostorije - maks pola sata mogu normalno disati, nakon toga se privremeno začepi nos, čim se maknem - stane (ne moram ništa kapati).

Možda ti vjetar od motora potencira to nešto na što si alergiačn tj. dodatno ima negativan učinak na već iziritiranu nosnu sluznicu.

Još jednom moja poruka - operil se smije maks tjedan dana, nakon toga, za dugotrajna kapanja u nos, nešto drugo - na kortikosteriodnoj osnovi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ispravak - operil nisam kapala više godina, nego više mjeseci - tipa 6 s on-off pauzama, ali sam se trajno na taj način zezla.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam se isto zeznula sa operilom,govorim iz iskustva.kada su problemi katastrofalno kulminirali,ali doslovno kataklizmom mojih sinusa,jednostavno sam odlučila odbaciti sve.gušila sam se par dana,sjećam se da sam mislila da ću umrijeti,ali doslovno,plakala sam po noći od muke.no,za tjedan dana sam prodisala i od tada više niš ne špricam u nos.čak ni fiziološku.sve boleštine mi brže prođu i kraće traju.a inače imam sve što se može imati u ORL dijagnostici,to mi je slaba točka zdravlja no evo kuckuc.od kad primjenjujem terapiju ničega ko dren sam zdrava.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

tek sam sad spazila ovu temu, a upravo sam jutros zvala hitnu zbog nepodnosljivog svraba i jakog osipa u predjelu prepona, trbuha i zglobova na rukama. donedavno nisam bila alergicna, osim sto sam prije dvije godine preselila u drugi grad i tad su pocele hunjavice, smrkanja, upala sinusa itd. pa mi je moja lijecnica dala rinolan a da me nije ni poslala na pretrage. zanima me ima li netko od vas iskustva sto se smije piti od lijekova tijekom dojenja, hvala puno

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Ja sam prije 2 godine počeo imati velikih problema sa sinusima i začepljenosti nosa... imao sam razne teorije zašto je to krenulo odjedanput (od smrzavanja na motoru, previše debljanja u kratkom razdoblju...). Nova teorija je da sam na nešto alergičan, jer mi se to počelo dešavati nedugo nakon selidbe u novi stan koji je okružen šumom, voćnjacima, biljkama... ovih dana dogovaram pregled i testiranje, pa ćemo vidjeti...
    Imala sam iste simptome kao i ti prije jedno šest godina...stalni problemi sa sinusima...svako malo upale jer sam bila alergična na pelud.... silna alergija mi je uporno atakirala moj imunološki sustav... od kada sam makrobiotičarka (dakle već pet godina) ne sijećam se (iskreno) kada sam zadnji puta "zašmrcnula"...tako da osim teorije preseljenja, može biti i teorija povezana s prehranom...a može biti i oboje!!!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Imala sam iste simptome kao i ti prije jedno šest godina...stalni problemi sa sinusima...svako malo upale jer sam bila alergična na pelud.... silna alergija mi je uporno atakirala moj imunološki sustav... od kada sam makrobiotičarka (dakle već pet godina) ne sijećam se (iskreno) kada sam zadnji puta "zašmrcnula"...tako da osim teorije preseljenja, može biti i teorija povezana s prehranom...a može biti i oboje!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

eto i mene, s obzirom da se polako skuplja ekipa s onog nepresušnog topica, počet ću povezivat jedno s drugim
    -ambrozija, grozno, bježim na more, jer se tijekom trudnoće i dojenja ništa efikasno ne smije uzimati. inače pomaže tafen nasal plus neke od tableta loratadina (npr. flonidan)
    za trudnice i dojilje pomaže (malo) nasaleze, prah koji se rasprši u nos i smanjuje količinu alergena koji udišeš, s obzirom da se zalijepi na sluznicu i stvori nekakav film.
    ja u doba tih travuljina i peluda jako pazim da ne sušim veš vani nego u kući, svi se presvlačimo u hodniku i ne unosimo tu odjeću u spavaću sobu, perem kosu svaku večer, zatvaram prozore koliko je moguće itd.

-nešto u svibnju, mislim breza ali nisam još sigurna, dišni putovi su mi se totalno suzili, jedva sam disala (bez ljekova, jelte, jer dojim)

ovo s prehranom me jako zanima, negdje sam našla da jedan od bitnih krivaca za pogoršanje alergija može biti kravlje mlijeko, a ja ga dosta pijem
    preporučuju još nativni propolis, matičnu mliječ, čaj od koprive, kalcij...ali to ne mogu potvrditi iz osobnog iskustva, treba valjda malo duže uzimati

e da, imala sam i reakciju na sinersul, a navodno je to dosta česta pojava, pa vi koji ste alergični na druge stvari, pripazite i na to. ja sam išla na hitnu i dobila injekciju, ali su mi rekli da bi mi pomogle i moje tablete koje inače koristim za alergiju

već godinu i pol mi se sinusi ne oporavljaju, teško dišem čak i kad nisu ove travuljine u pitanju. u početku sam popila i antibiotik jer je bila i neka bakterija u pitanju ali se opet vratio problem. nije loše napraviti bris nosa, ne mora biti alergija. čini mi se da je sinuse dosta teško izliječiti, antibiotik obično propisuju na 14 dana. inače od kućnih metoda pomaže inhaliranje, fiziološka, tuširanje (da voda pada po licu), vruća juha i čajevi, akupresura (već pronađeš na kojim mjestima ti paše da pritisneš sinuse)

a bit će sve skupa da ne mogu "disat", ja više nemam objašnjenja zašto sve to

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bila sam jucer i prekjucer na hitnoj i dobila inekcije dexametazola, kremu elocom i tablete aerius, kaze mi dr da se to smije tijekom dojenja. ali meni nista nije bolje, osip kao da se pojacava, izgledam kao tifusar, a nenormalno me sve svrbi, ima li netko neku dobru ideju, molim, jer ocito da mi ova terapija i nije bas sjela.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zadnjih godina sam trpila nesnosna gušenja od ambrozije. Nisam htjela ništa uzimati jer sam htjela ostati tr, pa da ne naškodi. Sad me zanima jel vi šta trošite za tu prokletinju od ambrozije, a da može iči uz dojenje?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

čudno kako smo večina alergični na prirodne stvari, na biljke ili cvijetove,pelud...

kako to da nitko još nije alergičan na smog? ili dim od cigareta?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Krasno...izbila mi alergija od sunca

A za koji dan ćemo na moru. Super početak odmora :/

Što sad? Hlad mi nije opcija nikako.

Datum pristupanja
    May 2008

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A meni cca 2 godine izbijaju vodeni mjehuriči samo po prstima na rukama, i krenulo pomalo na dlanove. Nikad nisam na ništa bila alergična, a sad mi ruke otpadaju. Napravila sam testiranje, i pokazalo je da sam alergična na nikal i kobalt, konstatiran kontaktni alergijski dermatitis. Ali, primjetila sam da to veze s vezom nema. Uvijek mi izbije noću, svrbi nenormalno, puca koža do krvi...Sad sam prije tjedan dana krenula s homeopatijom, pa ću vidjeti....Ne radim ni nikakav takav posao da bih bila u takvom kontaktu s metalim- radim u uredu...Ali, da mi se toga riješiti, sve bih dala, non stop pomalo izbijaju, nikako da imam normalne ruke, svašta sam isprobala, a nikako ne mogu skužiti od čega je...Svašta sam izbacivala iz uporabe osim tipkovnice

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni ti mjehurici iskacu vec godinama iskljucivo na malom prstu desne ruke. Nikad nitko nije uspio objasniti zasto iskljucivo tamo...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sinersul - gušenje... :/
    sunce - lagani osip i svrbež. izbjegavam sunce, ali bome i solarije. nisu zdravi.

za alergiju na sunce sam koristila neku kremu po sistemu:
    mazanje navečer, tuširanje ujutro - i krema za sunčanje.
    tuširanje u podne, i mazanje kreme...
    tuširanje prije večernjeg odlaska na plažu, i krema za sunčanje..

a onda jovo na novo...

al je pomoglo
    afloderm, betrion, belobaza (u određenom omjeru, naravno). koji sam si sama miksala, da ne plaćam masno u apoteci (sorry farmaceuti ).

kremu smo dobili prve kikičine godine na moru, jer je odmah dobila alergiju.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj wolfram prvotno napisa
    čudno kako smo večina alergični na prirodne stvari, na biljke ili cvijetove,pelud...

kako to da nitko još nije alergičan na smog? ili dim od cigareta?
    između mnogih: kućna prašina, grinje (klinički značajne), perje, pamuk, ovčja vuna, dlaka mačke, psa i kunića, pelud breze i akacije, pelud ambrozije i crkvine, plijesni, perje papige; posljednja, i ne manje bitna, je ustanovljena alergija i na duhan!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •