Moover ili drugi, ako kapate operil, njega smijete maks tjedan dana, dugotrajna kapanja (višemjesečna) idu s kortikosterodnim sprejevima koji su namijenjeni za tu namjenu. Pišem vam jer sam zbog dugogodišnjeg kapanja operila - nos začepljen (ne curi, nego se znači sluznica zadebljala) uslijed alergijskog rinitisa trajno zezla sluznicu nosa - atrofirala je i sad svaka prehlada ipak završi u nosu i često mi treba antibiotik.

Na što sam bila alergična - na grinje, kućnu prašinu - ne znam jesam li više jer se stanje popravilo dolaskom u ZG na grijane prostore (dok je ta alergija bujala živjela sam u ST-u di se ono zimi grije jedna prostorija, a u ostalima se cvokoće ili frlji kalorifer). Sad mi dođe do začepljenja nosa i suzenja očiju obavezno na zadmljene prostorije - maks pola sata mogu normalno disati, nakon toga se privremeno začepi nos, čim se maknem - stane (ne moram ništa kapati).

Možda ti vjetar od motora potencira to nešto na što si alergiačn tj. dodatno ima negativan učinak na već iziritiranu nosnu sluznicu.

Još jednom moja poruka - operil se smije maks tjedan dana, nakon toga, za dugotrajna kapanja u nos, nešto drugo - na kortikosteriodnoj osnovi.