Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Svrbez koze u zadnjem tromjesecju

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Svrbez koze u zadnjem tromjesecju

pozdrav svima, zadnjih par dana me pocela uzasno svrbiti koza, najvise po rukama i nogama, ne stalno ali me odjednom pocne svrbiti za poludit.. Nemam pojma od cega jer nemam nikakve plikove ni osip ni nista...

Jel imao tko takvog iskustva??

Hvala unaprijed..

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

širi se i suha je moraš se mazati.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hmmm siri se na rukama?! :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Svrbez koze u zadnjem tromjesecju

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    pozdrav svima, zadnjih par dana me pocela uzasno svrbiti koza, najvise po rukama i nogama, ne stalno ali me odjednom pocne svrbiti za poludit.. Nemam pojma od cega jer nemam nikakve plikove ni osip ni nista...

Jel imao tko takvog iskustva??

Hvala unaprijed..

mozda sunce?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala puno Ivy
    Kolestazu sam si iskljucila posto me ne svrbi trbuh a ni dlanovi i stopala nego ajmo rec od koljena odnosno laktova prema gore. A ni nemam nikakve druge promjene koje bi upucivale na to.
    Bit ce da se radi o hormonalnim promjenama, kazem, ne svrbi me cijeli dan niti posebno nocu nego odjednom pocne na jednom mjestu i to jako ali prode kad se pocesem.
    Probat cu sa nekim mlijekom za tijelo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mene isto zadnja dva dana uhvati napad svrbeža po rukama. (sad sam na 25 tjedana)
    isto bez nekih plikova ili crvenila koji bi upucivali na ubode ili alergije...
    al suha kozha mi se cini kao vrlo vjerojatno objasnjenje, buduci da sam tome sklona inace.
    tako da - body milk it is..

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

BebaBeba, ako se svrab nastavi, ja bih na tvome mjestu ipak tražila vađenje krvi i provjeru vrijednosti koje se traže kad se ispituje kolestaza...pogotovo, ako ne prolazi valženjem kože...čisto da budeš mirna jer mislim da je moguće imati kolestazu, a netipične simptome.

Nadam se da će brzo proći.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nadam se i ja, a isto tako se nadam i da nije kolestaza! Eto danas me samo ujutro malo svrbilo po rukama i vise poslije nista...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Odi izvadi krv, niš te to ne košta. Ako je kolestaza moraš biti pod kontrolom. A simptom je svrbež, bolje provjeri.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Muka mi je uopce mislit da cu ako je to u pitanju vjerojatno morat otic iz Losinja i 2 mjeseca lezat u prokletoj Rjeckoj bolnici...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jos kad si mislim da cu bit sama jer mi dragi radi na novom poslu i radi svaki dan dvokratno pa nema sanse da trazi slobodno, a ni roditelji mi nemaju mogucnosti.. jaoooo dode mi da se unaprijed rasplacem

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma daaj, pa nemoj odmah misliti na najgore
    kako ti je

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pa dobro, ne svrbi me stalno i zapravo me najvise svrbe koljena, laktovi i dole skocni zglob, ruke nesto manje, a to me u biti i prije trudnoce znalo svrbiti jer inace imam jako suhu kozu.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mene je skoro cijelo drugo tromjesecje uuuzasno svrbilo. Pocelo je na dekolteu, pa ruke, ledja, noge, iscohala sam se do krvi. Bila sam kod doktora, dali mi kreme, nista. Na kolestazu nitko nije niti posumnjao, i prije par tjedana (sad sam 31+) je otislo samo od sebe. Tu i tamo se pocoham, ali nista onako strasno kao prije, kad nisam mogla spavati od svraba.

Koliko ja znam, kod kolestaze svrbe najvise tabani i dlanovi, te su vruci i crveni :?
    Ima gro trudnickih svrabova..
    http://www.babycenter.com/0_itchy-sk...gnancy_9450.bc

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Link genijalan, hvala draga!

Hihihi kazu ne tusirat se toplom vodom i lagano se obrisati rucnikom a ja sve suprotno, vruca voda i trljanje rucnikom ko da konja brisem
    I onda se nesto cudim.... stvarrrno...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ajde fala svemu pa sam jednom i ja korisna na forumu :D

Drago mi je da je pomoglo, ja sam valjda izguglala sve sta sam mogla, isparanoizirala se bezveze, i na kraju proslo samo od sebe!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imi, za korisnost
    ni kod mene nitko nije posumnjao na kolestazu
    (dapače, na dermatologiji nisu posumnjali na ništa, jer nemaju pojma o trudničkim bolestima, pa su odmah zvali šefa odjela nek se on bakće sam mnom :/ )

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A i ja sam takva, paranoja do neba, pogotovo sad u trudnoci, stalno mi je nesto!!

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

krenem prorodati nešto o tom groznom svrbežu koji me muči i saznam za kolestazu i svašta i slično i sada me paranoja pere... idem odmah sutra vaditi krv.

kod je vrbež primarno po leđima i jako intenzivno, ne smijem se pipnuti, zatim dekolte zona i nadlaktice. probala sam mazanjem ali ništa nije bolje.
    no ja sam tek u 14. tjednu. od početka koristim utrogestan, stavljala sam ga vaginalno no zadnjih tjedan dana sam ga počela piti, možda je od toga?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pogledaj na onaj link gore, prije nego dizes frku

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

pogledala sam pa se umirim, onda opet pogledam utrogestan i lijepo piše: uzima se samo u prvom tromjesječju, u drugom i trećem može izazvati poremečaj u radu jetre...kolestaza je problem jetre... a od nervoze sam jutros popila kavu i nisam ni razmišljala kako za jetrene probe moram biti na tašte tako da idem tek sutra ujutro.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

HAlo cure, ne zanemarujte svrbež, ja sam živi primjer da kolestaza ne mora imati tipične sinptome, zato sam ovaj put rodila u 33.tj!

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

prošlo je skoro mjesec dana pa da javim kako je napokon sve prošlo. napravila sami jetrene probe, sve je u redu.
    nakon što sam svom ginekologu ispričala sve simptome, btw svrbež je postajao užasno nepodnošljiv, preporučio je da prestanem uzimati utrogestan i kroz tjedan dana svi moji problemi su završili.
    napisao je nešto kao "radi mogućnosti pyuritis...nešto" sorry nalazi su mi u drugoj sobi .
    no svakako, ne zanemariti...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pročitala sam onaj dio o PUPPP-u i sve mi se čini da bi to moglo biti kod mene posrijedi.
    Jel ima neka da je imala taj famozni PUPPP?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa
    pročitala sam onaj dio o PUPPP-u i sve mi se čini da bi to moglo biti kod mene posrijedi.
    Jel ima neka da je imala taj famozni PUPPP?
    ja imala

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ivy daj malo opiši taj PUPPP?
    Iako mi se čini da nemam to čudo, jer se osip povukao, javi se samo kad se kupam ili navečer...
    Sad da li bi prošao sam od sebe ili su pomogla silna mackanja ne znam...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ivy daj malo opiši taj PUPPP?
    Iako mi se čini da nemam to čudo, jer se osip povukao, javi se samo kad se kupam ili navečer...
    Sad da li bi prošao sam od sebe ili su pomogla silna mackanja ne znam...
    mislim da nema toliko P, ali kužimo se
    polako mi se razvijao, kroz nekih recimo tjedan dana i onda me krenulo tako svrbiti, da bih se noći, kad nemam toliku kontrolu kao po danu, grebala do krvi
    najviše po trbuhu, pa prema nogama i vratu. koliko se sjećam članaka,mislim da ne ide na lice
    dijagnostičara puppa je vrlo malo, jer se ne sreću s tim baš svaki dan. meni ga je dijagnosticirao primarijus na šalati na dermatologiji. glavni lijek su bili kortikosteroidi (koje sam odbila mazati i izliječila se homeopatijom), neki žešći lijek protiv alergije (također odbila), potpuna dijeta i ne kupanje
    potpuna dijeta ti znači otprilike ovo
    prvi dan -samo voda i dva dvopeka
    drugi dan - voda i četiri dvopeka (pazi, ja u petom mjesecu, gladna ko pas )
    do sedmog dana polako uvođenje čaja, kuhane piletine, riže i povrća. s tim da mi je frendica doktorica rekla da izbacim i povrće jer da je puno pesticida, koji su također alergeni.
    e, sad da li me izliječila homeopatija ili ta rigorozna dijeta, ili zajedno ne znam, ali mi je drago što sam odbila lijekove

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni izbacuje sa 2 P i sa 3 P, pa se ja odlučih za 3 P ( PO ovom Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy - PUPPP).

Jesu ti radili neke pretrage? krv i ostalo?
    Mene sada zbunjuje što se to sve stišalo, mislim, nije da se žalim, ali sam uglavnom pročitala da traje dok ne rodiš...
    I ja sam živjela na dvopeku, al sam poglodala skoro cijelu kutiju u jednom danu, drugi dan nisam ništa jela jer sam si ogrebala i izranjavala nepce
    Dali su mi neke anti alergijske tablete, ali ih nisam htjela pit, nego sam se namakala u A Dermi, mazala maslinovim i bademovim uljem.
    Sad me tu i tamo zasvrbi, ali to je nula bodova naspram tjedan dana grebanja do krvi (po noći sam si žive rane napravila).

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni izbacuje sa 2 P i sa 3 P, pa se ja odlučih za 3 P ( PO ovom Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy - PUPPP).

Jesu ti radili neke pretrage? krv i ostalo?
    Mene sada zbunjuje što se to sve stišalo, mislim, nije da se žalim, ali sam uglavnom pročitala da traje dok ne rodiš...
    I ja sam živjela na dvopeku, al sam poglodala skoro cijelu kutiju u jednom danu, drugi dan nisam ništa jela jer sam si ogrebala i izranjavala nepce
    Dali su mi neke anti alergijske tablete, ali ih nisam htjela pit, nego sam se namakala u A Dermi, mazala maslinovim i bademovim uljem.
    Sad me tu i tamo zasvrbi, ali to je nula bodova naspram tjedan dana grebanja do krvi (po noći sam si žive rane napravila).
    nisu mi radili pretrage, zaključili su prema izgledu osipa. a on je bio kao sitne piknjice koje se javljaju u grmovima (jesam to dobro opisala 8) )
    pomagala mi je i krpa umoćena u ocat i aloa vera čisti gel

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nosiš muško?

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vele da je žensko...
    Da i to sam pročitala da se u 70% slučajeva javlja kod žena koje nose muško.
    Moj osip je bio kao da sam u koprive pala
    Ne znam dal smijem staviti link, ali evo ovako:
    http://dermatology.cdlib.org/1411/ca...ts/puppp/2.jpg.
    Iako bi ruku dala da je ista stvar u pitanju, sad sam skeptična jer je tako brzo prošlo :?

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo samo da javim i dalje se češkam.
    Ne znaju što mi je, svi sliježu ramenima i tvrde valjda alergija, na što zašto i kako nitko ne daje odgovor niti se želi time pozabaviti.
    Ispirati veš 2 puta, ne koristiti omekšivač, gel za tuširanje, ne nositi sintetiku, uglavnom svega osim onog ispiranja se i inače pridržavam, tako da zaista ne znam što bi mi moglo pomoći...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Podižem temu jer je kod mene svrbež neizdrživ, jetrene vrijednosti ok, a ja ludim svaku noć umjesto da spavam i ne znam kako ću izdržati još ovih nekoliko tjedana do kraja. Povremeno se namažem Bepanthenovim losionom ali nisam primjetila baš nikakvu razliku pa i nisam skroz dosljedna u tome. Jel netko u međuvremenu naišao na nekakvo praktično olakšanje ?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

cappy i svi ostali koje svrbi

mene to u trudnoci isto zahvatilo, ali u ekstremnom obliku, tako da je svrbež prešao u otvorene rane po cijelom tijelu, rukama, nogama, trbuhu, vratu.. po svuda.

mene su ljecili i mazali kremama i kremicama 2 mjeseca prije nego su mi konacno napravili biopsiju jer nisu pojma imali sta mi je. biopisija je pokazala da je to bio ekstremni slucaj PUPP-a, sto je sigurno i slucaj kod tebe.
    proguglaj temu PUPP za neke nacine kako ga smiriti. meni osobno nije pomoglo nista, pa su me na kraju stavili na ljekove jer su se te rane pocele gnojiti i pri tom peci, svrbiti.. ma katastrofa.

inace, nitko ne zna zasto se PUPP pojavljuje, ali je sindrom vezan upravo za trudnocu i nakon poroda, tj. uspostave ciklusa povuce se sam od sebe. a do tada.. nemam pametan savijet. mene drzalo budnom zadnja 2 mjeseca trudnoce.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    mene drzalo budnom zadnja 2 mjeseca trudnoce.
    Meni preostaje cca 2 tjedna a ja se bojim kako ću izdržati.Ma da sam i budna nije važno ali taj grozan osjećaj svraba me čini ludom...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Meni je dijagnosticiran PUPP 2 tjedna prije poroda. Uzasno me svrbilo citavo tijelo i bila sam cijela prekrivena osipom (osim po licu i oko pupka - sto je karakteristicno za Pupp). Nije mi pomogla niti jedna krema, vec samo tablete. Posto su iste sadrzavale kortikosteroide zavrsila sam na induciranom porodu s punih 40 tjedana kako nebi stetile bebi. Osip se nakon poroda odmah povukao a svrbez je u potpunosti prosao tek 4 tjedna nakon poroda ( iako je nakon poroda puno puno manje svrbilo). Htjela sam ti samo pruziti podrsku i nadam se da ce ti ubrzo biti bolje. Pokusaj stavljati hladne obloge - to je jedina stvar osim tableta koja je meni pomogla.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ali kod mene nema osipa, znači da to nije to.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Ali kod mene nema osipa, znači da to nije to.
    kod mene isto nije bilo osipa na pocetku.
    onda su se pojavile male udaljene piknjice koje su stručnim doktorima ?! izgledale kao da imam neke parazite kao svrab, pa su me u dva različita navrata testirali ne svrab.. katastrofa.

osip je dosao naknadno, a rane su bile zadnje.

u svakom slucaju, otiđi kod dermatologa i trazi da ti naprave bijopsiju jer je to jedino sto ce definitivno pokazati sta je.

ako nemas bas nikakvog osipa, mozda si samo osjetljivija sada u trudnoci, pa u tom slucaju obavezno izbaci omekšivać robe, robu peri sa baby praškom i ispiri dva puta, smanji mirise, kreme i sve ostalo. za češanje moze pomoći tekući puder koji imas za kupiti u apoteci, namazi si ga tamo gdje te svrbi.. biti ces bijela, ali bi trebalo smanjiti svrbez ..

jos., izbjegavaj dugo tusiranje i u pretoploj vodi, eventualno mozes pokusati u zadnju vodu kojom se tusiras dodati čaj od kamilice jer i on smiruje kozu.

to ti je to sretno

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tockica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je dijagnosticiran PUPP 2 tjedna prije poroda. Uzasno me svrbilo citavo tijelo i bila sam cijela prekrivena osipom (osim po licu i oko pupka - sto je karakteristicno za Pupp). Nije mi pomogla niti jedna krema, vec samo tablete. Posto su iste sadrzavale kortikosteroide zavrsila sam na induciranom porodu s punih 40 tjedana kako nebi stetile bebi. Osip se nakon poroda odmah povukao a svrbez je u potpunosti prosao tek 4 tjedna nakon poroda ( iako je nakon poroda puno puno manje svrbilo). Htjela sam ti samo pruziti podrsku i nadam se da ce ti ubrzo biti bolje. Pokusaj stavljati hladne obloge - to je jedina stvar osim tableta koja je meni pomogla.
    tko to nije prosao pojma nema kako to izgleda.. ja sam mislila da cu umrijeti :/ bez pretjerivanja. bilo mi je kao da mi netko stavi užarenu peglu na kožu i onda ju guli po malo brrrrrrrrr
    ja sam rodila mjesec dana ranije, vjerojatno ne radi toga, ali svakako to nije pomoglo. ja sam isto pila tablete, dimidril i decortin i mazala se sa aflodermom. katastrofa
    to mi je najveci strah u ovoj trudnoci, da mi se ne ponovi..
    a nemozes vjerovati, pocelo mi se desavati onaj dan kada su mi rekli da moram mirovati i to u 6.mjesecu.. uzas. sta rade hormoni od ljudi.
    i onda osoblje i dermatolozi, testovi na svrab i mazanje kremicama koje nista ne pomazu, a meni sve gore i gore. sreca u nesreci je bila to sto sam mjesec dana mirovala u bolnici, pa sam uvijek imala nekog od doktora pored sebe, a posjet dermatoloskom odjelu bio je svaki dan haha.. joooj kad se toga sjetim!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ni kod mene se osip nije odmah pojavio. Tek nakon par dana. I to prvo samo na malom podrucju na nogama, a onda se krenuo širiti po cijelom tijelu. 2 tjedna nisam uopce spavala.

Nadam se da se ipak kod tebe ne radi o Pupp-u i da ce ti ubrzo proci, ali ako se nastavi svakako se javi lijecniku. I neka te tješi činjenica da ces ubrzo roditi a onda bi i svrab trebao prestati.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo javljam da se osip nije pojavio a svrab i dalje traje. Koža mi je sva naježena i osjetljiva na dodir nenormalno, ono ne podnosim da me netko dotakne. Preko dana se suzdržavam pa se lagano tapkam, tek nekad noću na granici sna i jave se pošteno iščoham. Većina ljudi oko mene me sažaljivo gleda uz komentar "ah živci " jer se to nikome koga ja znam nije dogodilo, pa se osjećam koda i ja počinjem vjerovati u to a budući da osipa nema nisam to ni spominjala dr. u Petrovoj kad sam bila na prvom pregledu jer i od njega očekujem isti odgovor. Osjećam kako zaista polagano ali sigurno ludim jer sam potpuno kronično neispavana, živčana , plačljiva a moram normalno funkcionirati...Netko mi kaže da može svrbiti i od povišenog šećera, ja sam ga mjerila doma u subotu, natašte je bio 4,2 a dva sata nakon ručka 7,1 što mislim da nije zabrinjavajuće visoko. Ne znam, smišljam što bih sve mogla noćas raditi jer me strah samo se i približiti krevetu ovako umornoj a znam što me čeka.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Evo javljam da se osip nije pojavio a svrab i dalje traje. Koža mi je sva naježena i osjetljiva na dodir nenormalno, ono ne podnosim da me netko dotakne. Preko dana se suzdržavam pa se lagano tapkam, tek nekad noću na granici sna i jave se pošteno iščoham. Većina ljudi oko mene me sažaljivo gleda uz komentar "ah živci " jer se to nikome koga ja znam nije dogodilo, pa se osjećam koda i ja počinjem vjerovati u to a budući da osipa nema nisam to ni spominjala dr. u Petrovoj kad sam bila na prvom pregledu jer i od njega očekujem isti odgovor. Osjećam kako zaista polagano ali sigurno ludim jer sam potpuno kronično neispavana, živčana , plačljiva a moram normalno funkcionirati...Netko mi kaže da može svrbiti i od povišenog šećera, ja sam ga mjerila doma u subotu, natašte je bio 4,2 a dva sata nakon ručka 7,1 što mislim da nije zabrinjavajuće visoko. Ne znam, smišljam što bih sve mogla noćas raditi jer me strah samo se i približiti krevetu ovako umornoj a znam što me čeka.
    meni je pomagalo i da se namazem sa Pavlovićevom., ono bas pola teglice hehe

u svakom slucaju reci to na iducem pregledu ili prije ako mozes.

postoje ljekovi koje mozes piti da ti smanje svrbez, tako da se nemoj patiti bez veze.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •