Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: Čudan otok nogu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Čudan otok nogu

Znam da ima tema o oticanju i procitala sam sve sto sam nasla ali nisam nasla rjesenje svog problema.
    Danas sam nesto vise sjedila nego inace jer smo bili u gostima, pogledam noge a ono - balvani! Ali, nije to klasicno oticanje, oticale su mi i u T sa Svenom, nije da ne znam kako to izgleda. Ovo je potpuna deformacija, kao da mi je netko polomio noge u gleznju. Vec 3 sata drzim noge na povisenom, mazem s nekom kremom sta mi je sveki dala, stavljam obloge. Desna noga je koliko-toliko bolje ali lijeva izgleda uzasno. Samo glezanj, posebno s unutarnje strane izgleda kao jedna velika kvrga, i nije to onako tipicno, kao da je tvrdo, uopce ne mogu osjetiti kost gleznja. I crvenilo je krenulo prema koljenu i siri se, sad je na pola potkoljenice, lijeva noga je opcenito od koljena nanize puno veca od desne a taj glezanj izgleda kao kad sam ga uganula pa je jako otekao. Ne osjeca trnce ni ikakve bolove. Nemam pojma sta da radim, bojim se tog crvenila sto se siri, do kud ce to doc?? Ima li to uopce veze s trudnocom? Ma vidite i same da sam u brizi....Pomozite!
    Posljednje uređivanje od koksy : 14.05.2011. at 20:52

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Odi doktoru!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Odi doktoru!
    A kad nije bas jednostavno otic a i ja, vjecni optimist, uvjerena sam da panicarim i da ce me netko tu umiriti i reci da je to posve normalno...

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    A kad nije bas jednostavno otic a i ja, vjecni optimist, uvjerena sam da panicarim i da ce me netko tu umiriti i reci da je to posve normalno...
    a ja, vječni trtaroš, pa mi u glavi zvoni tromboza,

mozda nije, vjerovatno nije, ali ipak idi doktoru...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

koksy i ja bih otišla
    ajd ti polako

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja bi potpisala Dodirko,
    možda da nazoveš nekog dr?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

koksy ja bih ipak otišla doktoru...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo citam o trombozi i kaze ovako:

Simptomi duboke venske tromboze
    su:
    • naticanje noge
    • bol i osjetljivost noge, teškoće sa normalnim stajanjem na nogu u punoj težini
    • promjena boje kože (obično se vidi crvenilo)
    • koža je na dodir topla ili vruća

Od svega toga ja imam samo 2 simptoma tj. noga je hladna i nimalo me ne boli ni dok stojim ni dok hodam tako da zasad iskljucujem tu opciju.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uff...a kog da zovem? Koga bi vi zvale na mom mjestu? Hitnu? Trudnicku?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Odi na hitnu. Oni će znati što dalje. Nisam uvjerena da ti netko može dati pametan savijet a da sam onako duboko u srcu uvjerena da točno zna što piše.

Koliko god je komplicirano doći do doktora ipak organiziraj i odi..

Tromboza može biti sa jednim ili svim simptomima iako se nadam da nije ali ... pušem na hladno.

E da... i javi da je sve OK!

Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa nazovi trudničku
    zavisi šta ti kažu
    ako nisi zadovoljna odgovorom, ili ako kažu da nema veze sa trudnoćom, pozovi hitnu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

koksy, najbolje u prvi auto i neka te vode u najbliže rodilište ili ginekologiju. Ovo nije za čekati. Svako jako oticanje nogu je znak za odmah doktoru. Ako hoćeš biti sigurna zovi Rodilište ili Hitnu i objasni simptome.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Spremam se na hitnu, al ovu moju gradsku, samo da pogledaju, ako ce me slat u bolnicu, a nadam se da nece, bit ce mi jako tesko organizirat cuvanje malca...
    Sad je i na desnoj cudna diskoloracija, kao neke ljubicaste flekice, nema ih puno ali nisu sigurno izbile bezveze.
    Idem, drzite fige!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koksy nemoj tu sjediti i guglati nego odi na pregled
    morat će te pogledati i ginekolog i internist (da napravi doppler vena ako bude sumnja na trombozu) a možda i kirurg
    imaš li povišenu temperaturu?

i meni su noge bile ko slonovske išla sam roditi u MM šlapama za plažu br. 44 (ja nosim br. 40)
    ali su bile manje više jednake i nije bilo crvenila

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

držim! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf uf, hitno na hitnu
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sretno koksy!
    U bilo kakvim čudnim situacijama, a kad je žena uz to i trudna, svakako savjetujem odlazak kod dr., na prvu najbližu hitnu. Oni će dalje poslati ako treba.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koksy, čekamo novosti ~~~~~~~~~~~~~~~

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo me s hitne, nista pametnija nisam, doktor nije imao pojma sta da misli s obzirom da je noga hladna tj. nije vruca i da nemam temp. Tlak mi je je uredan, crvenilo i otok i njega brinu i salje me na internu u vinogradsku. Kaze da to sigurno nije obican otok.
    Sad dok se organiziramo s malcem idem u bolnicu, nadam se samo da necu morat ostat...
    Hvala svima na vibricama, vibrajte jos malo da nije tromboza....
    Posljednje uređivanje od koksy : 14.05.2011. at 22:27

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koksy, ti nisi na heparinu?
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, pinky, nije koksy na heparinu.

šaljem vibrice~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i ja šaljem punooooo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ uhh!!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo me drage moje... U vinogradskoj su imali upitnike iznad glave jer izgleda kao tromboza a opet i ne izgleda. Imala sam srecu pa su uspjeli ulovit doktora da mi napravi color doppler nogu i ne, nije tromboza
    Edemi su, na obje noge, na lijevoj jace. Nastali od trudnoce i nestat ce vjerovatno porodom. Sad samo moram mirovat, masirat noge i stavljat obloge. Jos cu detaljnije znat kad se javim ginekologici. Nadam se samo da ce oteklina barem malo splasnut jer stvarno nebi voljela da mi noge ovako izgledaju do kraja trudnoce, a izgledaju zastrasujuce, posebno lijeva.
    Iako imam averziju prema vinogradskoj ipak ih ovaj put moram pohvaliti za ljubaznost, strucnost i brzinu. Na internu ne dolaze cesto trudnice pa su se valjda malo vise potrudili da ne sjedim tamo predugo s bolesnima.
    Sve u svemu, pao mi je Mont Everest sa srca
    Hvala vam svima na podrsci i sto ste me natjerali da idem kod doktora!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super, baš mi je drago

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajde hvala bogu da nije tromboza
    sad se samo dobro pazi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

koksy

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ajde hvala bogu da nije tromboza
    sad se samo dobro pazi

X i sretno dalje

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

dobro je!
    ipak prati stanje i preporuke doktora,
    ah, to ljudsko tijelo...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Danas mi noge napokon izgledaju normalno! Otoka nema, samo je crvenilo ostalo iako je slabije.
    Tetose me, sveki mi kuha rucak i pegla MM-ov ves za teren sutra a MM posprema stan
    Tako da se sve zavrsilo i bolje nego sam ocekivala

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Drago mi je da je sretno zavrsilo... Meni su noge posljednjih 4-5 dana uzasno otecene, bas kako kazes deformisane kao da sam glezanj slomila Tesko mi je i prste saviti, bas izgledam kao Jeti... Gornji dio stopala je napuhan kao balon, doslovice i iz njega strse prsti... Jutros sam bila kod dr, kaze sto i sama znam i primjenjujem: manje soli, secera i tecnosti... A bas su uzasni otoci...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj alef prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da je sretno zavrsilo... Meni su noge posljednjih 4-5 dana uzasno otecene, bas kako kazes deformisane kao da sam glezanj slomila Tesko mi je i prste saviti, bas izgledam kao Jeti... Gornji dio stopala je napuhan kao balon, doslovice i iz njega strse prsti... Jutros sam bila kod dr, kaze sto i sama znam i primjenjujem: manje soli, secera i tecnosti... A bas su uzasni otoci...
    Ma ja sam se splasila najvise zato jer nije otok nije bio na cijelom stopalo, gornji dio je izgledao normalno, samo glezanj a posebno s unutarnje strane, bila je ogromna kvrga, otprilike 4 cm ispupcenje, ma kazem, kao da sam slomila nogu pa je kost izvirila van. Uzas!
    Obicne otoke sam imala u trudnoci sa Svenom, znam kako to izgleda, a i kod obicne otekline kad ti prstom to taknes onako ostaje rupa u svoj toj vodi a ovo je bilo tvrdo.
    Uff...ne ponovilo se...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy, drago mi je da je bolje.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

koksi a kada je tebi ono termin?
    za trombozu sam ja cula da je vrucina i bol najbitniji pokazatelj a ti nisi ipak imala ni jedno ni drugo..
    nije nijednom doktoru svejedno kad mu dodje trudnica sa tako sumnjivim otokom,super sto su odradili sve pretrage kako spada....
    mozda je onda sve bio splet nestretnih okolnosti - veci unos soli,manje tekucine,stajanje,vrucina...spojilo se sve pa si tako naglo 'imbufala'...

eto,reci ti njima doma da ti je sigurno sve splasnulo jer su drugi preuzeli kucanske obaveze,pa nek samo oni tako nastave....))

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tek sad citam temu i stvarno sam se na pocetku prestrasila da nije tromboza. Dobro da si bila kod doktora i da ste to iskljucili jer tromboza nije za igrati se.
    U 7. mj prve trudnoce ja sam imala duboku vensku trombozu i na svu srecu nije bilo ozbiljnih posljedica.
    Moji simptomi:
    Lijeva noga vidno natecena, plava, topla na dodir. Kada bi stala na tu nogu kao da mi trnci prolaze, neka cudna bol.
    Ako itko samo i posumnja na trombozu, bez razmisljanja ODMAH u bolnicu. To moze lose zavrsiti i za bebu i za mamu. Nije mi namjera nikoga strasiti, ali zelim da znate da je u tom slucaju bitno na vrijeme reagirati.
    Koksy, drago mi je da nije nista ozbiljno. Sada se odmaraj i mazi bebicu.
    Ps. koliko jos do termina?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Do termina jos duuugih 8 tjedana po mengi, al po uzv jos duzih 10

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

"dobro da je samo" trudnički problem. Sretno dalje!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    koksy, drago mi je da je bolje.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uh koksy, drago mi je da ti je bolje...

meni noge isto jako oteknu nakon duljeg stajanja ili neudobnog sjedenja, tako da izgledaju trupasto - nema gležnjeva... povuče se tek nakon 3-4 sata... i onaj trag od lastike na čarapama - kao da je netko nožem urezao...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    uh koksy, drago mi je da ti je bolje...

meni noge isto jako oteknu nakon duljeg stajanja ili neudobnog sjedenja, tako da izgledaju trupasto - nema gležnjeva... povuče se tek nakon 3-4 sata... i onaj trag od lastike na čarapama - kao da je netko nožem urezao...
    X

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Prije neka dva tjedna su mi vidljivo noge počele oticati a danas "BOže sačuvaj"...lijeva noga mi je za neprepoznati,nemogu vjerovati da toliko može biti puno vode,kada dotaknem prstom samo udubina ostane.I zanimljivo je da je lijeva puno deblja od desne.Čitam baš da nije toliko čudno pred sam porod kada otekne ali ja imam još 2 mj do poroda,pa šta će tek tada biti.Osjećam tupu bol kada se oslonim na tu nogu...nadam se da će sutra biti bolje,ako nebude odoh i ja kod doktora.Do nedavno sam samu sebe tjerala barem 2h dnevno šetati,vjerovatno sam se preforsirala...dobila sam dosta na težini,svi mi govore da je zo zbog vode...prva mi je trudnoća pa mi je sve to novo...nadam se samo da će sve biti ok !!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

anđela, kakav ti je tlak?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

120/70

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tlak ti je ok, javi se svakako doktoru. Prati da li ti je noga crvena koža zategnuta da li imaš trnce...
    Ti otoci nisu bezazleni.
    Lipo se ujutro spremi i u doktora, ako ništa drugo bit ćeš mirnija.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nisam išla kod svoje dokt. ali sam se informirala kod susjede(doktorica je) i rekla mi je da se nebrinem puno jer je to normalno...aliiii što je najgore evo upravo sada mi se i lijeva potpuno izjednačila sa desnom,sada nema ama baš nikakve razlike(jučer mi je desna bila drastično deblja od lijeve).
    Nema nikakvog crvenila ali me pecka kada stojim(neznam kako bih to opisala).Baš je sparina,ponoć je a vani je 20 stupnjeva,a nebih klimu palila.U zadnjih 10 dana sam dobila 3 kg na težini...ajmeee a još 2 mj do poroda,sada sam na +17 !!
    Sutra idem na pričest,samo ću se pojaviti na ručku i trk kući,noge u povišen položaj pa u pon ujutro kod gin da vidim šta će mi reći pa vam javim.
    Sad sam se već bome zabrinula gadno!!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A do ponedjeljka smanji sol što više možeš u hrani, pij 2 l tekućine na dan, (ne sokove), nego čaj ili vodu i što manje slatkiša, bez obzira na pričest. I odmaraj. I prati bebine pokrete. I bit će bolje.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Kaže doktor da je sve to normalno i da se ništa nebrinem.Savjetuje da se nekrećem puno,da odmaram,noge da budu u povišenom položaju i što manje tekučine.
    Vjerujem da mi mnogi zavide na izležavanju,ljenčarenju,cijeli dan sam free...ali ovo je doista igra živaca.I knjige,tv,internet...sve mi je već dosadilo ...evo vidite,nikako nevalja...nikako mi udovoljiti...baš sam biser.
    Za one koji imaju problema sa nogama samo da znate da je alarmantno stanje ako vas noge jako bole,ako vam se pojavi crvenilo...ODMAH trk doktoru !!To nije dobro niti za vas a niti za bebu!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kod mene ista priča kao kod koksy ali nisam išla doktoru isto sam brijala da je tromboza...ali sam čekala da noć prođe a spavala sam s nogama na povišenom...ujutro je bilo bolje....ali nisu mi noge splasnule......bar ne skroz....otiču stalno....čim malo hodam....ali isto tako ekstremno kvrgavo da nemogu prste saviti i jastučići oni s donje strane stopala oteknu i osjećam zatezanje kad hodam.....sva obuća mi mala i japanke čak.....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj suzeee prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene ista priča kao kod koksy ali nisam išla doktoru isto sam brijala da je tromboza...ali sam čekala da noć prođe a spavala sam s nogama na povišenom...ujutro je bilo bolje....ali nisu mi noge splasnule......bar ne skroz....otiču stalno....čim malo hodam....ali isto tako ekstremno kvrgavo da nemogu prste saviti i jastučići oni s donje strane stopala oteknu i osjećam zatezanje kad hodam.....sva obuća mi mala i japanke čak.....
    E onda ti nije ko kod mene jer meni je izbila samo jedna ogromna kvrga na gleznju, ostatak stopala uopce nije bio otecen. I do jutra je splasnulo s tim da mi je neki dan opet pocelo oticat isto mjesto kad sam dugo hodala. I to je opet splasnulo

Jedino sto mi je ostalo crvenilo zbog kojeg su najvise i sumnjali na trombozu, popila sam kuru Silapena, mazala nogu s kremom kojoj se sad ne mogu sjetit imena i nista, crveno kako je i bilo...

A imam jos uvijek "dupli glezanj" kako ga ja zovem, to je jedna tvrda kvrga, na opip stvarno izgleda kao da imam 2 kosti gleznja, kaze doktorica da je vjerovatno limfni cvor...

suzeee ja mislim da tebi samo oticu noge, drzi ih na povisenom koliko god mozes, masiraj i stavljaj obloge od prokuhane i ohladene vode. To da mora biti prokuhana mi je doktorica preko nekoliko puta napomenula, nemam pojma zasto.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

od prokuhane vode...a dobro....ja jesam kiselila noge u hladnoj vodi...tj hladnijoj ne potpuno ledenoj.....hvala ti koksy...ja nemam neku promjenu boje ali naziru mi se kapilare izražene su na tom djelu gdje je otok i da isto i je lijeva vidno otečenija...al nema topline....ma očito je normalni trudnički otok...a meni prva trudnoća pa mi izgleda strašno i ružno...čak nenosim ništa kratko da se to vidi jer izgleda baš užas...hvala koksy na savjetima i drago mi da si izbjegla trombozu...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •