Citiraj tockica prvotno napisa Vidi poruku
Meni je dijagnosticiran PUPP 2 tjedna prije poroda. Uzasno me svrbilo citavo tijelo i bila sam cijela prekrivena osipom (osim po licu i oko pupka - sto je karakteristicno za Pupp). Nije mi pomogla niti jedna krema, vec samo tablete. Posto su iste sadrzavale kortikosteroide zavrsila sam na induciranom porodu s punih 40 tjedana kako nebi stetile bebi. Osip se nakon poroda odmah povukao a svrbez je u potpunosti prosao tek 4 tjedna nakon poroda ( iako je nakon poroda puno puno manje svrbilo). Htjela sam ti samo pruziti podrsku i nadam se da ce ti ubrzo biti bolje. Pokusaj stavljati hladne obloge - to je jedina stvar osim tableta koja je meni pomogla.
tko to nije prosao pojma nema kako to izgleda.. ja sam mislila da cu umrijeti :/ bez pretjerivanja. bilo mi je kao da mi netko stavi užarenu peglu na kožu i onda ju guli po malo brrrrrrrrr
ja sam rodila mjesec dana ranije, vjerojatno ne radi toga, ali svakako to nije pomoglo. ja sam isto pila tablete, dimidril i decortin i mazala se sa aflodermom. katastrofa
to mi je najveci strah u ovoj trudnoci, da mi se ne ponovi..
a nemozes vjerovati, pocelo mi se desavati onaj dan kada su mi rekli da moram mirovati i to u 6.mjesecu.. uzas. sta rade hormoni od ljudi.
i onda osoblje i dermatolozi, testovi na svrab i mazanje kremicama koje nista ne pomazu, a meni sve gore i gore. sreca u nesreci je bila to sto sam mjesec dana mirovala u bolnici, pa sam uvijek imala nekog od doktora pored sebe, a posjet dermatoloskom odjelu bio je svaki dan haha.. joooj kad se toga sjetim!