Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Odjednom ne koristi lijevu ruku

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Odjednom ne koristi lijevu ruku

Jutros čim smo se probudili primjetili smo da naša šestomjesečna beba odjednom ne koristi lijevu ruku. Drži ju ispruženu kraj tijela i sve ostalo radi desnom rukom (hvata predmete desnom, pruža samo desnu ruku na "dođi, dođi", ne okreće se preko desnog boka). Izgleda kao da je povrijeđena ruka ali ne primjećujem da ju boli. Dio noći je spavala na trbuhu pa je moguće da je ta ruka ostala ispod nje. Može li se bebama ukočiti rame? Je li imao netko sličnih iskustava?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odite k doktoru, nemora biti ništa, a sam bog zna i koliko može biti složeno... Ak ste u Zg. preporučam Klaićevu

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad vidim tek da si iz Osijeka, dakle odite k dežurnom dr. budeš mirnija...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

odi na hitnu. bit ćeš mirnija, a i praznikom nije takva gužva. micanje rukica ima veza sa mozgom. recimo mi smo zbog problema u trudnoći morali vježbati rukice jer ih je pogrešno pokretao i jednu koristio više od druge zbog cista u mozgu. nemoj se odmah uspaničiti, ciste u mozgu ima 95 posto djece, ali najčešće ne završe na ultrazvuku pa roditelji ni ne znaju da ih imaju.sve se to vrlo lako vježbama zaliječi.
    naravno, ako nije nešto drugo, ali ne pada mi na pamet što bi drugo moglo biti.
    nama je isto tako nedavno mali počeo prevrtati okice pa nas je pedijatrica poslala na snimanje mozga da nema neko krvarenje

evo, to ti je ono što ja znam
    isto tako, puno ti je bolje otići na hitnu (iako možda i ne misliš da je hitno), jer ti se normalni pregledi čekaju po 3 mjeseca

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li je dijete netko dizao za ispružene ruke?
    to je relativno česta povreda, ali kod veće djece, kad netko odrasli digne dijete za ispružene ruke, da je djetetova težina na njegovim rukama, dođe do iščašenja u laktu
    kod bebe od 6mj, teže, teđko da će netko ić tako malo dijete dizat za njegove rukice, ali uvijek postoji i ta mogućnost

ako dijete ne koristi i dalje rukicu, odi kod dežurnog pedijatra da to pogleda

Citiraj ivy prvotno napisa
    isto tako, puno ti je bolje otići na hitnu (iako možda i ne misliš da je hitno), jer ti se normalni pregledi čekaju po 3 mjeseca
    zbog ovakve logike je na hitnoj strašna gužva, i netko kome je stvarno hitno dugo čeka jer tamo idu ljudi kojima je tako komotnije

ne kažem da je to ovdje slučaj, dijete u svakom slučaju treba pogledati pedijatar
    i to dežurni ili na hitnoj
    obavezno već danas

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj ivy prvotno napisa
    zbog ovakve logike je na hitnoj strašna gužva, i netko kome je stvarno hitno dugo čeka jer tamo idu ljudi kojima je tako komotnije

ej, krivo smo se skužili, ja mislim da je njoj potrebna hitna, a ostavljam njoj na pravo da misli da možda nije

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok sorry
    nažalost puno ljudi koristi hitnu baš na taj način
    "znam da nije hitno, ali baš me briga, obavit ću tako stvari koje bi inače dugo čekao"
    ili idu u dežurstvo jer se kod njihovog liječnika čeka po 2h na pregled...
    malo sam nabrijana na takve stvari, pa reagiram, no hard feelings

ali ovo kod inda_os je za pregled odmah

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nije nista strasno!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ok sorry
    nažalost puno ljudi koristi hitnu baš na taj način
    "znam da nije hitno, ali baš me briga, obavit ću tako stvari koje bi inače dugo čekao"
    ili idu u dežurstvo jer se kod njihovog liječnika čeka po 2h na pregled...
    malo sam nabrijana na takve stvari, pa reagiram, no hard feelings

ali ovo kod inda_os je za pregled odmah
    ma sve kužim. evo vidiš meni mali recimo ima problema s tim okicama koje okreće(doduše, već tjedan dana ne), a naručeni smo u klaićevoj krajem rujna i premišljala sam si dal da idem sabolu, al mi je skuuuup

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li je dijete netko dizao za ispružene ruke?
    to je relativno česta povreda, ali kod veće djece, kad netko odrasli digne dijete za ispružene ruke, da je djetetova težina na njegovim rukama, dođe do iščašenja u laktu
    kod bebe od 6mj, teže, teđko da će netko ić tako malo dijete dizat za njegove rukice, ali uvijek postoji i ta mogućnost

ako dijete ne koristi i dalje rukicu, odi kod dežurnog pedijatra da to pogleda

iz mog iskustva - kad se dijetetu povrijedi ruka takvim navlacenjem - nece se to manifestirati samo ne koristenjem ruke - vec i vrlo glasnim negodovanjem i placem :/

a djeca placu i kad im utrne ruka ili noga...

zato je i meni :? to da ne koristi rucicu - a ne place :/

vibrice da bude nesto jednostavno i lako rijesivo ~~~~~~~~~~~~

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje kume mala je u dobi od cca 1 godinu imala takvu povredu
    deda ju je cimnuo za ruku kad se popiknula, da ne padne
    ruku nije koristila, ali nije plakala
    mama je drugi dan skužila da je vrijeme za posjetu kirurgu
    mama je liječnica

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mojoj se Jani dogodilo iščašenje lakta u vrtiću, tad je imala cca 15 mjeseci. Bila je vrlo razdražljiva, plačljiva, mislila sam da ima temepraturu, tek kad smo došli doma i kad je trebala jesti, skužila sam da ne koristi ruku.

Neobično je da "samo" ne koristi ruku, ali možda Inda nije napisala da je beba cendrava jer to pripisuje nečemu drugome. Ne znam, samo nabadam dok se ona ne javi.

Ako to i je iščašenje, čim prije u Klaićevu, lakat se namjesti u 10 sekundi, i dijete je fala Bogu isti tren kao da se ništa nije dogodilo.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Izgleda da je sve OK :D
    Nedugo nakon pisanja posta je počela pomalo koristiti rukicu i sad ju koristi kao i inače.
    Da Jelka, bila je malo cendravija ali joj izbijaju zubi pa ja svako kme automatski pripisujem tome .
    Još uvijek nisam sigurna što je bilo ali pretpostavljam da ima veze sa spavanjem s rukom zarobljenom ispod stomaka, curka je još i dosta teška pa je sigurno malo uležala ili istegnula rukicu tako spavajući.
    Još uvijek je pod pojačanim nadzorom ali čini mi se da neće biti problema

Hvala svima koji ste čitali i pisali na ovom topicu i onima koji su se brinuli skupa sa mnom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •