Pozdrav,
otvaram novu temu u vezi njege zubića jer ne mogu naći ako već takva tema postoji.
Moj sin ima 2 godine i primjetili smo da mu se zubići troše, odnosno da se pojavila demineralizacija, odnosno, nestaje caklina i tako zubići lagano propadaju (troše se). Bili smo kod zubara i rekao da nije ništa prestrašno te nek probamo korisiti Aminofluroid gel, no njega više nema nigdje za kupiti, nti ga više proizvode. To mi je preporučila i pedijatrica, pa me začudilo kako svi ti doktori neznaju da taj gel više ne postoji. :? Sinčiću njegujemo i održavamo zube od njihovih nicanja, ali nažalost pojavio se taj problem. Koristili smo Signalove zubne paste, ali vidim da to nije pomagalo i sad je došlo do tog problema. Malo tražeći po netu, našli smo preporuke za korištenje dječje paste Elmex, koja u sebi sadrži aminofluroid. Najprije nismo mogli naći gdje se kupuje, pa onda da je imalo u DM-u, pa više nema, pa smo naručili iz Njemačke, a na kraju našli i u DM-u kod nas. Od tada koristimo tu pastu i primjetili smo da se malo stanje popravilo, ali zubići se još uvijek troše i još uvijek postoji demineralizacija. Opet malo surfajući nailazimo na gel Tooth Mousse koji koriste samo stomatolozi (ono čime premazuju zubiće u ordinacijama). Znači trebalo bi naručiti preko njih. Ali našli smo na netu taj gel i sada smo ga naručili i čekamo da vidimo kakvi će biti rezultati nakon korištenja istog.
Ako tko ima za preporučiti nešto drugo, što je isprobano i efikasno, bili bi smo zahvalni ili samo da čujemo kakva su vaša iskustva s njegom mliječnih zubića, jer nas je zaprepastilo kako ne postoji nikakvi djelotvorni preparat, a posvuda se navodi da mliječne zubiće trebao dobro čuvati jer su temelj za dobre i zdrave trajne zube. Mi se osjećamo bespomoćno da djetetu sačuvamo mliječne zubiće, a svakodnevno ih peremo lagano i detaljno. Molimo za pomoć i preporuke!![]()