Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: NJEGA MLIJEČNIH ZUBIĆA

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno NJEGA MLIJEČNIH ZUBIĆA

Pozdrav,
    otvaram novu temu u vezi njege zubića jer ne mogu naći ako već takva tema postoji.
    Moj sin ima 2 godine i primjetili smo da mu se zubići troše, odnosno da se pojavila demineralizacija, odnosno, nestaje caklina i tako zubići lagano propadaju (troše se). Bili smo kod zubara i rekao da nije ništa prestrašno te nek probamo korisiti Aminofluroid gel, no njega više nema nigdje za kupiti, nti ga više proizvode. To mi je preporučila i pedijatrica, pa me začudilo kako svi ti doktori neznaju da taj gel više ne postoji. :? Sinčiću njegujemo i održavamo zube od njihovih nicanja, ali nažalost pojavio se taj problem. Koristili smo Signalove zubne paste, ali vidim da to nije pomagalo i sad je došlo do tog problema. Malo tražeći po netu, našli smo preporuke za korištenje dječje paste Elmex, koja u sebi sadrži aminofluroid. Najprije nismo mogli naći gdje se kupuje, pa onda da je imalo u DM-u, pa više nema, pa smo naručili iz Njemačke, a na kraju našli i u DM-u kod nas. Od tada koristimo tu pastu i primjetili smo da se malo stanje popravilo, ali zubići se još uvijek troše i još uvijek postoji demineralizacija. Opet malo surfajući nailazimo na gel Tooth Mousse koji koriste samo stomatolozi (ono čime premazuju zubiće u ordinacijama). Znači trebalo bi naručiti preko njih. Ali našli smo na netu taj gel i sada smo ga naručili i čekamo da vidimo kakvi će biti rezultati nakon korištenja istog.
    Ako tko ima za preporučiti nešto drugo, što je isprobano i efikasno, bili bi smo zahvalni ili samo da čujemo kakva su vaša iskustva s njegom mliječnih zubića, jer nas je zaprepastilo kako ne postoji nikakvi djelotvorni preparat, a posvuda se navodi da mliječne zubiće trebao dobro čuvati jer su temelj za dobre i zdrave trajne zube. Mi se osjećamo bespomoćno da djetetu sačuvamo mliječne zubiće, a svakodnevno ih peremo lagano i detaljno. Molimo za pomoć i preporuke!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad su mom drugom djetetu (djecak) krenuli rasti mlijecni zubi, prvo je sve izgledalo normalno. onda smo, kako su izlazili, primijetili na gornjim jedinicama i jednoj dvojci nesto kao neku zuckastu crtu popreko zuba...

a kako smo imali naviku ici redovno kod zubara jos od kad je najstarija dobila zube - na iducoj smo kontroli to spomenuli i doktorica nam je rekla da to nije nista strasno, da je doslo do greske u mineralizaciji, da tome nije krivo nista sto mi jesmo ili nismo radili i da se samo treba truditi da mu zubi cim dulje ostanu kako bi cuvali mjesta za trajne zube...

i tako je i bilo... mi smo zubice redovno prali, nista posebno nismo poduzimali, zubi su rasli a ovi su se - trosili. tocno se vidi kako su od korijena do te "greske" normalni i zdravi, a od nje (tj, od vrha zuba do nje) se trose...

noa sad ima gotovo sedam godina, ta tri zuba su mu jos "aktivna" istina, ne izgledaju bas reprezentativno - dosta su istroseni, ali - jos su u vilici i jos cekaju svoje trajne nasljednike

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj kole prvotno napisa
    E baš smo i to mi našli na netu dok smo surfali tražeći nešto za zubiće, na nekom forumu je bila točno ista rasprava o tome, pa pročitajući to i odlučili to kupiti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moram se i ja priključiti topicu jer sam radi mišicinih zubi na rubu pameti. Problem je počeo prije sigurno godinu dana, a sad ima 2. Gornje jedinice i dvice su joj skroz tamne.
    2 zubara su nam rekli da su to naslage. Treća isto, te da ih moram ručno skidati.
    ALi...dijete naravno zine max.10-ak sekundi i u to je nemoguće skinuti išta, makar i svakodnevno pokušavam.

Postoji tinta u ljekarni za skidanje gljivica i nakon mazanja par dana s tim stanje se popravi, gotovo da i nestane to smeđe, (baš su joj smeđi zubi) ali čim prestanem s mazanjem, opet krene. Jesu to gljivice? Primjetila sam ima jak zadah ujutro, bez obzira što navečer jede.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Moram se i ja priključiti topicu jer sam radi mišicinih zubi na rubu pameti. Problem je počeo prije sigurno godinu dana, a sad ima 2. Gornje jedinice i dvice su joj skroz tamne.
    2 zubara su nam rekli da su to naslage. Treća isto, te da ih moram ručno skidati.
    ALi...dijete naravno zine max.10-ak sekundi i u to je nemoguće skinuti išta, makar i svakodnevno pokušavam.

Postoji tinta u ljekarni za skidanje gljivica i nakon mazanja par dana s tim stanje se popravi, gotovo da i nestane to smeđe, (baš su joj smeđi zubi) ali čim prestanem s mazanjem, opet krene. Jesu to gljivice? Primjetila sam ima jak zadah ujutro, bez obzira što navečer jede.
    Bok,
    mislim da to smeđe nisu gljivice. Mislim da je to demineralizacija, propadanje cakline, a onda naravno se javlja i zadah. Da li su vam kod zubara premazivali čime, mislim da bi trebalo mehanički malo počisititi, znam da nije lako, i mi smo se mučili na svakakve načine, probaj dok spava, nečim lagano postrugati sa zubiju i onda premazati premazom da se barem malo stvori caklina i time spriječi propadanje. Probajte četkati zube što češće i malo jače te probajte to raditi s Elmex pastom za djecu . . .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na koji premaz misliš? Ovaj iz gornjih postova? Što se naručuje preko neta? Te Elmexove paste nemaju fluora? Gdje ih ima za kupiti? Na raspolaganju su mi samo DM, biljna ljekarna i Muller.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Na koji premaz misliš? Ovaj iz gornjih postova? Što se naručuje preko neta? Te Elmexove paste nemaju fluora? Gdje ih ima za kupiti? Na raspolaganju su mi samo DM, biljna ljekarna i Muller.
    Da, na premaz koji koriste u ordinacijama i koji se spominje u gornjim postevima, koji sam ja naručila izvana jer nisam imala živce za to rješavat preko stomatologa. Ta Elmexova pasta ima u sebi 0,05% fluroida, odnosno aminofluroida koji pomaže da se zubići remineraliziraju, odnosno obnovi caklina i očvrsnu zubi, pasta je baš prilagođena za djecu od 1. zubića do 6 godine. Pa ako dođe do gutanja ne bi smjelo biti nikakvih posljedica. Mi kupujemo u DM-u. Prvi put smo naručili izvana jer nismo uopće mogli nikad naći u DM-u, a sad je ima redovito. Nama dosta pomaže i stanje zubiju se dosta popravilo od kad ju koristimo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •