Dali je netko imao slicni problem da mi da neki savjet.
Kada jemala Kiara navršila 2 mj. prešli smo sa jedne formule na drugu jer nije htjela jesti i imala je tvrdu zelenu stolicu ( po dva obroka dnevno,a kad sam promjenila hranu papala je 10 puta).Proslo je tocno mj. dana i opet ista stvar tvrda stolica i nece jest ali samo dok je budna,a kad zaspi uguram joj bocicu i sve pojede.
Mislila sam prvo da je muci zatvor i probala sa zasecerenom kamilicom, malo se stolica popravila ali jos nije kasasta(svaki 2 dan) i jos uvjek nece jesti. Cak mi je palo na pamet da su mozda zubici pa da nemoze sisati ali po tome nebi ni caj pila jer ga puno pije a kad gurnem mlijeko nikako. Cak sam citala da gubitak apetita moze imat veze sa d vitaminom.Probala sam i jedan obrok dati neku drugu formulu ali ista stvar.
Neznam sta da napravim, da je hranim dok spava ili???
Pedijatar savjetovao ako od kamilice nebude bolje prelazak na drugu hranu ali ni nju nece a nebi je htjela toliko mucit sa mjenjanjem hrane.
ja ti isto imam problem sa jelom,mala mi ima 2 mj i borimo se da jede sad mi najvise pojede oko 80 ml i nabolje mi pojede kad spava ja nju dignem i dam joj jesti ovak ne bi nist pojela,ovaj mjesec je dobila 450g cak je tjedan dana kasnije pala,vadili smo urin i krv i sve je ok,ma bitno je da nesto pojede,mi smo sa jedne formule presle na drugu, dova mi grceve i to samo kad jede,mozga da izvadite krv ako je krv u redu onda se ne brini bitno da ona nest pojede ,valjda nisu ljubiteljice mlijeka
Samo da znate da se slična stvar sa stolicom dešava i dojenoj djeci u tom uzrastu.
Ja sam obojicu sinova dojila (jednog još uvijek) i obojica su sa oko tri mjeseca počeli da kakaju sve rijeđe. Pedijatrica mi je rekla da je to uslijed sazrijevanja probavnog sistema, tj. sve više iskorištavaju uneseno mlijeko te i do pražnjenja crijeva dolazi sve rijeđe.
da nije dobro mjenjat hranu al opet ak ne pase bolje dat djetetu nest sto mu pase,evo mi smo danas kupili flasicu, imaju neki umetak za grceve to je sad stiglo kod nas iz englaske i super su,preporucila bi mamama kojoj djeca imaju grceve da to nabave jel stvarno su super mi se borimo sa grcevima a i nisu tak skupe 65kn,zato mi mala i ne jede cim malo osjeti bol stane jest,evo danas mi jela po 50,60ml,gladna je lize si rukice a nece jest ili mi vristi kad nece jest ili pljuje sve van ili gura jezikom i da hocu ju sopat ne mogu,jos malo cemo se strpt pa se nadam da ce grcevi stat samo se bojim da joj se nije smanjio zeludac ma bitno da nesto dobiva na kilazi
Evo mozda nekom pomogne.
Moj problem je rješen. Naime Kiara je pocela jesti nakon duge borbe, svi su mi govorili da ju izgladnim cijeli dan ali ja nisam imala srca na kraju mi nije drugo preostalo no upalilo je. Nakon 2 dana sto je sve skupa pojela 4 obroka izmorila se od plakanja i ogladnila. Sad papamo odlično!!
Hranu nismo mjenjali al i stolica nam se normalizirala. Pedijatrica nam je savjetovala da ranije uvedemo sokiće al se meni to cinilo pre rano pa mi je jedino preostalo promjeniti vodu s kojom pravim formulu.
Naime procitala sam da prokuhana voda iz slavine ima puno vise kamenca nego flasirana i da moze kod bebaca utjecati na stolicu. Nije preostalo pokušati sa kupljenom vodom. Nakon samo dva dana i to se normaliziralo, sada kakamo svaki dan normalno.
Mislila sam da cu se s njom vjecno natezat vec sam bila luda. Zato mame ako imate slican problem mislim da bi trebale pokušat koliko god vam bilo tesko. Meni je trebalo jakooo dugo da se odlucim na taj potez a sad mi jekrivo sto nisam ranije.
Zahvaljujem svima na savjetima!!!