Spremam se na generalku kuhinje. Pišite kako vi to radite i sa čime?
Spremam se na generalku kuhinje. Pišite kako vi to radite i sa čime?
meni ništa nije dobro kao kombinacija cifa i žice, ali ne one jako grube
Osim za pećnicu - tu je meni glavni mr. musculo.
samo ocat i voda; od hladnjaka do radnih ploha.
spužvica, detardžent za suđe...
spužvica, detardžent za suđe...
mm
![]()
ja idem za njim ko tašta iz "pozorišta u kući " i ukazujem na prljavštinu
onda on po....&%$ i izbaci me iz kuhinje![]()
onda ja na miru, po svom, oribam kupaonu
čista kuhinja i sanitarni čvor su temelji našeg braka![]()
Frosch, voda i spužvica
Meni je najbolji Super 10 od Goldena .. drago mi je da su sve multilevelmarketingwhatever kompanije ipak iznjedrile jeda dobar proizvod- super čisti, miriši po svježini, a obzirom da golden prodavačice sa njim i zube peru
ne bojim se lošeg djelovanja.
potpisala bi od glafe do pete.MM obožava čistit prostore koji imaju veze s hranom, a ja jelte....sa...maria71 prvotno napisa
![]()
Zavisi koliko dugo se spremam da se odvažim na generalku![]()
Ovog puta kod mene neće proći bez dobre abrazivne spužve i barem Cif-a. I to od vrha do dna. Pećnica included (I hate pećnica!!!). Ne gine mi kuhinjski vikend sa sendvičima za doručak/ručak/večeru
kako uspijete dovesti kuhinju u takvo stanje da joj treba ribanje žicom?![]()
pa nije lako. treba ti dugotrajna predanost tom ciljums. ivy prvotno napisa
![]()
ne postize se to u dva dana
limunska kiselina i voda - zakon za kamenac.
spužvica i deterdžent za suđe - za ostale površine.
pećnica - slaba točka, rijetko je čistim, izvor mi je frustracija.
uvijek se iznenadim koliko mi malo vremena treba da se sjaji (osim pećnice).
žica mi još nije trebala.
meni se pecnica uvijek sjaji - uopce je ne koristim. mozda par puta godisnje za neke kolace, a oni ne prljaju![]()
a sto se sredstava za pranje tice, uvijek samo super 10. nesto drugo jedino ako se zazelim mirisa kakvih toga tipa
Ja koristim i arf i ocat i spužvicu i žicu i muža i limunsku kiselinu i rijetko se nešto u toj kuhinji sjaji. Jednostavno nema pomoći jer smo stalno gladni i stalno nešto nakuhavamo i jedemo.
Sta podrazumijevate pod generalkom kuhinje :?
Ja nemam to.
Svaki dan po nesto...
Maria![]()
Za mene...generalka...vađenje svih stvari iz elemenata, pranje elemenata iznutra i izvana, detaljno čišćenje sudopera, nape...Mony prvotno napisa
xMony prvotno napisa
poslije svakog kuhanja ionako treba prati suđe ili potrpati u suđericu, pa uz to normalno ide i pranje plohe, špareta i pločica iznad špareta ako se nešto frigalo. jednom tjedno prebrišem sve fronte i površine (max 10 min posla). mikrovalnu kad primijetim fleke (čas posla, zajedno sa suđem), elemente iznutra kad zaključim da treba (to zaključim cca 2x godišnje), isto tako i frižider (čekam kad je skoro prazan pa i to obavim u 10 minuta).
jedino pećnica zna biti problematična ako je nešto curilo a nismo odmah oprali, tu na scenu stupa mm i neki otrov.
trik je u redovnom održavanju, meni je to puno lakše od zapuštanja i cjelodnevnog ribanja - za to sam prelijena (dešava se u ostalom dijelu stana pa znam o čemu govorim).
Ja sam tu za svakodnevno održavanje, a za detalje imam muža i tetu čistilicu. Kod mene je zakon ocat i soda bikarbona. Obožavam ono šuštanje i pjenicu. Odmah imam osjećaj da sam sve dezinficirala... 8)
pepi prvotno napisa
Uh, to (mislim vadjenje tanjura) ne radimA i sta ce ti za to sredstva. Pa valjda je dovoljna vileda i voda :?
A sudoper cistim detaljno bar 3x tjedno, svaki dan ofrlje, a napu kad pogledam u nju(i jedno i drugo sredstvima)
Radnu plocu cistim spuzvicom od sudja svaki dan kada je natopljena sredstvom za sudje.
ja sam do sada prala sa otrovima svih vrsta i veličina, al sam čula za ocat- samo ne znam koji- jabučni ili alkoholni?
također znam za limusku kiselinu i sodu, al u kojem omeru i jel za sve?
gledala sam onaj odred za čistoću na RTL-u gdje one tete sa čupavim rukavicama sve peru sa mlijekom, sodom, octom, limunskom kiselinom.... sveeee![]()
u mikrovalnu samo uvale to u šalici, i zavrte je par minuta, i mikrovalna se može prebrisati. čista i dezinficirana.![]()
što je sa pečnicom i sudoperom? :?
uf, ubaci sodu, limunsku i ocat u pretražnik, pisalo se o tome na sto mjesta...
E, da, ja jos nisam probala s limunom u mikrovalnoj.
Zaboravile ste nju - ona je meni prava mora![]()
a cime se najlakse skine ona masnoca s plocica oko sparheta?
a zakaj prvotno napisa
Ja njih pobrisem nakon svakog, ako ne nakon svakog, al svakog drugog spricanja.
Ja sve čistim nekakvim univerzalnim sredstvom iz Bio&Bio dućana. Ili s octom![]()
disciplina prvotno napisa
Ma, ja ne - sa spuzvicom natopljenom u sredstvo za sudje![]()
ms. ivy prvotno napisa
![]()
evo meni formule za blistavu pećnicu![]()
frižider - ocat i voda
pločice iznad štednjaka - redovito ih brišem, pa mi je dovoljan deterg. za suđe.
mikrovalna - nemamo je, jedna stvar manje za čistit.
isto ovako, i friž i pod i ravne plohe, izbjegavam kemijska sredstva što više mogu a jednoko očisti kao ocatapricot prvotno napisa
![]()
u 5 l mlake vode stavim 1 dcl octa, super ubije smrad a poslije držim na vratima hladnjaka čašu sa malo mliheka koju mijenjam svaka dva-tri dana, upija sve mirisedisciplina prvotno napisa
![]()
U hladnjaku držim pločicu s aktivnim ugljenom koja upija mirise. Kupila u Mülleru. I zbilja nema nikakvih mirisa.disciplina prvotno napisa
a od čega se hladnjak usmrdi? ja to nisam osjetila.
a šta će zelje u frižideru?
kupiš pa u lonac.
kaj vi nikad ne jedete salatu od kiselog zelja?apricot prvotno napisa
mi nekad dobijemo od bake, pa drzimo duze u frizideru, i povremeno napravimo na salatu.
i nevjerojatno je koliko moze smrditi, cak i iz posude koja savrseno 'dihta'.
da, ali kupim u vakuum vrećici, stavim u zdjelu, pospem kimom i sa malo maslinovog i pojedemo. ono što/ako ostane, bacimo.NanoiBeba prvotno napisa
dok smo kiselili sami, u vrećama, odrezali bismo koliko je za obrok i vratili u vreću na balkonu.
sad nemam balkon, pa ni ne kiselim.
X od A do Žposlije svakog kuhanja ionako treba prati suđe ili potrpati u suđericu, pa uz to normalno ide i pranje plohe, špareta i pločica iznad špareta ako se nešto frigalo. jednom tjedno prebrišem sve fronte i površine (max 10 min posla). mikrovalnu kad primijetim fleke (čas posla, zajedno sa suđem), elemente iznutra kad zaključim da treba (to zaključim cca 2x godišnje), isto tako i frižider (čekam kad je skoro prazan pa i to obavim u 10 minuta).
jedino pećnica zna biti problematična ako je nešto curilo a nismo odmah oprali, tu na scenu stupa mm i neki otrov.
trik je u redovnom održavanju, meni je to puno lakše od zapuštanja i cjelodnevnog ribanja - za to sam prelijena (dešava se u ostalom dijelu stana pa znam o čemu govorim ).
![]()
a zakaj, jesi li probala frigoverre posudu? Meni je odlična baš za zelje, grah salatu i slične stvari s jakim mirisima
Što se tiče masnih fleka na pločicama, čini mi se da sam ih jednom relativno dobro očistila sodom bikarbonom i octom, ali kako sam to nanijela na vertikalnu plohu ne sjećam se :?
nisam, nemam. gdje se to moze kupiti?Ailish prvotno napisa
probat cu sa sodom i octom.
priznajem da sam te plocice malo zapustila. a i fronte su mi packave![]()
frigoverre imaš mislim posvuda, ja sam kupila u konzumu. To su staklene posude s plastičnim poklopcima.
i moje pločice su zapuštene, a za fronte je jedino rješenje zamjenajer su sfušane tako da se vidi svaka fleka, svaki pokušaj brisanja fleka, pokušaj brisanja tragova brisanja itd (rekurzija)
![]()
topice o kuhinjama zaobilazim u širokom luku
ja sa sodom baš i nisam zadovoljna. Pokušala sam je uvaliti u više kombinacija čišćenja, što kuh. elemenata, što suđa, što Wc-a, odstranjivanja kamenca, šporkice itd.... Tu mi je puno djelotvornija limunska. Od sode nisam doživjela očekivani efekt.
Netko je spomenuo čime čistiti masne fleke i točkice na pločicama oko špakera- ja sam nedavno otkrila (tj. prijateljica mi) neki denkmitov proizvod (u rozoj bpoci) za odstranjivanje masnoće... i stvarno brzo i lako skida i to bez jakog ribanja.
kakav vam je to "Super 10" i di ga kupujete?
ah, ja bih onda trebala zaobilaziti i one o wc-u i o dnevnim i o spavacim sobama...
ja nisam u nicem trajno-ustrajna.
povremeno dovedem u red, neko vrijeme odrzavam, a onda opet zapustim.