Vidi rezultate ankete: VBAC ili ponovni SC?

Glasači
27. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 1. uspješan VBAC

13 48.15%
  • 2. ipak ponovljeni carski

14 51.85%
Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: VBAC uspio ili opet SC?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno VBAC uspio ili opet SC?

Naime zanima me kakav je zapravo postotak uspješnosti VBACa kod nas, odnosno, barem na ovom ovdje prisutnom uzorku na forumu.

Hvala

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo me jedna mudra forumašica upozorila da je potrebno reći i da se podrazumjeva da na anketu odgovore one koje su pokušale VBAC da bi rezultat bio okej i što realniji.

možete ukratko i napisati kada i kako vam je uspio / neuspio

ja imam neuspjeli pokušaj VBACa iza sebe, u odličnom okruženju VŽ rodilišta s doulom i do kraja odrađenim trudnovima, otvorena i zapravo s porodom koji je bio super osim što je izgon mojih velikih dječaka ipak neizvediv tj nesrazmjerne su veličine s mojom zdjelicom.
    e da, nije bilo dripa

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tiwi, meni fali u toj anketi i elemenat prvog SC, koji je njegov uzrok.
    Ako je dijete, onda mi je izgledan uspješan VBAC, ako je uzrok mama, onda mi se čini manje izglednim :/
    Frendica je poslana nakon SC (zbog njena neotvaranja nakon saaaaati trudova sa i bez dripa), drugi put je naručena na SC bez čekanja trudova, rekli su da kod nje VBAC nema nikakva smisla.
    Kolegica je s posla pak imala VBAC(vrlo uspješan, došla je otvorena u rodilište i bila tamo pola sata...) nakon prve sekcije zbog poprečna položaja djeteta.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kužim

može se opisat u postu nakon glasanja

kaj se mene tiče, ja sam se otvarala super i prvi i drugi put, ali rotacija je izostala oba puta, ovaj drugi dok smo pokušavali je mali pri trudu pokušavao glavom ući u zdjelicu ali nije uspjevao pa se vraćao, već je bio poprilično otekle glavice.

dakle, ni prvi ni drugi put kod mene bebe nisu bile u "krivom" položaju.
    no ja sam prvi put dobila gadnu dozu dripa pa sam nekako mislila da možda nije ipak fora u disproporciji, tako da sam stvarno bila uvjerena da ću drugi put uspjeti (tjah, nisam računala na 1,5 cm veću glavu i pol kile više )

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hm,ja sam prvi puta skoro završila na SC zbog ista razloga, na kraju im je uspjelo metodom razreži kolko može-nalegni na ženu svom težinom-gore guraj, dolje vuci, dijete s hematomima ko glava
    al kao izbjegla sam SC...

eh, sad sam rodila 500g lakše i 3cm manjglavno dijete.
    dakle, tiwi, lijek ti je-CURICA

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj SC je bio zbog disproporcije, hladan carski, i iako je sve prošlo super, ja se brzo oporavila i to, nekako mi se stalno po glavi motalo što da sam još čekala, mogla sam probati itd itd..

Drugi porod nisam ništa planirala, sve je nekako teklo kako treba-na sam termin usred noći puknuće vodenjaka, sve se nekako posložilo, brzo otvaranje, trudovi ok iako uz drip-uz rečenicu ide-ide, a ako ne ide nećemo čekati predugo, meni to nije bio problem - žuta lopta na SD me spasila, i nakon 3 sata rodila se curica, ovaj puta pola kile lakša nego sin i s 2cm manjom glavicom popucala gotovo ništa- površinski mali šavić...

MM je bio uz mene taj drugi put i ja sad s odmakom kad pomislim na taj porod toliko mi je bilo lijepo i sve je nekako lagano išlo.. Iako i onaj prvi carski mi je dragi - na kraju gledaš samo kakav se bombonček rodio i to je najbitnije..

tako da..

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    .....
    eh, sad sam rodila 500g lakše i 3cm manjglavno dijete.
    dakle, tiwi, lijek ti je-CURICA
    možda ima nešto u ovome

mama Tonka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prvi carski je bio radi induciranih trudova i predugo je sve to trajalo. Nisam dobivala trudove, a prošlo je skoro 2 tjedna od termina, a imala sam i visoki tlak.

Drugi porod je bio nešto sasvim drugo. Trudovi su krenuli sami 5 dana nakon termina. Htjeli su mi dati drip kad sam se počela otvarati, ali nismo im dali. Nakon što su trudovi odradili svoje, sam porod je bio gotov u 5 minuta. Pustili su me na miru do samog kraja

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvi carski je bio hitni, radi ugroženosti djeteta, nisam se otvarala i imala sam vrlo slabe trudove, čak i uz drip. Maloj je prestalo kucati srce, po porodu je reanimirana. Bila je teška 4020g, 52 cm dugačka.
    Drugi porod je počeo kao vaginalni, čak su mi trudovi i bez dripa bili puuno jači, ali se nisam ništa bolje otvarala. . Zbog takvog tijeka poroda predložili su mi opet carski, s čime sam se ja složila (beba je bila procijenjena na oko 4,5 kg, bilo me strah i prsnuća matrenice, ali mislim da kad sam vidjela da ni ovaj porod ne ide glatko, jednostavnonisam htjela riskirati da mi i ova beba slično ili gore prođe). Malac je bio 4700 g težak, 55 dugačak.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Prvi porod s.c zbog stava zadkom, drugi vaginalni - super brzo prošlo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

1. porod: Carski - skrot otvorena, beba se nije spuštala, nakon 12 sati, hitni carski.

2. porod: VBAC -induciran vag. gelom, u roku sat vremena dobrih trudova s 4 otvorena na 10 cm. Beba se i ovog puta nije baš imala namjeru spuustiti, ali uz pomoć izvrsne riječke ekipe nakon 3 sata u rađaoni uspjela roditi vaginalno. :D :D

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ima li vas koje ste pozalile sto ste pokusale VBAC? je li tko imao puknuce maternice? pokusavam saznati koliko je vjerojatno da ce se to dogoditi u tipicnim hrvatskim uvjetima radjanja.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj habibi prvotno napisa
    ima li vas koje ste pozalile sto ste pokusale VBAC? je li tko imao puknuce maternice? pokusavam saznati koliko je vjerojatno da ce se to dogoditi u tipicnim hrvatskim uvjetima radjanja.
    Ne možeš iz toga saznati koliko je nešto vjerojatno, ali ovo je jedna takva priča: Hod po rubu

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam imala VBAC, ali bolje da nisam :/

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Ne možeš iz toga saznati koliko je nešto vjerojatno, ali ovo je jedna takva priča: Hod po rubu

nisam bas mislila matematicki...

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam prvi imala hitan carski, sad sam opet trudna i baš bi voljela VBAC, ali se užasno bojim da ne uspijem i završim na carskom. Radije bi onda carski sa spinalnom, nego da opet ne znam da mi se dijete rodilo. Baš me strah tog carskog jer mi je prvi bio baš traumatično iskustvo

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ljudi se obicno groze spinalne, a meni je bilo grozno pomisliti da budem 28. osoba u obitelji koja bi vidjela moje dijete. zato sam se odlucila na spinalnu 8)

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam imala prvi carski, dogovoreni, indikacija med.naravi- dok je drugi bio VBAC, induciran gelom, rodila vrlo brzo. Dr. mi je rekao da će potrajati, pa dok sutradan on dođe u smjenu taman ćemo sve riješiti, a ja :shock: on doma u 3, ja rodila u 4. Kaže sestra, uštedila sam im tubu gela
    Bez zezanja, drugi porod puno lakši, nego prvi.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prvi porod CR nakon 22 sata trudova, razlog-nenapredovanje poroda. Moj osjećaj je u stvari bio da glava bebe ne može u zdjelicu, odnosno u trudu maaalo ide dole pa se onda puuuno vrati.

Pri drugom porodu su svi dr s odjela bili upoznati s mojim željama i maksimalno mi izašli u susret. Nakon 13 sati trudova (prirodni i drip) scenarij se ponavlja-glava bebe ne ulazi u zdjelicu i ponovo CR.

Očito je problem u mojoj zdjelici.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prvi porod -došla 8 cm otvorena, otvorila se do kraja na dripu, probušen vodenjak,glavica se zaglavila, skakanje po trbuhu, čekanje jutra, pa hitan carski

drugi porod- došla otvorena 8 cm, nakon tri i pol sata spuštanja bebe koje je M-u izgledalo bezizgledno jer mi je čubio medju nogama i gledao hoće li se glavica pomaknuti s mjesta, nagovorio me na drip, rodila za 20 minuta u 4 truda. babica mi je malo bebicu rukom pogurala odozgora no to nisam osjetila, i malo su me recnuli jer sam počela krvariti i bila bi pukla vjerojatno zbog tog naglog naleta glavice. Vž rodilište u pitanju. danas sam malo tužna što ipak nije bilo baš onako kako sam htjela, ali osjećaj vaginalnog poroda i carskog se ne može opisati.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da se još nadovežem malo na ovaj svoj prethodni post.
    kod prvog poroda dijagnoza kafelopelvina disproporcija, dakle disproporcija zdjelice i bebine glavice.

prva beba -3500 g, opseg glave 35,5
    druga beba-3690 g, opseg glave 35

dakle veća beba, sa samo pola cm manjom glavicom je prošla kroz moju "usku zdjelicu" !! da sam išla opet radjati u merkur po ps-u bi me dali na carski!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •