Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Dojenje + voda

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Dojenje + voda

Moja bebara ima 1 mjesec i 2 nedelje..

Dojim ga i dogranjujem Ad....
    e sada pitanje
    trebam li mu uz ovo davati i vodu?, posto mi je patronazna sestra tako preporucila....u smislu " ako mu dajes i Ad moraces i malo vode"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako se ne varam, obično se uz adaptirano dodaje voda,
    ali tvoje dijete nije isključivo na adaptiranom već ga i dojiš... a "prvo" mlijeka utažuje bebi žeđ, tako da ono zasigurno može zamijeniti vodu.

Koliko adaptiranog daješ bebici dnevno?
    Kako bi mogla lakše pratiti količinu ad. koju daješ dnevno, može ti pomoći vođenje dnevnika.
    Ukoliko želiš, možeš povećati količinu mlijeka, trebala bi se nakon podoja izdajati kako bi potaknula dojke da proizvode više mlijeka. Taj proces zahtijeva veliku motivaciju majke, i vrijeme...

Ali, probaj prvo riješiti problem s kvrgom, a onda odluči želiš li povećati proizvodnju i smanjivati udio adaptiranog u prehrani svog djeteta. Javi se, pa ćemo ti pomoći sa savjetima u vezi toga.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja ću možda sada bubnuti neku glupost , ali me zanima da li ima kakve veze s tim koliko dojilja popije vode (tekućine) da o tome malo i ovisi količina stvaranja mlijeka u dojkama ?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, ni uz adaptirano mlijeko ne treba dodavati vodu.

migoh, proizvodnja mlijeka ne ovisi o vrsti i količini hrane/tekućine koju dojilja konzumira.
    voda je dobra za tebe, a ko ti se čini da zbog toga imaš više mlijeka... odmoći neće.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

apricot , hvala

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala puno, posto mi rekla ova patronazna sestra da moram :/ ali eto nemoram.
    Hvalap puno.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je prodojeća pedijatrica rekla dadam bebi vode za vreme vrućina (bez ikakvih dodataka tipa šećer, limun i sl.) i da samo tako nastavim sa dojenjem na zahtev kao i do sada do punih 5 mesecim, a onda ćemo videti da li bi trebala da krenem sa dohranom.
    Reče mi i da neke bebe žele vodu, a neke ne, ali da joj ja ponudim.
    Ja mojoj L, bez obzira na savet, nisam davala do juče, kada sam iz čiste znatiželje probala.

Da joj dajem redovno, čini mi se da bi je pila. A ta dva-tri srka koliko je dobila, bilo joj je, rekla bih.... zanimljivo.
    Šta vi mislite o tome?

Btw. vi naši pedijatri su prošli baby friendli obuku i naša bolnica ima titulu Prijatelj dece.

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne treba joj voda niti ikakva dodatna tekućina do 6 mjeseci, bilo ljeto ili zima. Ako je žedna zbog vrućine češće će sisati. Ja na tvom mjestu ne bih, nema potrebe.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa i ja sam takvog mišljenja, jer sam dosta čitala o tome i sve to mi ima logike. I bila sam 100% uverena da mi ništa neće poljuljati poverenje u sebe i ono što sam saznala informišući se na različitim mestima.
    Ali kada pedijatar u kojeg imam poverenja kaže tako nešto, svo moje znanje i informacije bivaju stavljene pod znak pitanja, jer smatram da su pedijatri ti koji idu na seminare, oni su u toku sa najnovijim istraživanjima... bla, bla...
    Iako mi intuicija govori da joj ne treba voda, probala sam da vidim kakva će reakcija biti, jer sam mislila da joj to malo vode neće škoditi (ionako je već nekoliko puta srknula vodicu u kojoj se kupa )
    I kad sam videla da joj je pasalo, opet sam bila zbunj. Zato sam vas pitala.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj _Candy Candy_ prvotno napisa
    Ne treba joj voda niti ikakva dodatna tekućina do 6 mjeseci, bilo ljeto ili zima. Ako je žedna zbog vrućine češće će sisati. Ja na tvom mjestu ne bih, nema potrebe.
    Ako je dojena na zahtjev (znači bila gladna ili žedna dobije dojku) i ima 6 mjeseci, trebam li joj davati vodu ili se još neko vrijeme možemo furati na cicu (što se žeđi tiče)?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš je početi upoznavati s vodom, ali žeđ će vjerojatno još neko vrijeme utažavati cicom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i vodu joj daj na žlicu, ili običnu čašu, ili onu čašu s kljunom, nemoj bezveze uvoditi flašicu zbog toga

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i vodu joj daj na žlicu, ili običnu čašu, ili onu čašu s kljunom, nemoj bezveze uvoditi flašicu zbog toga
    xxx

Ja sam sigurna da bi i sada moje dojenje otišlo u smokve da se L navikne na bočicu.
    Ona meni jednostavno tako miriše :/

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vezano uz vodu... što kad beba neće vodu? ima 6 mjeseci, počeli i smo s kašicama i voćem, sve voli i sve mu je super, al vodu, kao ni čaj, niti slučajno. ni iz boce, ni iz čaše, uguram mu žlicom ma prevaru, eventualno. iz bočice hoće izdojeno mlijeko, dakle nije stvar "tehnike", nego mu se fakat ne sviđa. :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja imam taj problem. Ni moja neće da pije NIŠTA!!!
    Čini mi se da joj treba, jer sada doji svega 3-4 puta na dan.
    Danas je bilo preko 30 stupnjeva i ona se cijeli dan znoji, a neće da pije, vidim da je ne zanima, možda popije sve zajedno 10-20 ml u danu.

Ima li tko kakav savjet.
    Ne može bez tekućine od podoja do podoja, jer je to previše vremena, a u međuvremenu ima obrok dohrane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da je žedna, pila bi.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

imam jednu dilemu.
    naime, beba ima 4 miseca i samo ju dojim. kako su ovih dana nesnosne vrućine okolina stalno :'' a mogla si joj dati malo vode''. za sada joj kad je budna nudim dojku svakih sat, satipol ( uglavnom prihvati a ponekad i odbije ), a zna odspavati i 2 sata po danu, a noću i 5 sati u komadu. pa vas ja sad pitam, šta vi mislite da joj ipak ponudim malo vode na žličicu? i pedijatrica mi je rekla da joj ponudim piti ( iako je rekla da bebi do navršenih 6 miseci ne treba ništa osim majčina mlika) pa ako hoće ok, ako neće opet ok. i koliko često? i koju količinu? i koliko nakon podoja?
    ne bih željela da nešto poremetim u dojenju jer smo se 2 i po miseca doslovce patili da bismo postigli ovo što imamo sada: zadovoljna beba koja lipo napreduje i smirena mama.
    pelene su joj mokre kod svakog presvlačenja, a kaki svaki ili svaki drugi dan. i dosta se znoji, pogotovo kad dojimo.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj je 3 mj star i uopce ne pomisljam dati mu vode kolko god bilo vruce,ima ciku pa neka pija kada je zedan. nekad trazi sam a nekad mu ja ponudim sama i obicno tada nece,znaci nije zedan.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa
    moj je 3 mj star i uopce ne pomisljam dati mu vode kolko god bilo vruce,ima ciku pa neka pija kada je zedan. nekad trazi sam a nekad mu ja ponudim sama i obicno tada nece,znaci nije zedan.
    tako i ja mislim, ali okolina misli drukčije. čak je i mm upita bili joj dali malo vode, iako mi je od početka dojenja ogromna podrška....

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma pusti okolinu, sto bi ja onda sve napravila brundi da sam slusala okolinu. ti znas najbolje,mene nitko ne moze uvjeriti da mu je potrebno jos nesto osim mlijeka,hej pa onda bi imale jednu cicu sa vodom,drugu sa mlijekom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •